Jagiellonia Białystok - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez FOGel 2005-11-20, 3:29 pm

Mam nadzieje że po sobotnim meczu wszyscy uwierzą że nasz zespół
Stać na awans do 1 ligi. Takiej presji na piłkarzach Zagłebia nie było chyba już bardzo dawno ze strony kibiców ,ale myśle że wynik 1-1
Nie jest zły szkoda tej poprzeczki Treścińskiego.
FOGel

Postprzez Marcin(J) 2005-11-20, 4:14 pm

Ktos chyba wczesniej prosil o zdjecia

www.jagafoto.net <--- Fotki
www.bramki-jaga.prv.pl <--- Filmiki
Marcin(J)

Postprzez warchlak 2005-11-20, 5:04 pm

1 polowa byla słaba w wykonaniu naszych skórokopów i gdyby nie bardzo duży fart mogliśmy przegrać mecz. 2 połowa o wiele lepsza aczkolwiek końcówka była bardzo nerwowa. Pitry do Legii :?: :arrow: śmiech na sali :lol: ale wierze że się obudzi na wiosne.
warchlak
Prowokator

Postprzez MarcelZS 2005-11-20, 5:06 pm

Szkoda, że Pitry strzlał nie tą nogą co powinien ... :o
MarcelZS

Postprzez Strefa41-200 2005-11-21, 9:27 am

[quote="Ralph"]
Z opisu widać, iż znowu nasi piłkarze (podobnie jak w meczu z Kujawiakiem) marnowali seryjnie 100% sytuacje na strzelenie bramki.
quote]

Nie było, aż tak żle. Nie można powiedzieć, że seryjnie marnowali 100% sytuacje. Prawdziwą "setkę" spier... Przemek Pitry, a naprawdę szkoda poprzeczki "Teresy" i główki Davida z ostatnich minut.
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na niezłą grę Tomka Malinowskiego, którego kiedyś już spisałem na straty.

Pozdrawiam
Strefa41-200

Postprzez Ader 2005-11-21, 12:29 pm

jesli Pitry bedzie gral tak jak w sobote to zamiast w Legii to bedzie musial walczyc o miejsce w skladzie w Zaglebiu.
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Przemek26 2005-11-21, 12:44 pm

Paweł Orpik: Jak Pan ocenia spotkanie?

Janusz Wolański, pomocnik Zagłębia: Myśmy stworzyli lepsze sytuacje strzeleckie, staraliśmy się więcej grać piłką. Jagiellonia ma taki swój styl: wrzutka, zgranie głową, przepchanie się i tyle. No i okazuje się, że jest to skuteczny styl. Myśmy więcej próbowali grać po ziemi, przeprowadziliśmy dużo więcej ciekawych akcji. Zabrakło znowu skuteczności.

Jak przy tak niewielkim wzroście strzelił Pan gola głową?

- Wyrosłem spod trawy i strzeliłem. Dużo bramek zdobyłem w karierze głową. Lubię wbiegać przy stałych fragmentach gry na krótki słupek, bo z takim wzrostem to muszę nabiegać na piłkę, inaczej trudno mi ją wywalczyć.

Czy jesteście zadowoleni z remisu?

- Z przebiegu meczu na pewno nie. Może gdybyśmy mieli teraz więcej punktów, byłoby inaczej. Bo powinniśmy mieć ich więcej, ale przegraliśmy w głupi sposób kilka spotkań.

Na drugą połowę wyszliście właśnie z takim założeniem, by zepchnąć Jagiellonię do obrony?

- W pierwszej połowie może chcieliśmy zobaczyć, co gra Jagiellonia. Po przerwie wszystko wiedzieliśmy i spróbowaliśmy narzucić swoje tempo, swój styl gry. Bramkę zdobyliśmy, więc był jakiś efekt, ale, niestety, później też straciliśmy i skończyło się remisem.
Przemek26

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna