Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez patrios91 2010-04-29, 12:31 pm

gumiś napisał(a):Kolejny gol Kozminskiego, brawo Pierscionek ogorku pozbyles sie dobrego napastnika i do tego Zagłebiaka a tera graja jakies hanysy typu jaromin ktory kopie sie po czole

Niech sobie strzela. Moze udowodni,ze jego odejscie to blad...narazie nie jestem do niego przekonany i nigdy nie bylem. Pozyjemy,zobaczymy ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-04-29, 12:56 pm

A mnie Kozy szkoda.
103 min na boisku i dwa gole. Nigdy nie zagrał w pierwszym składzie a w 5 meczach wszedł z ławki.
103 min to w zasadzie tylko 1 mecz. Coś musiało być "nie halo" w kontaktach z trenerem...
Teraz grając 405 min strzela dwie bramki, ale Pelikan to nie Zagłębie gdzie grają sami pomocnicy którzy stwarzają w jednym meczu tyle sytuacji że starczyło by ich na dwa mecze, średniej wysokiej mieć nie będzie. Gdyby dostał tyle szans ile dostał Hubert "Spalony" Jaromin... Lepiej na siłę robić napastnika z pomocnika niż dać się przełamać napastnikowi rodem z Sosnowca?
Trudno, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
YOOSHKY

Postprzez SO_1906 2010-04-29, 1:53 pm

Nic nie chce mówić już na temat tego kogoś (niby trenera, który zjadł nagle wszystkie rozumy-zjadł dosłownie...) bo zaraz mnie skrytykują jego zwolennicy, mówiąc że Mourinho przy nim wymięka... :czerwona:
SO_1906

Postprzez August 2010-04-29, 2:52 pm

SO_1906 napisał(a):mówiąc że Mourinho przy nim wymięka...

Bo wymięka :brawo:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-04-29, 4:43 pm

August napisał(a):
SO_1906 napisał(a):mówiąc że Mourinho przy nim wymięka...

Bo wymięka :brawo:

W Polsce za takie cos co zrobil po meczu z Barcą juz by nie zyl wiec Pierscien jest tutaj do przodu :)
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-04-29, 5:28 pm

Piotr Pierścionek nadal jest trenerem Zagłębia... A może coś przegapiłem?
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-04-29, 7:55 pm

YOOSHKY napisał(a):Piotr Pierścionek nadal jest trenerem Zagłębia... A może coś przegapiłem?

Nie nie przegapiles :-) Pierscien nadal wodzem naczelnym z malymi prawami.
patrios91

Postprzez SO_1906 2010-04-29, 9:38 pm

YOOSHKY napisał(a):Piotr Pierścionek nadal jest trenerem Zagłębia... A może coś przegapiłem?

Niestety nic nie przegapiłeś....
SO_1906

Postprzez gumiś 2010-05-09, 7:25 pm

Kolejna bramka kozy tak dalej
gumiś

Postprzez SO_1906 2010-05-14, 7:57 pm

Ruch Wysokie Mazowieckie 0-1 LKS Nieciecza 12 maja, 16:00 (300)
--->Paweł Smółka 47<---

Kolejarz Stróże 4-3 Świt Nowy Dwór Mazowiecki 12 maja, 16:00 (300)
--->Bartłomiej Socha 18, 85,<--- Przemysław Michalski 76, Mariusz Mężyk 90 - Dariusz Zjawiński 55, Michał Kucharczyk 87, Wojciech Musuła 90
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-05-15, 4:14 pm

15 maja 2010, 16:22:04 - bartus
Gol Tomasza Stolpy

Tomasz Stolpa zdobył bramkę w meczu 10. kolejki rozgrywek grupy mistrzowskiej azerskiej ekstraklasy, w którym jego Qəbələ FK przegrał 1-4 (0-2) z İnterem Baku. Polak zdobył bramkę w 90. minucie. Był to jego siódmy gol w obecnych rozgrywkach. Trzy bramki dla İnteru Baku zdobył Robertas Poškus, były gracz m.in. Widzewa Łódź i Polonii Warszawa.

15 maja 2010, 14:15 - Baku
İnter Baku 4-1 Qəbələ FK
Petyr Złatinow 17 (k), Robertas Poškus 42, 47, 67 - Tomasz Stolpa 90

Drużyna Stolpy zajmuje 6. miejsce w tabeli z dorobkiem 20 punktów.

źródło: własne

-> http://www.90minut.pl/news/123/news1234 ... tolpy.html
patrios91

Postprzez August 2010-05-19, 7:36 am

(...)
Na razie można strzelać, że Widzew opuszczą latem: Ugo Ukah (kończy mu się kontrakt i mimo że Włoch spisuje się dobrze, klub nie kwapi się z jego przedłużeniem), Bożkow, Miloseski, Durić i Adrian Budka. Kilku młodszych graczy, jak Łukasz Grzeszczyk, Sebastian Madera i Przemysław Oziębała, musi się liczyć z wypożyczeniem.

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35137,7901 ... zewa_.html
August

Postprzez damian_2006 2010-05-19, 2:04 pm

Taki Ugo Ukah bylby ciekawym zmocnieniem dla kazdego klubu z 1 ligi(nie mylic z extraklasa xD) takze jak awansujemy warto by go bylo sciagnac (za free)
damian_2006

Postprzez August 2010-05-20, 3:24 pm

Białostocki sąd rejonowy skazał w czwartek piłkarza pierwszoligowego obecnie Dolcanu Ząbki Marcina W. na karę pół roku więzienia w zawieszeniu na dwa lata oraz 4 tys. zł grzywny. Uznał go za winnego złożenia obietnicy łapówki zawodnikom innego klubu.

O wyroku, który jest nieprawomocny, poinformowało biuro prasowe Sądu Rejonowego w Białymstoku. Na razie nie wiadomo, czy któraś ze stron będzie składała apelację.

Prokuratura zarzuciła Marcinowi W., że w maju 2008 roku obiecał 10 tys. zł łapówki zawodnikom klubu Warmia Grajewo. Warunkiem było zwycięstwo Dolcanu w tym meczu.

W procesie piłkarz nie przyznał się do zarzutów. Mówił, że dzwonił do zawodników Warmii, ale żadnych pieniędzy im nie proponował. Twierdzi, że były to rozmowy w formie żartu i że wielu zawodników tak rozmawia przed meczem.

Mecz, którego sprawa dotyczy, odbył się w maju 2008 r. w Grajewie, w ramach rozgrywek pierwszej grupy ówczesnej III ligi piłkarskiej. Zakończył się remisem 3-3. W śledztwie nie udało się ustalić, czy Marcin W. współdziałał z innymi osobami. Przestępstwo, o które został oskarżony, było zagrożone karą do pięciu lat więzienia.

źródło: Życie Warszawy

http://www.90minut.pl/news/123/news1239 ... powki.html
August

Postprzez patrios91 2010-05-29, 1:12 am

Mierzejewski: Dostałem pozytywnego "kopa"

Piłkarz Polonii Warszawa Adrian Mierzejewski został powołany już na marcowy mecz Bułgarią, ale w reprezentacji zadebiutuje dopiero teraz - w sobotę przeciwko Finlandii w Kielcach. W przyszłości ma stać się mocnym punktem kadry narodowej.

Niespełna 24-letni pomocnik ma za sobą bardzo udaną rundę wiosenną. To w dużej mierze dzięki niemu klub z Konwiktorskiej utrzymał się w ekstraklasie.

"Miło słyszeć takie słowa. Rzeczywiście, to był najlepszy jak dotąd okres w mojej karierze. Cieszę się, że trener Franciszek Smuda też dostrzegł moją wysoką formę. Powołanie na mecz z Bułgarią (3 marca Polska wygrała w Warszawie 2-0) bardzo mi pomogło. Wprawdzie wówczas nie wystąpiłem na boisku, ale sam fakt treningów w reprezentacji był niezwykle cenny. Uwierzyłem jeszcze bardziej w swoje umiejętności, dostałem "pozytywnego" kopa. Nagrodą jest kolejne powołanie" - przyznał Mierzejewski.
czytaj dalej

Podczas treningów na zgrupowaniu w Kielcach piłkarz Czarnych koszul jest jednym z najbardziej wyróżniających się zawodników.

"Po zakończeniu ekstraklasy mieliśmy tydzień odpoczynku. Może dlatego teraz czuję się fizycznie bardzo dobrze" - tłumaczy zawodnik Polonii.

W klubie z reguły występuje na prawej stronie. W kadrze będzie miał tutaj kilku mocnych konkurentów - m.in. Jakuba Błaszczykowskiego czy Sławomira Peszkę. W spotkaniu z Finlandią Smuda zamierza wystawić zarówno Mierzejewskiego, jak i Błaszczykowskiego. Ten pierwszy będzie zatem pełnił rolę rozgrywającego.

"Konkurencja w reprezentacji? Na każdej pozycji jest mocna obsada, co najmniej po dwóch piłkarzy na jedno miejsce. I o to chodzi. Jeśli zagram np. na środku pomocy, z przodu będą Irek Jeleń i Robert Lewandowski. Miło wystąpić w otoczeniu tak świetnych piłkarzy" - podkreślił Mierzejewski.

Franciszek Smuda, zapytany o najlepsze miejsce na boisku dla pomocnika Polonii, też nie widział problemu.

"Prawy czy środkowy pomocnik - to czasami nie ma znaczenia. Staram się tak układać drużynę, żeby każdy miał wiele swobody. Nie przywiązuję wagi do konkretnej pozycji" - stwierdził selekcjoner.

W sumie kadra narodowa zagra w najbliższym czasie trzy mecze. Oprócz sobotniego spotkania z Finlandią, 2 czerwca zmierzy się w austriackim Kufstein z Serbią, a sześć dni później w Murcji z Hiszpanią.

źródło informacji: INTERIA.PL/PAP

-> http://sport.interia.pl/raport/reprezen ... pa,1485661
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna