Zagłębiowscy fanatycy z Faceboook
OCENA EKSPERTA
Zażenowani postawą poraz kolejny naszej drużyny i ciągłym powtarzaniem tych samych fraz na konferencjach prasowych tłumaczących fatalną grę Zagłebia, przez trenera Dudka, dziś postanowiliśmy porozmawiać z fachowcem,który okiem z zewnątrz pomógł nam poszukać odpowiedzi co się dzieje złego z naszą drużyną.
Niestety nie mogę ujawniać nazwiska tego trenera,bo byc może niebawem siądzie do rozmów w gabinecie Jaroszewskiego ale uwierzcie,że to dobry fachowiec,wybrany trenerem roku w ekstraklasie.
A więc do rzeczy.Trener jest na bieżąco z ekstraklasą i wszystkie mecze naszego zespołu widział,żeby nie było..
Trener uważa,że pierwszym błędem była zachwiana proporcja w budowie Zagłębia na ekstraklase.Według niego powinna byc kontynuacja gry z 1 ligi z niewielkim dodatkami bo dobrze to wyglądało.Mówił,że śmie twierdzić ,że w nie zburzonym składzie personalnym zdobylibyśmy napewno więcej punktów niz obecnie a tak to ciężko jest zgrywac zespół w trakcie sezonu w dodatku z zawodnikami,którzy zostali w dziwny sposób dobrani do drużyny a zbyt częste rotacje rozbiły już tą ekipe.
Zauwazył też brak organizacji gry i to według niego jest głównym problemem.
Uwarza,że w Zagłębiu powinni się zastanowić jak chcą grać i pod to dobierać piłkarzy i wszystko musi być temu podporządkowane.
Mówił,że byłby w stanie utrzymać Zagłębie w ekstraklasie,oczywiście przy pewnych zmianach na niektórych pozycjach w trakcie zimy.
Podkreśla,ze jego zespoły zawsze walczyły o kazdy metr boiska,były dobrze zorganizowane a przedewszystkim grały piłka bo taka jest jego filozofia gry.
A na pytanie o powtarzające się błędy tych samych zawodników po których tracimy bramki odpowiedział,że jedyną receptą jest natychmiastowy trening tego elementu bo inaczej problem się tylko pogłębi co widać gołym okiem,że chyba nie było to przerabiane..
A na koniec cos zabawnego,jak mu powiedziałem ze niektóre transfery były dokonane na podstawie obserwacji z yt,roześmiał sie ale podkreślił,że to nic bo on zna sytuacje,że podpisywano kontrakt z zawodnikiem na podstawie danych z gry FM
Reasumując chciałbym by ten trener pojawił sie w naszym klubie,on też myślę że byłby zainteresowany i cieszy ,że chciałby swój sztab .Także wreszcie nie widział bym pewnego Pana na naszej ławce trenerskiej,mającego kilka stanowisk w klubie..