PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez mariusz76 2010-03-10, 9:45 am

patrios91 napisał(a):
mariusz76 napisał(a):Szkoda ze tak późno !!! Mam nadzieje że w końcu to nastąpi !

? ...rozwin swa mysl.

Po pierwsze nie szanuje go za to jakim jest (był) człowiekiem i tym bardziej trenerem (trenerem.. o czym my mówimy?)jakie ma doświadczenie jako trener który nadawał się tylko do VJ. Jaką miał karierę gdzie grał i co pokazał jako piłkarz ? Trener z kapelusza,tylko po to by mało można było mu płacić i nim dyrygować - tak jak zarząd chce tak jest.
Mamy na prawdę dobry skład, bardzo dobrych piłkarzy jak na 2 ligę a i nawet 1lige i uważam że tu tylko potrzeba trenera, nie WFisty!
Mimo to życzę mu jak najlepiej czyli awansu. (Nie ma wyjścia!!!). Więc niech dokończy rundę bo nie jestem zwolennikiem zwalniania trenerów(TRENERÓW).

P.S Ci co z nim pili beer na Naftowej, może go i cenią a i ci co im się wydaje że jest prawdziwym Zagłębiakiem gdzie to niby na każdym kroku potwierdza, to zrozumiem teraz oburzenie.
I możecie sobie teraz jechać po mnie, to jest moje zdanie i go nie zmienię !!!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez patrios91 2010-03-10, 11:35 am

Dobromir01 napisał(a):To tylko mój wymysl, bo Pierscien akurat regularnie wystawia go do skladu.
Albo załamal sie, ze nie został trenerem dekady i nie był w stanie poprowadzic treningu :lol:

...a moze wreszcie sie postawil,bo nie ma mu kto bramek strzelac...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-03-10, 11:41 am

patrios91 napisał(a):
Dobromir01 napisał(a):To tylko mój wymysl, bo Pierscien akurat regularnie wystawia go do skladu.
Albo załamal sie, ze nie został trenerem dekady i nie był w stanie poprowadzic treningu :lol:

...a moze wreszcie sie postawil,bo nie ma mu kto bramek strzelac...

Gdyby tak było to powinien był złożyć rezygnację. A mam wrażenie, że Pierścionek jest równie mocno przyspawany do stołka jak Hytry do swojego. Stąd to wielokrotne kadzenie i włażenie Szatanowi do tyłka bez wazeliny.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-03-10, 2:40 pm

Jednak duży plus dla prezesa Hytrego, bo swoją zdecydowaną postawą uratował klub przed gigantyczną kompromitacją, jaką byłoby zwolnienie trenera na tydzień przed ligą. Nie mówiąc już o tym, jak wpłynęłoby to na drużynę. Szkoda tylko, że sprawca tego całego zamieszania jest tak bezmyślny...
django

Postprzez August 2010-03-10, 3:19 pm

django napisał(a):Jednak duży plus dla prezesa Hytrego, bo swoją zdecydowaną postawą uratował klub przed gigantyczną kompromitacją, jaką byłoby zwolnienie trenera na tydzień przed ligą. Nie mówiąc już o tym, jak wpłynęłoby to na drużynę. Szkoda tylko, że sprawca tego całego zamieszania jest tak bezmyślny...

To wyjaśnia - jeśli nie wszystko - to bardzo wiele.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2010-03-10, 3:31 pm

django napisał(a):Jednak duży plus dla prezesa Hytrego, bo swoją zdecydowaną postawą uratował klub przed gigantyczną kompromitacją, jaką byłoby zwolnienie trenera na tydzień przed ligą. Nie mówiąc już o tym, jak wpłynęłoby to na drużynę. Szkoda tylko, że sprawca tego całego zamieszania jest tak bezmyślny...

Naprawdę realne było to zagrożenie??? Jeżeli tak, to jak najbardziej popieram - jeżeli to jedynie Hytrego działanie obroniło przed tym ruchem, to jak najbardziej słuszne dla niego pochwały i słowa zadziwienia, co do bezmyślności planowania z kolei takiego kroku "odwołania za karę". Nie tylko z racji tego, że uratowano przed kompromitacją z racji takiego tuż przed grą zwolnienia i z racji rozbicia morale zespołu; moim zdaniem także z racji tego, że Pierścionek ma pewne niezłe zadatki na trenera. cokolwiek tu by bluzgali i jadem sikali np zazdrośnicy, co się nie załapali na wypicie piwa na Naftowej. Historia (tak polskiej trenerki jak i zagranicznej) uczy zresztą, że najlepsi trenerzy wywodzą się bynajmniej nie z gwiazd piłkarskich, tylko z grona zawodników wybitnych dalszego rzędu albo nawet poślednich, czasem niezrealizowanych z racji przerwania kariery przez kontuzje... Niemniej, nie tylko te historyczne podobieństwa u P. Pierścionka, ale pewne osiągnięcia już dokonane z Zagłębiem mogą napawać optymizmem (oczywiście, nie dla wszystkich - dla niektórych jak G. Roux przywoływany nieraz przeze mnie na pewno był nikim w piłkarskim światku, bo nie trenował nikogo przed Auxerre, które objął jako młody kończący karierę średniej klasy gracz - tak i Pierścionek dla nich z góry wiadomo, że cokolwiek osiągnie musi być nikim).
No, właśnie. Ale tu już "przychodzi stare". Coraz mniej człowiek ma ochotę pisać na forum, gdzie głównym dowodem bycia w czołówce piszących zdaje się być to, czy ktoś umie zbluzgać tych, co stoja na czele Zagłębia, dają mu coś i od nich coś realnie zależy; postąpią tak - będzie źle, postąpią inak, to źle bo mogli inaczej. postąpią siak, dowodzą, że nie mają jaj, bo przecież mogli jeszcze inaczej... Akurat mnie łatwiej odpuścić, bo na czołówkach forumowych mi nie zależy, ale, Ludzie, jak Wy macie zdrowie tak pisać i takie rzeczy czytać??? To jednak - furda; Wasza sprawa, Wasze zdrowie. Skąd jednak czerpiecie tyle siły wybraźni, by być przekonanymi, że wspieracie Zagłębie, źe to jest konstruktywna krytyka i kochacie Zagłębie, bo to wy "jesteście Zagłębie a nie ci wszyscy właściciele, prezesi, trenerzy i zawodnicy, co właśnie Wam podpadli"? Powtarzam, nie chodzi mi o faktycznie konstruktywne głosy krytyki, zawierające jakąś myśl, choćbym się z nią nie zgadzał - specjalnie tu się "podpiąłem" pod określony głos krytyczny, który w określonych warunkach popieram a jest on zarazem, pomimo wielu dotąd zgłaszanych słusznie lub nie zastrzeżeń do Prezesa, zdolny przecież pokazać prezesowy pozytyw. Mnie chodzi o te głosy, które przyprawiają o mdłości, że wszystko źle, głupie, dno, cokolwiek ma Zagłębie obecnie, co jest jego reprezentacją itd. Jak wy potraficie wierzyć, że wszędzie głosicie, iż Zagłębie jest niezwykłe pozytywnie, gdy przecież twierdzicie, że to wszystko razem dno?
Dlaczego tu znów o tym napisałęm, akurat w tej chwili? Ano. rzecz jest taka. Nieraz pisałem, P. Pierścionek ma pewne zadatki na dobrego trenera, ale jeszcze wiele, wiele musi się uczyć (ostatnio więc cieszyłem się, że - jak mi się wydaje po relacjach - krótko po tym, jak Polska grała z Bułgarią spróbował zastosować coś z tego systemu na sparingu). Teraz jest taki moment, kiedy może trochę dorosnąć. Z jednej strony - jeżeli dobrze interpretuję te aluzje wyżej, że po prostu został "przeczołgany za sprawy personalne" - to też dobrze mogło się stać, bo posłużyć może nieco "przycięciu ego", do przerostu którego zdaje się faktycznie mieć trochę skłonności, to jest zawsze na prowincji niebezpieczeństwo pójścia tą drogą rozwoju "swojej wielkości", gdy jest trudniej budować ją faktycznie. Ponadto - to okazja do jego "prywatnych rozliczeń z samym sobą, czy np z Koźmińskim wszystko OK rozegrał. Niemniej - to też bardzo trudny moment, kiedy może się uczyć, jak wytrzymać presję właścicielskich oczekiwań i mrzone, co do wyniku, co do składu, konkretnych osób. Owszem, może być np. odejście, gdy nie ma innej możliwości - ale warto się uczyć też, jak zagrać "krok wcześniej", gdy jeszcze nie musi być sprawa na ostrzu noża... i jak do tego nie dopuścić, by na tym ostrzu się znalazła; zwłaszcza, że gdy komuś na Zagłębiu zależy, to byłoby dobrze, by tak rozegrała się sprawa, że Pierścionek dostanie szanse wzrostu np w kierunku osobowości dużej klasy trenerskiej, jaką G. Roux reprezentował - i Właściciel też zobaczy szansę dorośnięcia do pozycji nie zaściankowego bossa, u którego syn koniecznie musi być zawsze uwielbiany...
Otóż - teraz właśnie potrzeba więc wsparcia dla Pierścionka, by nie dał się złamać, choć poznając i swoje błędy personalne, niemniej nie ulegając presji - a nie bluzgów trzeba. Tymczasem, jak uczy doświadczenie, dla wielu będzie to hasło do hasania znowu po burej kobyle... Można oczywiście, wytknąć mu brak kariery zawodniczej wysokich lotów, też że pijał np piwo, że nie trenował dobrych drużyn, że jest głupi czy niepoprawnie używa języka popełniając dość powszechne błędy - ale czy to będzie raczej zachęta do tego, by miał klasę i odwagę, kręgosłup - czy raczej do tego, by pojął, że nie warto karku nadstawiać, bo i tak będzie opluty, więc lepiej się "dostosowywać"?
Blajpios

Postprzez SO_1906 2010-03-10, 8:10 pm

mariusz76 napisał(a):Po pierwsze nie szanuje go za to jakim jest (był) człowiekiem i tym bardziej trenerem (trenerem.. o czym my mówimy?)jakie ma doświadczenie jako trener który nadawał się tylko do VJ. Jaką miał karierę gdzie grał i co pokazał jako piłkarz ? Trener z kapelusza,tylko po to by mało można było mu płacić i nim dyrygować - tak jak zarząd chce tak jest.
Mamy na prawdę dobry skład, bardzo dobrych piłkarzy jak na 2 ligę a i nawet 1lige i uważam że tu tylko potrzeba trenera, nie WFisty!
Mimo to życzę mu jak najlepiej czyli awansu. (Nie ma wyjścia!!!). Więc niech dokończy rundę bo nie jestem zwolennikiem zwalniania trenerów(TRENERÓW).

P.S Ci co z nim pili beer na Naftowej, może go i cenią a i ci co im się wydaje że jest prawdziwym Zagłębiakiem gdzie to niby na każdym kroku potwierdza, to zrozumiem teraz oburzenie.
I możecie sobie teraz jechać po mnie, to jest moje zdanie i go nie zmienię !!!

Polać mu !!! :brawo:
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-03-11, 11:16 am

SO_1906 napisał(a):Polać mu !!! :brawo:

...go zimnÄ… wodÄ….

Mecze w Polsce nielegalne!

Za nami dwie kolejki piłkarskiej Ekstraklasy i jedna kolejka 1. ligi. Jak się jednak okazuje, wszystkie spotkania zostały rozegrane nielegalnie! Wszystko wskazuje na to, że kolejne również zostaną rozegrane nielegalnie.
Organizując imprezy w Polsce po 1 lutego 2010 organizatorzy imprez masowych narażają się na zarzut popełnienia przestępstwa zagrożonego karą 8 lat więzienia - tak twierdzi Prokuratura Okręgowa w Świdnicy. Takie wyjaśnienia zostały wydane na wniosek Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu. Wszystko w związku z wygaśnięciem 1 lutego przepisów wykonawczych do ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Dotyczyły one między innymi wymogów stawianym służbom porządkowym, co do ich wyposażenia i wyszkolenia. I choć Rząd powinien wydać nowe rozporządzenie w tej sprawie, to jeszcze tego nie uczynił.

Podejrzenia w tej sprawie miała Dolnośląska policja i poprosiła o orzeczenie w tej sprawie Prokuratury ze Świdnicy. Ofiarą padł Górnik Wałbrzych, który podlega pod świdnicką prokuraturę. Górnik nie może w związku z tym rozpocząć rozgrywek 3. ligi, ze względu na brak regulacji prawnej w zakresie bezpieczeństwa
imprez masowych.

Brak przepisów nie powoduje jednak, że policja masowo zakazuje organizacji imprez masowych. Tak się działo między innymi podczas pierwszych kolejek lig piłkarskich. Rozwiązaniem problemu do czasu wprowadzenia nowych przepisów może być wydzielenie na stadionie 999 miejsc. Sprzedano mogłoby zostać wówczas właśnie tylko 999 biletów. Bowiem według ustawy z imprezą masową w terenie otwartym mamy do czynienia wtedy, kiedy zbiera się co najmniej 1000 osób.

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... ielegalne/
Welcome to Poland...
patrios91

Postprzez nexus7777 2010-03-11, 11:19 am

Czy ktoś może wie, co takiego zrobił Pierścień, że chcieli go wywalić tydzień przed rozpoczęciem rozgrywek????.
Osobiście uważam, że rozliczyć pierścionka to można ale dopiero po zakończeniu sezonu.
Kilku trenerów w ciągu sezonu już przerabialiśmy i nam to na zdrowie nie wyszło, a Pierścionek pokazał do tej pory, że zna się na tym co robi i doprowadził drużynę do drugiego miejsca.
Panowie - pytanko do tych którzy chcą zwolnić trenera, napiszcie na forum kogo byście zatrudnili w tej roli w ZS. Przypuszczam, że większość zagłosowałaby na Skorżę lub Urbana, tylko kto im będzie kasę płacił.
Ja osobiście nie znam Pierścionka, ale też do niego nic nie mam i uważam, że na dzień dzisiejszy i sytuację klubu jest jak najbardziej na odpowiednim stanowisku.

Pozdrowienia dla kibiców i do zobaczenia w sobotę.
nexus7777

Postprzez YOOSHKY 2010-03-11, 11:41 am

Nie zatrudniłbym w tym momencie nikogo i nikogo bym nie zwolnił. To nie pora na takie manewry. Mówcie co chcecie o Pierścionku, ale póki co wyniki go bronią. Nowy trener na tydzień przed startem rundy to samobójstwo.
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-03-11, 11:46 am

YOOSHKY napisał(a):Nie zatrudniłbym w tym momencie nikogo i nikogo bym nie zwolnił. To nie pora na takie manewry. Mówcie co chcecie o Pierścionku, ale póki co wyniki go bronią. Nowy trener na tydzień przed startem rundy to samobójstwo.

Mam to samo zdanie,a teksty pt. "Trener z kapelusza" sa nie na miejscu. Kiedy ostatnio bylismy w 1/4 Pucharu Polski,nie mowiac juz o wynikach w lidze.. ? Graja pilkarze,ale ktos ich musi odpowiednio poukladac i przygotowac.
patrios91

Postprzez nexus7777 2010-03-11, 3:46 pm

W Katowicach w ręce policji wpadł 20-latek podejrzany o organizowanie "ustawek" pseudokibiców. Uczestniczył w bójce z użyciem niebezpiecznego narzędzia i grozi mu do ośmiu lat więzienia.
W identyfikacji pomogły zdjęcia zrobione przez fotoreportera znanego polskiego tabloidu. Widać na nich grupę bijących się mężczyzn. Kilku z nich miało noże i szklane butelki.

Czeski trop

- 20-letni katowiczanin jest drugą osobą zatrzymaną w związku z toczącym się śledztwem w sprawie bójki na ulicy Gliwickiej, do której doszło 8 stycznia tego roku - poinformował rzecznik katowickiej policji Jacek Pytel.
Podejrzany przyznał się do winy, a prokurator zobowiązał go do wpłacenia 1300 złotych poręczenia. 20-latkowi grozi do ośmiu lat więzienia.

Drugi zatrzymany, o którym mówił rzecznik, to 22-latek z Katowic. Trafił już do aresztu na trzy miesiące - poza bójką w Katowicach brał też udział w burdach przed meczem ligi czeskiej. Policja nie ujawnia o jaki czeski klub chodzi, ale nie od dziś wiadomo, że kibice katowickiego GKS-u sympatyzują z czeskim Banikiem Ostrawa.

http://www.tvn24.pl/-1,1647205,0,1,orga ... omosc.html
nexus7777

Postprzez mariusz76 2010-03-11, 4:36 pm

patrios91 napisał(a):

...go zimnÄ… wodÄ….

Radził bym tobie ten kubeł zimnej wody byś mógł odpocząć od forum.

A co do "Trenera z kapelusza" to niby z kąt się nagle pojawił? Za pierwszym razem jak i za drugim?!
Po co Szatanowi ktoś kto sobie nie pozwoli na różne tam machloje a i za wyższe pieniądze, najlepiej był by ktoś z własnego podwórka by móc mieć nad nim kontrole, dać mu parę groszy i jest podporządkowany, czyli kto? P.P!
Koniec tematu.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez patrios91 2010-03-11, 7:54 pm

mariusz76 napisał(a):
patrios91 napisał(a):

...go zimnÄ… wodÄ….

Radził bym tobie ten kubeł zimnej wody byś mógł odpocząć od forum.

A co do "Trenera z kapelusza" to niby z kąt się nagle pojawił? Za pierwszym razem jak i za drugim?!
Po co Szatanowi ktoś kto sobie nie pozwoli na różne tam machloje a i za wyższe pieniądze, najlepiej był by ktoś z własnego podwórka by móc mieć nad nim kontrole, dać mu parę groszy i jest podporządkowany, czyli kto? P.P!
Koniec tematu.

Ja nie mam "kompleksu" trenera wiec mi kubel nie potrzebny. To,ze ktos rozpoczyna swoja kariere trenera,to nie znaczy,ze jest nic nie wart w pelnionej funkcji. Kudyba,Copjak...takie doswiadczenie,a kupy dupy sie nie trzymali. Kontrole to zarzad ma nad kazdym trenerem w tym klubie. Trener nie ma nic do powiedzenia i radze sie przyzwyczaic. Pierscien pewnie sie postawil,dlatego info o jego zwolnieniu. Ja sie pytam kolejny raz...kiedy otatnio bylismy w cwiercfinale PP,skoro mamy "trenera z kapelusza" panie mariuszu ? ? ? ? ? !
patrios91

Postprzez mariusz76 2010-03-11, 8:28 pm

Nie mam zamiaru się przekomarzać kto ma racje. Napisałem że to moje zdanie i w cale nie musisz cytować moich zdań. A do 1/4 ostatnio dotarliśmy 32 lata temu ale dobrze wiesz jaka jest droga od 1991 roku! Mamy bardzo dobry skład i to jest drużyna na 1 ligę i nie mówię ze koleś nie ma zielonego pojęcia co robi ale to że jego wiedza się kończy na pewnym poziomie i nie sprosta swojemu zadaniu. To jest trener na 4 ligę i tyle. (pozatym kto grał (oczywiście mówię o latach juniorskich), trenował w naszym klubie czy w innym w regionie czy to Wojkowicach czy w Strzemieszycach wie o czym mówię -jakim był człowiekiem i jak się zachowywał i nie mów mi że człowiek się zmienia) jako trener też faworyzował swoich znajomych więc ja nie zmienię zdania na jego temat. Ale pamiętaj że życzę mu jak najlepiej, bo reprezentuję mój klub i chce tak jak reszta awansu i pokonania Pogoni .
mariusz76
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników