TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

pieniadze na Ludowy

Postprzez gborowiecki 2005-05-03, 12:21 pm

bardzo mnie cieszy ze pieniadze sie jednak znalazly !! pisalem ze Drażkiewicz zlozyl wniosek i czeka na odpowiedz ... czy jednak ktos wie o ile drazkiewicz sie staral ??? postaram sie dowiedziec ale jesli ktos wie bede wdzieczny ... pozdrawiam
gborowiecki

Postprzez mały 2005-05-03, 3:27 pm

Może w końcu znajdzie się kasa na wymianę płyt boisk . Nowa a przede wszystkim równa płyta podniesie niewątpliwie jakość widowisk na Ludowym.
mały

Postprzez Robson_sc 2005-05-03, 3:46 pm

Troszke malo te 500 tys. ale lepszy rydz niz nic. Najwazniejsze by sprostac wymogom licencyjnym w przyszlym sezonie. Fajnie by bylo usiasc w przyszlosci na trybunie obok krytej i zobaczyc jak wyglada nasz ultras od tej drugiej strony :D
Robson_sc

Postprzez Mati_1987 2005-05-03, 4:01 pm

te 2 sektory obok krytej bardzo się przydadzą.. mam nadzieje że wyprowadzą się tam Ci.. którym przeszkadza doping..race.. i inne elementy ultras..
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez bankier 2005-05-03, 4:37 pm

Falą rozpędu - betonową wylewkę na całym łuku do zegara - miejsca stojące. :wink: niech coś się dzieje - bo jesli Zagłebie dalej bedzie grało tak dobrze to wielu chętnych odejdzie spod kas z pustymi rekoma bo biletów nie starczy. reasumując - lepszy rydz niż nic....
bankier

Postprzez arek 2005-05-04, 12:23 am

A ja uważam tę kwotę za ochłapy, kiełbasę wyborczą i pozory dobrej woli UM. Bo co to jest w porównaniu do innych wydatków poniesionych na sport - stadion lekkoatletyczny, górkę Górskiego lub plan budowy nowej hali??? A co dalej? Co będzie po awansie? Czy UM jest w stanie w ciągu jednych wakacji zrobić więcej niż w ciągu kilku ostatnich lat? Co z zadaszeniem, oświetleniem, toaletami, kasami biletowymi itd? Czy też będziemy rozgrywali mecze w Jaworznie, bo i takie pomysły się pojawiały.
arek

Postprzez krzysztof 2005-05-04, 6:25 am

Jeśli wziąść te 500 tyś. i porównać z tym co dostała Wisła Kraków na modernizację to nam to na waciki nie starczy.
Na stadion Wisły poszło w sumie koło 50 mln i i tak nie starcza to na remont stadionu.
krzysztof

Postprzez wieszczu 2005-05-05, 1:56 pm

To są bardzo śmieszne pieniądze,zważywszy na potrzeby tego stadionu.Ludzie,którzy decydowali o tej kwocie na pewno nie należą do przyjaciół Zagłębia.Klub regionu,który w sprawach czysto sportowych powinien stanowić priorytet traktowany jest przez tych ludzi jako zło konieczne.Akurat w tej kwestii już dawno pozbyłem się złudzeń, ale też naiwnie nie myślcie,że tymi pieniążkami zamkniecie buzię tym,którzy w walce o stadion są najbardziej zaangażowani.Wasze niedoczekanie!
wieszczu
Żółta kartka

...

Postprzez Krawiec 2005-05-05, 2:25 pm

Te 500 tys na sektory koło krytej to mało ale pamiętajcie, że jakies drogie inwestycje na Ludowym to nonsens z uwagi na kwestię własności gruntów i mokradłą wokół.

Te 30 mln, ktore dostała Wisla my musielibyśmy wydać na odkupienie działek jeśli własciciele w ogóle zgodziliby się odsprzedać . Dopiero moglibyśmy budować na gruncie, który z uwagi na bliskośc Brynicy i Stawików wymagałby dodatkowych kosztów na wzmocnienie, a w perspektywie relacji telewizyjnych mgła, unosząca sie wieczorem utrudniła by przeprowadzanie transmisji tv.

Przypomnę dla porównania stadion w Kielcach ma kosztować 40 mln.
http://www.stadiony.net/projekty.php?incProject=korona

Jedynym rozsądnym wyjściem jest szybkie rozpoczęcie budowy SZD i uzyskanie prolongaty na wymogi od PZPN, a jeśli chodzi o Ludowy to trzeba zrobić wylewkę przynajmniej na 2 , 4 sektorach i te koszty 500 tys , 1 mln w zupełności wystarczą. Kosztowny remont Ludowego to fundowanie sobie drogiego starocia z cepelii czyli czegoś w rodzaju Stadionu Śląskiego.

Zastawam się tylko po co czekać z tą wylewką do czerwca . Na wiśle jadą z budową nowoczesnej trybuny i nie przeszkadza to ani pilkarzom, ani pzpn-owi.
http://www.wisla.krakow.pl/pages/fotos/gall_5016_08.jpg
Ostatnio edytowano 2005-05-05, 2:59 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez wieszczu 2005-05-05, 2:55 pm

Nikt z nas nie wymaga cudów,oczekuję normalnego stadionu pokrytego krzesełkami.Czy to wielkie wymagania zachowując przy tym polskie realia?Nie sądzę.Na Arenę z Zagłębia przyjdzie jeszcze czas.Póki co,niech doprowadzą Ludowy do standardów cywilizacyjnych;tak abym nie musiał tłumaczyć synowi,dlaczego po drugiej stronie trybun zamiast siedzisk rośnie trawa.I czemu prace remontowe zaczynają się dopiero pod koniec czerwca?!U naszych sąsiadów rozgrywki ligowe nie stanowiły problemu,by budować stadiony(Hertha,Eintracht i wiele innych).Porównanie może i niestosowne,ale mam na myśli przede wszystkim organizację i podejście do tematu.Uczmy się od lepszych.To nie boli.
wieszczu
Żółta kartka

...

Postprzez Krawiec 2005-05-05, 3:15 pm

Problem Wieszczu polega na tym, że w naszej sytuacji w perspektywie roku trzeba będzie zainwestować nie tylko trybuny ale też oświetlenie , zadaszenie i cholera wi jescze w co - mówi sie o podgrzewewnych murawach.

To jest jakieś 15-20 mln publicznych pieniędzy.

Czy będąc prezydentem miasta zdecydowałbyś się na wydanie takiej kwoty w coś co leży na prywatnym gruncie ?

Nie straszmy ludzi słowem arena bo to się kojarzy z jakimis kosmicznymi projektami i pieniędzmi . Chodzi o coś takiego jak w Kielcach ale w większej skali obojętnie czy te ME będą czy nie.

Zgadzam się, że trzeba przyspieszyć mosir z tą wylewką na stronie zachodniej ale pakowanie większej kasy w Ludowy to wg mnie nonsens.
Krawiec

Postprzez wieszczu 2005-05-05, 3:40 pm

To wszystko prawda o czym piszesz;jestem tego jak najbardziej świadomy.Tylko jak sobie to wszystko,sympatyczny kolego,wyobrażasz?W przyszłym sezonie cała kibicowska społeczność oczekuje awansu od naszych piłkarzy,zresztą sami zawodnicy również się z tym nie kryją.Jak w tej sytuacji zostanie rozwiązany problem spełnienia warunków,a tym samym otrzymania licencji?Przecież, aby temu wszystkiemu sprostać wyłożenie o wiele większych kwot będzie po prostu koniecznością,bez względu na to czy się to komuś podoba czy nie.Nie można całego regresu w modernizacji tłumaczyć kwestią własności gruntów,choć to na pewno sprawy nie ułatwia i ciężko rozwiązać ten impas w sposób kompromisowy.Ja osobiście widzę to niestety w czarnych kolorach.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Robson_sc 2005-05-05, 6:09 pm

Jak awansujemy to prezydent bedzie musial dac kase na stadion wlasnie pod grozba braku licencji. Juz nie raz i nie dwa padaly slowa od Gorskiego ze jak bedzie awans to beda i pieniadze na stadion. Problem w tym , ze wszystko robione jest na styk. Mam nadzieje ze zdaza z tymi sektorami do poczatku sezonu chociaz biorac pod uwage opieszalosc robotnikow przy poprzednim remoncie moze byc roznie. Pewnie ze wszystko to mozna by zaczac wczesniej no ale to wkoncu Polska a nie elegancja Francja :?
Robson_sc

re

Postprzez Qba 2005-05-05, 6:17 pm

no wlasnie tak, Robson, bedzie musial dac, ale na ktory stadion??? bo ja sie calkowicie zgadzam z Krawcem - inwestowanie "w ciemno" totalnie mija sie z celem.. to tak samo jak bys kupil sasiadowi telewizor i czasami wpadal do niego obejrzec wiadomosci...

pozdrawiam
Qba

Postprzez Robson_sc 2005-05-05, 6:28 pm

Jak dla mnie moze dac na Stadion ZD ale realia sa takie, ze on w ciagu roku nie powstanie a Zagłebie jesli bedzie awans gdzies grac musi.
Robson_sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Adam1906