Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2010-07-03, 11:34 am

Sonda napisał(a):
August napisał(a):Dobra, zobaczymy jak się zaprezentuje. Ocena i tak należy do trenera

No i jak na razie to prezentuje sie wyśmienicie. Dwie bramki w pierwszej połowie .

Czekam na opinie Chojnackiego gdyz 2 bramki w 45 minut owszem,ale tez 2 sytuacje sam na sam niewykorzystane.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez zimek 2010-07-03, 1:41 pm

zobaczcie ile Lewandowski niewykorzystywal sytuacji a krola strzelcow ma 4 strzaly a dwa gola skutecznosc perfekcyjna w jednej polowie podpisywac kontrakt i juz mamy doswiadczonego snajpera Marcin to nasz najlepszy strzelec ostatnich lat :brawo:
zimek

Postprzez joz.joz01 2010-07-03, 4:17 pm

Folc to jest napastnik jakiego Zagłębiu brakowało w ostatnim sezonie.
Owszem nie wykorzystał 2 sytuacji sam na sam ale pamietajmy ze on jest dopiero w przygotowaniach do sezonu forma strzelecka ma przyjść 31 lipca lub 1 sierpnia.
wiec szybko powinni z nim kontrakt podpisac
joz.joz01

Postprzez August 2010-07-03, 8:44 pm

A Cygnar to ma jeszcze kontrakt z nami czy też już nie ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jls 2010-07-04, 9:21 am

Co jest z Bernasiem ?
Pozostaje w Ruchu czy wraca z wypożyczenia ?
jls

Postprzez August 2010-07-05, 7:45 am

Spędził w Sosnowcu kilka lat i w tym czasie rozegrał dziesiątki spotkań. Obecnie Bośniak Dżenan Hosić jest odsunięty od zespołu II-ligowca. Powód? Nieporozumienie... prezesa z trenerem.

Hosić po ostatnim meczu minionego sezonu powiedział w szatni, że chyba już na Stadion Ludowy nie wróci. - To były słowa wypowiedziane w nerwach. Od stycznia byłem poza domem, do tego wkurzył mnie brak awansu. Ale mam ważny kontrakt i wiedziałem, że wrócę. Uzgodniłem z prezesem Pawłem Hytrym, że nastąpi to 30 czerwca, gdyż trzy dni wcześniej ślub zaplanował brat mojej żony. Prezes zapewnił mnie, że nie ma sprawy, że poinformuje o wszystkim trenera i żebym się o nic nie martwił - opowiada Bośniak.

Doświadczony obrońca w Polsce znalazł się z powrotem w środę wieczorem, a następnego dnia pojawił na zajęciach Zagłębia. Już po kilkunastu minutach opuścił boisko. - Rozegrałem dla tego klubu ponad 150 spotkań, spędziłem tutaj kilka lat. Często grając z kontuzjami, narażając własne zdrowie. Teraz zabrania mi się trenować i każe zejść z murawy - wzdycha i podkreśla, że problemu ze zbyt późnym powrotem nie rozumie, bo wcześniej otrzymał na to zgodę od prezesa.

- Nie wiem o co chodzi. Przekazałem trenerowi, że Hosić poprosił o kilka dni zwłoki, a ja na to przystałem. Ten piłkarz przez lata zrobił wiele dla naszego klubu i mam nadzieję, że nadal będzie dla nas grał. Dziwię się, że doszło do takiej sytuacji, ale liczę, że wszystko się wyjaśni - mówi prezes Paweł Hytry, przebywający akurat w Hiszpanii. I dodaje: - Szkoda, że Hosić sam nie zadzwonił do trenera.

- Owszem, może powinienem zadzwonić do trenera, ale skoro dostałem zapewnienie, że nie ma sprawy... W ubiegłym roku prezes Hytry długo namawiał mnie na powrót do Sosnowca. Zapewniał, że wszystko będzie OK. Dałem się przekonać, bo dobro tego klubu leży mi na sercu. Nie chcę odchodzić z Zagłębia w taki sposób - zaznacza piłkarz.

Najpewniej strony usiądą niebawem do stołu i porozmawiają o rozwiązaniu kontraktu.
http://www.sportslaski.pl/Nie-zadzwonil ... ,info.html

Hosic zachowuje się jak gówniarz, a nie jak doświadczony zawodowiec. Trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi i mówi. Nie dziwię Chojnackiemu.

Fragment wypowiedzi Chojnackiego dla GW:
(...)
zaznacza Chojnacki, który na liście strat zapisał też nazwisko Dzenana Hosicia. - Przed wyjazdem do Bośni mówił, że mocno zastanawia się nad powrotem. Dziś go nie ma, więc uważam, że już podjął decyzję - dodaje.
(...)
August

Postprzez patrios91 2010-07-05, 8:29 am

To pokazuje,ze Hosic jest totalnym najemnikiem,a nie wielbicielem Zaglebia. Zaczely sie klopoty finansowe i juz chce wyjechac. Zegnamy Dzenana... :kiepsko:
patrios91

Postprzez August 2010-07-05, 8:38 am

patrios91 napisał(a):To pokazuje,ze Hosic jest totalnym najemnikiem,a nie wielbicielem Zaglebia. Zaczely sie klopoty finansowe i juz chce wyjechac. Zegnamy Dzenana... :kiepsko:

Można byc najemnikiem, ale zachowywać się przyzwoicie a przede wszystkim profesjonalnie i z klasą. Hosic pokazał, że mentalnie zachowje się jak amator.
O fatalne zachowanie miałem pretensje do Folca swego czasu. Mimo iz wszyscy wiedzieli, że dogaduje się z Piastem, facet kłamał w żywe oczy, że tak nie jest. A w pierwszym dniu po wygaśnięciu kontraktu zapierdalał do Gliwic aż się kurzyło. A przecież wolno mu było, wiadomo było że Zagłębie spadnie. Mógł to inaczej rozegrać.
August

Postprzez pawelpkibicpogoń 2010-07-05, 10:13 am

Ale czy to na pewno wina tylko Hosica ?
August napisał(a):Prezes zapewnił mnie, że nie ma sprawy, że poinformuje o wszystkim trenera i żebym się o nic nie martwił - opowiada Bośniak.

August napisał(a):- mówi prezes Paweł Hytry, przebywający akurat w Hiszpanii. I dodaje: - Szkoda, że Hosić sam nie zadzwonił do trenera.

Rozumiem, że takie sprawy załatwia się samemu, ale prezesina też dała tyłka.
pawelpkibicpogoń

Postprzez August 2010-07-05, 10:23 am

pawelpkibicpogoń napisał(a):Ale czy to na pewno wina tylko Hosica

Oczywiście, że wina jest i hytrego. Tyle, że Hosic nie jest gówniarzem żeby nie wiedzieć jak się tego rodzaju sprawy załatwia. Niewykluczone, że będąc w świetnej komitywie z hytrym uznał że załatwienie sprawy z nim wystarczy. A prezes olał wszystko w klubie i pojechał pajac do Hiszpanii.
August

Postprzez patrios91 2010-07-05, 10:47 am

Kilku nowych zawodników pojawiło się na dzisiejszym przedpołudniowym treningu Zagłębia. Są to:
- Łukasz Sosnowski – obrońca, Cracovia ME, ur. 24 września 1990
- Jakub Snadny – napastnik, Cracovia, ur. 16 stycznia 1990
- Iwan Łytwyniuk (Ukraina) – pomocnik, Stal Stalowa Wola, ur. 7 lipca 1986
- Sebastian Stefański – pomocnik, Sarmacja Będzin (wychowanek Zagłębia), ur. 14 lipca 1990
- Dawid Bober – napastnik, Gosław Jedłownik. (klasa okręgowa), ur. 24 lutego 1989
- Łukasz Staniek – ŚLJS, pomocnik, WAP-Gosław Wodzisław Śl., ur. w roku 1991
- Arkadiusz Mróź – pomocnik, Gwarek Zabrze, ur. 13 maja 1992.

Na popołudniowym treningu ma się stawić obrońca Maciej Kwiatkowski – Czarni Żagań, ur. 25 marca 1988 a także Marcin Folc.

Brawo panie Chojnacki ;-) Troche za duzo tu mlodosci,a za malo doswiadczenia.
patrios91

Postprzez August 2010-07-05, 10:52 am

patrios91 napisał(a):Brawo panie Chojnacki Troche za duzo tu mlodosci,a za malo doswiadczenia.

Ważne, że pomimo marazmu jaki panuje w klubie, Chojnacki działa. Brawo.
August

Postprzez kriss68 2010-07-05, 11:18 am

patrios91 napisał(a):
Brawo panie Chojnacki ;-) Troche za duzo tu mlodosci,a za malo doswiadczenia.

Panowie pamiętajmy że w meczu musi zagrać 2 młodzieżowców ,a na dzień dzisiejszy / jeśli odejdzie Pietrzak / tylko ew. Strojek nadaje się do gry w pierwszym zespole.
kriss68

Postprzez emdżej 2010-07-05, 12:33 pm

Słynny Dawid Bober na testach w Sosnowcu. W Radzionkowie na wypożyczeniu się nie nagrał (tylko 35 minut w Pucharze Polski), ale w A-klasie wsławił się strzeleniem 54 bramek w 26 meczach. Z kolei Stefański był w kadrze pierwszego zespołu Zagłębia, ale nie dostał żadnej szansy. Jedynie dwa razy zagrał w Młodej Ekstraklasie (ale w sumie 10 minut). W Sarmacji strzelił raptem trzy gole. Snadny w ME strzelił tylko pięć w ciągu trzech sezonów (w 48 meczach). Statystyki nie powalają.
emdżej

Postprzez patrios91 2010-07-05, 1:07 pm

-> http://www.youtube.com/watch?v=IgrmrFMRPVA
Drugi gol to gol Iwana Łytwyniuka.
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna