Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
mayday77 napisał(a):Potrzebujemy jednego meczu, po którym uwierzymy w siebie i złapiemy przysłowiowy wiatr w żagle. Myślę, że mamy ogromny potencjał, tylko trzeba się odblokować - dodał Myśliwy.
.
Sparing: Zagłębie Sosnowiec - Orzeł Babienica/Psary 3:1 (1:0)
Zagłębie pokonało w sparingu rozegranym na Stadionie Ludowym III-ligowego Orła Babienica/Psary 3:1. Sosnowiczanie wyszli na prowadzenie tuż przed przerwą. Mateusz Sobota sfaulował w polu karnym Rafała Bałeckiego, a pewnym egzekutorem rzutu karnego okazał się Artur Błażejewski. W 66. minucie wyrównującego gola dla Orła zdobył Adrian Rzepecki, który wykorzystał dośrodkowanie wychowanka Zagłębia Patryka Korcipy. W 79. minucie sosnowiczanie ponownie wyszli na prowadzenie po solowej akcji Krzysztofa Bodzionego, a w 85. minucie rezultat spotkania ustalił Michal Skórski, który wykorzystał dokładne podanie Dawida Ryndaka.
Zagłębie rozegrało dziś mecz kontrolny z Orłem Babienica-Psary. Sosnowiczanie wygrali 3:1. Trener Zagłębia Miroslav Copjak dał szansę zawodnikom, którzy mniej grali w ostatnich meczach ligowych.
Pierwsza połowa nie zachwyciła. Zawodnicy obu drużyn popełniali proste błędy, a jedyna bramka w tej części padła dopiero w doliczonym czasie gry. Szarżującego Rafała Bałeckiego sfaulował w polu karnym Mateusz Sobota, a „jedenastkę” na bramkę zamienił Artur Błażejewski. Niespodziewanie po przerwie goście wyrównali (Orzeł występuje w grupie opolsko-śląskiej III ligi). Adrian Rzepecki ładnie przeciął dośrodkowanie z lewej strony boiska, a piłka trącona końcem buta wpadła obok bezradnego w tej sytuacji Rafała Franke.
Końcówka spotkania należała jednak do sosnowiczan. Błażejewski wypuścił lewą stroną Krzysztofa Bodzionego, który wpadł w pole karne, minął trzech obrońców gości i ładnym strzałem po ziemi umieścił piłkę w siatce. Wynik spotkania ustalił Michał Skórski, który wykorzystał fenomenalne podanie Dawida Ryndaka.
- Pierwsza połowa wyglądała jakby grały ze sobą dwa równorzędne zespoły. Dopiero zmiany wprowadziły odpowiednie ożywienie w grze. Cały czas próbuje nowych zestawień na boisku, szukam odpowiednich pozycji dla graczy. Przygotowania przed meczem z Pogonią trwają. Co do szukania zastępstwa dla Wojciecha Białka (zawieszony za kartki - wyj. mw), przymierzam na tą pozycję Radosława Jacka, Pawła Cygnara i Michała Skórskiego, jednak mam jeszcze trochę czasu, więc decyzji nie podjąłem - poinformował trener Zagłębia, Copjak.
Zagłębie Sosnowiec - Orzeł Babienica-Psary 3:1 (1:0)
Bramki: 1:0 - Błażejewski (45.), 1:1 - Rzepecki (66.), 2:1 - Bodziony (79.), 3:1 - Skórski (85.).
Zagłębie: Franke - Wolny, Jacek, Białek, Cygnar (88. Gałuszka) - Smolec (84. Ryndak), Szatan (68. Skórski), Błażejewski, Bodziony (88. Niedzielski) - Myśliwy (46. Smółka), Bałecki (84. Myśliwy).
django napisał(a):Zaczyna mnie denerwować to promowanie Smółki. Jak napastnik może z odległości 5 metrów strzelić 5 metrów nad bramką. Wiadomo, każdemu może się zdarzyć, ale Smółka w którymś kolejnym meczu udowadnia, że bliżej mu do Grzesia Kmiecika niż Pawła Brożka. Szkoda, że Niedzielski dostał tylko kilka minut. A co do Cygnara, Bodzionego i Skórskiego - zastanawiam się jak z takimi piłkarzami mieliśmy się utrzymać w OE, skoro nie wyróżniają się nawet na tle czwartoligowców.
wiaraumieraostatnia napisał(a):Powiedzcie mi co to ma być sparing ? dla mnie nie jest to jakieś nadzwyczajnie ważne i powinni w nich grac zawodnicy rezerwowi a nie ze czjopiak wpuszcza zawodników którzy nie jeżdżą na mecze i wystawia ich 4 minuty przed końcem sparingu to jest kpina z tych zawodników nie powinni tu być w takim razie.Zamiast siedzieć i grzać lawę cały sezon trzeba dać im szanse gdzie indziej.
wiaraumieraostatnia napisał(a):Powiedzcie mi ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników