Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez django 2019-02-28, 9:22 pm

Trudno się dziwić, że w tej lidze nie traktują nas poważnie, skoro sami się tak nie traktujemy.
django

Postprzez django 2019-02-28, 10:48 pm

Na stronie cksport.pl jest rozmowa z Mozdzeniem, niestety nie mam możliwości wklejenia linku. No i gość zupełnie szczerze przyznaje, że w czerwcu może go już w Sosnowcu nie być. Widzimy więc jasno, że przyszedł nałapać sobie minut, żeby w następnym sezonie podpisać kontrakt z poważniejszym klubem i zostać w ekstraklasie. No i to jest nawet ok, bo musi się starać, żeby po spadku Zagłębia zostać na tym szczeblu. Chciałbym zwrócić uwagę na coś innego. Z wywiadu wynika, że nie miał szans na grę i chcieli się go pozbyć z Korony więc pewnie rozwiązaliby kontrakt, żeby zejść z kosztów. Na szczęście jednak trafili na frajerów, którzy nie dość, że zapłacili odstępne, to jeszcze zgodzili się na klauzulę zabraniającą mu gry w bezpośrednim meczu.
django

Postprzez August 2019-02-28, 10:56 pm

Silwuple: http://www.cksport.pl/pokazWiadomosc/17 ... orony.html Mnie już nie nawet i warunki transferu Możdżenia. Ba, nie zdziwię jak przy kolejnych transferach naszych wirtuozów okaże się że będzie klauzula obowiązkowego walkoweru przy następnej okazji.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2019-02-28, 11:52 pm

W tych Kielcach i tak są średnio rozgarnięci. Mogli wpisać, że może zagrać, ale za pół bańki. Sosnowiecki podatnik by zapłacił.
django

Postprzez Adam1906 2019-03-01, 7:32 am

django napisał(a):W tych Kielcach i tak są średnio rozgarnięci. Mogli wpisać, że może zagrać, ale za pół bańki. Sosnowiecki podatnik by zapłacił.

Żeby Sanogo mógł zagrać w meczu Zagłębia z Legią musieliśmy zapłacić 150 tysięcy zł. W umowie podpisanej z Możdżeniem ta kwota... jest jeszcze wyższa. Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie, co za jełopów zatrudniają w tym klubie? :redface:
Adam1906

Postprzez bazant 2019-03-01, 8:08 am

Kur*** ile jeszcze takich kwiatków wyjdzie na światło dzienne ?
Przecież to nawet nie podchodzi pod amatorkę :czerwona:
bazant

Postprzez bazant 2019-03-01, 8:17 am

A tak żeby było śmieszniej to SPORT podaje przewidywane składy i przy nazwisku Możdżeń jest informacja, że nie zagra z powodu klauzuli w umowie wypożyczenia :lol:

Obrazek

https://www.przegladsportowy.pl/pilka-n ... 4q#slajd-3
bazant

Postprzez xenon 2019-03-01, 10:37 pm

xenon

Postprzez xenon 2019-03-01, 10:37 pm

xenon

Postprzez Adam1906 2019-03-02, 7:31 am

W starciu z Koroną zabraknie też Mateusza Możdżenia. Chociaż piłkarz przeszedł do Zagłębia na zasadzie transferu definitywnego, oba kluby umówiły się, że w tym meczu nie zagra (jedyne odstępstwo od tego porozumienia wiąże się z dodatkową zapłatą Koronie około 200 tysięcy złotych).

https://www.google.pl/amp/s/www.przegla ... ygh3j8.amp

Kluby się UMÓWIŁY? Mnie interesuje KTO z klubu się UMÓWIŁ??? Bo jak dla mnie to osoba, która w imieniu Zagłębia Sosnowiec podpisuje taki kontrakt z wolnym zawodnikiem, działa na szkodę klubu. Jak widać czy to był Stanek, czy to jest obecnie Tomczyk, na stanowisku Dyrektora Sportowego mamy zatrudnianych amatorów.
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2019-03-02, 9:49 am

https://sportdziennik.pl/albo-teraz-albo/
Przed meczem z Korona trochę wspomnień
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2019-03-02, 10:28 am

https://youtu.be/zsn6hQO3XH4
Śniadanie z Żarko
Tomcjo

Postprzez August 2019-03-04, 12:59 pm

Sugestywna „cieszynka” zawodnika Zagłębia. „To był tylko żart”

Rozmowa z Żarko Udovicziciem, skrzydłowym Zagłębia Sosnowiec po wygranym meczu z Koroną Kielce.
Szósty gol w lidze, asysty. Ma pan wielkie powody do zadowolenia po meczu z Koroną, prawda?
Żarko UDOVICZIĆ: Najważniejsze jest to, że dobrze zaprezentowaliśmy się jako drużyna, a przede wszystkim to, że zdobyliśmy trzy ważne punkty. Każdy mecz gramy ożycie i mimo tego, że jesteśmy na ostatnim miejscu w tabeli, to walczymy dalej. Teraz już myślimy o wyjazdowym meczu z Cracovią, bo musimy też w końcu zapunktować na wyjeździe.

Po strzelonym golu wykonał pan niecodzienną cieszynkę związaną z VAR-em, którego wszyscy macie chyba dosyć…
Żarko UDOVICZIĆ: Chciałem zrobić taki mały żart. Żeby nikt nie myślał, że było to skierowane przeciwko sędziom czy PZPN-owi. To taki żart. Wszyscy przecież wiedzą, że nie mieliśmy szczęścia z VAR-em w meczu z Górnikiem czy wcześniej. Dwanaście czy trzynaście takich decyzji, to trochę za dużo. Dlatego po strzelonym przez siebie golu, kiedy wiedziałem, że nie ma żadnych wątpliwości, zdecydowałem się na taki mały żart.

Na ławce w meczu z Koroną nie było trenera Ivanauskasa. Miało to jakieś przełożenie na was piłkarzy?
Żarko UDOVICZIĆ: Raczej nie. Wiemy jakie mamy zadania na boisku i robiliśmy to, co zostało nam wcześniej nakreślone przez szkoleniowca. Na pewno pomogła też dobra analiza gry przeciwnika, którą mieliśmy w czwartek i piątek. Potem na boisku zrealizowaliśmy to co sobie założyliśmy.

Co było kluczem w odniesieniu efektownego zwycięstwa z Koroną?
Żarko UDOVICZIĆ: Na pewno nie spodziewaliśmy, że strzelimy aż cztery bramki, tym bardziej, że graliśmy bez swojego pierwszego napastnika Vamary Sanogo. Na szczęście młody Olaf Nowak dobrze prezentował się na boisku. Strzelił bramkę, zagrał dobry mecz i to cieszy, bo to przecież młody chłopak.

Czy dla pana był to najlepszy mecz w barwach Zagłębia? Bramka, dwie asysty, czerwona kartka po faulu na panu…
Żarko UDOVICZIĆ: Jak popatrzymy na statystyki, to na pewno jeden z najlepszych. Miałem jednak wcześniej, razem z drużyną wiele dobrych meczów, tyle że akurat z Koroną ta skuteczność była na wysokim poziomie i to cieszy.

Dałby pan sobie za mecz z Koroną notę „10” w „Sporcie”?
Żarko UDOVICZIĆ: Jestem samokrytyczny. Mogłem zagrać jeszcze lepiej, bo miałem pięć, sześć takich strat, co nie lubię i nie powinno się zdarzyć, kiedy utrzymujemy się przy piłce, a ja ją tracą. To muszę poprawić.

http://sportdziennik.pl/zarko-udoviczic-wywiad/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2019-03-04, 7:28 pm

-Cytat-"Komisja Ligi zajmie się trenerem Zagłębia Sosnowiec. Ukarany Valdas Ivanauskas korzystał z łączności radiowej w czasie meczu z Koroną Kielc
Zagłębie Sosnowiec wygrało z Koroną Kielce 4:1 (1:1). Trener gospodarzy Valdas Ivanauskas nie mógł prowadzić drużyny z ławki, bo dostał karę dyskwalifikacji na dwa mecze w efekcie swego zachowania w czasie spotkania z Górnikiem w Zabrzu.........
............. Sprawa będzie zbadana przez Komisję Ligi, która podejmie dalsze decyzje w tej kwestii – przekazał Bartosz Orzechowski, manager ds. komunikacji Ekstraklasy SA. - Posiedzenia Komisji Ligi odbywają się w środy, ale nie ma gwarancji, że sprawa zostanie rozpatrzona już na najbliższym posiedzeniu."
Dowalą mu zakaz przebywania na Kresowej podczas meczów Zagłębia ,do końca rundy .

Całość -
-> https://dziennikzachodni.pl/komisja-lig ... r/13936218
Ostatnio edytowano 2019-03-04, 7:30 pm przez RUDI, łącznie edytowano 1 raz
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez novack 2019-03-04, 7:30 pm

RUDI napisał(a):-Cytat-"Komisja Ligi zajmie się trenerem Zagłębia Sosnowiec. Ukarany Valdas Ivanauskas korzystał z łączności radiowej w czasie meczu z Koroną Kielc
Zagłębie Sosnowiec wygrało z Koroną Kielce 4:1 (1:1). Trener gospodarzy Valdas Ivanauskas nie mógł prowadzić drużyny z ławki, bo dostał karę dyskwalifikacji na dwa mecze w efekcie swego zachowania w czasie spotkania z Górnikiem w Zabrzu.........
............. Sprawa będzie zbadana przez Komisję Ligi, która podejmie dalsze decyzje w tej kwestii – przekazał Bartosz Orzechowski, manager ds. komunikacji Ekstraklasy SA. - Posiedzenia Komisji Ligi odbywają się w środy, ale nie ma gwarancji, że sprawa zostanie rozpatrzona już na najbliższym posiedzeniu."
Dowalą mu zakaz przebywania na Kresowej podczas meczów Zagłębia do końca rundy .

Całość -
-> https://dziennikzachodni.pl/komisja-lig ... r/13936218

To tylko walkower!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna