może wstrząsne paroma osobami

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

może wstrząsne paroma osobami

Postprzez Arus 2005-10-07, 9:30 pm

już prawie 30 wiose ogladam zmagania piłkarzy Zagłebia ..
i mam odczucia takowe że ..prędko do 1 ligi nie wejdziemy !!
nie te czasy ..piłkarze ..działacze ..stadion ..układyn ..pieniądze!!
pamiętam szalone lata 80-te wygraną Zagłebia nad Legią 2:1 w Warszawie i powrót -hotel Polichno pod Warszawą a w nim pan prezes Gałeczka w towarzystwie sedziów ..Myślę że powinniśmy się pogodzić z myślą że przez ponad 20 lat Zagłębie było przeciętną drużyną 1 ligową czasami z sukcesami czasami z pomocą ..a teraz pukim nic się mie zmieni pozostaniemy przciętną drużyną 2 ligową ..serce się rwie dusza śpiewa a rozum podpowiada ..
a piłkarze ..hmm podejrzewam że nigdzie im lepiej nie będzie lepiej niż w 2 ligowym Zagłębiu ..powiedzmy sobie prawdę ilu z nich musiało by odejść ...i gdzie dostaną co miesaiąc pieniądze do ręki..?
a ambicje kilka meczów można wygrać ambicjami a do reszt potrzeba niestety umiejętności ...
trenera narazie nie tykam chociaż ..wiele wiele można mu zarzucić !!
tak jak i właścicielom klubu..
moje rozwiązanie ..utopijne może ale z chwilą możliwości kupna akcji klubu w Zagłębiu mieszka ok 500 tys ludzi z tego czynnych kibicow ok 5000 biernych może 2 może 4 razy tyle ... 2 pln miesięcznie razy osoby daje ..już możliwości ..
pozdrawiam
Stary Sosnowiec jeśli ktoś pamięta :-) tę dzielnicę :-))
Arus

Postprzez W@llace 2005-10-07, 9:34 pm

Co tu pisac o I lidze!Potrzeba kilku bardzo dobrych wzmocnien!Zawodnikow dobrych i doswiadczonych...Poki co zajmijmy sie liga,bo narazie jest marnie!
W@llace

Postprzez tomi2509 2005-10-08, 10:29 am

W@llace napisał(a):Co tu pisac o I lidze!Potrzeba kilku bardzo dobrych wzmocnien!Zawodnikow dobrych i doswiadczonych...Poki co zajmijmy sie liga,bo narazie jest marnie!

i chyba lepiej nie bedzie!!!!!!!!!
tomi2509

Postprzez SIRespect 2005-10-08, 10:42 am

ale zawsze jest nadzieja :cry:

widac co się dzieje w 2 lidze....jeśli zagłebie wejdzie do 1 ligi to albo będzie miało szczęscie albo przyjdzie jakieś wzmocnienie
ale jeśli wzmocnienia nie będzie.... :roll:
SIRespect

Postprzez wieszczu 2005-10-08, 12:45 pm

Trudno się nie zgodzić z założycielem tego tematu.Problem tkwi w tym,że jeszcze przed sezonem w większości kibicowskich głów zostało wręcz zakodowane to,że ten awans już praktycznie jest.Otóż nic bardziej mylnego!
Nikt przed nami nie padnie na kolana tylko dlatego,że Zagłębie w przyszłym roku będzie obchodzić stulecie.Sama nadzieja niestety nie wystarczy do upragnionego awansu.Dotychczasowa gra piłkarzy(jej styl) jest bez wyrazu i nie nastraja optymistycznie.Druga sprawa,równie ważna to infrastruktura "stadionu".Tylko wyjątkowa naiwność pozwala sądzić,że coś czego nie zdołano zrobić na przestrzeni dwóch,trzech lat będzie dokonane w ciągu kilku miesięcy.Bzdura!Nie łudzmy się gołosłownym pierdoleniem,że jak będzie awans to wtedy zostaną przeznaczone środki na stadion.Nie wierzcie w to!
Nie chcę przez to powiedzieć,że sam utraciłem nadzieję bo wiara musi być zachowana do końca.Jednak kiedy patrzę na otaczającą mnie rzeczywistość wokół klubu to nie ukrywam,że owej wiary jest niestety coraz mniej.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez ALOSZA 2005-10-08, 1:38 pm

Autor tematu zauważył bardzo trafną rzecz ...gdzie naszym piłkarzom bedzie tak dobrze jak w drigoligowym Zagłebiu....tu tkwi chyba sedno !!!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez twari 2005-10-08, 2:51 pm

A ja pamietam slowa trenera ktorego zapytano o radosc z awansu do II ligii gdy Zagłębie gromilo wszystkich w III lidze i juz kilka kolejek przed koncem mialo pewny awans. Tochel powiedzial wtedy ze oczywiscie cieszy sie z awansu ale ta radosc nie jest tak spontaniczna jak w przypadku awansu po ciezkiej walce do samego konca. I mysle ze w tym sezonie Zagłębie walczy wlasnie w taki sposob! Jak awansuje to po ciezkiej walce! I cos w tym jest! Wtedy bardziej docenia sie taki awans! Mam nadzieje ze przyjdzie nam cieszyc sie z takiego awansu!
twari

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack