Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez novack 2018-12-21, 8:04 pm

Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez xenon 2018-12-21, 8:54 pm

to jeszcze Sławka Peszko do kompletu i będzie super!!!
xenon

Postprzez petromar 2018-12-21, 9:19 pm

Jak kurczaki chcą się go pozbyć to wziąść ale za grosze i płacić za "coś" a nie za "nic" - może taki system motywacyjny zdałby egzamin? według mnie jeśli tam się nie sprawdził to marna szansa ze sprawdzi się u nas, ale niestety - mało kogo możemy pozyskać - pozycja w tabeli , szanse na utrzymanie(choć to mniejsza sprawa), i ten zjen stonek skutecznie odstraszają każdego gracza.
stonek :czerwona: :czerwona: :czerwona:
petromar

Postprzez August 2018-12-21, 10:22 pm

Zagłębia prawdopodobnie nie stać na wykupienie kontraktu. Mogą co najwyżej opłacać cześć jego kontraktu co dl Piasta też może być korzystne. Ktoś powiedział niedawno że do nas mogą przyjść m.in. Zawodnicy po przejściach.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tomcjo 2018-12-21, 11:25 pm

Zawodnicy po przejsciach na pasach . Rozjechani przez pijanych kierowcow :lol:
Tomcjo

Postprzez esox26 2018-12-22, 8:47 am

Skoro nasz zarząd szuka zawodników w YouTube też postanowiłem kogoś ciekawego trafić!!!Wartość rynkowa 50 tyś.Euro to chyba dla nas mało..https://www.youtube.com/watch?v=gEc2-rDNdBk
esox26

Postprzez novack 2018-12-22, 9:15 am

http://sportdziennik.pl/christovao-potrzebuje-laski/
Przy ograniczonym budżecie i perspektywie powrotu Pribuli, katastrofie wśród napastników i obrońców szukamy czwartego skrzydłowego?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez motovideo 2018-12-22, 9:40 am

novack napisał(a):http://sportdziennik.pl/christovao-potrzebuje-laski/
Przy ograniczonym budżecie i perspektywie powrotu Pribuli, katastrofie wśród napastników i obrońców szukamy czwartego skrzydłowego?

To by mogło oznaczać tyle, że Wrzesiu odejdzie już zimą, (ostatnia szansa żeby klub zarobił parę groszy) bo pewnie kontraktu nie przedłużył. No a Martin jest lewoskrzydłowy, poza tym po kontuzji i jego forma jest wielką niewiadomą
motovideo

Postprzez NHK12 2018-12-22, 10:14 am

Na 90minut.pl w rubryce odchodza z ZS widzimy kto cały zaciąd youtubera stanka . Brakuje tam jednej pozycji. Wyjebany dyscyplinarnie za dzialanie na szkode klubu stanek!!!!
NHK12

Postprzez Tomcjo 2018-12-22, 12:58 pm

Kol. esox26 próbuje znaleźć nam piłkarza na youtube . Ja taki sam amator jak Stanek zrobiłbym to inaczej . Rynek niższych lig angielskich jest przeczesany przez skautów aż do lig amatorskich i grających tam juniorów . Jeśli ktoś się wyróżnia to zaraz zostaje kupiony i wypożyczony do klubu zaplecza bądź niższej ligi . Tak ściągnięto Szczęsnego i wypożyczono do niższej ligi . Jeśli chcemy tam kogoś znaleźć to trzeba nawiązać współpracę ze skautami pracującymi dla czołowych klubów . Oni jako pośrednicy znajda w kilka godzin 20 zawodników za słabych dla Manchesteru czy Chelsea a lepszych od tych co mamy . Tylko ze to i tak nie będzie tanio . Sanogo był po za systemem bo grał w coraz słabszych klubach i był kontuzjowany . Można tez rozmawiać ze skautami którzy działają dla klubów z niższych lig . Oni znają tych tanich tylko czy będą wystarczająco dobrzy żeby z marszu podbić ekstraklasę .
Ostatnio edytowano 2018-12-22, 4:33 pm przez Tomcjo, łącznie edytowano 1 raz
Tomcjo

Postprzez hanson 2018-12-22, 1:28 pm

Witam Szanownych Kolegów!
Nie jestem ekspertem, nie jestem osobą w klubie, która ma szanse bliżej przyjrzeć się temu co się tam wewnętrznie wyrabia. Czasami mam wrażenie, że żyje w jakimś matrixie Zagłębiowskim. Myślę, że wielu się ze mną zgodzi: w pierwszej kolejności na zbity ryj powinien wylecieć Cichocki i Jędrych. W moim odczuciu problemem Zagłębia była obrona... i tych dwóch dyletantów.(Pomijając Pecha, Var czy ręce Polczaka) Dlaczego mamy pozyskiwać skrzydłowych? Skrzydłowi powinni być szybcy - a Wrzesiński czy Żarko to jedni z najszybszych zawodników w lidze, którzy podczas meczów biegają bardzo dużo kilometrów, ich gra jest produktywna i jako kibic-obserwator akurat do formacji pomocy nie mam większych zastrzeżeń... Wrzesiński, Żarko, Pawłowski, Milewski (Nowak,Pribula - jeśli wrócą po kontuzjach) a przecież Babiarz, Melo czy ten Vokić nie prezentowali się też jakoś fatalnie a raczej przeciętnie. Jak dla mnie nasza pomoc i Sanogo w ataku to były mocne strony. Potrzebujemy z 2-3 napastników, 4 obrońców i pomocnika takiego jak Valencia z Piasta obok Pawłowskiego. To muszą być zawodnicy pewni i sprawdzeni, którzy wniosą jakość do Zagłebia. Od biedy... za dyletantów dwóch klasowych obrońców. 1 klasowy napastnik do Sanogo i taki Valencia do pomocy. i pierwszy skład jak dla mnie byłby załatwiony.
hanson

Postprzez Piotrek34 2018-12-22, 4:18 pm

Wszystko co piszesz - masz rację. Tyko że oni ("profesjonalny" zarząd) wszystko robią na odwrót bez jakiejkolwiek logiki i wszystko w tajemnicy, na ostatnią chwilę. Tak było w II lidze, I-ej i teraz w ekstraklasie. Z tą różnicą, że wszystko im się UDAWAŁO, włącznie z awansem do ESA. Gdyby inne zespoły trochę się przyłożyły goowno by im dało te 6 zwycięstw z rzędu. Aby myśleć o spokojnym utrzymaniu w ekstraklasie drużyna musi być zbudowana stabilnie i solidnie. Taki Raków, któremu bardzo niewiele brakowało w poprzednim sezonie, zbudował coś czego my nie potrafiliśmy zrobić przez 2 kolejne sezony w I lidze. Leją każdego kto popadnie, są zdecydowanym faworytem i uważam, że po awansie będą w pierwszej ósemce. Eksperci rzadko się mylą w ocenach zespołów. U nas gołym okiem widać było, że po awansie będziemy mieli problemy. Nie widział tylko zarząd.
Piotrek34

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-12-22, 5:50 pm

Na 90minut - lista transferowa Jagiellonii Białystok.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomcjo 2018-12-22, 6:18 pm

Szczerze mówiąc wolalbym kupic Pieczare z Polonii Warszawa z 19 golami niz Bezjaka z Jagi ktory nie wiem czy trzy gole strzelil . Kasa mniejsza i ryzyko małe . A sa jeszcze Bzdęga z Mieszka Gniezno i Antkowiak z KKS Kalisz obaj po 15 goli . A nawet pojsc na calosc i wypozyczyc całą trojke z kwota wykupu po pół roku i niech walcza miedzy soba kto bedzie grał obok Sanogo . Najlepszy dostanie kontrakt reszta wroci do domu . Mniejsze ryzyko niż Wassiljew i koszty małe
Tomcjo

Postprzez August 2018-12-22, 9:44 pm

Tomcjo napisał(a):A sa jeszcze Bzdęga z Mieszka Gniezno

Gniezno jest dla nas pechowe. Stamtąd pochodził megazdilny Lisiecki
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna