GKS Katowice-Zagłębie sob.godz 18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: GKS Katowice-Zagłębie sob.godz 18:00

Postprzez jakubduda 2015-08-18, 6:31 am

Bardzo dobry i ciekawy mecz. Wigry świetnie taktycznie to rozegrali. Chciałem iść na studia do Katowic, dzięki temu meczowi wiem, że to dobra decyzja. Będę miał blisko na Ludowy :niezle:
Ostatnio edytowano 2015-08-27, 5:57 am przez jakubduda, łącznie edytowano 1 raz
jakubduda

Re: GKS Katowice-Zagłębie sob.godz 18:00

Postprzez August 2015-08-21, 8:24 am

Wrócę jeszcze do meczu z Katowicami. Z sentymentu bo jednak w określonym wieku ma on swoją rolę.
Większość pamięta sławeten 0-0 i robinsonady Marka Bębna mnie jednak utkwiło równie sławetne 2-0 na Bukowej równo 30 lat temu kiedy ich stadion przypominał bardziej klepisko, a nasz Ludowy to było prawedziwe Camp Nou w porównaniu z Bukową. Kibiców z Sosnowca też wtedy było wiecej niż miejscowych bo na owe czasy chyba poza samym Józefowcem nikt nie kibicował Gieksie a w Katowicach panowal niepodzielnie Ruch. No i okrasą meczy był fenomenalny gol Zbyszka Sołtysika z iluśtam metrów gdzie bodajże ich legendarny Sput ani nie drgnął. W życiu bym wtedy nie przypuszczał że przyjdzie mi czekac na kolejne zwycięstwo 30 lat. Tym bardziej że to oni dawali nam potem łomot na Ludowym. Tak czy owak to zwycięstwo ma dla mnie dość szczególny wymiar.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack