Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Adam1906 2024-01-24, 1:53 pm

Wątki, które rzuciły mi się w oczy podczas lektury tego wywiadu:

Za ile kupuje się 0,74% akcji Zagłębia Sosnowiec?

Nie mogę tego zdradzić, tajemnica handlowa.

Kilkadziesiąt tysięcy? Kilkaset?

Znów ta sama odpowiedź.

Kilkadziesiąt tysięcy? Kilkaset? Na mieście krąży wersja, że było to 15 tysięcy złotych...

A kto przyprowadził trenera Chackiewicza? Czy uważa pan, ale szczerze: tego typu trener znalazł się tu przypadkiem? Taki szkoleniowiec beze mnie też trafiłby do Zagłębia Sosnowiec?

Raczej nie.

Uważa pan, że Zagłębie Sosnowiec stać było na zatrudnienie takiego trenera?

Nie wiem.

Odpowiedź brzmi: nie. Nie byłoby go stać.

Skoro go nie stać, to jak jest rozliczana jego pensja?

Płaci ją klub

Paradne :lol: Najpierw gość się podnieca, że gdyby nie on, to Zagłębia nie stać by było na takiego trenera, a potem wali prosto z mostu, że pensję płaci mu klub, a on mu coś tam da wtedy, jak Chackiewicz nas utrzyma w lidze :twisted:

ile zainwestuje pan pieniędzy w Zagłębie Sosnowiec. Pana odpowiedź: „wprost proporcjonalnie do tego, ile będzie potrzeba”. To nie są konkrety.

Moim zdaniem to jest mega konkretna odpowiedź, zasługująca niemalże na Nobla. (śmiech)

Na Nobla?!

Nie dało się lepiej odpowiedzieć! (śmiech)

Ale na Nobla?!

To była bardzo konkretna odpowiedź. „Wprost proporcjonalnie” oznacza, że będę wkładał tyle, ile będzie potrzeba. Ja naprawdę uważam to za konkret.

Dzięki za szczerość. Na razie to trenerowi płaci klub, więc nie byłbym taki pewny, kiedy i co będzie opłacał Collins, skoro ten twierdzi, że "będę wkładał tyle, ile będzie potrzeba." Jeżeli miasto, zgodnie z zapowiedzią prezydenta Chęcińskiego, dalej będzie ładować grubą kasę w Zagłębie, a przypomnę, że w pierwszym półroczu 2023 było to 16,1 miliona złotych, to ile potencjalny nowy właściciel pakietu większościowego chce dać? Bo teoretycznie, posiadając 51%, powinien dać minimum tyle samo. Ma Collins 16 baniek? Bo jak na razie to nawet pensję Chackiewicza płaci klub, a nie Collins. A gdzie reszta wydatków?...

Jest pan twarzą jakiegoś projektu?

To jest moja twarz.

To inaczej: firmuje pan twarzą biznes innych osób?

Nie, nie, nie, nie.

Czy przedsiębiorcy z Białorusi bądź Ukrainy będą zaangażowani w Zagłębie Sosnowiec?

Nie rozmawiam z nikim z Białorusi. Vadim Shablii, który jest Ukraińcem, jest w kręgu moich potencjalnych wspólników. Angażuje się. Znamy się dobrze.

Jaka to może być współpraca?

Jeżeli będziemy wiedzieli, jakie są wytyczne do przetargu, będę rozmawiał z partnerami, wśród których na pewno będzie Vadim Shablii.

Acha. Czyli jak będą szczegóły przetargu, to Collins będzie rozmawiał z partnerami, wśród których będzie Shablii. Czyli jednak daje pan twarz, ale kasę na biznes już chyba nie ;-)

Jaka będzie pana rola w procesie transferowym?

Pozyskiwanie dostępnych piłkarzy na rynku, przesyłanie ich do sztabu do weryfikacji, wspólnie z prezesem. Dzwonię po różnych miejscach. Wyszukujemy. Mam też kogoś, kto mi pomaga. Sztab potem decyduje.

Istnieje grupa piłkarzy dostępnych na rynku, do których się zgłosiliśmy i zapytaliśmy o możliwość gry w Zagłębiu Sosnowiec. Jeżeli wyrazili zainteresowanie, przesyłamy takich piłkarzy do sztabu.

W dzisiejszym sparingu widziałem możliwości pana Collinsa w pozyskiwaniu dostępnych piłkarzy na rynku... :redface:

Po co wchodzi pan w piłkę nożną? Co jest pana motywacją?

Każdy chłopiec chciał być piłkarzem. Niestety, mamy teraz już po trzydzieści parę lat i brzuchy od piwa. Piłkarzem już nie będę. To pewien rodzaj spełniania marzenia. Jest tutaj ze mną mój syn. To wszystko jest super. Bardzo się cieszę. Jaką większą motywację można mieć? To jest zajebiste, po prostu. Nie chciałby pan mieć klubu?

Pewnie chciałbym.

No właśnie. Ja też chciałbym. Jak się nadarza okazja, trzeba próbować. Nawet ryzykując, że przepracuje się kwartał na czyjeś konto, bo tak może być.

Panie Collins, to nie jest Playstation do zabawy z synem. No i ta dziwna wypowiedź "trzeba próbować. Nawet ryzykując, że przepracuje się kwartał na czyjeś konto"...
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2024-01-24, 2:51 pm

Pamietam jak upadł projekt Boruca w Zagłębiu i pojawiały się plotki ze są tez inni chętni do wejścia . Wtedy Arkadio z mądrą miną zapewniał ze żadnych niepewnych inwestorów do klubu nie wpuści bo dba o interesy miasta i kibiców . Niemożliwe żeby byli jeszcze gorsi od Colinsa . Przecież ten szrot który dotąd ściągano to trafiały się czasem perełki a to co testujemy to jakiś dom starców i inwalidów . I ten kogucik zapewnia ze w tum tygodniu poznamy jego możliwości transferowe . Do dziś to tragedia
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez hanson 2024-01-24, 3:13 pm

Witam, od pewnego czasu nurtuje mnie jedna kwestia związana z przyszłością Zagłębia Sosnowiec, którą chciałbym poruszyć. Mam nadzieję, że moje słowa nie urażą nikogo, ale uważam, że pewne aspekty wymagają refleksji. Chciałbym, podobnie jak wielu z nas, aby Zagłębie stało się potężnym klubem, lecz bądźmy realistami – szanse na znalezienie arabskiego szejka czy lokalnego miliardera są minimalne jak wygranie szóstki w totka.

Zdaję sobie sprawę, że każdy, kto inwestuje w klub, musi mieć z tego jakieś korzyści, np. poprzez reklamę. Przykładem może być Bruk-Bet Termalica Nieciecza, gdzie nazwa klubu zrobiła wielką reklamę dla sponsora. W Sosnowcu, z tego co się orientuję, chcemy zachować tradycje, w tym herb i nazwę klubu, co może utrudnić nawiązanie korzystnej współpracy z potencjalnym inwestorem.

Doceniam zaangażowanie Adama, który informuje nas tu na forum z wyprzedzeniem o wydarzeniach związanych z klubem. Jednak publiczne oznaczanie prezydenta miasta czy prezesa na Twitterze w trakcie negocjacji i wywieranie presji może być przysłowiowym gwoździem do trumny i może wpłynąć negatywnie na procesy negocjacyjne.

Cieszę się z chęci inwestycji różnych podmiotów, ale musimy być realistami co do oczekiwań. Być może zamiast skupiać się na osobach czy spekulacjach dotyczących inwestora, warto zastanowić się nad długofalowymi korzyściami dla klubu, kibiców i miasta. Może inwestycja Rafała Collinsa ma na celu uczynienie Zagłębia liczącym się klubem w ekstraklasie, w którym ogrywać się będą mogli zawodnicy Agencji prostar, którzy następnie będą tranferowani do dużo większych klubów zagranicznych i w transferach Rafał Collins widzi możliwosć zarobku.

Dodatkowo, warto zdawać sobie sprawę z faktu, że działalność Adama na Twitterze, zwłaszcza w trakcie procesów negocjacyjnych, może wpływać na ogólnokrajową opinię o klubie. Oznaczanie osób związanych z klubem i robienie tego na skalę ogólnopolską może być interpretowane negatywnie. Istnieje z pewnością ryzyko, że takie działania mogą wpłynąć na procesy negocjacyjne z potencjalnymi inwestorami, co może być głównym z powodów, dla których DL Invest nie zostało właścicielem, mimo wyraźnej chęci Adama.

Dodatkowo, trzeba również podkreślić, że publikowanie przecieków przez Adama ze swoich źródeł mogło postawić klub w niezręcznej sytuacji. Takie działania mogą wpłynąć na reputację klubu oraz na procesy negocjacyjne, sprawiając, że potencjalni inwestorzy stają się mówiąc delikatnie bardziej sceptyczni.

Ważne jest także, abyśmy jako kibice rozważali różne scenariusze i nie oczekiwali cudu finansowego. Krytyka i spekulacje mogą wpłynąć na decyzje potencjalnych inwestorów. Może warto zastanowić się, jak możemy wspólnie wspierać klub i przyczynić się do jego rozwoju, zamiast z góry zakładać niepowodzenie. Pamiętajmy, żeby być realistami.

Ostatnio klubem zarządzano nieprawidłowo, jednak zauważam pewne pozytywne zmiany w kontekście Pana Rafała Collinsa. Będąc realistą, zdaję sobie sprawę, że nie będziemy świadkami inwestycji w wysokości 30 milionów rocznie, ale widzę, że jego obecność może przyciągnąć sponsorów, zawodników i profesjonalistów, którzy lepiej zaopiekują się naszym klubem niż dotychczasowe struktury zarządzające.

Rafał Collins może być kluczową postacią w werbowaniu partnerów biznesowych, talentów piłkarskich i doświadczonych specjalistów, którzy wprowadzą profesjonalne podejście do zarządzania. W przeciwieństwie do dotychczasowych decydentów, może nie będą opowiadać że mają zagłębie w sercu albo na plecach, ale będą prowadzić klub w imię udanego biznesu, generującego zyski.

Rozumiejąc, że Pan Collins działać będzie w celu osiągnięcia sukcesu zarówno sportowego, ale przede wszystkim finansowego, możemy spodziewać się bardziej pragmatycznego podejścia do prowadzenia klubu. To podejście może przynieść pozytywne efekty, poprawiając zarówno wyniki sportowe, jak i kondycję finansową Zagłębia.

Warto docenić, że przyciągnięcie osób z doświadczeniem biznesowym może oznaczać stabilność i rozwój klubu. Mimo że działania te będą motywowane aspektami ekonomicznymi, to ich rezultaty mogą przyczynić się do budowy silniejszej marki Zagłębia Sosnowiec.

i na koniec osobiście wolę ProStar niż InFootball ;)
hanson

Postprzez Adam1906 2024-01-24, 4:10 pm

38-letni Ukrainiec Wołodymyr Arżanow został nowym asystentem trenera Aleksandra Chackiewicza.
Adam1906

Postprzez Adam1906 2024-01-24, 4:17 pm

hanson napisał(a):Witam, od pewnego czasu nurtuje mnie jedna kwestia związana z przyszłością Zagłębia Sosnowiec, którą chciałbym poruszyć. Mam nadzieję, że moje słowa nie urażą nikogo, ale uważam, że pewne aspekty wymagają refleksji. Chciałbym, podobnie jak wielu z nas, aby Zagłębie stało się potężnym klubem, lecz bądźmy realistami – szanse na znalezienie arabskiego szejka czy lokalnego miliardera są minimalne jak wygranie szóstki w totka.

Zdaję sobie sprawę, że każdy, kto inwestuje w klub, musi mieć z tego jakieś korzyści, np. poprzez reklamę. Przykładem może być Bruk-Bet Termalica Nieciecza, gdzie nazwa klubu zrobiła wielką reklamę dla sponsora. W Sosnowcu, z tego co się orientuję, chcemy zachować tradycje, w tym herb i nazwę klubu, co może utrudnić nawiązanie korzystnej współpracy z potencjalnym inwestorem.

Doceniam zaangażowanie Adama, który informuje nas tu na forum z wyprzedzeniem o wydarzeniach związanych z klubem. Jednak publiczne oznaczanie prezydenta miasta czy prezesa na Twitterze w trakcie negocjacji i wywieranie presji może być przysłowiowym gwoździem do trumny i może wpłynąć negatywnie na procesy negocjacyjne.

Cieszę się z chęci inwestycji różnych podmiotów, ale musimy być realistami co do oczekiwań. Być może zamiast skupiać się na osobach czy spekulacjach dotyczących inwestora, warto zastanowić się nad długofalowymi korzyściami dla klubu, kibiców i miasta. Może inwestycja Rafała Collinsa ma na celu uczynienie Zagłębia liczącym się klubem w ekstraklasie, w którym ogrywać się będą mogli zawodnicy Agencji prostar, którzy następnie będą tranferowani do dużo większych klubów zagranicznych i w transferach Rafał Collins widzi możliwosć zarobku.

Dodatkowo, warto zdawać sobie sprawę z faktu, że działalność Adama na Twitterze, zwłaszcza w trakcie procesów negocjacyjnych, może wpływać na ogólnokrajową opinię o klubie. Oznaczanie osób związanych z klubem i robienie tego na skalę ogólnopolską może być interpretowane negatywnie. Istnieje z pewnością ryzyko, że takie działania mogą wpłynąć na procesy negocjacyjne z potencjalnymi inwestorami, co może być głównym z powodów, dla których DL Invest nie zostało właścicielem, mimo wyraźnej chęci Adama.

Dodatkowo, trzeba również podkreślić, że publikowanie przecieków przez Adama ze swoich źródeł mogło postawić klub w niezręcznej sytuacji. Takie działania mogą wpłynąć na reputację klubu oraz na procesy negocjacyjne, sprawiając, że potencjalni inwestorzy stają się mówiąc delikatnie bardziej sceptyczni.

Ważne jest także, abyśmy jako kibice rozważali różne scenariusze i nie oczekiwali cudu finansowego. Krytyka i spekulacje mogą wpłynąć na decyzje potencjalnych inwestorów. Może warto zastanowić się, jak możemy wspólnie wspierać klub i przyczynić się do jego rozwoju, zamiast z góry zakładać niepowodzenie. Pamiętajmy, żeby być realistami.

Ostatnio klubem zarządzano nieprawidłowo, jednak zauważam pewne pozytywne zmiany w kontekście Pana Rafała Collinsa. Będąc realistą, zdaję sobie sprawę, że nie będziemy świadkami inwestycji w wysokości 30 milionów rocznie, ale widzę, że jego obecność może przyciągnąć sponsorów, zawodników i profesjonalistów, którzy lepiej zaopiekują się naszym klubem niż dotychczasowe struktury zarządzające.

Rafał Collins może być kluczową postacią w werbowaniu partnerów biznesowych, talentów piłkarskich i doświadczonych specjalistów, którzy wprowadzą profesjonalne podejście do zarządzania. W przeciwieństwie do dotychczasowych decydentów, może nie będą opowiadać że mają zagłębie w sercu albo na plecach, ale będą prowadzić klub w imię udanego biznesu, generującego zyski.

Rozumiejąc, że Pan Collins działać będzie w celu osiągnięcia sukcesu zarówno sportowego, ale przede wszystkim finansowego, możemy spodziewać się bardziej pragmatycznego podejścia do prowadzenia klubu. To podejście może przynieść pozytywne efekty, poprawiając zarówno wyniki sportowe, jak i kondycję finansową Zagłębia.

Warto docenić, że przyciągnięcie osób z doświadczeniem biznesowym może oznaczać stabilność i rozwój klubu. Mimo że działania te będą motywowane aspektami ekonomicznymi, to ich rezultaty mogą przyczynić się do budowy silniejszej marki Zagłębia Sosnowiec.

i na koniec osobiście wolę ProStar niż InFootball ;)

Szanowny Kolego, wychodzi na to, że łyknąłeś jak pelikan propagandę z konferencji prasowej z udziałem Collinsa i sugerujesz, że negocjacje pomiędzy UM a DL upadły, a pomiędzy UM a Collinsem prawie upadły przeze mnie?

Proszę Cię, lepszego kawału dawno nie czytałem.... :lol:
Adam1906

Postprzez hanson 2024-01-24, 5:02 pm

Jeszcze nic nie łykałem, po prostu jestem w stanie sobie wyobrazić taki scenariusz. Na miejscu Rafała Collinsa wkurwiłbym się. Dajmy mu szanse, zobaczymy co zrobi... myślę że gorzej niż było, nie będzie.
hanson

Postprzez Adam1906 2024-01-24, 6:25 pm

hanson napisał(a):Jeszcze nic nie łykałem, po prostu jestem w stanie sobie wyobrazić taki scenariusz. Na miejscu Rafała Collinsa wkurwiłbym się. Dajmy mu szanse, zobaczymy co zrobi... myślę że gorzej niż było, nie będzie.

Ale zdajesz sobie sprawę, że jeżeli ktoś jest poważnym biznesmenem, jak Leszczyński z DL Invest Group, lub jest tak doświadczonym celebrytą, jak Collins, to przecieki w stylu "miasto Sosnowiec negocjuje z firmą X" latają im koło chooja? To w ogóle jakaś paranoja opowiadać takie bzdury na konferencji prasowej, że rzekomo mogło to spowodować zerwanie rozmów, a skrajną naiwnością jest w te bzdury wierzyć. Co do Collinsa - przeczytaj sobie ów wywiad z nim na Weszlo, obejrzyj w akcji jego potencjalne wzmocnienia Zagłębia, grające w dzisiejszym sparingu (które miały by problem załapać się do 4 ligi), oraz pomyśl, jaką kasę jest w stanie w skali sezonu wrzucać w klub Collins, a jaką Leszczyński. Bo DL Invest Group stać jest na 10-15 milionów rocznie, a Collinsa na... no właśnie, na co, skoro nawet trenerowi Chackiewiczowi płaci pensję nasz klub, a nie Collins. Ciekawe, kto będzie płacił pensje nowym piłkarzom. Obawiam się, że ten "projekt" to niestety wypi@rdoli nas z hukiem do II ligi i tyle będziemy mieli nowego właściciela. Ja naprawdę się dziwię, że miasto zdecydowało się na tak niepewny krok, jak wchodzenie w układ z kimś, kto nie wygląda na osobą zdolną finansowo na przeznaczanie kilkunastu milionów na sezon. Chyba, że naiwnie wierzymy w jakichś świętych Mikołajów z workami pełnymi forsy, których nam tu pościąga swoimi znajomościami pan Collins. Niestety na razie to wygląda mi na rządzenie w klubie przy pomocy nie swoich pieniędzy. A to zawsze będzie mi śmierdzieć porażką.

I żeby nie było - mnie zależy tylko i wyłącznie na przyszłości naszego klubu i, z uwagi na to, że Zagłębie jest moim ukochanym klubem, bardzo chciałbym się mylić, na razie jednak ów "projekt" jest jak dla mnie robiony "na wariata" i niestety absolutnie nie wróżący nam sukcesu...
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2024-01-24, 7:04 pm

Zaproponowane transfery są na problemy z utrzymaniem w II lidze a nie na rozwój . Pierwszy mecz gramy 18 lutego i mamy wygrywać mecz za meczem . JAKIM CUDEM Z TYMI LUDZMI . Jeśli w tym tygodniu nie przyjdzie z sześciu kozaków i takich najlepiej ze starej kreskówki „Jak Kozacy grali w piłkę” to jesteśmy spadkowiczem . Wtedy odejdzie trener , odejdą dziadki na wózkach i nie mamy drużyny na utrzymanie poziom niżej . Chyba ze o to chodzi żeby Collins uciekł a wtedy wjedzie Arkadio na białym koniu .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez hanson 2024-01-24, 7:37 pm

Ja nie wierzę, że akurat te konkretne osoby, które były testowane to te o których mówił Collins. Może to będą tacy piłkarze których nie trzeba testować:-) a Ci to jako bonus do sprawdzenia:-)
hanson

Postprzez Adam1906 2024-01-24, 7:57 pm

hanson napisał(a):Ja nie wierzę, że akurat te konkretne osoby, które były testowane to te o których mówił Collins. Może to będą tacy piłkarze których nie trzeba testować:-) a Ci to jako bonus do sprawdzenia:-)

To wytłumacz mi, PO CO W OGÓLE ci piłkarze zostali zaproszeni do nas na testy, skoro jutro czy pojutrze zjadą tu same kocury? Powiem Ci dlaczego. Bo Agencja ProStar w chwili obecnej może nam podesłać tylko swoich wolnych zawodników, ewentualnie takich, którzy nie łapią się w zespołach do pierwszych drużyn. I nie jest to złośliwość z mojej strony, tylko zwykła analiza przyczyn, których Shablii może nie ogarnąć w tak krótkim czasie. Nie da się bowiem wyciągnąć awaryjnie klasowych piłkarzy z klubów, gdzie grają oni pierwsze skrzypce. Pozostaje więc negocjowanie Agencji ProStar z innymi Agencjami menadżerskimi, gdzie... sytuacja może być identyczna. Zresztą w imię czego właściciele innych stajni mają pożyczać swoich piłkarzy za darmo Shabliiemu? Bo ja jakoś nie wierzę, żeby w tym biznesie ktoś robił to charytatywnie. Między innymi dlatego od początku uważałem ten "interes życia" naszego UM z Collinsem za zbyt ryzykowny i nie warty położenia z naszej strony na szali czegoś tak ważnego jak klub Zagłębie Sosnowiec.
Adam1906

Postprzez hanson 2024-01-24, 8:07 pm

To dla sportu, można sprawdzić kto w prostar jest wolny :)
hanson

Postprzez Adam1906 2024-01-24, 8:11 pm

hanson napisał(a):To dla sportu, można sprawdzić kto w prostar jest wolny :)

Można.
Adam1906

Postprzez Adamek182 2024-01-24, 9:26 pm

Czytam ta wasza wymiane i bliżej mi do hansona. Zdecydowanie. Z tego co mi wiadomo to przetarg pozostawia możliwość każdemu potencjalnemu inwestorów kupno. To po pierwsze. Po drugie - na ta chwile, jak już zauważyli tu chyba wszyscy, lecimy z hukiem do 2 ligi wiec czy to Collins, czy DL maja przeje...na starcie. Wolałbym miliony DL ale czy DL ma funfla z agencji ( wiem jak to brzmi ale mimo wszystko może coś ułatwić)? Pewnie nie bardzo. Czy wyczaruje nam tych grajkow których to nie jest w stanie w tak krótkim czasie wyczarować Collins?? Chyba też nie. Poza tym gosc zaczął działać, i dajmy mu trochę czasu. Narazie na 4 nazwiska podpisany jest jeden wartościowy kontrakt. Po tygodniu.
Dajmy trochę wsparcia, zaufania, znajdźmy trochę cierpliwości. A nie atakujmy, zniechencajmy.
Adamek182

Postprzez Adam1906 2024-01-24, 10:04 pm

1. Przetarg pozostawia możliwość kupna każdemu? Oczywiście, ale pod warunkiem, że mózgi z UM nie wpadną np. na pomysł wystawienia do sprzedaży tylko 50% akcji. Czy to możliwe? Oczywiście, że możliwe. A wtedy w przetargu weźmie udział tylko Collins, bo po co komukolwiek innemu tylko 50%?

2. Wolałbyś miliony DL, ale nie wiesz czy DL ma funfla z agencji? Odpowiedz mi, po chooj mu funfel w agencji, jak ma miliony i oni sami będą mu włazili drzwiami i oknami?

3. Masz rację. Nie wiem, czy DL wyczarowałby nam grajków, ale jak sam powiedziałeś mając miliony może by nie prosił jak Collins o ich wypożyczenia... tylko najzwyczajniej w świecie ich kupował?

4. Janota wartościowym kontraktem? Oby, ale to się okaże w trakcie sezonu. Bo jak na razie to w przedostatnim Podbeskidziu wywalili go do rezerw, więc naprawdę ciężko go tak określać przed startem ligi.

5. Nie zniechęcajmy? Ty naprawdę myślisz, że oni przejmują się wpisami zwykłych internautów i w tym momencie taki Collins płacze z rozpaczy w poduszkę? Oni to mają głęboko w doopie, bo jak chcą zrobić interes, to i tak go zrobią. Mnie tylko chodzi o to, żeby go nie zrobili ze szkodą dla Zagłębia!
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2024-01-27, 6:53 pm

Nie widzę powodu żeby miasto sprzedało choćby 1% Collinsowi . Gość się kompromituje i rozwala klub . Jeśli ProStar ma ciekawych zawodników to niech ich zaoferuje prezesowi . Collins do niczego nie jest nam potrzebny . Jest tylko obciążeniem i powodem robienia z klubu pośmiewiska . wyp....laj , ja nie kupie twoich garnków nawet z promocji gdy w sklepie są 100 razy tańsze . Zwróć ten szrot na złomowisko . Zagłębie i tak już spadło i potrzeba nam ludzi na II ligę a nie pajaców co pili wódkę z piłkarzami .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna