Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez PawełK 2009-06-26, 7:39 am

W dniu dzisiejszym 38 lat kończy Adam Kucz. Co prawda grał u nas jeden sezon to jednak został zapewne zapamiętany nie koniecznie tylko ze względu na wzrost ;-) ale, że wraz z Markiem Koniarkiem stanowili duet hanysów-walczaków (bynajmniej ja tak zapamiętam)...
PawełK
pyszałek

Postprzez emdżej 2009-06-26, 12:36 pm

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,67585 ... Wisle.html

Bramkarz Adis Nurković trenuje z Wisłą. - Jesteśmy blisko podpisania umowy - zapewnia Hadis Zubanović, menedżer Bośniaka. Decyzja w sprawie zatrudnienia zapadnie najpóźniej jutro.

Czyżby Zuban przepchnął swojego zawodnika do Wisły?
emdżej

Postprzez bulion 2009-06-26, 2:24 pm

Zostaje w Legnicy!

Janusz Kudyba pozostanie trenerem Miedzi Legnica. W ciągu najbliższych kilku dni przedłuży umowę z klubem.

Szkoleniowiec rozpoczął pracę w Legnicy pod koniec kwietnia. Stanowisko przejął po zdymisjowanym Jarosławie Pedrycu.

Poprowadził legniczan w dziewięciu spotkaniach. Sześć zakończyło się zwycięstwem, dwa porażką i jeden remisem.

Wcześniej pracował w Zagłębiu Sosnowiec i Gawinie Królewska Wola.

http://www.miedz-legnica.pl/zostaje.w.legnicy-596.html
bulion
Żółta kartka

Postprzez August 2009-07-01, 9:38 pm

Rafał Bałecki w przyszłym sezonie nie zagra w barwach Tura Turek. Kontrakt zawodnika został rozwiązany za porozumieniem stron.

Bałecki był zawodnikiem Tura przez ostatnie pół roku. W barwach zespołu rozegrał 10 spotkań, zdobył jedną bramkę (w spotkaniu przeciwko Odrze Opole). 28-letni napastnik jest obecnie wolnym zawodnikiem i szuka nowego klubu.

http://www.90minut.pl/news/96/news96156 ... Turem.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez peterrabit3 2009-07-01, 10:03 pm

August napisał(a):Rafał Bałecki w przyszłym sezonie nie zagra w barwach Tura Turek. Kontrakt zawodnika został rozwiązany za porozumieniem stron.

Bałecki był zawodnikiem Tura przez ostatnie pół roku. W barwach zespołu rozegrał 10 spotkań, zdobył jedną bramkę (w spotkaniu przeciwko Odrze Opole). 28-letni napastnik jest obecnie wolnym zawodnikiem i szuka nowego klubu.

http://www.90minut.pl/news/96/news96156 ... Turem.html

Nie byl taki zly mozna go brac....
peterrabit3

Postprzez turku 2009-07-01, 10:10 pm

bulion napisał(a):
Zostaje w Legnicy!

Janusz Kudyba pozostanie trenerem Miedzi Legnica. W ciągu najbliższych kilku dni przedłuży umowę z klubem.

Szkoleniowiec rozpoczął pracę w Legnicy pod koniec kwietnia. Stanowisko przejął po zdymisjowanym Jarosławie Pedrycu.

Poprowadził legniczan w dziewięciu spotkaniach. Sześć zakończyło się zwycięstwem, dwa porażką i jeden remisem.

Wcześniej pracował w Zagłębiu Sosnowiec i Gawinie Królewska Wola.

http://www.miedz-legnica.pl/zostaje.w.legnicy-596.html

No i jak to jest możliwe. W Gawinie miał sukcesy, w Legnicy miał sukcesy tylko jakoś w Zagłębiu spierniczył wszystko czego się dotknął.
turku

Postprzez maniek-75-75 2009-07-01, 11:08 pm

a czy to nie wina kogoś innego że tak wyszło?
maniek-75-75

Postprzez łoś 2009-07-02, 7:25 pm

maniek-75-75 napisał(a):a czy to nie wina kogoś innego że tak wyszło?

A niby kogo ? pewnie Szatana
łoś

Postprzez August 2009-07-02, 7:33 pm

łoś napisał(a):
maniek-75-75 napisał(a):a czy to nie wina kogoś innego że tak wyszło?

A niby kogo ? pewnie Szatana

A Kudyba sam się wybrał i zatrudnił ?
August

Postprzez August 2009-07-03, 5:44 am

Dzenan Hosic nie odpoczywa w swojej ojczyźnie od piłki nożnej, a wręcz przeciwnie, poświęcił się szkoleniu najmłodszych. Już za kilka lat możemy usłyszeć o wychowankach szkółki „Fair Play”.

Niedawno Hosic zorganizował pierwszy turniej dla najmłodszych. - Był to duży turniej z udziałem drużyn z Bośni i Chorwacji. Marzy mi się, aby za rok zagrały w nim zespoły z Polski, oczywiście z Zagłębiem na czele - wyjaśnia Bośniak.

- Szkółka ruszyła kilka miesięcy temu, ale już cieszy się sporym zainteresowaniem. Mamy kilka roczników, najmłodszy zawodnik ma 5 lat. Chłopcy garną się do nas. Współpracujemy z klubem, którego jestem wychowankiem Famos Hrasnica. Hrasnica to dzielnica Sarajewa, w której mieszkam. Pracujemy na miejskich obiektach. Turniej, który odbył się w czerwcu był dla nas przetarciem. Po raz pierwszy zabraliśmy się za coś takiego. W sumie udział wzięło osiem klubów w rożnych kategoriach wiekowych z Bośni i Chorwacji. Tak jak wspomniałem mam nadzieję, że z roku na rok prestiż szkółki "Fair Play", bo taką przyjęliśmy nazwę będzie rósł, a turniej wejdzie na stałe do kalendarza imprez. Oczywiście już z udziałem polskich drużyn. Nie wiem jak potoczą się moje dalsze piłkarskie losy, ale na pewno przy futbolu pozostanę. Mam syna i córkę. Myślę, że rodzinne tradycje będzie miał kto kontynuować. Oczywiście wolałbym, aby w piłkę nożna grał syn Dzan, a nie roczna córka Zarah - śmieje się Hosić.

Co ciekawe w turnieju zagrał syn doskonale znanego w Sosnowcu Admira Adżema, Anel, na co dzień zawodnik Żeljeznicara Sarajewo. W tym klubie pracuje teraz również jego ojciec, który szkoli juniorów. Adżem był również obecny w czasie turnieju, a po jego zakończeniu wraz z innymi zaproszonymi gośćmi wręczał nagrody dla najlepszych zawodników. - Rozstałem się z Zagłębiem w niezbyt ciekawych okolicznościach, nadal sądzę się o zaległe pieniądze, ale sam klub zawsze będę mile wspominał - wspomina Adżem.

Nagrody wręczał również jeden z najlepszych obrońców w historii bośniackiej piłki, była gwiazda AS Monaco i Derby County Muhamed Konijc.

Kto wie może w przyszłości nawiąże się współpraca pomiędzy naszym klubem i szkółką „Fair Play”. Jedno jest pewne, Hosic ciągle rozważa powrót do Zagłębia, na pewno byłby mile widziany w Sosnowcu.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... w,1,4,1078
August

Postprzez manuel90 2009-07-03, 10:47 am

MKS Kluczbork testuje zawodników

Wśród testowanych zawodników pojawiło się kilku, głównie młodych, ale ciekawych piłkarzy. Sztab trenerski pilnie się im przygląda.

- Pierwsze decyzje dotyczące składu kadry na pierwszoligowe rozgrywki będziemy podejmować po sobotnich sparingach - mówi drugi trener MKS-u Ryszard Okaj. Zespół na dawnym stadionie KKS-u zagra z ekipami z II ligi, o godz. 11:00 z Rakowem Częstochowa, a o godz. 16:00 z Ruchem Radzionków.

Od soboty MKS przebywać będzie na sześciodniowym zgrupowaniu w leżącym koło Kluczborka Bąkowie. Trenować ma natomiast na własnych obiektach.

Z zespołem cały czas trenuje też sześciu zawodników, którzy są w Kluczborku od początku okresu przygotowawczego. Są to: Adam Orłowicz (obrońca, Odra Opole), Paweł Odrzywolski (obrońca, Odra Opole), Marcel Surowiak (obrońca, Polonia Bytom), Łukasz Szczepaniak (pomocnik, Ślęza Wrocław), Tomasz Zieliński (pomocnik, Ślęza Wrocław) i Sebastian Marzec (pomocnik, LKS Nieciecza).

Trzech pierwszych można już uznawać za zawodników MKS-u. Pozostała trójka walczy o miejsce w kadrze. W Kluczborku nie będzie grać inny testowany przez kilka dni zawodnik Tomasz Twardawa (obrońca, Okocimski KS Brzesko).

Testowani piłkarze: Jakub Małecki (pomocnik, Śląsk Wrocław (ME)), Sławomir Pach (pomocnik AÓ Aías Salamínas - II liga grecka), Arkadiusz Półchłopek (napastnik, Motobi Bystrzyca Kąty Wrocławskie), Krystian Kowalski (pomocnik, Chrobry Głogów), Michał Sudoł (obrońca, Polonia/Sparta Świdnica), Sebastian Ozga (pomocnik, Olimpia Truskolasy).

źródło: Nowa Trybuna Opolska

z 90minut.pl
manuel90

Postprzez August 2009-07-03, 3:07 pm

Marcin Folc nie jest już zawodnikiem Piasta Gliwice. Kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron.

Folc przeszedł do Piasta z Zagłębia Sosnowiec, w którym to klubie w 24 spotkaniach rozegranych w ekstraklasie strzelił 6 goli. W gliwickim klubie nie szło mu jednak już tak dobrze. Wystąpił w 12 meczach, zdobywając jedną bramkę. Nieco lepiej mu szło w rozgrywkach pucharowych. W Pucharze Polski i Pucharze Ekstraklasy zaliczył dwa trafienie i 2 asysty.

źródło: Piast Gliwice
http://www.90minut.pl/news/96/news96317 ... astem.html

Słyszałem dzisiaj od kolegi PLOTKĘ podkreślam PLOTKĘ o rozmowach z Folcem
August

Postprzez emdżej 2009-07-03, 7:07 pm

Stal Stalowa zrezygnowała z Grzegorza Kmiecika, nie przedłużając z nim kontraktu.
emdżej

Postprzez August 2009-07-03, 7:11 pm

emdżej napisał(a):Stal Stalowa zrezygnowała z Grzegorza Kmiecika, nie przedłużając z nim kontraktu.

Ojoj no co za pech, że się na Grześku nie poznali :lol:

W Gorzowie odnalazł się za to Topolski.
Dzisiaj czwarty krzyżyk stuknął Waldkowi Admaczykowi, najlepszego !!!!!!
August

Postprzez August 2009-07-04, 9:24 am

To był mój pierwszy i jak na razie ostatni trening z Polonią, ale trener Dreszer powiedział, że na pewno będziemy w kontakcie - powiedział po zajęciach Maciej Gostomski, bramkarz Legii Warszawa.

- Jestem teraz trochę w zawieszeniu, bo w Legii czekają na decyzję czy Jan Mucha zostanie. Chcę już przynajmniej walczyć o miejsce między słupkami, a nie być bramkarzem numer trzy czy cztery - przyznaje Gostomski. - Byłem już wypożyczony do Zagłębia Sosnowiec i teraz w grę wchodziłoby kolejne wypożyczenie, bo kontrakt z Legią mam do 2011 roku - dodaje.

http://www.sportslaski.pl/Bramkarz-Legi ... ,info.html
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna