PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez August 2011-01-10, 8:19 am

Jak widać wspólwłasciciele Zagłębia młodych grajków ze swojej szkółki wolą dać Odrze:

Na piątkowym i sobotnim treningu Odry Wodzisław Śląski pojawiło się kilku nowych zawodników.

Było to pięciu piłkarzy Gosława Jedłownik: Marcin Musioł, Przemysław Szkatuła, Konrad Górniaszek, Bartosz Szymaszek i Mariusz Knopek.

http://www.90minut.pl/news/144/news1442 ... -Odra.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-01-10, 8:24 am

Co jest dziwne, znając stosunki na linii Kozielski - obecne władze Odry Wodzisław. Trudno się połapać w tym co tam się dzieje.
django

Postprzez Blajpios 2011-01-10, 8:38 am

django napisał(a):Co jest dziwne, znając stosunki na linii Kozielski - obecne władze Odry Wodzisław. Trudno się połapać w tym co tam się dzieje.

nic takiego. Oni po prostu są naprawdę od dawna dobrzy w te klocki, rozgrywek, układów, pozornych ruchów itd. Ot, wystarczy pamiętać, że tam przez lata - i dalej w tle jest niejaki E. Socha, między innymi osławiony menago reprezentacji gdzieś w połowie lat dziewięćdziesiątych zeszłego stulecia. Zagłębie przy nich, to "cienkie bolki" albo po prostu uczniowie, którym daleko do mistrzów - ot, mogą sobie być wygodni dla mistrza, gdy gdzieś syn Bartłomiej ma pograć, czy raczej popobierać kasę - albo "wyhuśtać" trzeba jakiś klub, by Pavol rozwijał swoją ewenementową w skali chyba świata karierę napastnika bez bramek. No i - rozgrywek wodzisławskich ciąg mamy dalszy, prawdopodobnie.
Blajpios

Postprzez django 2011-01-10, 8:48 am

Wygląda to tak, że Socha i Kozielski czekają aż Czechom powinie się noga, żeby wrócić na stołki. Tym bardziej niezrozumiałe jest to oddawanie młodych piłkarzy.
django

Postprzez August 2011-01-10, 8:58 am

A Książek nie jest przy okazji również współwłaścicielem tej szkółki ?
August

Postprzez django 2011-01-10, 9:06 am

Nie wiem czy współwłaścicielem, ale na pewno jest jednym ze sponsorów.
django

Postprzez August 2011-01-10, 9:25 am

django napisał(a):Nie wiem czy współwłaścicielem, ale na pewno jest jednym ze sponsorów.

A póki co jak do tej pory żaden z obu współwłaścicieli nie raczył zasponsorować klubu, którego jest współwłaścicielem. Chyba takiego Kozielskiego a zwłaszcza "swojaka" Książka stać aby przekazywać klubowi choćby po dwa tauzeny miesięcznie. Dziwne ?
August

Postprzez django 2011-01-10, 12:11 pm

Mnie tam już nic nie dziwi, jeżeli chodzi o Zagłębie. Jak już wcześniej pisałem, wydaje mi się, że Kozielski z Książkiem to są typowe "słupy". Zobaczymy jaki będzie ich udział w zapowiadanej platformie biznesowej, jeżeli w ogóle taka powstanie.
django

Postprzez August 2011-01-10, 12:47 pm

django napisał(a):Jak już wcześniej pisałem, wydaje mi się, że Kozielski z Książkiem to są typowe "słupy".

Coś w tym chyba jest. Kozielski poza sprawą Bąka i Świerczewskiego niczym dotąd nie błysnął. O Książku też cicho.
August

Postprzez August 2011-01-10, 11:02 pm

O Taxi sotry raz jeszcze. Tym razem w TVS. Od siebie dodam, że za to co powiedział Wasik od ucZciwego czowieka najzwyczajniej w świecie powinien dostać po mordzie. Bo wypowiedź jest skandaliczna.
http://www.tvs.pl/informacje/32442,kier ... ukani.html
August

Postprzez patrios91 2011-01-10, 11:23 pm

W morde to powinni walic pasibrzucha...i mam nadzieje,ze w jakims sensie tak sie stanie. Natomiast wypowiedz Wasika jest glupia i nieprzemyslana.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2011-01-11, 12:21 am

Wasik ma taką robotę, że musi mówić co mu każą. No i powtórzył - prawie słowo w słowo - to co niedawno powiedział Adamczyk. Z wypowiedzi Dąbrowskiego wynika, że nie tylko klub, ale też Miasto ma w dupie niedoszłych kierowców. Fakt, że ci ludzie wykazali się dużą naiwnością wierząc Hytremu na słowo nie zwalnia klubu z odpowiedzialności za działania grubasa. Nawet jeżeli koniec końców wymigają się od zapłacenia im pieniędzy, to i tak zapłacą. Wiarygodnością i wizerunkiem klubu.
django

Postprzez August 2011-01-11, 8:16 am

patrios91 napisał(a):W morde to powinni walic pasibrzucha...

Akurat jemu to pewnie nic nie zrobiÄ….
django napisał(a):Wasik ma taką robotę, że musi mówić co mu każą. No i powtórzył - prawie słowo w słowo - to co niedawno powiedział Adamczyk. Z wypowiedzi Dąbrowskiego wynika, że nie tylko klub, ale też Miasto ma w dupie niedoszłych kierowców. Fakt, że ci ludzie wykazali się dużą naiwnością wierząc Hytremu na słowo nie zwalnia klubu z odpowiedzialności za działania grubasa. Nawet jeżeli koniec końców wymigają się od zapłacenia im pieniędzy, to i tak zapłacą. Wiarygodnością i wizerunkiem klubu.

Trudno. Jest jeszcze coś takiego jak ryzyko zawodowe. Takie podejście to zwykłe skurwysyństwo. Poszliby na ugodę z tymi ludźmi, zaproponowaliby z połowę kwoty i być może byłoby po sprawie. A tak smród pozostał. Podejrzewam, że skoro tak pieprzą muszą mieć jakieś kiwty czy też opinie prawników że sprawa jest w razie czego do wygrania.
August

Postprzez patrios91 2011-01-11, 9:04 pm

JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2011-01-12, 12:43 am

[b]Wojciech Todur: Jak pan skomentuje projekt miejskiego budżetu na rok 2011, który zakłada, że miasto nie będzie już dofinansowywać sportowej spółki akcyjnej?

Dariusz Kozielski: Rzeczywiście, dotarły do mnie takie wieści, ale te nie do końca są prawdziwe. Pracujemy nad zmianami w statucie Zagłębia, które pozwolą miastu dofinansować klub, którego jest przecież współwłaścicielem. Liczyłem, że po wyborach samorządowych sytuacja Zagłębia ulegnie poprawie. Tymczasem prezydent zyskał w radzie miasta mocną opozycję. Sosnowiecki sport utknął w martwym punkcie.

Działacze hokejowego Zagłębia zdradzili mi, że ostatnio po wielkich staraniach i lobbingu miasta udało im się trafić sponsora na... całe tysiąc złotych! Jak w takich warunkach można snuć plany o ekstraklasie?

- My dopiero kończymy opracowywać ofertę, która lada dzień trafi do potencjalnych sponsorów. Cały czas uważam, że to miasto, region ma potencjał na dobrze zorganizowany, ambitny klub. Być może za miesiąc zmienię zdanie, ale na razie wciąż jestem optymistą.

Prezes Marek Adamczyk mówił "Gazecie", że sposobem na zatrudnienie klasowych piłkarzy będą zewnętrzne firmy, które wezmą na siebie ciężar ich utrzymania. To wciąż możliwe?

- Nad takim rozwiązaniem myślałem już w okresie, gdy pracowałem w Odrze Wodzisław. Prawnicy przygotowali wtedy projekt umowy, po który zamierzam teraz sięgnąć. Ten zakłada, że firmy rzeczywiście będą ponosić koszty - w części lub całości - utrzymania piłkarzy, ale będą również czerpać zyski w przypadku ewentualnych transferów.

Wiem, że spotkał się pan z sympatykami Zagłębia zrzeszonymi w tzw. Klubie Stu. Euforii ponoć nie było, nikt się za portfel nie złapał...

- To było tylko pierwsze spotkanie. Wspomniany Klub Stu działa trochę w uśpieniu, ale dochodzą do mnie głosy, że może się reaktywować i mocniej zaangażować w życie Zagłębia. Bardzo na to liczę, bo wśród członków tego gremium widzę przyszłych udziałowców spółki. Na taki krok namawiam też naszych sponsorów - m.in. firmę Budecon. Powtarzam, że im będzie nas więcej, tym będzie nam i łatwiej.

Może po naukę warto byłoby się wybrać do Kielc. To miasto mniejsze od Sosnowca, a mają nie tylko zespół w ekstraklasie, ale i najlepszą w Polsce drużynę piłki ręcznej mężczyzn. Do tego siatkarzy i piłkarki ręczne, które także grają w elicie. Jak oni to robią?

Przede wszystkim chcą. Samorząd Sosnowca musi sobie zdać sprawę, że jak będzie stał z boku obok problemów sosnowieckich klubów, to tak naprawdę przyłoży rękę do ich upadku.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1Alu8743I

Kozielski oderwał się na chwilę od Odry Wodzisław i udzielił wywiadu. Pozwolę sobie skomentować, bo jak zwykle w jego przypadku jest śmiesznie.

1. O ile dobrze zrozumiałem, to zdaniem Piekarza winny tego, że sosnowiecki sport utknął w martwym punkcie nie jest Kaziu, który zablokował pieniądze na klub, tylko opozycja, która chce te pieniądze odblokować.
2. Pół roku zajmuje im opracowanie prostej oferty dla sponsorów. Skoro jeszcze jej nie ma, to znaczy, że ich poszukiwania na dobrą sprawę się nie zaczęły.
3. Jeszcze jak pracował w Odrze to miał plan pozyskania środków zewnętrznych na transfery. W takim razie czemu zamierza po niego sięgnąć dopiero teraz, skoro współwłaścicielem jest od kilku miesięcy?
4 Słynny klub stu. Jak on wśród ludzi, którzy przez ostatnie lata nie kiwnęli palcem żeby pomóc Zagłębiu, a ich działalność ogranicza się do darmowej wyżerki i chlania w przerwach na koszt klubu, widzi przyszłych udziałowców, to gratuluję fantazji. Już Szatan ich próbował zwerbować do współpracy i nawet on na nich po pijanemu psioczył, chociaż niektórzy to jego koledzy.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack