Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez Qcu20 2010-11-03, 10:43 pm

Strach pomyśleć, co by było, gdyby taka sytuacja miała miejsce w Zagłębiu Sosnowiec.
No ale oczywiście, są równi i równiejsi.. :czerwona: :czerwona:
Qcu20

Postprzez August 2010-11-03, 11:44 pm

Qcu20 napisał(a):Strach pomyśleć, co by było, gdyby taka sytuacja miała miejsce w Zagłębiu Sosnowiec.

Zachowując proporcja przewinień i kar nakładanych na nas to w takim przypadku - podejrzewam - mielibyśmy coś pomiędzy degradacją o kilka klas a wykluczeniem ze struktur piłkarskich
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2010-11-04, 2:14 pm

August napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Strach pomyśleć, co by było, gdyby taka sytuacja miała miejsce w Zagłębiu Sosnowiec.

Zachowując proporcja przewinień i kar nakładanych na nas to w takim przypadku - podejrzewam - mielibyśmy coś pomiędzy degradacją o kilka klas a wykluczeniem ze struktur piłkarskich

Pewnie tak, a Klub by się nie odwołał, bo i po co?
Zero info na oficjalnej stronie, że klub się odwołał..
Swoja drogą niebawem są wybory samorządowe, czemu żaden polityk nie pomyślał o telebimie przed stadionem?:D
Qcu20

Postprzez August 2010-11-04, 2:23 pm

Qcu20 napisał(a):Zero info na oficjalnej stronie, że klub się odwołał..

Zdaje się, że musząmieć uzasadnienie decyzji aby móc się od niej odwołać. A podejrzewam, że WD ma pewnie ze 14 dni na napisanie takowej. Dlatego m.in. nałożenie takiej kary na tydzień przed meczem to czystej postaci świństwo.
August

Postprzez Qcu20 2010-11-04, 3:41 pm

August napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Zero info na oficjalnej stronie, że klub się odwołał..

Zdaje się, że musząmieć uzasadnienie decyzji aby móc się od niej odwołać. A podejrzewam, że WD ma pewnie ze 14 dni na napisanie takowej. Dlatego m.in. nałożenie takiej kary na tydzień przed meczem to czystej postaci świństwo.

Nie pierwszy już raz, aczkolwiek chyba jednak dobrze się stało.
Qcu20

Postprzez August 2010-11-04, 3:44 pm

Qcu20 napisał(a):Nie pierwszy już raz, aczkolwiek chyba jednak dobrze się stało.

Fakt, że tym razem sportowo niewiele się traci bo podejrzewam, że frekwencja byłaby marna. Natomiast generalnie bardzo źle sie stało, bo PZPN kolejny raz zeszmacił klub i nas - jego kibiców
August

Postprzez Szakal 2010-11-04, 4:27 pm

August napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Nie pierwszy już raz, aczkolwiek chyba jednak dobrze się stało.

Fakt, że tym razem sportowo niewiele się traci bo podejrzewam, że frekwencja byłaby marna. Natomiast generalnie bardzo źle sie stało, bo PZPN kolejny raz zeszmacił klub i nas - jego kibiców

Kibiców i owszem, aczkolwiek klub Zagłębie Sosnowiec tylko jako instytucje i nazwę, co do samej otoczki wokół naszego klubu PZPN nie musi nam pomagać, skuteczne działania prezesów, właścicieli a ostatnio piłkarzy świetnie dają rade bez pomocy z zewnątrz

Poza tym słabszego zawsze jest łatwiej ukarać - życie
Szakal

Postprzez YOOSHKY 2010-11-04, 5:17 pm

Z Bałtykiem z Kibicami!

Dziś do Warszawy udała się delegacja Zagłębia S.A. w postaci Rzecznika Prasowego Michała Wasika i prawnika Wojciecha Cofura. Udało się uchylić rygor natychmiastowej wykonalności kary nałożonej na nasz Klub. Oznacza to, iż na mecz z Bałtykiem będą mogli wejść Kibice, a sprawa będzie rozpatrywana na kolejnych posiedzeniach i dopiero po dokładnej analizie zapadnie decyzja, jak i czy w ogóle ukarać Zagłębie. - Zrobiliśmy jako Klub wszystko, by umożliwić Kibicom obejrzenie ostatniego meczu rundy jesiennej. Bardzo chciałbym podziękować osobom, które pojechały do Warszawy w tej sprawie [...]
-> http://zaglebie.eu/z-baltykiem-z-kibicami-_2_1161.html
YOOSHKY

Postprzez swiezy52 2010-11-04, 9:39 pm

za oficjalną :
"...Zrobiliśmy jako Klub wszystko, by umożliwić Kibicom obejrzenie ostatniego meczu rundy jesiennej. Bardzo chciałbym podziękować osobom, które pojechały do Warszawy w tej sprawie, a także prezydentowi Kazimierzowi Górskiemu, który osobiście zaangażował się i w znaczący sposób pomógł nam w tym temacie - mówił po werdykcie zadowolony prezes Zagłębia, Marek Adamczyk. "

baaaardzo mi sie "podoba" ta kielbaska... ciekaw jestem w jakiz to sposob sie pan prezydent zaangazowal i jak to pomogl... pewnie pomogl dobrym slowem i zacheta. ehh :czerwona:
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Szakal 2010-11-04, 9:53 pm

YOOSHKY napisał(a):
Z Bałtykiem z Kibicami!

Dziś do Warszawy udała się delegacja Zagłębia S.A. w postaci Rzecznika Prasowego Michała Wasika i prawnika Wojciecha Cofura. Udało się uchylić rygor natychmiastowej wykonalności kary nałożonej na nasz Klub. Oznacza to, iż na mecz z Bałtykiem będą mogli wejść Kibice, a sprawa będzie rozpatrywana na kolejnych posiedzeniach i dopiero po dokładnej analizie zapadnie decyzja, jak i czy w ogóle ukarać Zagłębie. - Zrobiliśmy jako Klub wszystko, by umożliwić Kibicom obejrzenie ostatniego meczu rundy jesiennej. Bardzo chciałbym podziękować osobom, które pojechały do Warszawy w tej sprawie [...]
-> http://zaglebie.eu/z-baltykiem-z-kibicami-_2_1161.html

proszę o informację na temat Pana prawnika - bo Pani minister Beata Kempa też jest prawnikiem :-)
Szakal

Postprzez YOOSHKY 2010-11-04, 10:21 pm

swiezy52 napisał(a):ciekaw jestem w jakiz to sposob sie pan prezydent zaangazowal i jak to pomogl... pewnie pomogl dobrym slowem i zacheta. ehh :czerwona:

Pobłogosławił przed długa drogą...
YOOSHKY

Postprzez GrubyPerez 2010-11-05, 12:29 am

swiezy52 napisał(a):za oficjalną :
"...Zrobiliśmy jako Klub wszystko, by umożliwić Kibicom obejrzenie ostatniego meczu rundy jesiennej. Bardzo chciałbym podziękować osobom, które pojechały do Warszawy w tej sprawie, a także prezydentowi Kazimierzowi Górskiemu, który osobiście zaangażował się i w znaczący sposób pomógł nam w tym temacie - mówił po werdykcie zadowolony prezes Zagłębia, Marek Adamczyk. "

baaaardzo mi sie "podoba" ta kielbaska... ciekaw jestem w jakiz to sposob sie pan prezydent zaangazowal i jak to pomogl... pewnie pomogl dobrym slowem i zacheta. ehh :czerwona:

?? zapłacił za bilety intercity?? Marek, daj spokój, nie wazelinuj, jak on nie wygra i tak Cię nie zwolnią . A Górskiemu naprawdę już dziękujemy.
Chyba,że nie - bo przecież obieca nowy stadion. :D
pamiętacie na prezentacji ? " JA NIC NIE OBIECYWAŁEM !!" gwizdy i poruta jakie wtedy nastały przecież mi się nie śniły...
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Sarmat 2010-11-05, 10:27 am

...A kibicom którzy nie wiedza gdzie jest stadion przypominam - na Kresowej...

Górski :czerwona:
Sarmat

Postprzez Bart19 2010-11-05, 12:48 pm

Sprawa stadionu ciągnie się nie od dziś niestety winę ponoszą nasi włodarze i Prezydent :czerwona: "OBiecanka" Górski " JA NIC NIE OBIECYWAŁEM !!" Mogli już rok albo 2 lata temu zmodernizować po części stadion by był bezpieczniejszy dla policji i pzpnu. Bo to o to chodzi w tym wszystkim ale od kilku lat nie ma kasy w mieście na duży remont są drobne prace i pseudo kryta. Wylewamy wiadra pomyj na to że jest zamknięty że był zamykany ale nie widzimy dlaczego właśnie dlatego że jest zaniedbany fakt jedni widzą nowe siedzonka krytą podgrzewaną gdzie woda stoi no coś ewidentnie jest nie tak i uciekło naszym włodarzom a w szczególności "obiecance" spod kontroli....
A wybieg Pana prezesa czysty marketing dla Kazia ... cóż mógł zrobić ? Wydać decyzję o warunkowym rozegraniu meczu podobna sytuacja jak przed meczem z MCITY Lecha P, może wykonał telefon do dziadziów z PZPNU ale wiem że to i tak jest pic na wode....
Bart19

Postprzez August 2010-11-05, 12:58 pm

Bart19 napisał(a):"OBiecanka" Górski " JA NIC NIE OBIECYWAŁEM !!"

Teraz obiecuje "konkretnie":

(...)
W kolejnej kadencji zostaną w Sosnowcu zrealizowane następujące zadania:
• przebudowa i powstanie centrum rozrywkowo – sportowego przy ul. Kresowej,
• powstanie nowego Stadionu Ludowego,
• rozbudowa centrum szkoleniowo – treningowego przy ul. Kresowej,
• budowa boisk przyszkolnych,
• modernizacja boisk przejętych przez miasto po zlikwidowanych zakładach przemysłowych,
• budowa ścieżek rowerowych,
• budowa toru rowerowego i skatepark’u,
• modernizacja kąpieliska „Sielec”,
• rewitalizacja miejskich parków,
• nowe place zabaw,
• wsparcie dla rozwoju sportów niszowych (frisbee, squash, jorkyball, karting),
• wielkie imprezy sportowe (podobnej rangi jak: Tour de Pologne, Mistrzostwa Polski w Szermierce, Centrum Pobytowe Euro 2012).
(...)

To fragment z programu wyborczego Kazimirza "Wielkiego"
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna