Podsumowanie sezonu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Podsumowanie sezonu

Postprzez mathik 2006-06-11, 10:47 am

Tak myśle że mozna by jakoś podsumować sezon Żagłębia mysl e ze to 5 miejsce nie jest złe, wiadomo były wielkie szanse na baraże no ale się nie udało, i na stronie zagłębia ktoś madrze napisal ze na porazce z jaga swiat i piłka w sosnowcu sie nie konczy i trzeba się cieszyc z tego co jest anie jest zle ! może lepiej zostac tej rok jeszcze ograc sie jeszcze zrobic wzmocnienia i walczyc o 1 lige... bo niewidze sensu awansowac do 1 ligi i odrazu spasc ta jak finishparkiet awansowal do 2 ligi i spada do 3 z tam 20 kilkoma punktami...

myśle że sezon zdecydowanie na + i jeśli nie odejdzie duzo zawodników z aktualnego składu to bedzie ok :D

pozdrawiam...
mathik

Postprzez Lars 2006-06-11, 12:22 pm

Byliśmy najsłabsi z zespołów walczących o awans.
a co do oceny poszczególnych piłkarzy to:

Szymon Gąsiński - jak dla mnie na 5. dostał szanse, wykorzystał ją. gra pewnie. nr 1 w bramce na następny sezon

Robert Piętka - musi odejść :wink: dobry bramkarz na Podbeskidzie, Heko czy Radomiaka... i zawsze tą piłke wybijał przed siebie zamiast do boku. ocena 2

Dženan Hošić - 5. każdy wie kim jest Hosic dla defensyfy Zagłębia.

Błażej Jankowski - Panie Tochel, Panie Tochel kogoś to Pan sprowadził. ocena 1

Arkadiusz Kłoda - odkrycie tej rundy wg mnie. brawo Arek. 5-

Paweł Lisiecki - 2 razy zagrał by wszystkim pokazać że to za wysokie progi dla niego.

Tomasz Malinowski - i czemu Panie Tochel Pan go nie wystawiał? Brawo Tomek. ocena 4

Daniel Treściński - patrz Hosic

Vladimír Bednár - niewiem. podobno dobry, ale chyba kontuzjogenny

Krzysztof Butryn - patrz Błażej. Krzysiu ja cie prosze ty wróć do Mławy. 4 liga akurat twoj poziom. ocena 1

Bartłomiej Chwalibogowski -widać że Bartek sie rozwija, jest coraz lepszy. ocena 4

Daniel Chylaszek - waleczny, w przyszłym sezonie powinno być całkiem całkiem. napewno sie przyda. w tym sezonie jednak tylko +3

Marcin Lachowski - dla mnie to ciągle nie ten sam Lacha co przed kontuzją. 4, -4. Lacha szykuj się na nastepny sezon bo stać cie na więcej. myśle że nieodstawisz numeru i nieodejdziesz...

Marcin Morawski - Heko, Podbeskidzia i inne Radomiaki czekają. przeciętniak. ocena 3

Jacek Paczkowski - zaczyna fajnie sobie poczyniać.w tym sezonie 4, ale Jacek, obok Chwalibogowskiego i Maliny to dla mnie nadzieja na przyszły sezon.

Dawid Skrzypek - jak to Dawid, waleczny, szybki, ambitny. dla Dawida -5

Janusz Wolański - należy do tzw. szkieletu drużyny. bardzo przydatny zawodnik. Dla mnie -5

Piotr Bajera - pół roku na L4 i robimy nare. kolejny nie wypał K.T.

Tadeusz Tyc - przeciętniak.jeśli mamy budować zespół na 1 lige to Tadziu powinien być wyłącznie rezerwowym. przeciętny drugoligowiec: +3

Hadis Zubanović - 4. mogło być lepiej. ale to i tak chyba w tym momencie nasz najlepszy nasatnik. Hadis nie jest zły. Jesli dojdzie Kubisz, Trela czy Kanarski może z nimi stworzyć ciekawy atak. mimo wszystko Kubisz mi nie pasi, ale wkońcu Trener go zna z GKS-u wiec wie co jest wart.

Krzsztof Tochel - Pan K.T. chyba troche sie podpalił. nie tak to miało wyglądać. chyba w Polsce trenerzy jednak nie mogą długo pracować w jednym klubie. i te transfery: Jankowski, Bajera, wczesniej Malocha, Warakomski etc etc

Janusz Białek - bardzo spokojny, zrównoważony trener, z którym wiąze ogromne nadizeje na przyszły sezon. Ten człowiek chyba potrafi to poukładać i wprowadzić nas do Ekstraklasy. obym miał racje.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez koszki 2006-06-11, 7:41 pm

Lars napisał(a):Byliśmy najsłabsi z zespołów walczących o awans.
a co do oceny poszczególnych piłkarzy to:

Szymon Gąsiński - jak dla mnie na 5. dostał szanse, wykorzystał ją. gra pewnie. nr 1 w bramce na następny sezon

Robert Piętka - musi odejść :wink: dobry bramkarz na Podbeskidzie, Heko czy Radomiaka... i zawsze tą piłke wybijał przed siebie zamiast do boku. ocena 2

Dženan Hošić - 5. każdy wie kim jest Hosic dla defensyfy Zagłębia.

Błażej Jankowski - Panie Tochel, Panie Tochel kogoś to Pan sprowadził. ocena 1

Arkadiusz Kłoda - odkrycie tej rundy wg mnie. brawo Arek. 5-

Paweł Lisiecki - 2 razy zagrał by wszystkim pokazać że to za wysokie progi dla niego.

Tomasz Malinowski - i czemu Panie Tochel Pan go nie wystawiał? Brawo Tomek. ocena 4

Daniel Treściński - patrz Hosic

Vladimír Bednár - niewiem. podobno dobry, ale chyba kontuzjogenny

Krzysztof Butryn - patrz Błażej. Krzysiu ja cie prosze ty wróć do Mławy. 4 liga akurat twoj poziom. ocena 1

Bartłomiej Chwalibogowski -widać że Bartek sie rozwija, jest coraz lepszy. ocena 4

Daniel Chylaszek - waleczny, w przyszłym sezonie powinno być całkiem całkiem. napewno sie przyda. w tym sezonie jednak tylko +3

Marcin Lachowski - dla mnie to ciągle nie ten sam Lacha co przed kontuzją. 4, -4. Lacha szykuj się na nastepny sezon bo stać cie na więcej. myśle że nieodstawisz numeru i nieodejdziesz...

Marcin Morawski - Heko, Podbeskidzia i inne Radomiaki czekają. przeciętniak. ocena 3

Jacek Paczkowski - zaczyna fajnie sobie poczyniać.w tym sezonie 4, ale Jacek, obok Chwalibogowskiego i Maliny to dla mnie nadzieja na przyszły sezon.

Dawid Skrzypek - jak to Dawid, waleczny, szybki, ambitny. dla Dawida -5

Janusz Wolański - należy do tzw. szkieletu drużyny. bardzo przydatny zawodnik. Dla mnie -5

Piotr Bajera - pół roku na L4 i robimy nare. kolejny nie wypał K.T.

Tadeusz Tyc - przeciętniak.jeśli mamy budować zespół na 1 lige to Tadziu powinien być wyłącznie rezerwowym. przeciętny drugoligowiec: +3

Hadis Zubanović - 4. mogło być lepiej. ale to i tak chyba w tym momencie nasz najlepszy nasatnik. Hadis nie jest zły. Jesli dojdzie Kubisz, Trela czy Kanarski może z nimi stworzyć ciekawy atak. mimo wszystko Kubisz mi nie pasi, ale wkońcu Trener go zna z GKS-u wiec wie co jest wart.

Krzsztof Tochel - Pan K.T. chyba troche sie podpalił. nie tak to miało wyglądać. chyba w Polsce trenerzy jednak nie mogą długo pracować w jednym klubie. i te transfery: Jankowski, Bajera, wczesniej Malocha, Warakomski etc etc

Janusz Białek - bardzo spokojny, zrównoważony trener, z którym wiąze ogromne nadizeje na przyszły sezon. Ten człowiek chyba potrafi to poukładać i wprowadzić nas do Ekstraklasy. obym miał racje.

Ogólnie sie zgadzam ale Skrzypek 1. To jest jezdziec bez głowy. Na skrzydkle lata jak by go ze smyczy spuścili bez zadnego efektu.
No i najwiekszy problem to brak rozgrywajacego ktory bylby w stanie poprowadzic druzynę a ten sezon nie wykreowal nikogo takiego w naszym zespole i to bylo najwieksza przyczyna braku awansu nawet do barazy.
koszki

Postprzez mezo 2006-06-11, 8:06 pm

Koszki to ty chyba jeszcze Dawida grajacego nie widziales !!?? Jak dla mnie numer 1 na skrzydle. Drugiego tak ambitnego a zarazem z umiejetnosciami pilakrza ZAGLEBIe dlugo miec nie bedzie. DO kazdego meczu podchodzi z calym sercem. Lars co do oceny to moze jedynie za duza dla Chylaszka i Morawskiego. Marcin Lacha po meczu zegnal sie z kibicami tak jakby mialby to byc juz jego koniec z ZAGLEBIEM. Lars zapomniales jeszcze dopisac ocene Bębna, Warakomskiego , Stemplewskiego, Pitrego i Malochy. W sumie jsli chodzi o podsumowanie to brawa dla chlopakow (oprocz kilku osobowosci -wiadomo ktorych) bardzo duzo wlozyli wysilku zaangazowania i pracy w to, zeby do ostaniego meczu walczyc o awans. Mimo tego ze gralismy 15-18 zawodnikami w kadrze. JANUSZ BIALEK- mysle ze po umocnieniu kadry, moze poprowadzic zespol do Ekstraklasy. W rundzie wiosennej i tak duzo zrobil dla ZAGLEBIA.
mezo

Postprzez Leyton 2006-06-11, 8:32 pm

mezo napisał(a):Koszki to ty chyba jeszcze Dawida grajacego nie widziales !!?? Jak dla mnie numer 1 na skrzydle. Drugiego tak ambitnego a zarazem z umiejetnosciami pilakrza ZAGLEBIe dlugo miec nie bedzie. DO kazdego meczu podchodzi z calym sercem.

Nic dodać, nic ująć.
Obok braku Hosicia, właśnie w nieobecności Dawida we wczorjaszym meczu upatruję przyczynę naszej porażki.
Leyton

Postprzez problematyk-ziom 2006-06-11, 9:24 pm

co do Dawid się zgodze że jest jednym z lepszych zawodników w naszym zespole... ale czemu do 60-65 min... góra do 70... i przestaje grać... najcześciej schodzi albo ma jakiś drobny uraz i jest zastępowany... i to jest od jakiegoś czasu reguła!
problematyk-ziom

Postprzez ziomek1984 2006-06-11, 11:19 pm

Ja myślę tak. Ten sezon można uznać w sumię za udany. (pomijając brak awansu). W sumie tym składem niewiem czy był by sens awansu. Nie chciał bym abyśmy skończyli tak jak finishparkiet!!!!!!!! Za rok na bank awans nasz!!!!!!!!!!! Nie widze inaczej!!!!!!!!!!!!
ziomek1984

Postprzez MrCricket 2006-06-12, 8:25 am

Oceniam tylko wiosnę bo jesień już kiedyś oceniałem. Zabrakło ok. 3 wartościowych grajków i stąd te porażki z drużynami z czołówki. Dublerzy byli za słabi. Przykład ostatni mecz- Bednar bardzo szybki, ale facet mało biega, nie wie co zrobić z piłką i przez to do Skrzypka mu dużo brakuje.
Jak dla mnie odkrycie wiosny to Chwalibogowski. Kiedyś uważałem, że trzeba się go pozbyć, ale teraz udowodnił swoją wartość i nie wyobrażam sobie, żeby go zabrakło w przyszłym sezonie w Zagłębiu. Jak dla mnie jeden z najlepszych grajków na wiosnę. Mimo, że tym razem życie okazało się sprawiedliwe i ten awans(baraże) zwyczajnie nam się nie należał, to straciliśmy wielką szansę i nie rozumiem dlaczego niektórzy sugerują, że w 1 lidze bylibyśmy chłopcem do bicia. Przecież wiadomo, że sponsorów interesuje TYLKO ekstraklasa i drużyna powinna być solidnie wzmocniona. A teraz trochę boje się o masowe ucieczki.
MrCricket

Postprzez warchlak 2006-06-12, 10:33 am

cały sezon można uznać za średnio udany. gdyby nie głupie wpadki to byśmy spokojnie awansowali z 2 miejsca. z tą drużyną co teraz mamy raczej awansu nie wywalczymy wiec przydały by się wzmocnienia. a teraz ocena poszczególnych zawodników:

Bensz - szkoda ze dostawał tak mało szans bo widać było przed runda że to jest zdolny chłopak aczkolwiek hanys :D

Gąsiński - początek był mało udany ale później się rozkręcił

Piętka - sezon niezbyt udany. runda jesienna troche lepsza od wiosennej. z tym zawodnikiem awansu nie będzie.

Adżem - przewlekła kontuzja uniemożliwiła mu gre dlatego ciężko tez oceniać. uważam że powinien zostać i pokazać na co go stać

Jankowski - o w morde weź już idz stąd. tworzyli zgraną pare kiksiarzy z Butrynem

Kłoda - jak zwykle na swoim wysokim poziomie. jeden z filarów drużyny

Lisiecki - on się nie nadaje na 2 lige ale na rezerwy się nadawał :wink:

Malinowski - grał niezbyt czesto ale jak już grał to było nieźle ale bez rewelacji

Treściński - swój chłop :wink: bardzo dobry obrońca jednakże zdarzały się słabsze mecze

Bednar - po takiej ciężkiej kontuzji jego gra wyglądała dobrze

Butryn - on powinien już odejść w przerwie zimowej. nie wiem po co go Tochel trzymał tak długo w składzie. teraz na bank odejdzie na szczęscie

Chwalibogowski - bardzo udany sezon. chłopak wreszcie pokazał co potrafi

Chylaszek - hmm raczej przeciętniak. jak na zapchaj dziure może być.

Lachowski - niezły sezon ale stać go na wiecej

Morawski - nie było tak tragicznie ale dobrze też nie. uważam ze jego czas w Zagłębiu już się skończył

Paczkowski - było dobrze. początek tego nie zapowiadał ale później było ok

Skrzypek - widać że przeżywa swoją druga młodość. czasami za dużo miesza i traci głupio piłki ale jest bardzo dobrym zawodnikiem

Wolański - udany sezon. dogrywa, strzela, zapierdala za dwóch

Bajera - nic nie pokazał ale można mu jeszcze dac szanse

Tyc - strasznie ambitny chłopak i spoko gość :D czasami brakuje doświadczenia i umiejętności ale on musi zostać :!:

Zubanović - bez rewelacji ale dzieki tym strzelonym bramkom jego ocena jest pozytywna
warchlak
Prowokator

Postprzez Monti 2006-06-13, 2:16 pm

Ja krótko:

Musimy zatrzymać :
Kłoda, Hosić, Teresa, Lacha, Chwalibogowski

Muszą odejść:
Butryn, Jankowski, Morawski, Bajera
Monti
Moderator

Postprzez Codino 2006-06-13, 4:02 pm

Nie wiem co Wy z tym Bajerą. Nie gral głównie przez kontuzję, wiec nie miał czasu zaprezentować pełni swoich umiejętności.
Codino

Postprzez maras24 2006-06-15, 12:09 pm

Sezon ogólnie słaby dlatego że drużyny z górnej części tabeli były zdecydowanie lepsze od nas.

Zagłębie-Widzew 0 pkt 2 bramki strzelone 6 straconych
Zagłębie-ŁKS 0 pkt 0 bramek stzrelonych 2 stracone
Zagłębie-Śląsk 2 pkt 0 bramek strzelonych 0 straconych (licze to co na boisku ugraliśmy a nie przy zielonym stoliku)
Zagłębie-Jagiellonia 1 pkt 2 bramki strzelone 3 stracone
Zagłębie-Zawisza 2 pkt 1 bramka strzelona 1 stracona

Jak widać na 10 meczy z drużynami z czołówki wygraliśmy 0 padło 5 remisów i 5 porażek strzeliliśmy 5 bramek tracąc 12 więc tak naprawde w przekroju całego sezonu niezasłużyliśmy na baraże a tym bardziej na awans.

Bez poważnych wzmocnien w kolejnym sezonie znów będziemy drużyną ze środka za mocną na dół tabeli a za słabą na górę..taka moja opinia.
maras24

Postprzez Krawiec 2006-06-15, 3:09 pm

Monti napisał(a):Ja krótko:

Musimy zatrzymać :
Kłoda, Hosić, Teresa, Lacha, Chwalibogowski

Muszą odejść:
Butryn, Jankowski, Morawski, Bajera

Do tych pierwszych dorzucę jeszcze Malinę, Wolana i Skrzypka
Krawiec

Postprzez sebaro 2006-06-16, 1:07 am

Nadchodzący sezon będzie ciekawszy.............

Ponieważ RUCH będzie walczył o OE !!!
To będą pojedynki...., mam nadzieję, że w normalnych warunkach a nie tY :twisted: m grzęzawisku ( pogoda - przyp. mój ).
Już się cieszę na spotkanie z Nami - przyjeżdżajcie na Cichą !!!
WIELKA WIELKA WIELKA ...........NIEBIESKA ERKA !!!!!!!!!!! :twisted:
sebaro

Postprzez sebaro 2006-06-16, 1:09 am

z Wami -miało być :P
sebaro

Następna strona

Powrót do Piłka nożna