Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez YOOSHKY 2009-01-26, 3:08 pm

Arosław napisał(a):Mógłby ktoś napisać mi na jakiej ulicy będzie rozgrywany mecz z Odrą i na jakim przystanku najlepiej wysiąść jadąc autobusem z Dąbrowy?

MAPA
Wysiadasz z tramwaju nr 15 w pukcie "B" i idziesz pieszo do punktu "A"
YOOSHKY

Postprzez sebi17577 2009-01-27, 8:27 am

dziś w sporcie piszą że sparing jest jutro o 12 ale nie na szopienicach tylko na koszutce ponieważ tam jest lepsza trawa czy mógłby to ktoś potwierdzić najlpeiej nasz rzecznik prasowy ponieważ mam zamiar się wybrać na sparing :)
sebi17577

Postprzez PawełK 2009-01-27, 9:18 am

sebi17577 napisał(a):dziś w sporcie piszą że sparing jest jutro o 12 ale nie na szopienicach tylko na koszutce ponieważ tam jest lepsza trawa czy mógłby to ktoś potwierdzić najlpeiej nasz rzecznik prasowy ponieważ mam zamiar się wybrać na sparing :)

Na 100% w Szopienicach. Jutro o 12:00.
PawełK
pyszałek

Postprzez manuel90 2009-01-28, 2:54 pm

Rywale zdobyli bramkę po błędzie Macieja Gostomskiego

skÄ…d ja to znam... ?

wracaj do zdrowia Masarczyk... bo inaczej tego nie widzÄ™...
manuel90

Postprzez hellboyek 2009-01-28, 3:36 pm

Relacja ze sparingu:
http://www.11.pl/aktualnosci/odra_wodzi ... sosnowiec/

To właśnie Machovec zdobył jedynego gola. Najpierw w polu karnym piłkę próbował wybić Arkadiusz Kłoda, jednak uczynił to nieporadnie, gdyż ta poleciała wysoko do góry. Wybić ja próbował Maciej Gostomski, jednak na tyle "udanie", że przejął ją zawodnik Odry i umieścił w siatce, tuż przy prawym słupku. - Niestety Maćkowi zdarza się to nie po raz pierwszy. Dlatego też ściągnąłem Adriana Masarczyka (aktualnie kontuzjowany - przyp. red.). Myślę, że zwiększenie konkurencji nikomu nie zaszkodzi - powiedział trener Kudyba.
hellboyek

Postprzez mayday77 2009-01-28, 4:08 pm

hellboyek napisał(a):Relacja ze sparingu:
http://www.11.pl/aktualnosci/odra_wodzi ... sosnowiec/

To właśnie Machovec zdobył jedynego gola. Najpierw w polu karnym piłkę próbował wybić Arkadiusz Kłoda, jednak uczynił to nieporadnie, gdyż ta poleciała wysoko do góry. Wybić ja próbował Maciej Gostomski, jednak na tyle "udanie", że przejął ją zawodnik Odry i umieścił w siatce, tuż przy prawym słupku. - Niestety Maćkowi zdarza się to nie po raz pierwszy. Dlatego też ściągnąłem Adriana Masarczyka (aktualnie kontuzjowany - przyp. red.). Myślę, że zwiększenie konkurencji nikomu nie zaszkodzi - powiedział trener Kudyba.

Mogłeś wkleić całą relację,niech sobie poczytają wszyscy Ci co nie byli na sparingu(mówię też tu o meczu z Czarnymi),a będą się wypowiadać o "suchym"wyniku.

Jeżeli Czarni z nami wygrali w takim samym stosunku jak Odra to oznacza że Czarni mogą spokojnie grać w Ekstraklasie :lol: :lol: :lol: ten tekst kieruję do wszystkich tych którzy po jednym sparingu-zaznaczam sparingu-zaczęli się rozwodzić jacy to my jesteśmy słabi że będziemy walczyć o utrzymanie.
mayday77

Postprzez django 2009-01-28, 4:39 pm

Gostomski po raz kolejny udowodnił, że nie umie grać na przedpolu. 10 raz to samo. Bardzo pozytywnie Arek Kłoda - wyrasta na bardzo dobrego prawego pomocnika. Z Wróbla też będziemy mieli pożytek, nie dość, że pewny obronie, to jeszcze gra ofensywnie. Prawą stronę mamy naprawdę mocną. Wrażenie zrobił na mnie Bernaś - chłopak jest trochę w cieniu Pietrzaka, ale ma bardzo dobrą technikę i gra bez kompleksów. Problemy są w środku pola i w ataku. Bez wzmocnień na tych pozycjach może być ciężko.
django

Postprzez mario999 2009-01-28, 5:08 pm

Zastanawiam sie tylko jak to sie stalo ze najlepszy zawodnik Odry Machowec byl za slaby zeby grac w Zaglebiu. Co do pozytywow to na plus obrona plus Kloda i Smolec.
Ogolnie na tle Odry grajacej najsilniejszym skladem nie bylo widac roznicy dwoch klas rozgrywkowych,najwieksza bolaczka to brak srodka pomocy a to co wyprawial Szatan w drugiej polowie to pozopstawie bez komentarza.
mario999

Postprzez iwo.j 2009-01-28, 6:12 pm

Sparing to to samo co trening pilkarze nie angarzuja sie tak jak o mecz o punkty :)
iwo.j

Postprzez jls 2009-01-28, 7:29 pm

Zaskoczeniem dla mnie styl gry drużyny, bardziej elestyczny i konsekwentny.
Duży plus lewy obrońca, oraz jego wspólpraca z młodym Pietrzakiem- umiejętne kierowanie jego poczynaniami na boisku.
Duży plus grający w drugiej połowie panowie z nr 28 i 25, kilkakrotne ośmieszenie obrońców Odry.
Brak jeszcze zgrania i skuteczności, ale to powinno przyjść z czasem.
Na tle Odry Zagłębie wypadło bardzo dobrze.
Ogólnie zaświtała w mojej głowie iskierka-iskra nadzieji na lepszą przyszłość.
jls

Postprzez YOOSHKY 2009-01-28, 8:46 pm

Sparing zdecydowanie na plus dla nas.
Odra niczym się nie wyróżniła. Żeby nie Maciuś (#%$$@#$%!) nie zdobyłaby bramki. Zespół z Wodzisławia nie wypracował sobie żadnej klarownej sytuacji Zagłębie miało ich 3 oraz 7 lub 8 rzutów rożnych.

Film jutro do południa.
YOOSHKY

Postprzez dziejus 2009-01-28, 8:48 pm

Napastnik a nawet dwoch na "gwalt" bo juz zaczyna sie lapanie za glowy!Ciekawy jestem kto strzeli pierwsza bramke w sparingach.Nici z pieknej gry gdy nie ma egzekutora.No ale o tym to chyba wszyscy wiedza i licze na madrosc trenera.
dziejus

Postprzez WaluÅ› 2009-01-28, 9:29 pm

Taka mała ciekawostka odnośnie naszego dzisiejszego sparingu

W środowym sparingu z drugoligowym Zagłębiem Sosnowiec strzelił jedynego gola, który zapewnił wodzisławianom zwycięstwo. - Wykorzystałem błąd bramkarza i z kilku metrów umieściłem piłkę w siatce. Takie sytuacje trzeba wykorzystywać. Od napastników wymaga się specjalnej czujności - uważa Machovec
Warto odnotować, że Machovec szukał angażu również w Zagłębiu Sosnowiec, jednak nie chciał poddać się testom wydolnościowym, które są jednym z kluczowych warunków do podpisania umowy z jakimkolwiek piłkarskim pracodawcą

interia.pl
WaluÅ›
kumaty

Postprzez SO_1906 2009-01-28, 9:33 pm

A co z Arturem Nowakiem??!! :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko:
SO_1906

Postprzez YOOSHKY 2009-01-29, 8:34 am

Wypowiedź trenera Kudyby: http://zaglebie.sosnowiec.pl/?content=tv&vid=185
Relacja TVS: http://zaglebie.sosnowiec.pl/?content=tv&vid=187

Następne za kilkadziesiąt minut