Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez RUDI 2018-07-05, 12:15 pm

Tomcjo napisał(a):Z Polczakiem czy Broziem...

Co wy Panowie tak z tymi obrońcami wyjeżdżacie ;-) podacie źródło gdzie padały te nazwiska w połączeniu z Zagłębiem ? ktoś ,gdzieś,coś usłyszał a tu ciągle" co z tym Polczakiem czy Broziem"
Gdzieś było może jakieś info że np Polczaka Astra się chce pozbyć ? kontrakt jak podaje Transfermarkt ma do 30.06.2019 a jego wartość rynkowa to 500 tyś euro (na dzień 14 cze 2018 ) może być z lekka zawyżona ,a Broź ? czy nas stać na jego pensje(wymagania) ? Poczytajcie ile kasy dostawali Legioniści za grę, no chyba że zejdzie ze swoimi zarobkami dosyć sporo w dół żeby za bardzo nie odstawać od pozostałych graczy Zagłębia ? A może Prezes będzie dopłacał do jego pensji z kasy którą on osobiście dostaje z Legii? (chociaż to "tylko" 45 tyś rocznie) .No ale są rzeczy o których się fizjologom nie śniło i może rzeczywiście coś jest w tej plotce ?
Ostatnio edytowano 2018-07-05, 1:30 pm przez RUDI, łącznie edytowano 1 raz
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tomcjo 2018-07-05, 1:18 pm

Ja tylko watpię czy warto ciągnąć temat a kasa to kolejny argument ze nie
Tomcjo

Postprzez Blajpios 2018-07-05, 1:59 pm

A ja rzuciłem te dwa nazwiska, bo się pojawiały tutaj: ale to była ilustracja do domysłu, że może jednak JAKIŚ trochę większy transfer będzie teraz, skoro są ruchy typu Francuz odesłany, K. Budek odesłany, R. Bartczak wyjeżdża, T. Nawotka niby raczej w Zagłębiu, ale nie wiadomo kiedy - a trener Dudek (wg informacji z artykułu dzisiejszego) tłumacząc K. Budkowi powód propozycji wypożyczenia mówił, że potrzebuje wyraźnego wzmocnienia w obronie, nie uzupełnienia... Tak więc, przypuszczać można, że negocjacje trwają. Czy z tymi zawodnikami - ano, słusznie, to plotki, nie wiadomo, czy z nimi. Poza tym - też podzielałbym pytania, jak to przypomniałem wyżej. Tyle, że nawet jeżeli będzie większy transfer, to i tak na jakieś ryzyko trzeba się nastawić, bo inaczej to w najbiedniejszym klubie nie będzie. To ryzyko - całkiem możliwe - będzie i tak dopiero gdzieś w sierpniu podejmowane, jak dostępni "niezadowoleni, że trnasfer na lepsze, wywalczenie pozycji lepszej spaliły na panewce" - zaczną odczuwać większą presję czasu.
Blajpios

Postprzez gothblack 2018-07-05, 7:47 pm

Słuchałem dzisiaj wywiadu naszego prezesa na weszło.fm i mówił, że jedyne wzmocnienia jakie nas czekają to prawy obrońca i stoper. Nawotka zgłoszony przez Legię, ale to jeszcze nic straconego bo mimo wszystko wypożyczyć go mogą do końca sierpnia, ale chyba trzeba szukać kogoś na już. Tematu Lewickiego nie ma, ale to już wcześniej było pisane.
gothblack

Postprzez django 2018-07-05, 9:12 pm

gothblack napisał(a): Nawotka zgłoszony przez Legię, ale to jeszcze nic straconego bo mimo wszystko wypożyczyć go mogą do końca sierpnia, ale chyba trzeba szukać kogoś na już.

Chłopak do przodu czasem szarpnął, ale obrońca z niego był bardzo słaby nawet na poziomie I ligi. Myślę, że to żadna strata.
django

Postprzez Tomcjo 2018-07-06, 6:05 pm

Promocja w Wiśle . Postawiona pod ściana zadłużona Wisła sprzedała snajpera . Legia kupiła Carlitosa za 450 tys euro . Wg transfermarkt wart 3 mln euro . Ze tez na to nie wpadliśmy wczesniej . Trzeba było na forum zrobic zrzutę i kupić gościa . Legia wprawdzie obiecała bonusy do 500 tys euro ale to nie problem . Za rok sprzedajemy gościa za 2,5 mln . Koszty 1 mln zysk 1,5 mln euro . No i Zagłębie przez rok miałoby snajpera . Taka okazja :lol:
Tomcjo

Postprzez RUDI 2018-07-06, 6:13 pm

Nowe nazwisko w transferach i w newsie na 90 minut -Fabio Leutenecker
'Niemiecki obrońca Fabio Leutenecker od dziś do niedzieli będzie testowany w Zagłębiu Sosnowiec.
28-letni zawodnik w poprzednim sezonie w niemieckiej 3. Lidze zagrał w 26 meczach w barwach Chemnitzer FC."

-> http://www.90minut.pl/news/287/news2879 ... owiec.html
-> https://www.transfermarkt.com/fabio-leu ... eler/58061
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2018-07-06, 8:19 pm

Ciekawe czy tego ten, którego żona wcześniej nie chciała puścić do Polski czy jeszcze inny
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2018-07-06, 8:26 pm

August napisał(a):Ciekawe czy tego ten, którego żona wcześniej nie chciała puścić do Polski czy jeszcze inny

Może wzorem Babiarza przyjechał tym razem z żoną? :lol:
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez pete_zs 2018-07-07, 12:27 pm

Z artykułu "Chętnych na Michalaka nie brakuje" - Legia.net.

"Poważnie zainteresowane jest również [obok Wisły Płock] Zagłębie Sosnowiec, gdzie skrzydłowy w przeszłości występował. Beniaminek Ekstraklasy byłby skłonny zaczekać na zawodnika nawet przez kolejne tygodnie i wypożyczyć go w sierpniu. Mniej śmiało o usługi zawodnika wypytują przynajmniej dwie inne drużyny. Póki co Michalak wciąż trenuje z pierwszym zespołem i rywalizuje o miejsce w składzie".

Dziennikarz z Legia.net w radiu Weszlo, ostatnio omawiając Michalaka wskazał, że jego zdaniem 20-latek nie utrzyma się w Legii na ten sezon i zostanie gdzieś wypożyczony.
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIÅ» SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Postprzez Adam1906 2018-07-07, 12:33 pm

Michalakiem jesteśmy zainteresowani już od zakończenia się ubiegłego sezonu. Ale do jego pozyskania daleka droga. I bynajmniej nie chodzi tu o rywalizację z Wisłą Płock ale z o wiele lepszą polską drużyną....
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2018-07-07, 1:27 pm

Nie ma w Polsce lepszych drużyn od Zagłębia :lol:
Tomcjo

Postprzez jacmar 2018-07-07, 8:10 pm

Tomcjo napisał(a):Nie ma w Polsce lepszych drużyn od Zagłębia :lol:

Brawo to jest najlepszy komentarz całego forum :brawo: :brawo: :brawo:
jacmar

Postprzez novack 2018-07-07, 8:33 pm

jacmar napisał(a):
Tomcjo napisał(a):Nie ma w Polsce lepszych drużyn od Zagłębia :lol:

Brawo to jest najlepszy komentarz całego forum :brawo: :brawo: :brawo:

Zaraz zaraz, tylko w Polsce?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2018-07-08, 12:38 pm

Zaczynam sie niepokoić . Piast , Arka zaczynaja sie wzmacniać . Całkiem sensowne transfery . My ściągamy no name . Oczywiście ze można wydać kupę kasy i spaść . Kupowanie przebrzmiałych gwiazdek za duża kase i z dużymi kontraktami to porażka . Ostatnia wymiana składu w Zagłębiu wzbudziła moje przerażenie a skończyło sie awansem . Moze jednak wiedza co robią . Mam nadzieje ze dzis efektownie zagramy z Karpatami a Dudek wkrótce wykrystalizuje skład pierwszej jedenastki i przestanie dzielić skład na dwie połowy a zacznie zgrywać pierwszy team . Zeby nie było jak ostatnimi laty ze potrzebujemy kilku kolejek na zgranie bo na dzień dobry ustawimy sie w pozycji paniczna obrona przed spadkiem . To co beniaminek moze i powinien to wystartować z przytupem a potem trzymać poziom . Zobaczymy jak dzis wypadnie Niemiec . Jedna cechę dobrego obrońcy ma na pewno . Jest brzydki jak noc wiec bedzie straszył rywali . Melo chyba tez ma mecz ostatniej szansy . Mam wrażenie ze ciągnie sie go za uszy bo jest wolnym graczem i nie trzeba Ruchowi płacić . To tez korzyść a szeroka kadra jest potrzebna . Ciekawa sprawa to puchar . Powinnismy raczej odpuścić ale gdyby wszystko szło jak z nut to moze warto wstrzymać sie z decyzja . Zwłaszcza na początku ogranie rezerwowowych bedzie ważne . I jeszcze transfery . Jednak brak jakiejś wisienki na torcie . Ktoś typu Małecki czy Radek Majewski . To by dało kibicom trochę radochy a piłkarzom pewności siebie na boisku . No ale jak sie nie ma miedzi to sie w domu siedzi . Szaleństwo ponad stan źle sie kończy . Ciagle licze ze to nie koniec wzmocnień .
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników