Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mario999 2007-07-29, 8:40 pm

liga plus trwa juz 30 min i cale 30 mi poswiecone zaglebiu ale z nami jada
mario999

Postprzez Przemek26 2007-07-29, 8:42 pm

mario999 napisał(a):liga plus trwa juz 30 min i cale 30 mi poswiecone zaglebiu ale z nami jada

MOże napisz co tak nawijają
Przemek26

Postprzez mario999 2007-07-29, 8:50 pm

jest rusko,kozminski i tomczak i ci z canalu caly czas pytaja jak to jest mozliwe ze dostalismy nagrode za korupcje awansujac dzieki korupcji i ze bedzie gruba kreska w przyszlosci nie beda karac kluby tylko dzialaczy. i najwazniejsze tomczak powiedzial ze najwiecej zarzutow w stosunku do nas pojawilo sie na przelomie maja i czerwca. czyli chodzi o aresztowanie rudego. on chyba najwiecej powiedzial z tego wychodzi

[ Dodano: 29-07-2007, 9:51 ]
a teraz jeszcze mowia czemu broni nas adwokat listkiewicza?

[ Dodano: 29-07-2007, 9:55 ]
ale jada ze soba kozminski i rusko. widac ze sie bardzo lubia. mowia ze zdegradowanie nas niewiele dobrego przyniesie. widac ze ten godlewski jest za nami. mowia ze sport jest dla kibicow. chwala kibicow z sosnowca
mario999

Postprzez cala11 2007-07-29, 8:57 pm

no ten koles z faktu mnie zdziwil :) caly czas po nas jechali a teraz mowia ze niewyobrazaja sobie spadku Zaglebia
cala11

Postprzez Przemek26 2007-07-29, 8:57 pm

BACZYŃSKI W PIŁKARSKIEJ TRÓJCE
Przemek26

Postprzez mario999 2007-07-29, 8:57 pm

wszyscy za ta gruba kreska. zabili rusce chyba klina jak powiedzieli ze maja przyjsc materialy na mistrza polski
mario999

Postprzez cala11 2007-07-29, 8:58 pm

Przemek26 napisał(a):BACZYŃSKI W PIŁKARSKIEJ TRÓJCE

napisz co gadaja bo mam tylko TVP3 warszawa :)
cala11

Postprzez Przemek26 2007-07-29, 9:05 pm

cala11 napisał(a):
Przemek26 napisał(a):BACZYŃSKI W PIŁKARSKIEJ TRÓJCE

napisz co gadaja bo mam tylko TVP3 warszawa :)

Klub chce jawności czwartkowego posiedzenia.
Leszek Baczyński mówi że prawnicy pracują nad najniższą karą.
Jaroszewski mówi że w klubie były 2 szatnie jedna dla piłkarzy normalnych druga dla kantów.
W tej drużynie są jeszcze ludzie zamieszani w kanty. Teresa i Waldek są zawieszeni do jutra.
Ktoś z działaczy powiedział że Tochel powinień dostać dożywotni zakaz wejścia na LUDOWY.

Za tydzień z Odrą w roli gościa.
Przemek26

Postprzez laBombonera 2007-07-29, 9:19 pm

cala11 napisał(a):no ten koles z faktu mnie zdziwil :) caly czas po nas jechali a teraz mowia ze niewyobrazaja sobie spadku Zaglebia

ten koles z faktu jest z Bedzina i kibicuje Zaglebiu
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-07-29, 10:04 pm

Tomczak w magazynie OE pojechał po bandzie. Już nie chodzi o samo Zagłębie. Ale powiedział że piłkarze którzy grali w Zagłębiu a teraz grają gdzie indziej i ocierają sie o kadrę, byli na szczycie tej drabinki korupcyjnej w Zagłebiu. Oni tam rządzili. Chyba wiemy o kogo chodzi zwłaszcza ze w studiu piłkarz Pietrasiak w Bełchatowa w tym momencie oburzył sie sie na Tomczaka że piłkarzy nie można karać bo oni sa nie winni. Hahah Ze słów Toczaka można wywnioskować że Ujek było wodzem kantów. A wg Tomczaka tacy jak on powinni mieć zakaz gry w piłkę.
Przemek26

Postprzez mario999 2007-07-29, 10:18 pm

i ujek teraz jeszcze ma czelnosc mowic ze poda zaglebie do sadu i chyba sie pomyli bo to szatan poda jego. a tak wogole to oni nie grali u buckmachera w polsce. niektorzy zreszta jak to wszystko bedzie jawne jak chce szatan to potwierdza. i teraz wszystko wyszlo oni niechcieli awansowac do ligi woleli ciepla posadke i pewna kase z klubu i buckmacherki.
mario999

Postprzez MarcelZS 2007-07-30, 7:41 am

Tomczak ... pozytywnie go odbieram, trudno mieć do niego pretensje że chce nas ukarać, oby mu nie zabrakło determinacji do walki z "korupcją". Bardzo słuszna wypowiedz o Ujku, choć nazwiska nie wymienił ... bo ten lawirant ociera się o kadre Polski.

Widać z degradacją musimy się pogodzić... i w tym kontkście walczymy o najniższy wymiar kary.
MarcelZS

Postprzez flex 2007-07-30, 7:57 am

MarcelZS napisał(a):Tomczak ... pozytywnie go odbieram, trudno mieć do niego pretensje że chce nas ukarać, oby mu nie zabrakło determinacji do walki z "korupcją". Bardzo słuszna wypowiedz o Ujku, choć nazwiska nie wymienił ... bo ten lawirant ociera się o kadre Polski.

Widać z degradacją musimy się pogodzić... i w tym kontkście walczymy o najniższy wymiar kary.

Trudno się z Tomczakiem i Tobą nie zgodzić. Oby tylko faktycznie Tomczakowi nie zabrakło determinacji i ktoś nie uciął sprawie łba. Wtedy bylibyśmy jednymi z kozłów ofiarnych.
Tomczak podchodzi do tego tak, że skoro w Zagłębiu handlowano meczami na taką skalę to nie ważne czy to było na plus czy minus klubu to klubowi należy się degradacja. Uważa, że tego wymaga sprawiedliwość biorąc pod uwagę, że inne kluby zostały już zdegradowane.
Naszą szansę upatruję jedynie w podejściu władz naszego Zagłębia do walki z korupcją, oraz temu że handlowanie odbywało się bez zgody/wiedzy ówczesnego zarządu a osoby zamieszane w ten proceder zostały usunięte z klubu.

Nie wiem czy jest to w zakresie kompetencji WD ale powinien on również karać piłkarzy którzy organizowali ten cały proceder tego również wymagałaby sprawiedliwość.

Ciekaw jestem jakie będą kolejne kluby.

Z wypowiedzi Baczyńskiego w Piłkarskiej Trójce można wywnioskować, że on nie do końca był przekonany do strategii aby za wszelką cenę zatrzymać OE w Sosnowcu i chyba był za tym aby sprawę zakończyć jak najszybciej, posprzątać bałagan i skupić się już tylko na piłce. Jednak wola właściciela była inna.
Nie można jednak właścicielowi mieć za złe, że wybrał tak a nie inaczej. W końcu to on wykłada kasę na klub i on decyduje. W I lidze budżet klubu będzie zasilany dodatkowo przez sponsorów OE, a w drugiej już tego by nie było i mogłoby być różnie.

Jedno jest pewne jak powiedział Baczyński "Było, jest i będzie zawsze ZAGŁĘBIE".
Mam nadzieję, że nawet mimo możliwej degradacji ludzie Ci się od nas nie odwrócą i legenda będzie trwała.
flex
Administrator

Postprzez buli11 2007-07-30, 8:53 am

To ze wyszlo na jaw ze to pilkarze sami ustawiali mecze w celach obstawiania ich wynikow u bukmacherow moze byc czynnikiem lagodzacym dla Zaglebia.To pilkarze sami z siebie ustawiali takie wyniki a nie prezesi.Swoja droga to ja od jakiegos czasu tylko czekam az wybuchnie powazna afera bukmacherska bo z roku na rok,nie tylko w Polsce jest coraz wiecej dziwnych wynikow gdzie totalni outsiderzy pokonuja druzyny ze scislej czolowki zwlaszcza kiedy na faworyta stawia jak sie to mowi "caly swiat".Jesli chodzi o Zaglebie to najbardziej podpada mi mecz z Polkowicami z jesieni 2005 roku.
buli11

Postprzez serrano 2007-07-30, 2:06 pm

Nie jestem prawinikiem wiec nie wiem ale czy stowarzyszenie kibiców Zagłebia może wystąpić z powództwem cywilnym przeciwko piłkarzom którzy handlowali meczami?

1) Oszustwo. Placilismy za bilety na z góry ustawione mecze.
2) Straty moralne, zszargani opinii klubu.

Myśle że znalazł by sie prawnik który zechciał by nas reprezentować a byłby to naprawdę precedens na skale krajową i zrobilo by się głośno może inni poszli by w nasze ślady?
serrano

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna