ZAGŁĘBIE - Podbeskidzie Bielsko-Biała

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - Podbeskidzie Bielsko-Biała

Postprzez Tomcjo 2018-05-16, 10:55 pm

Gdyby Jaroszewski wszedł do szatni i zjechał piłkarzy za wygrana to np taki Udovicic ktory ma kosę ze Stankiem a i z prezesem tez nie najlepiej to moze nie sam osobiście ale przez kogoś puścił wiadomość w obieg np do dziennikarzy . A wtedy zrobiłoby sie na tyle głośno ze po meczu z PBB na którym gracze pozorowaliby gre silne oddziały policji musiałby ewakuować prezesa a on sam emigrować . O wszystko można oskarżać prezesa ale nie o to ze jest kretynem . W zeszłym sezonie piłkarze popili i nikt nie reagował . Teraz sami chcą walczyć i zeby nie dopuścić do awansu prezes musiałby chyba przekupić własnych piłkarzy . Tak na prawde wystarczy przyglądać sie piłkarzom i wszystko widac . Na meczu z Chrobrym wszyscy bez wyjątku człapali po boisku . Zero walki . Zero chęci zwyciestwa . Dlaczego tak było można sie domyślać ale widac to było od pierwszej minuty meczu . Teraz bedzie mecz na Ludowym przy pełnych trybunach . Chciałbym zobaczyć kozaka ktory kazałby drużynie przegrać ten mecz. . Ci piłkarze to nie wirtuozi . Od razu bedzie wszystko widać . Skończyło by to sie mordobiciem stulecia . Nie wierze w takie cuda .
Tomcjo

Postprzez krysteksc 2018-05-16, 10:57 pm

A ja wam powiem tak, wierzę że tym razem CHCĄ AWANSOWAĆ, inaczej nie wygraliby raczej 7 na 9 ostatnich spotkań, walczą aż miło jest to czego brakowało zawsze agresja w środku pola doskok do przeciwnika, i naprawdę wierzę że 3 czerwca koło 15 będziemy wszyscy razem świętować, ale najpierw skupmy się na 1 z 3 pozostałych kroków.
Tak więc kto jeszcze nie ma biletu to jazda go kupować i my zróbmy to co umiemy świetnie pomagajmy im przez całe 90 minut, nie przypadkiem podkreślają to piłkarze w wywiadach i trener na konferencjach.
Jesteśmy jednością i pokażmy to teraz kiedy, piłkarze tego najbardziej potrzebują.
Faktycznie liga wygląda tak jakby nikt z niej nie chciał awansować, ale TERAZ to już nie nasz problem mamy wszystko w swoich głowach, nogach.
krysteksc

Postprzez Adam1906 2018-05-17, 5:01 am

Udovičić: "Bardzo chcemy, aby był pełny stadion"

Przedstawiamy wywiad z Żarko Udovičiciem przed spotkaniem z Podbeskidziem Bielsko-Biała.

Obrazek

Przedstawiamy wywiad z naszym serbskim zawodnikiem:

- Ostatnio jesteście w świetnej formie. Co zmieniło się przez te kilka tygodni?

Žarko Udovičić:
Po prostu złapaliśmy dobrą serię. Atmosfera w szatni jest super, a najważniejsze w tym wszystkim jest to, że każdy z nas jest do dyspozycji trenera przed meczem z Bielskiem. Wrócił do nas "Vams" i każdy kto pauzował za żółte kartki. Brakuje nam Martina Pribuli, jednak zagramy w sobotę dla niego!

- Jak wygląda sytuacja ze zdrowiem Twojego najlepszego kolegi?

Wiem tyle, że dziś był u lekarza. Wszystko skończyło się dobrze, a jutro po treningu będę się z nim widział, bo oczywiście od zawsze tworzymy na boisku jedność i jeszcze pokażemy na co nas stać.

- Dobrą passę załapała inna drużyna - GKS Tychy, chociaż w tym tygodniu stało się coś, co wyklucza ich z walki o czołowe miejsca. Widziałeś ostatni mecz tyszan?

Byłem na meczu w Tychach, zagrali bardzo słabo. Nie wiem co się tam stało i myślę, że ich miejsce zajął Raków, który będzie walczyć do końca.

- Który rywal będzie najbardziej groźny dla naszej drużyny?

Mówiłem w styczniu, że będzie to Stal Mielec. Nie pomyliłem się. Jest bardzo wysoko nie przez przypadek. To bardzo dobra drużyna. Pamiętam jak ciężko grało się przeciwko Stali. To był mój pierwszy mecz po długiej przerwie.

- Przenieśmy się na chwilę myślami do Ekstraklasy. Wiadomo, każdy chciałby grać w najwyższej klasie rozgrywkowej, jednak trzeba mieć na to odpowiednie umiejętności. Przykładem jest Sandecja Nowy Sącz, która już spadła. Zaskoczenie?

Myślę, żebyśmy nie przenosili się jeszcze myślami do Ekstraklasy. Zostało nam 270 minut, w których damy z siebie wszystko. Na to pytanie odpowiem 27 maja po meczu z Ruchem. Będziemy wiedzieć już więcej.

- Słyszałeś porównania Zagłębia do Górnika Zabrze z zeszłego sezonu?

Jesteśmy na dobrej drodze, by zakończyć tak samo na finiszu jak Górnik w zeszłym sezonie, ale spokojnie. Pożyjemy, zobaczymy.

- Liczycie na głośny doping?

Tak! Bardzo chcemy, aby był pełny stadion. Kiedy jak nie teraz?

http://zaglebie.eu/aktualnosci/4648-udo ... ny-stadion
Adam1906

Postprzez slawekchicago 2018-05-17, 5:44 am

Kac z zeszlego roku pozostawal dlugo ale potem nawet sie ciesxylem bo tamci nie zasluzyli na koszulki ZAGLEBIA . Teraz jest inaczej j pragnalbym za spikerem 3czerwca wykrzykiwac nazwiska pilkarzy po jego slowach "ONI WYWALCZYLI AWANS!!!!!"
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2018-05-17, 6:39 am

Adam1906 napisał(a):Bardzo chcemy, aby był pełny stadion. Kiedy jak nie teraz?

Ależ widać jak na dłoni ile złego zrobiła degrengolada ostatnich 10 lat. Klub w ponad półmilionowym regionie nie jest w stanie zapełnić niespełna 5 tys. obiektu. I nie ma mowy o tym aby się zasłaniać infrastrukturą Ludowego. To są skutki "działalności" Rudzielca, Hytrusa czy Adamczyka. A i niestety obecny Prezes też się niejako przyczynił choćby zawaleniem zeszłego sezonu. Udovicić w wywiadzie powinien się już cieszyć, że wszystkie bilety wyprzedano a nie prosić o przyjście. A jak widzę na platformie została ponad połowa biletów.
Qcu20 napisał(a):Ale Zagłębiem rządzi Legia i tego nie zmienimy, przyjdzie przykaz z ,,gory'', zeby nie wchodzic to nie wejdą..Zdobędą znowu 3 miejsce, trzeci raz z rzedu. Przypadek?

No właśnie niekoniecznie już Legia. Jaroszewski to człowiek związany z Leśnym a nie z Mioduskim. I jak wspominałem wielokrotnie to ludzie Leśnodorskiego siedzą w klubie. Co prawda już za Mioduskiego przyszedł z Warszawy przykaz dot. Kumora ale po pierwsze to było parę miesięcy temu po drugie ptaszki ćwierkają, że nawiązanie przez Legię kooperacji może oznaczać "the end" jeśli chodzi o Zagłębie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez picku 2018-05-17, 9:11 am

slawekchicago napisał(a):oj picku picku , nic sie nie pomylilem

Ty mi tu nie pickuj :D Nie każdy ma za oknem sroki, które szepczą na ucho newsy z Ludowego :)

August napisał(a):No właśnie niekoniecznie już Legia. Jaroszewski to człowiek związany z Leśnym a nie z Mioduskim. I jak wspominałem wielokrotnie to ludzie Leśnodorskiego siedzą w klubie. Co prawda już za Mioduskiego przyszedł z Warszawy przykaz dot. Kumora ale po pierwsze to było parę miesięcy temu po drugie ptaszki ćwierkają, że nawiązanie przez Legię kooperacji może oznaczać "the end" jeśli chodzi o Zagłębie.

Wycofanie się Legii ze współpracy z Zagłębiem może wydawać się dobre. Zakładam, że dla niejednej potencjalnej osoby zainteresowanej przejęciem klubu była to blokada.
picku

Postprzez turku 2018-05-17, 11:44 am

Dwa lata temu gra na dwóch frontach wypruła nas fizycznie, rok temu piłkarzyki olały temat. W tym roku to już nie przejdzie. Nie ma wymówek, musi być awans. Poza tym WYBORY.
turku

Postprzez slawekchicago 2018-05-17, 12:19 pm

Nie wiem jak to wyglada na miejscu , ale tak czy owak kampania wyborxza sie zaczela dla prezydenta . Sama kampania jak i wybory moga sie skonczyc 3 czerwca okolo 14:35 .

DUMA BRATERSTWO
PO WIECZNE CZASY
WRACAMY W KONCU
DO EKSTRAKLASY
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez novack 2018-05-17, 12:24 pm

Za długich 10 lat, za 3 ligi smak...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-05-17, 12:48 pm

novack napisał(a):Za długich 10 lat, za 3 ligi smak...

Już imprezujesz ?
Ja bym jednak zmienił na 25 lat. Tego pseudoawansu 11 lat temu bym nie liczył.
August

Postprzez novack 2018-05-17, 12:51 pm

Ja kiedyś przysiągłem sobie, że nie umrę dopóki nie zobaczę Zagłębia w ekstraklasie, tamtego pseudoawansu nie uznałem i żyłem sobie w zdrowiu dalej, a teraz... coś kiepsko się czuję ;-)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-05-17, 12:53 pm

novack napisał(a):a teraz... coś kiepsko się czuję

Kielicha po robocie i lepiej będzie. Właściwie to 26 lat. Bośmy spadli w 1992 r. W 93 r. nastąpiło "game over."
August

Postprzez novack 2018-05-17, 1:23 pm

Właśnie czekam w kolejce do kardiologa, to za chwilę będziemy wiedzieć co z awansem 8)
novack

Postprzez August 2018-05-17, 1:24 pm

novack napisał(a):Właśnie czekam w kolejce do kardiologa

No ładnie. Ile zdrowia kosztuje walka o awans
August

Postprzez devil-79 2018-05-17, 3:33 pm

Mała ciekawostka. Nie wiem, czy taka sytuacja miała kiedyś miejsce, ale mamy tego samego sędziego co w Olsztynie. Sam nie wiem, co o tym sądzić.
devil-79

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna