Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez fan78 2007-08-30, 12:56 pm

emdżej napisał(a):
fan78 napisał(a):Dlaczego strona oficjalna nie podała informacji o rezygnacji wiceprezesa Barana i przyczynach tej rezygnacji?

Dlatego, że strona oficjalna nie powiela rozsianych plotek
Nie jest to zadna plotka i dobrze o tym wiesz,zlozyl rezygnacje,a pozniej Baczynski przekonał go do zmiany zdania.Oczywiscie teraz bedzie mowil ze nic takiego nie mialo miejsca.Nie zmienia to faktu ze powinniscie przeprowadzic z nim rozmowe chocby po to zeby kibice wiedzieli co to za nieporozumienia i o co poszlo.
fan78

Postprzez Łuki19 2007-08-30, 1:16 pm

Nie złożyłem rezygnacji - zapewnia Grzegorz Baran | 30.08.2007
W związku z niepokojącą informacją prasową o rezygnacji z funkcji wiceprezesa Zagłębia, skontaktowaliśmy się z Grzegorzem Baranem.

Na pytanie: dlaczego?, Grzegorz Baran odpowiedział: - Nie wiem o co chodzi. Nie składałem żadnej rezygnacji z pełnionej funkcji. W pracy czy w małżeństwie zdarzają się nieporozumienia, ale czy to oznacza rozwód? Powtarzam: nie składałem rezygnacji.

Na dziś nie mamy zamiaru żegnać się z Jackiem Paczkowskim i Hubertem Kościukiewiczem – zapewnił wiceprezes Zagłębia.

- Jutro musimy wygrać. Innej opcji nie ma - dodał Grzegorz Baran.

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... hp?id=9695
Łuki19
Obserwowany

Postprzez August 2007-08-30, 1:20 pm

Oto pozytywne skutki zbliżającej się kampanii wyborczej:
Podczas posiedzenia Komisji Kultury, Sportu i Rekreacji Rady Miejskiej Sosnowca jej przewodniczący, Maciej Adamiec, zgłosił wniosek o wystosowanie apelu do Polskiego Związku Piłki Nożnej o złagodzenie kary nałożonej na klub Zagłębie Sosnowiec. Powołano zespół (Maciej Adamiec, Tomasz Bańbuła, Grzegorz Pisalski, Arkadiusz Chęciński), który sporządził apel.

Porządek obrad dzisiejszej sesji Rady Miejskiej Sosnowca zostanie uzupełniony o punkt dotyczący uchwalenia apelu do Polskiego Związku Piłki Nożnej.

Oto projekt apelu:

Pan Michał Listkiewicz,
Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej

Jako przedstawiciele mieszkańców Sosnowca, a przede wszystkim wierni kibice sosnowieckiej piłki nożnej, zwracamy się z prośbą o złagodzenie kary nałożonej na Zagłębie Sosnowiec. Klub został ukarany w związku z zamieszaniem w działania korupcyjne osób powiązanych z Klubem.

Pragniemy nadmienić, że korzenie Zagłębia Sosnowiec sięgają aż do 1906 roku. Klub jest spadkobiercą tradycji sportowych: TS Union, TS Victoria, KS Sosnowiec, Unia, RKU, Stal, GKS Zagłębie, MOSiR, STS Zagłębie. Przy Klubie oprócz sekcji piłki nożnej działały także inne dyscypliny, które również szybko się rozwijały np. hokej na lodzie, szermierka, koszykówka. Zagłębie Sosnowiec jest jednym z sosnowieckich klubów o tak bogatej historii. Wśród największych sukcesów wymienić należy zdobycie wicemistrzostwa Polski w latach 1955, 1966, 1967, 1972 i Pucharu Polski w latach 1962, 1963, 1977 i 1978. Wielu piłkarzy Zagłębia np. Włodzimierz Mazur, Andrzej Jarosik, Józef Gałeczka, Roman Bazan, Roman Strzałkowski reprezentowało nasz kraj na stadionach świata.

Z ubolewaniem przyjęliśmy informację o stwierdzeniu działań korupcyjnych w obrębie Klubu. Jednomyślnie potępiamy działalność korupcyjną w Klubie i uważamy, że osoby biorące udział w tym procederze powinny zostać pociągnięte do odpowiedzialności, co pozwoli na oczyszczenie atmosfery wokół sosnowieckiej piłki nożnej. Jednocześnie wyrażamy przekonanie, że podwójne ukaranie Klubu, tzn. ujemne punkty w sezonie 2007/2008 i widmo degradacji w sezonie przyszłym, jest uderzeniem w kibiców i sympatyków Zagłębia Sosnowiec. Należy dodać, że kolejnym skutkiem niezasłużonej sankcji jest utrata strategicznych sponsorów.

Mając świadomość, że Zagłębie S.A. jest chlubą sosnowieckiego sportu, od wielu lat sosnowiecki samorząd wykorzystując sprzyjające ustawodawstwo prawne wspiera Klub materialnie i finansowo.
Obecny samorząd ze szczególną troską podchodzi do rozwoju sosnowieckiej piłki nożnej, zabezpieczając środki na gruntowny remont stadionu. Pragniemy zapewnić, że bez względu na podjętą przez Państwa decyzję, będziemy kontynuować modernizację bazy sportowej wykorzystywanej przez Zagłębie S.A. Sosnowiecki samorząd utożsamia się z uczciwymi działaczami i sympatykami sportowymi, dlatego tym bardziej liczymy na zrozumienie sytuacji, jaka ma miejsce w Sosnowcu. Kibice Zagłębia należą do najspokojniejszych w naszym kraju i mogą uchodzić za wzór do naśladowania, co mogą potwierdzić przedstawiciele Komendy Miejskiej Policji. Pragniemy poinformować, że Śląski Okręg może i zawsze mógł liczyć na dobrą współpracę i poparcie sosnowieckiego samorządu.

Liczymy, że PZPN podejmie decyzję o złagodzeniu kary z degradacji na - o ile to konieczne - dodatkowe punkty ujemne w przyszłym sezonie. Pozwoli to Klubowi walczyć o utrzymanie się w lidze, w innym przypadku skutek będzie jednoznaczny. Swoją decyzję o ukaraniu Legii Warszawa zmieniła również UEFA, łagodząc pierwotną decyzję i pozwalając na udział w rozgrywkach międzynarodowych już w przyszłym sezonie.

Mając nadzieję na zrozumienie przedstawionej argumentacji oraz znając przychylność Pana Prezesa do działań podejmowanych na rzecz sosnowieckiej piłki nożnej, pozostajemy z nadzieją na zrozumienie zaistniałej sytuacji.

Z poważaniem,
Radni Rady Miejskiej w Sosnowcu

Powiedzieli nam:

Przewodniczący Komisji Kultury, Sportu i Rekreacji, Maciej Adamiec:
- Uważamy, że należy przede wszystkim ukarać piłkarzy i działaczy, którzy dopuścili się tak haniebnych czynów. Nie mamy zastrzeżeń odnośnie kary finansowej nałożonej na klub i minusowych punktów, bo dostrzegamy także winę klubu. Natomiast trudno nam się pogodzić z karą degradacji, która może oznaczać grę w III lidze. Czy klub i jego kibice rzeczywiście zasłużyli na to? Klub karę ponieść musi, ale nie powinna to być kara, która klub może zniszczyć.

Radny Grzegorz Pisalski:
- Nowy zarząd klubu dokonał wszelkich starań, aby oczyścić klub. Nie można winić kibiców i sosnowieckiego samorządu, który robi wiele, aby klub miał właściwe warunki do działania. Kto zechce finansować klub, który na pewno spadnie, a może nawet spaść dwie klasy niżej? Klub może znaleźć się w sytuacji podobnej do tej sprzed kilku lat. Mamy nadzieję, że nasz apel odniesie skutek.

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... df85eb819e
August

Postprzez Fan 2007-08-30, 1:53 pm

Łuki19 napisał(a):Nie złożyłem rezygnacji - zapewnia Grzegorz Baran | 30.08.2007
W związku z niepokojącą informacją prasową o rezygnacji z funkcji wiceprezesa Zagłębia, skontaktowaliśmy się z Grzegorzem Baranem.

Na pytanie: dlaczego?, Grzegorz Baran odpowiedział: - Nie wiem o co chodzi. Nie składałem żadnej rezygnacji z pełnionej funkcji. W pracy czy w małżeństwie zdarzają się nieporozumienia, ale czy to oznacza rozwód? Powtarzam: nie składałem rezygnacji.

Na dziś nie mamy zamiaru żegnać się z Jackiem Paczkowskim i Hubertem Kościukiewiczem – zapewnił wiceprezes Zagłębia.

- Jutro musimy wygrać. Innej opcji nie ma - dodał Grzegorz Baran.

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... hp?id=9695

I tak to u nas wygląda. Składają rezygnację i nie składają. Budują światełka, nie budują. Będzie murawa, nie będzie. Wszystko zgodnie z terminem i nie. Takie P.I.E.R.D.O.L.E.N.I.E. kotka za pomocą młotka. Robią nas w C.H.U.J.A jak chcą i tyle. Tylko ciekawe jak długo jeszcze im się uda.
Fan
Working Class

Postprzez Mr. M 2007-08-30, 4:29 pm

laBombonera napisał(a): 1.wyglada na to ze o marketimgu w Sosnowcu to chyba wietylko Babcia sprzedajaca slonecznik wolajac "slonecznik palony".

Do klubu wpłynęły oferty od osób znających się na marketingu czy marketingu sportu. Widocznie albo rozmowy jeszcze trwają albo zrezygnowano z ich usług.

Trzebaby spytać rzecznika ;)
Mr. M

Postprzez August 2007-08-30, 8:20 pm

Z info na stronie głównej (jak i na http://www.90minut.pl/news.php?id=610013) wynika, że klub będzie się odwoływał. To dobra wiadomość. Chcałby jednak zapytać, kto wchodzi w skład Rady Nadzorczej klubu jako Spółki. Z pewnością Szatan, pewnie jego brat. I co najmniej jeszcze jedna osoba. Czy ktoś wie ? Mnie się wydaje, że na stronce powinno być pełne info o organach klubu.
August

Postprzez wierny do końca 2007-08-30, 9:00 pm

Czyli można jak się chce...
Tak powinno to wyglądać, na bieżąco powinno być relacjonowane życie klubu (i nie mówię tutaj o bzdurach typu "Bensz o 17.24 załozył lewą lękawicę przed treningiem...")!!

Panie Rzeczniku, czy nie sądzi Pan, że kiepska polityka informacyjna klubu powoduje "rozkład" środowiska zagłębiowskiego?!

Mimo wszystko liczę na pozytywne zmiany w powyższej kwestii i życzę powodzenia!
wierny do końca

Postprzez adas 2007-08-31, 6:16 am

wierny do końca napisał(a):Panie Rzeczniku, czy nie sądzi Pan, że kiepska polityka informacyjna klubu powoduje "rozkład" środowiska zagłębiowskiego?!
Przede wszystkim jestem, po pierwsze kibicem naszego klubu, a dopiero na drugim miejscu rzecznikiem klubu. Proszę zatem abyś zwracał się do mnie po imieniu :). Zgadzam się w 100% z Tobą, co do kiepskiej polityki informacyjnej klubu. Nie wyobrażam sobie aby było tak jak do tej pory, gdzie o większości spraw związanych z klubem dowiadywałem się z gazet. Wczoraj odbyłem na ten temat poważną rozmowę z Prezesem Baczyńskim i mam nadzieję, że teraz to się zmieni. Uzgodniliśmy, iż każdego dnia siądziemy do rozmowy, podczas której prezes przekaże informacje z życia klubu. Mam nadzieję, że tak będzie.
adas

Postprzez Xavier88 2007-09-03, 2:14 pm

Czy ma ktoś całą treść odwołania do pzpn???
Xavier88

Postprzez wierny do końca 2007-09-03, 3:58 pm

adas napisał(a):
wierny do końca napisał(a):Panie Rzeczniku, czy nie sądzi Pan, że kiepska polityka informacyjna klubu powoduje "rozkład" środowiska zagłębiowskiego?!
Przede wszystkim jestem, po pierwsze kibicem naszego klubu, a dopiero na drugim miejscu rzecznikiem klubu. Proszę zatem abyś zwracał się do mnie po imieniu :). Zgadzam się w 100% z Tobą, co do kiepskiej polityki informacyjnej klubu. Nie wyobrażam sobie aby było tak jak do tej pory, gdzie o większości spraw związanych z klubem dowiadywałem się z gazet. Wczoraj odbyłem na ten temat poważną rozmowę z Prezesem Baczyńskim i mam nadzieję, że teraz to się zmieni. Uzgodniliśmy, iż każdego dnia siądziemy do rozmowy, podczas której prezes przekaże informacje z życia klubu. Mam nadzieję, że tak będzie.

Ja równiez mam taką nadzieję. Zyczę więc powodzenia!
wierny do końca

Postprzez fan78 2007-09-03, 6:44 pm

Super Express | 2007.09.03 09:09
Jedna bramka zdobyta w meczu z Polonią Bytom i dwie w spotkaniu z Jagiellonią Białystok. Marcin Folc staje się postrachem ligowych bramkarzy. - Nie przesadzajmy - śmieje się Marcin. - Postrachem jest Paweł Brożek. Mnie jeszcze trochę goli do niego brakuje.

Ale po cichu myśli pan o dogonieniu go w klasyfikacji najskuteczniejszych strzelców?

REKLAMA Czytaj dalej

Oczywiście. Myślę sobie, że byłoby super go "złapać". Ale twardo chodzę po ziemi. Wystarczyło obejrzeć mecz Wisły z Lechem. Ile krakowianie mieli wypracowanych sytuacji! Gdyby Paweł wykorzystał wszystkie okazje do zdobycia gola, już miałby koronę króla strzelców w kieszeni. Ja na razie cieszę się ze swoich zdobyczy i mam nadzieję, że na tym się nie skończy. Pamiętam, gdy kilka lat temu grałem w barwach Radomska w ekstraklasie. Zdobyłem cztery gole i wydawało się, że jest super. I do końca sezonu nic już nie strzeliłem. Mam nadzieję, że się to nie powtórzy.

Jak się gra ze świadomością, że po sezonie i tak spadniecie do II ligi?

Nie jest łatwo. Ale ja chciałbym za wszelką cenę pokazać, że Zagłębie pod względem sportowym zasługuje na ekstraklasę. Myślę, że stać nas na to, by zająć w tabeli bezpieczną lokatę. Bo gdy zajmiemy miejsce objęte degradacją, to spadniemy dwie klasy niżej. Trzeba walczyć!
fan78

Postprzez Łukasz1987 2007-09-05, 2:09 pm

jest gdzieś na necie formularz gdzie można się wpisac ? bo przeczytałem własnie ze rusza akcja a mnie nie ma w Sosnowcu i chce sie wpisac
Łukasz1987

Postprzez YOOSHKY 2007-09-06, 11:42 am

Czwartek, 06.09.2007, godz. 12:36
Akcja zbierania podpisów
Z inicjatywy społeczeństwa Zagłębia Dąbrowskiego trwa akcja zbierania podpisów w celu złagodzenia kary nałożonej przez Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej na Klub Zagłębie Sosnowiec SA. Poparcie dla tej inicjatywy można wyrazić również wypełniając zamieszczony w naszym serwisie <a href="http://zaglebie.sosnowiec.pl/podpisy/index.php" target="_blank">[formularz]</a>

http://zaglebie.sosnowiec.pl/shown.php3?nid=3470
YOOSHKY

Postprzez Krawiec 2007-09-06, 3:40 pm

Obrazek

Z inicjatywy społeczeństwa Zagłębia Dąbrowskiego trwa akcja zbierania podpisów w celu złagodzenia kary nałożonej przez Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej na Klub Zagłębie Sosnowiec SA. Kibice nie zrazili się chłodem i deszczem, mimo niesprzyjające aury udało się zgromadzić tysiące podpisów.

http://www.zaglebie.info/news_sport.php?n=5539
Krawiec

Postprzez Xavier88 2007-09-06, 6:45 pm

Wyczytałem, że za kilka pierwszych godzinna patelni zebrano 600 podpisów, a tu na stronie od 15 jest już prawie 4 tysiące.
Ja byłem 160 któryś, a po każdym odświerzeniu ta liczba lawinowo rosła.
SZACUNEK dla innych miast, szczególnie dla Wrocławia i Chorzowa.
Fajnie jak kibic innej drużyny popiera kibiców innej druzyny.

Kultura idzie w dobrym kierunku...
Xavier88

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna