Projekty flagi ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE !

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Projekty flagi ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE !

Postprzez Krawiec 2003-05-23, 10:40 pm

Witam w nowym temacie. Na razie kibice przedstawili trzy projekty flagi "ZD" . Myśle ,że warto je już pokazać byśmy mogli wyrabiać sobie zdanie .
Jeśli chodzi o sposób ostatecznego wybóru to myślę, że warto jeszcze nad tym pogłówwkować.

Nr 1. http://www.thefranz.republika.pl/flaga00.jpg

Nr 2. http://www.thefranz.republika.pl/flaga01.jpg

Nr 3. http://www.zaglebie.alpha.pl/krawiec.jpg

Designersi dajcie czadu przydałoby się więcej projektów!

Zagłębie Dąbrowskie to jedna rodzina starszy czy młodszy chłopak czy dziewczyna !!![/i]
Krawiec

Postprzez Sadek 2003-05-23, 10:49 pm

nie no zartuje :wink: project number 3 jest spox mnie sie podoba i na fladze oczywiscie
www.zaglebie.sosnowiec.pl :) spox pomysł gratuluje

pzdr

P.s A moze www.zaglebie.sosnowiec.pl/forum/ :D
Sadek
dj. transfer

Postprzez Tomaszek 2003-05-24, 6:41 am

Te dwa pierwsze projekty fajne tylko ze odnosnie drugiego to juz jest czarna fana D-g i juz zaduzo tych czrnych bedzie chyba :?
POZDRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez bankier 2003-05-24, 6:51 am

pierwszy projekt mówi sam za siebie! - może gdzieś to już słyszeliście - ALE JESTEM NA TAK! :)))

ps. pammietajcie o spotkaniu dzisiaj w przerwie meczu przy stoisku Darka! pogadamy o fladze i o zbiórce kasy "na zeszyt"
bankier

projekt

Postprzez ^m@rcin^ 2003-05-24, 6:54 am

Ten bialy jest ok ale brakuje mi wnim jeszcze Wojkowic !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez bankier 2003-05-24, 6:57 am

kwestie miast jeszcze dogadamy - na dole flagi jest jeszcze dużo miejsca. a ostanio na meczu pokazali się goście z Jaroszowca ;)

ps. ciekawe jakbysmy dopisali do flagi bielsko :))) (oczywiście żartuję sobie) :)))
bankier

Postprzez Zag_06 2003-05-24, 8:26 am

Sławkowa tez brakuje.
Zag_06

Postprzez _sZaDi_ 2003-05-24, 9:17 am

zdecydowanie pierwsza,bardzo prosty fajny projekt,fana przejrzysta latwa w robocie( co za tym idzie,tansze wykonanie) nic dodac nic ujac ,tylko dzialac,prpopnuje zrobic o bRola z Ruchu chorzow,on robi lajtowe flagi,pzdr!
_sZaDi_

Postprzez amstat 2003-05-24, 10:33 am

widze, ze jak prosilem o zrobienie projektu flagi to chuja w to wbijacie !! net-fani k***a mac !!!!!!!!
dziekowa i k***a obudzcie sie do chuja
bez k***a jebanych pozdrowien, bo wkurwiliscie mnie
amstat
Fanatyk

Zlecenie

Postprzez Krawiec 2003-05-24, 10:38 am

:shock: ruch chorzów ? choćby robił flagi wyszywane złotą nitką za 100 zł to ja sobie tego nie wyobrażam , żeby hanys szył nasza flagę. To tak jakby Palestyńczycy zwrócili sie do firm izraelskich by uszyły ich flagi narodowe :? .
Zlecenie uszycia flagi to kolejny etap i należy wybrać ofertę najlepszą co nie znaczy najtańszą. Chyba nie chcemy umieszczać zaszczytnego napisu na jakimś badziestwie , które wyblaknie po jednym sezonie. Poza tym wspólna flaga powinna przebic wszystkie dotychczasowe by np. raziła oczy hanysów podczas pucharowych meczów legii (gdzie mam nadzieję flaga wystąpi odświętnie). Po otworzeniu panoramy firm i witryn netowych wydaje mi się, że tego rodzaju firm jest więcej niż dwie.
Kolejny problem to liczba miast na fladze. Jeśli ktos miał w ręku Wiadomości Zagłębia, to wie, że miejscowości,. które możnaby zaliczyc do Zagłębia dabrowskiego jest chyba 20. Proponuje wypisać miasta co do których nie ma żadnych wątpliwosci ,że sa obszarem Zagębia D. czyli S,DG,B i Cz a pozostałe określić kategorią jedną kategorią (tylko jaka? inne?)

Ps. gdybym nie dotarł na dzisiejsze spotkanie , proponuje żeby m@rcin (gdyby oczywiście sie zgodził) był odpowiedzialny za zbiórkę u Darka a jesli fundatorzy mieliby być docenieni przez publikcje graficzną na stronie to możnaby od razu przygotować w wordzie listę zamiast zeszytu a później ja zeskanować.

Pozdrawiam!
Krawiec

Flaga

Postprzez WAB 2003-05-24, 11:08 am

Pierwotnie termin Zagłębie Dąbrowskie obejmował obszar zawarty pomiędzy Wojkowicami i Grodźcem z jednaj strony i linią Maczki - Strzemieszyce - Ząbkowice ( przed II wojną ). Po wojnie tereny zostały poszerzone od wschodu po obszar Olkusz - Wolbrom - Zawiercie. Dlatego tez proponuję wszystkie nazwy miast tzw. Małego Zagłębia, plus te gdzie są obecnie nasi kibice np. z mojej strony Olkusz, Bukowno, Sławków. I jeżeli rzeczywiście wpłaty bedą ewidencjonowane w zeszycie ( ktoś za to weźmie odpowiedzialność ) , to daję deklarowaną wczesniej stówę. Pozdrawiam.
WAB

Postprzez rados 2003-05-24, 12:02 pm

Ja jestem za pierwszym projektem.
rados
Zagłębiak

Obszar i zaufanie.

Postprzez Krawiec 2003-05-24, 12:09 pm

Cześć WAB !
Tak jak powiedział Bankier , nazwy miast są sprawą do dogadania.
Zagłębiowskość małopolskiego Olkusza czy już śląskich Wojkowic (powiat tarnogórski)jest wątpliwa. Sosnowiczanin św.pamięci prof. Janusz Ziółkowski , autorytet jeśli chodzi o sprawy zagłębiowskiej tożsamości już pół wieku temu pisał że określenie granic geograf ZD jest rzeczą trudną bo takie miasta jak Zawiercie czy Olkusz brną po części do Zagłębia a po cześci do innych ośrodków. Natomiast co do miast S.DG,B,Cz nie ma żadnych wątpliwośći .Z drugiej strony należy powalczyć o to by włąsnie te miasta polubiły się z aglomeracją zagłębiowską. Ja jestem fanatykiem właśnie sympatyków Zagłębia z "zagłębiowskich kresów" :-) dlatego należy jakoś pozytywnie dla was problem technicznego umieszczenia napisów na fladze rozwiazać.
Druga sprawa która podniosłeś to zaufanie dla kwesty. Zapewniam Cie ze gdyby zaszło podejrzenie ,że ktos chce przywłaszczyć choćby zetkę z tej akcji to ja się również wycofuje.
[b]
Dlatego zależy mi na jawnosci i rzetelnosci w sprawie wyboru usługodawcy (faktura) oraz jawności i wgladu do listy fundatorów.

Pozdrawiam cześć !
Krawiec

Postprzez bankier 2003-05-24, 1:05 pm

amstat chciałem zignorować twoj wpis - ale jakoś nie mogę - jesteś jebanym burakiem! napiszesz, ze chcesz projekt i co sobie myślisz, ze qrwa wszyscy rzucą się do opracowywania flagi dla ciebie! (moze nie zauważyłeś o czym jest ten temat) chcesz zrobić flagę - siądz do kompa i zacznij kombinować z corelem lub inny programem! jak nie umiesz - to wypozycz sobie książkę - i poświęc trochę czasu na lekturę - moze się nauczysz. jak nie - to POPROŚ kogoś moze ci pomoże! a jak nie to zamknij mordę - dorzuć kasę do flagi Zagłębie Dąbrowskie i czekaj na efekty! i basta...

ps. daruj sobie komentarz w stylu "bankier zamknij cipę" bo przy poziomie innych wpisów na tym forum kreujesz się na prostaka numer jeden!
bankier

Postprzez WOJTEK 2003-05-24, 1:42 pm

ORIENTOWAŁEM SIĘ JUŻ W SPRAWIE FLAG.MAM NAWET KILKA NAMIARÓW.CO OD FAKTURY.TEŻ MOŻNA TO ZAŁATWIĆ.CO OD SZWINDLI?HMMMM...NIE PODOBA MI SIĘ TO.
WOJTEK
Adventure Group

Następna strona

Powrót do Kibice