przez Adamek182 2020-06-17, 10:21 pm
Witajcie.
Po meczyku z Radomiakiem tak sobie marudzilismy z kumplem ktory wybrał UK zamiast naszego pięknego kraju. Zaraz potem czytałem wypowiedzi trenera który tłumaczy bzdurny skład rotacją wynikającą ze zmęczenia.
Zaczeliśmy kombinować co zrobić żeby to zatrybiło z tego co jest.
No i oczywiste jest że pierwszym krokiem jest zatrudnienie duetu trenerskiego który rozwiąże problem.
Mowa o Mnie i Kumplu (namiary na privie p.prezesie).
Trener rotuje, testuje, eksperymentuje. Więc może spróbujmy zagrać (uwaga!) trójką z tyłu?
-----------GK-----------
----Ł------P-------R----
N----------------------S
------------B------------
-----S------------M-----
------------Pa-----------
------------Pi------------
Już wyjaśniam. Trójka obrońców Łopata, Polczak, Radkowski.
Wahadłowi Nawotka i Seedorf (Grzelaka niestety pomijam bo poza przyzwoitym ustawianiem się nie widzę żeby wnosił coś więcej do drużyny, za to widze poważne braki szybkościowe, za to Beneta do wymiany z Nawotką gdyż widoczny brak lewej nogi przekreśla go w ofensywie z prawej strony). Defensywny pomocnik Babiarz, który zasuwa co mecz na maksa a na ławce Hołota. Środkowi pomocnicy (tylko z nazwy "środkowi") to Szwed i Małecki. Do rywalizacji ze Szwedem jest gotowy Karbowy, a wielkim znakiem zapytania jest Quintais (mam nadzieje że będzie mógł byc zmiennikiem Małego).
Ofensywny pomocnik Pawłowski grający nawet tzw SSa ze zmiennikiem w postaci Mulara. No i osamotniony Piasecki. Na ławce jeszcze Rubio mogący grać i za Szymona i za Piaseckiego.
Oczywiście duże obciążenie spada na Nawotke i Seedorfa (ktory narazie nie gra ale na jego barkach byłoby przeszkadzanie w dośrodkowaniach a nie przepychanie się z napastnikami, a o jego technike jestem spokojny) gdyż kilometrów będą nabijali sporo. Wartość defensywy nie powinna spaść za to ofensywa powinna skoczyć do przodu.
No i jasne że są minusy takiego ustawienia ale skoro pozwalamy sobie na eksperymenty?