Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez slawekchicago 2019-01-07, 4:42 pm

I jeszcze jedno . Dawalem im szanse ale po dzisiejszym wykreconym numerze NIE WIERZE W LEPSZE CZASY . Jeszcze WIERZE w Trenera i zawodnikow JESZCZE ale to bardziej sercem niz rozumem i tak pozostanie do ostatniej kolejki sezonu lub ostatniej gdzie jeszcze bedziemy miec chocby teoretyczne szanse na utrzymanie .
ZADAM za to deklaracji ze jesli sie tfu tfu nie utrzymamy z klubu odchodza prezes jaroszewski , skaut lolalny i krajowy stonek i director sportowy thismczyk :lol: :!: :!: :!:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez devil-79 2019-01-07, 5:04 pm

Waldek zadeklarował, że zostaje.
devil-79

Postprzez jondek 2019-01-07, 5:58 pm

[quote="devil-79"]
Waldek zadeklarował, że zostaje.
[b/quote]
a.powiedział mi to,gdy spotkałem go w Biedronce b.przeczytałem w gazecie c.wiem to od znajomego mojego znajomego. Niepotrzebne skreślić ;-(
jondek

Postprzez Adam1906 2019-01-07, 6:05 pm

August napisał(a):Tak zna, że to ponoć Tomczyk tak przetłumaczył kwity Cristovao, że wynikało z nich iż gość ma paszport holenderski

Bingo! Bo to właśnie Tomczyk zajmował się tłumaczeniem papierów Cristovao... :lol:

Mnie zastanawia coś innego. Jak jest możliwe, że w podobno profesjonalnym klubie, grającym w polskiej Ekstraklasie piłki nożnej, został w ogóle zatrudniony człowiek, który kompletnie nie zna się na futbolu, nie identyfikuje się z naszym klubem (na co mam świadków), a co istotniejsze - nie ma jakichkolwiek kompetencji do pełnienia funkcji Dyrektora Sportowego??? Definicja idealnego Dyrektora Sportowego mówi, że powinien nim być:

"były uczciwy piłkarz ekstraklasy, z międzynarodowym doświadczeniem i wykształceniem prawniczym, który po zakończeniu kariery najpierw zajmuje się trenerką, następnie para się menedżerką, potem skautingiem. Z założenia ma być postacią otrzaskaną w futbolu, bo odpowiada za wiele sfer – transfery, szkółkę piłkarską i skauting. Nie tylko doraźny, na potrzeby pierwszego zespołu, lecz również młodzieżowy, pod określone priorytety. Ma to zapobiec sytuacji, gdy w całym klubie gra piętnastu środkowych pomocników i tylko dwóch lewych obrońców. Dyrektor ma być strażnikiem koncepcji rozwoju drużyny i powiernikiem wszystkich klubowych tajemnic, odpowiadać za cały wieloletni projekt. Być przełożonym trenera i zwierzchnikiem szefa skautingu".

Którą z tych cech miał Robert Stanek, a którą ma Robert Tomczyk? Odpowiedzcie sobie sami...

Daleki jestem od poruszania tematów politycznych (bo z reguły robi się wtedy tutaj chryja), ale zagadką pozostaje dla mnie fakt, jakim cudem pojawił się w naszym klubie totalny nonejm w świecie piłkarskim, który jest związany z opozycyjną wobec PO i Chęcińskiego partią o nazwie PiS? Bo dobrze poinformowane ptaszki ćwierkają, że podczas wyborów na pierwszą kadencję obecnego Prezydenta Sosnowca właśnie Pan Tomczyk był odpowiedzialny za szukanie haków na Chęcińskiego i co ciekawe, do dzisiaj ma być związany z obecnie miłościwie nam panującymi....
Adam1906

Postprzez Adam1906 2019-01-07, 6:10 pm

Wracając do transferów i braku próby jakiegokolwiek kontaktu z Pietrzakiem i Sadlokiem: na 80% obydwaj będą piłkarzami Górnika Zabrze. Notabene wróbelki ćwierkają, że wyżej wymienieni nie będą tam zarabiać więcej niż wynoszą obecne kontrakty piłkarzy w Zagłębiu Sosnowiec....
Adam1906

Postprzez zag23 2019-01-07, 6:12 pm

Na cholere tego Greka chca zakontraktowac ja sie pytam??? Mamy solidnego Heinlotha, dojdzie Nawotka który tez moze grac na tej pozycji a oni jeszcze Mygasa chca który ani slowa nie rozumie po polsku i pewnie ani slowa po angielsku, patrzac na jego statystyki bez szału. Jestem przeciwnikiem takich transferów, on bedzie pokroju Mello i Torunarighi. Nam potrzeba teraz playmakera i to który bedzie mial z 5 asyst i kilka bramek na koniec sezonu. Bramkarza tez bym nowego zakontraktowal zamiast 36 letniego Perdijicja bo Kudla pomimo że duzo wybronil duzo tez zawalil. Takie jest moje skromne zdanie.
zag23

Postprzez NHK12 2019-01-07, 6:52 pm

kolego zag23 niestety naszym skromnym zdaniem sie nikt w klubie nie przejmuje. Jedyna rzecz to zrobienie z nas idiotow z osoba stanka . kazdy widzi jak to wyglada,goscia sie powinno wypierdolic ,a nie zamieniac na Bog wie kogo innego .Przeciez i tak wiadomo kto dalej za sznurki bedzie pociagal. Lud chce igrzysk,damy im igrzyska, lud chce ofiary ,damy im ofiare. Tylko niech prezesina nie mysli ze lud jest tak glupi i ciemny .poczatkowe trzy transfery w miare sensowne ,ale to co sie znowy zaczyna dziac to kolejne dziadostwo i amatorka .Mygas kto to jest ? mialy byc konkretne nazwiska na konkretne pozycje . potrzebny jeszcze jeden napastnik pomocnik i stoper. hmmm watpie w to tak jak niestety watpie w to ze ekstraklapa bedzie dalej w Sosnowcu. Obym sie mylil,
NHK12

Postprzez devil-79 2019-01-07, 6:57 pm

jondek napisał(a):
devil-79 napisał(a):Waldek zadeklarował, że zostaje.
[b/quote]
a.powiedział mi to,gdy spotkałem go w Biedronce b.przeczytałem w gazecie c.wiem to od znajomego mojego znajomego. Niepotrzebne skreślić ;-(
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
devil-79

Postprzez Tomcjo 2019-01-07, 7:42 pm

Zamiana Stanek - Tomczyk to coś w stylu zamian Putina ze raz był prezydentem a raz premierem . Generalnie to pudrowanie główna. Transfery tez porażka . Zaczęło się obiecująco i miało być jeszcze lepiej a skończyło się masowym ściąganiem szrotu na prawa stronę .
Tomcjo

Postprzez August 2019-01-07, 9:05 pm

Adam1906 napisał(a):Wracając do transferów i braku próby jakiegokolwiek kontaktu z Pietrzakiem i Sadlokiem: na 80% obydwaj będą piłkarzami Górnika Zabrze. Notabene wróbelki ćwierkają, że wyżej wymienieni nie będą tam zarabiać więcej niż wynoszą obecne kontrakty piłkarzy w Zagłębiu Sosnowiec....

Wszystko opada. Móc wziąć Sadloka z Pietrzakiem a przynajmniej tego drugiego a zamiast tego na widoku Nawotka z Ryndakiem. Z całym szacunkiem dla Dawida ale jeśli Waldi ma naprawdę cokolwiek do powiedzenia to szybko się zorientuje że Ryndak to nie ten szczebel.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Michał_Wwa 2019-01-07, 9:45 pm

Szkoda, że nie spróbowaliśmy z Sadlokiem i Pietrzakiem. Mieliśmy na pewno jeden atut - lokalizację. Nie wiem jaką mają sytuację rodzinną, ale jeden pochodzi z Sosnowca a drugi z Chorzowa, ostatnie lata spędzili w Krakowie. Nie chcąc wywracać sobie do góry nogami życia rodzinnego jak byłoby w przypadku przeprowadzki do Gdańska czy Poznania, zostaje im w ekstraklasie w zasadzie tylko Sosnowiec, Zabrze i Gliwice - tu można codziennie dojeżdżać na treningi czy mecze.

Zgodzę się, że Nawotka a zwłaszcza Rydnak to jednak zbyt małe umiejętności na pierwszą 11-tkę ekstraklasowej drużyny.

Przydałoby się moim zdaniem wzmocnić rozegranie bo powrót T.Nowaka jest pod znakiem zapytania. Do wzięcia są np. Kort z Wisły czy M.Machaj z Jagielloni.

No i powinniśmy się zdecydowanie pozbyć Jędrycha i Cichockiego - wszak byli już najgorszą parą stoperów już w Nice 1 lidze...

Ucieszyłem się z transferu R.Stanka ale faktycznie wygląda to tylko na pozorną podmiankę z tym Tomczykiem :twisted:
Michał_Wwa

Postprzez Tomcjo 2019-01-07, 9:53 pm

Wolny jest Dawid Kort 23 letni środkowy pomocnik Wisły i takich graczy trzeba ściągać a nie Ryndaka który w I lidze już nie dawał rady biegać .
Tomcjo

Postprzez August 2019-01-07, 10:06 pm

Prędzej Torunarighę znowu wykupią z IV ligi z Reichu i będą wmawiać że tym razem to świetny interes.
August

Postprzez Luis 2019-01-07, 10:06 pm

Obilo mi sie o uszy, ze o naszego gwiazdora Jedrycha mocno zabiega... gks katowice :)
Luis

Postprzez August 2019-01-07, 10:17 pm

Luis napisał(a):Obilo mi sie o uszy, ze o naszego gwiazdora Jedrycha mocno zabiega... gks katowice :)

Osobiście zawiozę do Katowic. Dołożę jeszcze z własnej kraawicy pół litra na drogę
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników