Zagłębie - Stocznia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie - Stocznia

Postprzez Schabu 2009-02-18, 11:24 pm

Niestety stało się to czego się spodziewałem.Po najlepszym wczorajszym meczu od kilku lat dziś po prostu zagrał zespół,bez dynamiki,agresji,wolno,czasami ospale i momentalnie bez pomysłu;-(
Mecz przypominał drużyne z sezonu zasadniczego.
Niestety wczorajsza wygrana,bardzo drogo nas kosztowała,tymbardziej,że walczyliśmy nie ze Stoczniowcem tylko ich bramkarzem.Dziś niestety nie daliśmy mu już rady.
Najgorsze jest jednak to,że Stocznia gra to samo poprostu,a dalej nam lutuje bramki z wielką łatwością.
Poza tym gra nasza w jakiej kolwiek przewadze to jest katastrofa,wręcz maskra :czerwona:
To samo dotyczy się wszelkich wznowień,uwolnień i etc.Przegrywamy masakrycznie :czerwona:

W piątek dojdzie do decydującego starcia,czego się niestety spodziewałem i ... tak sądze,że skoro
dziś już było licho to nie sądze,aby po podróży itd. do Gdańska nastał cud..... ;-(
Schabu

Postprzez Darian 2009-02-18, 11:48 pm

Ja bym trochę polemizował z tym że zagraliśmy słabo. Bo to jest nieprawda , przede wszystkim zagraliśmy nieźle w w obronie poza 2-3 błędami. Faktem pozostaje natomiast pozostaje koszmarna skuteczność. Oczywiście Przemuś dzisiaj był nie do przejścia ale w głównej mierze zawdzieczamy temu że brakowało w kilku sytuacjach prawdziwego rasowego snajpera. Niestety jedynym typowym snajperem jest u nas Teddy.
Na plus postawa Koziołków,Kuca,Ślusara i Dzwonka. Przywoicie Lezo. Słabo Antonović, Jaros i Piotrowski.

Bardzo żałuje że filar naszego zespołu Jarek Kuc przekombinował w ostatnich sekundach i zamiast strzelać próbował podawać. W momencie kiedy był przy krążku pod bramka Stoczniowca było przynajmniej 3 graczy na ewentualną dobitkę. Ehh i chyba nigdy się nie dowiemy co by było gdyby uderzył na bramkę... :-(
Darian

Postprzez Przemek26 2009-02-19, 6:18 am

Obydwa zespoły grały dzis ledwo sił . Wczoraj Stocznia biła w dzwon, dziś w Zagłębie biło w jebaną białowłosa barbie.Nawet 6 latek po obejrzeniu ze 3 meczy Stoczni wie że przy stzrale musi być zawodnik do dobitki.Tak wygrywają zespoły z Gdańskiem.

Dziś można szukać przyczyn porażki ale czy oprócz rażącej nieskuteczności było cos innego. Niestety było.
Najlepszy Zagłebiąk chciał być lepszy od samego siebie.
Tak chodzi o TADKA.

Wystaczyło zawinąc krążek za siebie a Tobiasz choćby w tym momencie h*** na h*** miał stanąć wyrównałby
Co do reszty zespołu, postanowiłem po sezonie zasadniczym wyczyścic karty i zacząć od nowa. Na dzień dzisiejszy tylko jeden zawodnik z tych którzy byli w odstawce po SZ pokazał że jeszcze Nam pokaże. Jest to Anton Lezo.

Jaros i Biela niezależnie od wyniku 5 meczu w Gadańsku WYPAD.

k***a nie wygraliśmy ze stocznia w PO w ciagu 60 minut 2 razy w karnych i dwa razy przegraliśmy w 3 tercjach.

k***a czas wygrać w ciągu 60 minut

Wczoraj mecz był zupełnie inny z obydwu stron. Bez pary, nie o co w we wtorek
Kiedy zaczynała sie wczoraj 3 tercja liczyłem na lustrzane odbicie pewnego meczu ze Stocznią.
Niestety nie udało się , choć dzisiejsza Stocznia była naprawde do pokonania, i to nie Obrobny dzis tryiumfował z SO a Zagłębie mu go podarowało.
Przemek26

Postprzez sayu 2009-02-19, 7:14 am

Przemek26 napisał(a):k***a nie wygraliśmy ze stocznia w PO w ciagu 60 minut 2 razy w karnych i dwa razy przegraliśmy w 3 tercjach.

k***a czas wygrać w ciągu 60 minut

Co do takich statystyk jeszcze trzeba dodac, ze:
* w kazdym meczu, to my zawsze tracilismy pierwsi bramke
* tracilismy ja zawsze stosunkowo wczesnie (10m24s, 2m26s, 0m24s, 7m05s)
* w kazdym meczu oddajemu duzo wiecej strzalow!

Ochlonalem w pracy i czas na jakies refleksje...

Nie przesadzajmy tez, bo trzeba oddac tez Odrobnemu, ze zagral zajebisty mecz. Samo to, ze wybronil 42 strzaly juz znaczy duzo! Czasami brakuje nam obiektywizmu i czystego szacunku dla przeciwnika, bo gdyby taki mecz zagral Dzwonek, badz Jawa, to bysmy piali z zachwytu! Niestety... wyciagal wszystko! Co do Dzwonka, to przy bramce byl bez szans i IMO, to on powinien bronic w Gdansku! 2 mecze na bardzo wysokim poziomie i widac coraz wieksza pewnosc i czucie krazka! Wszyscy zagrali o ton gorzej niz wczoraj i jak juz ktos wczesniej wspominal troche ta nieporadnosc wygladala jak z sezonu zasadniczego...

Co mi wczoraj nie podobalo, to dodatkowy mikrofon i dodatkowe glosniki na hali. Pelen szacunek dla goscia, ktory ten doping prowadzil, ale zwykly megafon byl lepszy... Czesto jak sie chce cos poprawic, moze to miec odwrotny efekt! Tak to pozostaje margines spontanicznosci, a tak doping jest narzucony niejako z gory, ze trzeba i ludzie nie spiewaja... We wtorek bylo znacznie lepiej, choc wczoraj rzekomo bylo wiecej ludzi...

Co do graczy to nie skreslal bym jeszcze Jarosa! Znajac jego potencjal, moze warto dac mu jeszcze szanse, pamietajac o tym ze takowa dano Slusarowi, a wiele osob juz go skreslalo!

Wiara czyni cuda i nie skreslalbym juz Zaglebia... Wychodzac z zalozenia, ze zawsze wygrywalismy ten pierwszy mecz z dwoch, teraz kolej na nasze zwyciestwo! Wygramy i awansujemy :!: :!: :!:
sayu

Postprzez kierat 2009-02-19, 8:19 am

No to chyba na tyle w tym sezonie.

A jadąc dalej to dlaczego nie zagraliśmy agresywniej? Przynajmniej w II i III tercji? Jedynie Kozłowscy i Ślusarczyk szarpali się z obrońcami czy Odrobnym, a przecież to podstawa. To powoduje u przeciwnika większe nerwy a potem błędy. To się nazywa cwaniactwo. To co zrobił Marcin na końcu z Urbanowiczem tylko o 40 minut za późno. Tego należy wymagać od zawodników którzy już grali wcześniej w play-ofach oraz mają zdobycze medalowe czyli cała frakcja Nowy Targ ( 4 zawodników), Kuc,Ślusarczyk, Marcińczak ( 3 ), Jaworski i Jaros (2). CZYLI mamy 9 - 10 zawodników z takim doświadczeniem. I co? Gówno.

Kolejna sprawa to zapieprzenie sytuacji przez Teddiego. Jadą z Bernatem na bramkarza i zamiast uciec na bok i dograć to Teddiemu zagrzało się pod czachą i chciał bohatersko wyrównać.Po tej sytuacji stwierdziłem że już lepszej mieć nie będziemy.
Dalej obrońcy = tylko Kuc, a dalej wieeelka dziura. Wystraszeni jacyś tacy, nie wiem.

A Jaros to grał wczoraj? Mówią że był oglądać już mieszkanie w Krakowie.

Myślę że sezon już można podsumować.
kierat

Postprzez SLONIU75 2009-02-19, 8:35 am

Szkoda,w pierwszym meczu Odrobny zagrał dla nas a wczoraj przeciwko.Gość wykorzystał pakiet szczęścia chyba na zapas! Jak zwykle poniżej krytyki Jaros-co się z tym człowiekiem dzieje?! :twisted: Ja osoboście odniosłem wrażenie,że chciał mu dorównać Banaszczak.Też bardzo słabo i nie pewnie.Kolejny dobry mecz Dzwonka i to cieszy,bo o bramkarza na przyszły sezon nie mamy się co martwić.Coraz więcej doświadczenia i pewności -myślę,że będzie ok. :niezle: Teddy niestety chciał być na siłę bohaterem ,no ale kolejny raz nie wyszło :-( . Jestem pełen obaw przed kolejnym meczem ale nadal wierzę(bo wiara czyni cuda -podobno :-) ).Pozostaje trzymać mocno kciuki i liczyć na słabszy mecz Odrobnego .A naszych zawodników prosić żeby zagrali a nie przeszli obok meczu.Wielu z nas przed PO twierdzilo ,że czeka nas tylko jeden mecz na Zimowym a były dwa. I miejmy nadzieję ,że się jeszcze spotkamy w tym sezonie na Stadionie Zimowym :niezle: .A wtedy na pewno braknie biletów i pospadają od naszego dopingu te daremne głośniki(sponsorem Onkyo a tu jeden wielki bełkot showmana z budki :kiepsko: ).We wtorek nie mogłem uwierzyć własnym uszom,że spiker zaczął czytać składy-intencja dobra ale powinno to wyglądać nieco inaczej.Na przykład :numer 33 Tomasz Dzwonek a kibice w odpowiedzi JEEEEEEEST!!itd.itd.Wyszło by na pewno lepiej.
Pozdrawiam wiernych kibiców oraz "pikników" i zaciskam mocno kciuki już dzisiaj :niezle:
SLONIU75

Postprzez sayu 2009-02-19, 8:53 am

SLONIU75 napisał(a): We wtorek nie mogłem uwierzyć własnym uszom,że spiker zaczął czytać składy-intencja dobra ale powinno to wyglądać nieco inaczej.Na przykład :numer 33 Tomasz Dzwonek a kibice w odpowiedzi JEEEEEEEST!!itd.itd.Wyszło by na pewno lepiej.

Taka inicjatywa powinna byc praktykowana od poczatku sezonu, zeby sie ludzie numerow nauczyli, a nie ze na plejofy, to tak bedziemy zapowiadac! Trzeba najpierw pomyslec i podjac jakas inicjatywe jak to zrobic (np w polaczeniu z nasza piekna tablica ), a nie na czuja albo sie uda i bedzie fajnie albo nie i bedzie nedza... byla nedza niestety :kiepsko:
sayu

Postprzez biper1 2009-02-19, 9:20 am

Obiektywnie patrzac trzeba przyznać ze Odrobny bronił świetnie wyciągał wszystko, a nasi niestety wczoraj nie grzeszyli skutecznościa (za duzo też było samolubstwa), bo grajac bardziej drużynowo brama była by tylko kwesią czasu.
co do dodatkowych głośników tez czuję ze nie za bardzo był to dobry pomysł, aż sie odechciewało śpiewać, wolę po staremu
nie tracę wiary w piątkowe zwycięstwo trzeba by tylko skuteczność poporawić bo jesteśmy lepsi i WYGRAMY!!!!!!!!!
ZAAAAAGŁĘBIIIIIIIEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :brawo: :brawo: :niezle:
pozdrawiam
biper
biper1

Postprzez bolo73 2009-02-19, 10:45 am

Kilka refleksji:
tak jak napisał wyżej Przemek26 nie pokonaliśmy jeszcze Stoczni w playoff w normalnym czasie a oni uczynili to dwa razy i na dodatek do zera,więc o czymś to świadczy;
wczoraj Stocznia poza w miarę dobrą grą w obronie niczym mi nie zaimponowała i mecz pomimo świetnej postawy Odrobnego powinniśmy byli wygrać ale tak jak pisałem wcześniej zabrakło,szczególnie w 3 tercji pomysłu na mądre rozegranie krążka i wykończenie;dziwię się,że mając tylu doświadczonych zawodników nikt z nich ani żaden z trenerów nie dostrzegł tego,że Odrobny lubi często po strzałach z dalszej odległości (nawet tych słabszych) odbijać krążek przed siebie - stwarzało to doskonałą możliwość do dobitki.Na koniec sezonu zasadniczego pamiętam,że trener kazał im dużo strzelać i to z każdej pozycji,wczoraj niby strzelali ale uważam,że stanowczo za mało;uważam również,że za mało wczoraj szukany i wykorzystywany był Kuc a przecież wiadomo jakim strzałem dysponuje Jarek;
tak więc jutro mecz decydujący i będzie strasznie ciężko,szanse oceniam niestety ale w stosunku 70-30 dla Stoczni a składa się na moją ocenę kilka ważnych czynników:
-przewaga psychiczna,będą bardziej podjarani
-przewaga własnej hali i publiczności (i niech nikt nie mówi,że to nie jest ważne)
-długa podróż naszej ekipy (obawiam się,że Stocznia kondycyjnie będzie górować nad nami)
Ale dopóki krążek w grze to trzeba walczyć i oby była to zwycięska bitwa,która zadecyduje o zwycięskiej wojnie!
bolo73

Postprzez davidian 2009-02-19, 10:59 am

bolo73 napisał(a):Kilka refleksji:
-długa podróż naszej ekipy (obawiam się,że Stocznia kondycyjnie będzie górować nad nami)

Stoczniowiec też musi wracać do siebie tak wieć w tym aspekcie jest po równo.

Zas co do meczu przewaga ale zero skutecznosci zmarnowane co najmniej 3 100% okazje do tego marna gra w przewadze 5-3 i 5-4 stoczniowiec bardzo szybko wykorzystał jedną z niewielu okazji gry w przewadze.

W drugiej tercji Zagłębie łapało głupie kary w tercji obronnej przeciwnika.
davidian

Postprzez flex 2009-02-19, 11:37 am

bolo73 napisał(a):Kilka refleksji:
(...)
Ale dopóki krążek w grze to trzeba walczyć i oby była to zwycięska bitwa,która zadecyduje o zwycięskiej wojnie!

Stocznia chyba jedzie w tym samym kierunku więc skąd ta diagnoza ?
flex
Administrator

Postprzez bulion 2009-02-19, 12:14 pm

Komentarze pomeczowe od 1 minuty i 11 sekundy >> http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=2500
bulion
Żółta kartka

Postprzez bolo73 2009-02-19, 12:20 pm

Stocznia jedzie w tym samym kierunku i to jest prawda tyle,że:
mniemam,że wyjechali wczoraj po meczu a my kiedy wyjeżdżamy?jeżeli dzisiaj to o.k. ale jeżeli pojedziemy jutro to niestety ale Stocznia będzie miała w tym aspekcie przewagę,prawda?Do tego dochodzi fakt,że Stocznia wraca z "bananem" na twarzy a my jedziemy tam w nienajlepszych humorach.
bolo73

Postprzez kierat 2009-02-19, 12:34 pm

Nawet jakby nasi samolotem załatwili to i tak wracamy z niczym. Nie łudźmy się.
kierat

Postprzez SLONIU75 2009-02-19, 12:44 pm

kierat napisał(a):Nawet jakby nasi samolotem załatwili to i tak wracamy z niczym. Nie łudźmy się.

Typy przed meczami były 3-0 na korzyść Stoczni a jest 2-2 -więc może???????? :-)
SLONIU75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej