Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez patrios91 2018-10-05, 8:09 am

August napisał(a):Bo równie dobrze Prezes mógłby obiecać grę o Ligę Mistrzów w przyszłym sezonie. Myślę, że nawet największy optymista ale ze zdroworosądkowym podejściem ma świadomość jak na chwile obecną drużyna wygląda. Nawet to stwierdzenie Prezesa, że powinniśmy się "spokojnie" utrzymać jest na wyrost bo wydaje się, że w najlepszym przypadku będzie to dramatyczna walka o pozostanie. O ile w ogóle będzie.

Przede wszystkim szatnia mentalnie nie wstanie bo jest tam zbyt dużo zawodników i zawsze ktoś nie będzie grał, bądź łapał się do składu. Po drugie tragiczne jest wstawianie z miejsca do składu zawodników świeżo zakontraktowanych, bez rytmu meczowego. To daję wyraźny sygnał, że miejsce w składzie daję się za nazwisko, a nie za wywalczenie go na treningach.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez pete_zs 2018-10-05, 4:19 pm

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):Z wywiadu wynika że Prezes wreszcie palnął w stół i pogroził palcem. Mo i trzymam za słowo z deklaracją utrzymania się.

Przecież prezes przed sezonem mówił, że celujemy w pierwszą ÓSEMKĘ. Szybko mu się priorytety zmieniły :)

Powiem tak, Śląsk dopiero co był nad czerwonym polem, dwie wygrane i już gra o pierwszą ósemkę. Akurat tej wypowiedzi Jaroszewskiego bym bronił, bo czemu miał powiedzieć, że jesteśmy dziady i tylko gra o utrzymanie wchodzi w grę ? A jakby Probierz powiedział, że Cracovia będzie grać o utrzymanie i teraz się to potwierdziło, to byłby z niego taki wspaniały fachowiec ? Nie zadowalajmy się byle czym, mają wyjść ze strefy, ale to nie znaczy, że 14 miejsce ma być maksimum ich aspiracji.
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIŻ SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Postprzez August 2018-10-05, 10:26 pm

Świetny dokument o Zagłębiubw cyklu „Witaj w klubie” w C+. Wywiad z Guliwerem-bezcenny.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tomcjo 2018-10-05, 10:36 pm

Jeden szczegół rzucił mi się w oczy . Przed meczem Nowak zagrzewa do walki , wszyscy odpowiadają . W przerwie powtórka i razem z Kudła zagrzewają a towarzystwo się rozchodzi i odwraca dupami . Dziwne zachowanie . Oni chyba sami nie wierzą ze im się uda
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2018-10-06, 11:33 am

Cała nadzieja w Araszkiewiczu i wróżbicie Macieju :lol:
„Jarosław ARASZKIEWICZ: – Gdzieś ostatnio przeczytałem, że wróżbita Maciej Skrzątek przepowiedział spadek Górnika z ligi. Ja mam nadzieję, że tak nie będzie, bo to klub, który i ma stadion i kibiców. Byłem tam zresztą ostatnio na obserwacji. Mam tylko nadzieję, że dobudują czwartą trybunę. A co tej wróżby, to do wróżbity Macieja trzeba będzie dzwonić przed każdą kolejką ”
Tomcjo

Postprzez RUDI 2018-10-06, 11:59 am

Tomcjo napisał(a): Oni chyba sami nie wierzą ze im się uda

Przejrzyj sobie zdjęcia na których są nasi piłkarze gdy wychodzą z "tunelu" (przed meczem) nie wiem czy to skupienie czy może już "brak wiary w zwycięstwo" ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez xenon 2018-10-06, 2:39 pm

Ta cała motywacja z góry wskazuje kto jest w gorszej pozycji w tym meczu.Jakieś krzyknięcie przed wyjściem, że musimy wygrać może coś daje ale w mózgownicach i tak siedzi przekaz, ze przeciwnik silniejszy, tak ja to odebrałem.Druga sprawa to wokal Nowaka, a on nadaje się do motywowania juniorów. Trzecia sprawa to ławka, dlaczego Staniek zastępuje trenera? Jego tam w ogóle nie powinno być i tu mi przyzna rację trener oraz ci co siedzą na ławce.Czwarta sprawa to czas zbierać na tablicę pamiątkową dla Gulliwera bo znam go wieki, a on co sezon to ma większy zapał do kibicowania.Ta renta kopalniana dobrze mu służyła, teraz pewnie ma emeryturkę, młodzież niech bierze przyklad z wiarusów.A na koniec to kibice, którzy jadą na wyjazd powinni miec przejazd lub bilet na mecz sponsorowany przez miasto gdyż poswięcają swój czas na reklamowanie miasta w różnych regionach Polski i telewizji.
xenon

Postprzez Tomcjo 2018-10-07, 8:09 am

Zagłębiowscy fanatycy z Faceboook

OCENA EKSPERTA

Zażenowani postawą poraz kolejny naszej drużyny i ciągłym powtarzaniem tych samych fraz na konferencjach prasowych tłumaczących fatalną grę Zagłebia, przez trenera Dudka, dziś postanowiliśmy porozmawiać z fachowcem,który okiem z zewnątrz pomógł nam poszukać odpowiedzi co się dzieje złego z naszą drużyną.
Niestety nie mogę ujawniać nazwiska tego trenera,bo byc może niebawem siądzie do rozmów w gabinecie Jaroszewskiego ale uwierzcie,że to dobry fachowiec,wybrany trenerem roku w ekstraklasie.
A więc do rzeczy.Trener jest na bieżąco z ekstraklasą i wszystkie mecze naszego zespołu widział,żeby nie było..
Trener uważa,że pierwszym błędem była zachwiana proporcja w budowie Zagłębia na ekstraklase.Według niego powinna byc kontynuacja gry z 1 ligi z niewielkim dodatkami bo dobrze to wyglądało.Mówił,że śmie twierdzić ,że w nie zburzonym składzie personalnym zdobylibyśmy napewno więcej punktów niz obecnie a tak to ciężko jest zgrywac zespół w trakcie sezonu w dodatku z zawodnikami,którzy zostali w dziwny sposób dobrani do drużyny a zbyt częste rotacje rozbiły już tą ekipe.
Zauwazył też brak organizacji gry i to według niego jest głównym problemem.
Uwarza,że w Zagłębiu powinni się zastanowić jak chcą grać i pod to dobierać piłkarzy i wszystko musi być temu podporządkowane.
Mówił,że byłby w stanie utrzymać Zagłębie w ekstraklasie,oczywiście przy pewnych zmianach na niektórych pozycjach w trakcie zimy.
Podkreśla,ze jego zespoły zawsze walczyły o kazdy metr boiska,były dobrze zorganizowane a przedewszystkim grały piłka bo taka jest jego filozofia gry.
A na pytanie o powtarzające się błędy tych samych zawodników po których tracimy bramki odpowiedział,że jedyną receptą jest natychmiastowy trening tego elementu bo inaczej problem się tylko pogłębi co widać gołym okiem,że chyba nie było to przerabiane..
A na koniec cos zabawnego,jak mu powiedziałem ze niektóre transfery były dokonane na podstawie obserwacji z yt,roześmiał sie ale podkreślił,że to nic bo on zna sytuacje,że podpisywano kontrakt z zawodnikiem na podstawie danych z gry FM :lol:
Reasumując chciałbym by ten trener pojawił sie w naszym klubie,on też myślę że byłby zainteresowany i cieszy ,że chciałby swój sztab .Także wreszcie nie widział bym pewnego Pana na naszej ławce trenerskiej,mającego kilka stanowisk w klubie..
Tomcjo

Postprzez August 2018-10-07, 8:29 am

Trudno się odnieść do anonimowej wypowiedzi umieszczonej na anonimowym koncie i jeszcze wpis zawiera rażące błędy interpunkcyjne. Poza tym niech autor konta skontaktuje się z Prezesem innego ekstraklasiwego klubu aby ten dokonał oceny naszych działaczy. Można teraz walić po łbie Dudka i na to swoje uzasadnienie ale nie on jeden jest winny temu że jedteśmy czerwoną latarnią.
August

Postprzez RUDI 2018-10-07, 5:58 pm

Chyba tego nie było ? taki starszy artykuł na temat "ulubieńca forum " kto się nudzi to sobie poczyta ;-)

"Prawdziwy człowiek orkiestra w Zagłębiu Sosnowiec. Robert Stanek połączy trzy różne funkcje!
Wszechstronność na rynku pracy jest dziś bardzo pożądaną cechą. Ci, którzy dobrze odnajdują się w wielu rzeczach i mogą wykonywać kilka różnych zadań, mają większe szanse na zawodowy sukces. Okazuje się, że w polskiej piłce klubowej mamy wybitnych przedstawicieli w tej dziedzinie.

Oto bowiem Zagłębie Sosnowiec zakomunikowało, że Robert Stanek będzie teraz łączył... trzy funkcje: dyrektora sportowego, drugiego trenera i opiekuna bramkarzy! W zasadzie wychodzi na to, że w jednej chwili będzie przełożonym Dariusza Dudka, a w drugiej jego podwładnym. Aż nam się przypomina skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju, w którym gość zatrudniony na pół etatu jako woźny w szkole, na drugie pół jest przedstawicielem delegacji z kuratorium.Jesteśmy bardzo ciekawi, jak to będzie funkcjonować. Dyrektor sportowy ściąga Dudkowi zawodnika, którego potem ma nie faworyzować jako drugi trener i zupełnie obiektywnie patrzeć na zespół. A gdyby to jeszcze był bramkarz, to już w ogóle pomieszanie z poplątaniem. Ale za to ile w razie czego będzie można przyznać sobie premii!

Z tego, co słyszymy, Stanek to w ogóle w Zagłębiu szara eminencja pełną gębą. "Przedłużenie ręki prezydenta Sosnowca" - mówią. Zresztą, coś podobnego z jego udziałem było już w II lidze za czasów Artura Derbina i dopiero po przyjściu Jacka Magiery zupełnie wypadł ze sztabu szkoleniowego. Dopiero ostatnio wszystko wróciło do "normy". To też Stanek miał mieć duży wpływ na zwolnienie Dariusza Banasika, mimo że większość piłkarzy jest z jego nadania. Ot, taki paradoks.

Zagłębiu gratulujemy prawdziwego człowieka orkiestry. Trzeba uważać, żeby takiego fachowca nie wykradła bogatsza konkurencja!"
-> http://www.2x45.info/aktualnosci/51552/ ... e-funkcje/
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez slawekchicago 2018-10-07, 6:23 pm

:czerwona: :czerwona: :czerwona:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez django 2018-10-07, 6:28 pm

Tomcjo napisał(a):Reasumując chciałbym by ten trener pojawił sie w naszym klubie,on też myślę że byłby zainteresowany i cieszy ,że chciałby swój sztab

Jak chciałby swój sztab to nie ma tu czego szukać.
django

Postprzez Adam1906 2018-10-07, 7:05 pm

django napisał(a):Jak chciałby swój sztab to nie ma tu czego szukać.

Racja. Wszakże od decydowania kto jest w sztabie nie jest jakiś nędzny trenerzyna tylko ojciec dyrektor z Kresowej.
Adam1906

Postprzez michaelus 2018-10-07, 7:11 pm

Widzę jeszcze pole do rozwoju. Na I trenera, Prezesa klubu, członka Rady Nadzorczej to już byłoby 6 w 1. A może Pan Robert ma jeszcze uprawnienia do bycia fizjoterapeutą?
michaelus

Postprzez August 2018-10-07, 7:15 pm

michaelus napisał(a):może Pan Robert ma jeszcze uprawnienia do bycia fizjoterapeutą?

Niech jeszcze zostanie czirliderką zamiast tych dziewcząt i będzie miał komplet w etatach.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna