II LIGA SEZON 2024/2025 - KRAJOBRAZ PO SPADKU

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: II LIGA SEZON 2024/2025 - KRAJOBRAZ PO SPADKU

Postprzez Tomcjo 2025-01-02, 3:41 pm

Pogoń Szczecin nie zmieni właściciela . Pierwsze rozmowy zostały zerwane ale ku zaskoczeniu milioner wrócił do rozmów i zerwano je chyba ostatecznie . Klub ogłosił ze ma do spłaty 26 mln a specjaliści milionera doliczyli się nawet 59 mln dlugu . Coś mi się zdaje ze tak mogły wyglądać rozmowy w Sosnowcu . Poważni inwestorzy nie dali się wrobić w trupy w szafie .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2025-01-13, 2:29 pm

Wystartowała zamknięta sprzedaż karnetów na rundę wiosenną!
13 stycznia 2025

W poniedziałek, 13 stycznia o godzinie 10:00 wystartowała zamknięta sprzedaż karnetów na rundę wiosenną sezonu 2024/2025, w czasie którego Zagłębie rozegra siedem ligowych spotkań na ArcelorMittal Park.

Obrazek

Wiosną czeka nas siedem domowych, niezwykle ważnych meczów. Na ArcelorMittal Park zmierzymy się m.in. z Olimpią Elbląg, czy Podbeskidziem Bielsko-Biała. Rundę w Sosnowcu zainaugurujemy starciem z Zagłębiem Lubin II. Warto zapewnić sobie swoje miejsce już teraz i mieć jego pewność!

Informujemy, że do piątku, 17.01.2025 do godziny 10:00 trwa zamknięta sprzedaż połączona z rezerwacją miejsc dla osób, które chcą przedłużyć swoje wejściówki z rundy jesiennej.

PONIŻEJ PRZEDSTAWIAMY CENY KARNETÓW NA RUNDĘ WIOSENNĄ SEZONU 24/25:

Obrazek
Obrazek

Ramowy terminarz rozgrywek rundy wiosennej sezonu 2024/2025:
• 21. kolejka | Zagłębie Sosnowiec – Zagłębie Lubin II (08.03.2025).
• 23. kolejka | Zagłębie Sosnowiec – KKS Kalisz (22.03.2025).
• 25. kolejka | Zagłębie Sosnowiec – Olimpia Elbląg (05.04.2025).
• 27. kolejka | Zagłębie Sosnowiec – Podbeskidzie Bielsko-Biała (19.04.2025).
• 29. kolejka | Zagłębie Sosnowiec – Świt Szczecin (03.05.2025).
• 31. kolejka | Zagłębie Sosnowiec – Wisła Puławy (17.05.2025).
• 33. kolejka | Zagłębie Sosnowiec – Chojniczanka Chojnice (31.05.2025).

Obrazek

GDZIE NABYĆ KARNET?
Karnety na mecze Zagłębia możecie nabyć na dwa sposoby – online lub stacjonarnie:
• Online – KLIKNIJ TUTAJ
• Zagłębie FanStore (Plac Zagłębia 1).

https://zaglebie.eu/wpisy/wystartowala- ... -wiosenna/
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2025-03-04, 3:29 pm

Obserwuję Polonię Warszawa i zaczęli jako kandydat do spadku . Zmiana trenera dała im kilka zwycięstw ale potem to już bajka . Na koniec rundy rozjechali Wisłę a na wiosnę remis i dwa zwycięstwa . W tym ostatnie w Legnicy . Stracili szybko gola tak jak my tylko oni walczyli . Było jeszcze 2-1 ale grali do końca i wygrali 3-2 z kandydatem do awansu . Już są w 6 i z taką grą będą się wspinać w tabeli . Widać tam prace trenera a nie popierdulki Sagana . Tu nie co czekać i jeśli nie zacznie wygrywać trzeba zmienić dziada
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez hanson 2025-03-05, 11:52 am

Czy zważywszy na opinię, renomę i historię, w tym liczne zmiany trenerów, ktokolwiek będzie chciał tu przyjść? Zmieniliśmy wielu trenerów, wśród nich byli renomowani, jak na przykład Moskal, i żaden nie poradził sobie z wyzwaniami. Nasuwa się pytanie: czy faktycznie mają jakiś wpływ na sytuację, czy tylko figurują na swoich stanowiskach? Nie wierzę, że z własnej, nieprzymuszonej woli, w każdym meczu gra Chęciński. Nie jestem uprzedzony, bo gdyby reprezentował poziom Uchnasta, nie miałbym zastrzeżeń. Jednak jego błędy w każdym meczu są tak rażące, że nie da się na to patrzeć.
hanson

Postprzez Piotrek34 2025-03-05, 12:21 pm

hanson napisał(a):Czy zważywszy na opinię, renomę i historię, w tym liczne zmiany trenerów, ktokolwiek będzie chciał tu przyjść? Zmieniliśmy wielu trenerów, wśród nich byli renomowani, jak na przykład Moskal, i żaden nie poradził sobie z wyzwaniami. Nasuwa się pytanie: czy faktycznie mają jakiś wpływ na sytuację, czy tylko figurują na swoich stanowiskach? Nie wierzę, że z własnej, nieprzymuszonej woli, w każdym meczu gra Chęciński. Nie jestem uprzedzony, bo gdyby reprezentował poziom Uchnasta, nie miałbym zastrzeżeń. Jednak jego błędy w każdym meczu są tak rażące, że nie da się na to patrzeć.

Zgadzam się w 100%. I właśnie otym napisałem w innym poście, ale znalazł się adwokat w postaci robus1906, który chciał mnie uświadomić że powodem wystawiana synalka jest brak innego młodzieżowca :lol: Ciekawy jestem czy inny trener pokroju np. Papszuna dał by sobie soś takiego wmówić
Piotrek34

Postprzez zaglebie32 2025-03-05, 4:13 pm

Nikt sobie by nie dał wmówić dlatego mamy aktualnie trenera jakiego mamy.Ptaszki ćwierkają , że ma on być długofalowy w Sosnowcu.Wiadomość z klubu jest taka , że Kurdziel Saganowskiego nie chce , ale mecenas sportu uważa , że da radę.I jak juz pisałem niech się nikt nie łudzi czemu on jest dalej trenerem Zagłębia.Tu pomoze tylko zmiana całegozarzadzania i odcięcie od koryta ludzi szkodzących od lat Zagłębiu.I tu jest potrzebny właściciel , a jak nasz wszechmocny sprzedaje klub to widzimy wszyscy.Także moi drodzy misja , która wydawałąby się przed sezonem jest nie do osiagniecia czyli nieawanowanie do barazy jest na wyciagnięcie ręki pana Saganowskiego :) :) :) :)
zaglebie32

Postprzez Tomcjo 2025-03-06, 4:06 pm

Jakoś inni potrafią znaleźć trenera z nikad . Jaga znalazła genialnego trenera . Podobnie Raków . Cracovia wygrzebała Kroczka . Widzew miał też dobrego trenera ale mu sprzedali piłkarzy i nie chciał tego ciągnąć . Warta miała kilku . Polonia W ma genialnego jak dla nich . Tylko my samych dziadów . W naszej lidze Polonia znalazła przyzwoitego . Kilku jest solidnych a my wybieramy wśród dziadów .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Luis 2025-03-06, 11:36 pm

Tomcjo napisał(a):Jakoś inni potrafią znaleźć trenera z nikad . Jaga znalazła genialnego trenera . Podobnie Raków . Cracovia wygrzebała Kroczka . Widzew miał też dobrego trenera ale mu sprzedali piłkarzy i nie chciał tego ciągnąć . Warta miała kilku . Polonia W ma genialnego jak dla nich . Tylko my samych dziadów . W naszej lidze Polonia znalazła przyzwoitego . Kilku jest solidnych a my wybieramy wśród dziadów .

Ciebie to się nie da słuchać. Teraz chwalisz Kroczka czy trenera Bytomia, ale jakby oni wówczas przeszli do nas to byś gadał, że szrot jakich mało i podawał przykład jaki to np Sagan jest zajebisty. Ty zawsze będziesz narzekał.
Luis

Postprzez Tomcjo 2025-03-07, 12:59 am

Nigdy nie stwierdziłem że Sagan jest zajebisty , ani nawet że jest dobry . Od początku miałem wątpliwości jak rozstawał się z klubami i że nie odniósł najmniejszego sukcesu . Co do Kroczka przyznaje że miałem wątpliwości czy da radę ale szybko pokazał się jako fachowiec . Tymczasem Sagan po roku nie ogarnął drużyny i jak przegramy z rezerwami Lubina to kolejny sezon na straty Trenera z Bytomia nie znam ale oceniam jak zbudował drużynę z nieznanych mi grajków . Nie powiedziałbym że to dobry wybór dla nas bo jest on uzależniony od skautingu a on u nas jest mocno kulawy
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez novack 2025-03-07, 8:14 am

https://youtube.com/shorts/KS4thZeGEO0? ... M5W2CZRXox

Ruch robił awanse zawodnikami z jajami, a nasi od lat mają damskie torebki i tacy są kontraktowani.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna