Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez rossoneri 2007-07-26, 8:27 pm

Osman napisał(a):
rossoneri napisał(a):nie wiem z czego wielu tutaj jest zadowolonych dla mnie jest to najgorzej jak moglo byc ,,dostaniemy na starcie -8 pkt, ktorych raczej nie odrobimy w trakcie sezonu, zeby nie zajac miejsca spadkowego ,a oni nam w trakcie sezonu doloza degradacje po sezonie i jestesmy w 3 lidze, ciekawe czy wtedy zespol sie nie rozpadnie i optymizm coponiektorych tutaj uwazam za glupote ,choc wielu sie ze mna nie zgodzi, bo sa szczesliwi ze zagramy ten sezon w 1 lidze ,pytam sie co z tego ,co potem, to najgorsze roztrzygniecie jakie dzisiaj moglo pasc trzeba, bylo zgodzic sie na degradacje bez zabierania minusowych pkt, teraz PZPN moze zrobic wszystko ,a my nie mamy nic do powiedzenia dla mnie katastrofa i czarny dzien 26 07 2007, ktory zawazy na naszej dalszej przyszlosci ,choc wielu tego nie rozumie

ejj koleś i w ogole wy wszyscy nie może być tak żę nas karają dwa razy za to samo!!

Nie po to sie dobrowolnie karze poddaje!

Albo będą pkt minusowe albo degradacja...

Ciekawe ile jeszcze razy trzeba będzie to wypowiadać aby do tych ciężkich makówek dotarło :)

ale przeciez chlopie zrozum i czytaj dobrze co pisza, przeciez oni nas jeszcze nie ukarali nie wiem czy jestes taki tepy czy tylko udajesz i jestes taki zaslepiony tym ze teraz beda grac w 1 lidze przeciez wyraznie Tomczak powiedzial ze to za mala kara czyli musza nam cos dolozyc i to sporo
rossoneri

Postprzez Osman 2007-07-26, 8:36 pm

rossoneri napisał(a):
Osman napisał(a):
rossoneri napisał(a):nie wiem z czego wielu tutaj jest zadowolonych dla mnie jest to najgorzej jak moglo byc ,,dostaniemy na starcie -8 pkt, ktorych raczej nie odrobimy w trakcie sezonu, zeby nie zajac miejsca spadkowego ,a oni nam w trakcie sezonu doloza degradacje po sezonie i jestesmy w 3 lidze, ciekawe czy wtedy zespol sie nie rozpadnie i optymizm coponiektorych tutaj uwazam za glupote ,choc wielu sie ze mna nie zgodzi, bo sa szczesliwi ze zagramy ten sezon w 1 lidze ,pytam sie co z tego ,co potem, to najgorsze roztrzygniecie jakie dzisiaj moglo pasc trzeba, bylo zgodzic sie na degradacje bez zabierania minusowych pkt, teraz PZPN moze zrobic wszystko ,a my nie mamy nic do powiedzenia dla mnie katastrofa i czarny dzien 26 07 2007, ktory zawazy na naszej dalszej przyszlosci ,choc wielu tego nie rozumie

ejj koleś i w ogole wy wszyscy nie może być tak żę nas karają dwa razy za to samo!!

Nie po to sie dobrowolnie karze poddaje!

Albo będą pkt minusowe albo degradacja...

Ciekawe ile jeszcze razy trzeba będzie to wypowiadać aby do tych ciężkich makówek dotarło :)

ale przeciez chlopie zrozum i czytaj dobrze co pisza, przeciez oni nas jeszcze nie ukarali nie wiem czy jestes taki tepy czy tylko udajesz i jestes taki zaslepiony tym ze teraz beda grac w 1 lidze przeciez wyraznie Tomczak powiedzial ze to za mala kara czyli musza nam cos dolozyc i to sporo

haha! gdzie niby powiedział mala kara jak jeszcze jej nie ma!?
Weź czlowieku kolejny nie siej paniki...
Osman
Żółta kartka

Postprzez Raul75 2007-07-26, 8:47 pm

po to czekaliśmy 15 lat żeby teraz odpuścic??? Za żadne skarby nie uciekajmy przed OE. Pesymiści dajcie na luz
Raul75

Postprzez eric 2007-07-26, 8:50 pm

Wydział Dyscypliny PZPN zajmował się w czwartek 30 korupcyjnymi zarzutami, jakie prokuratura postawiła Zagłębiu Sosnowiec. Klub zostaje w ekstraklasie. Żart? Nie, rzeczywistość futbolowa.
ZOBACZ TAKŻE

* Zagłębie dobrowolnie poddaje się karze (26-07-07, 16:35)

Do tej pory WD kojarzony był raczej z surowością. W rundzie wiosennej za udział w aferze korupcyjnej bardzo szybko wydał wyroki na pięć klubów i zapowiadał, że to nie koniec kar. Spodziewano się więc, że także Zagłębie Sosnowiec, któremu prokuratura postawiła porównywalną liczbę zarzutów, co Górnikowi Łęczna i Arce Gdynia, nie uniknie degradacji. Ale raczej już nie w tym sezonie.

- W tej chwili jest w polskim futbolu taka konfiguracja, która powoduje, że kary trzeba odłożyć - wyjaśnia enigmatycznie szef WD Michał Tomczak. Rozumieć to należy w ten sposób, że wydział ma związane ręce (czyżby chaos w polskiej lidze pokonał nawet sprawiedliwość?) lub w najlepszym razie, że zabrakło mu czasu na przeanalizowanie materiałów z prokuratury we Wrocławiu (dotarły w poniedziałek) i uzasadnić decyzję o degradacji tak, by nie narażała ona PZPN na wojnę odwołań, jaką już wytoczyły mu Arka i Łęczna. Z drugiej jednak strony Trybunał Arbitrażowy przy PKOl, który jeszcze niedawno zapowiadał, że związek będzie musiał przywrócić oba kluby do ligi - spuścił z tonu i w czwartek odrzucił prośbę łęcznian o wstrzymanie degradacji.

Nieoficjalnie wiadomo, że była możliwość, by wyrok WD na Zagłębie zapadł w czwartek, co zresztą Tomczak sugerował działaczom klubu. Gdyby dobrowolnie poddali się karze (ale w grę wchodziła co najmniej degradacja o jedną klasę), WD by się zgodził, chroniąc się w ten sposób przed oprotestowaniem wyroku w komisji odwoławczej PZPN.

Tak się jednak nie stało. Działacze Zagłębia nie tylko nie posypali głowy popiołem (poprosili o... 8 minusowych punktów i 70 tys. zł grzywny), ale sami skontrowali. Pochwalili się wprowadzanymi w klubie programami walki z korupcją. Wygląda na to, że podpalacz pierwszy biegnie do gaszenia pożaru, ale wczoraj wystarczyło, by karę odłożyć.

Można być pewnym, że jeżeli Zagłębie dopuszczono do I ligi - to nie po to, by je w środku rozgrywek wyrzucać. Dlatego też nawet jeżeli wyrok zapadnie w trakcie rundy jesiennej, klub prawdopodobnie będzie grał do końca sezonu. W której lidze zacznie następny? Może być tak, że w czwartej - spadek w tabeli plus karna degradacja o dwie klasy. A gdyby dobrowolnie skazało się na degradację, teraz straciłoby ekstraklasę, ale za rok może ponownie do niej awansowało, w dodatku już z wyczyszczoną kartoteką.

Nie od rzeczy będzie też przypomnieć, że w kolejce do ukarania wciąż czekają co najmniej dwa zespoły: mistrz Polski Zagłębie Lubin i Cracovia. Wszystko wskazuje na to, że i te wyroki zapadną w trakcie sezonu. Ci więc, którzy uważają, że w ekstraklasie nie może być większego rozgardiaszu niż teraz, mogą się srodze mylić.

http://www.sport.pl/pilka/1,65051,4344152.html

Zaczyna się...

Aż strach pomyśleć co może być... Cały tydzień jebania Zagłębia. A może być cały rok. Nie wiem czy dam radę...
eric

Postprzez marcin___ 2007-07-26, 8:50 pm

popieram!! dac na luuz i czekamy takim gadaniem nic nie zmienimy a tylko podkrecimy atmosfere chociaz juz jest strasznie goraca...

PS. juz wyobrazam sobie jutrzejswze wydanie Fucktu:D:D:D (juz mnie bawi ta gazeta)
marcin___

Postprzez Raul75 2007-07-26, 8:54 pm

media będą dalej kręcic bo to ich rola. Szukanie sensacji i takie tam. a ja myślę, że dla nas zapaliło się zielone światło i już nie zgaśnie. Poza tym w tym całym zamieszaniu wielki szacunek dla zarządu. Mistrzowskie posunięcie...
Raul75

Postprzez eric 2007-07-26, 9:18 pm

Tomczak: Wydanie decyzji dziś nie było możliwe
czwartek, 26. lipca 2007, 17:33
Od kilku dni media spekulowały, że w rozpoczynających się w najbliższy weekend rozgrywkach Orange Ekstraklasy nie zobaczymy Zagłębia Sosnowiec, które jest zamieszane w aferę korupcyjną i wobec którego toczy się postępowanie przed Wydziałem Dyscypliny PZPN.

- Nie zapewniałem, że dziś zapadnie decyzja. Mówiłem, że celem wydziału jest doprowadzenie do jak najszybszego rozstrzygnięcia w sprawie, najlepiej przed rozpoczęciem rozgrywek. Po dzisiejszym posiedzeniu uznaliśmy, że nie jest to możliwe - wyjaśnił przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN mec. Michał Tomczak.

- Czy nie należałoby w tej sytuacji przełożyć pierwszego spotkania Zagłębia?

- To jest przyjęcie założenia, że Zagłębie powinno być zdegradowane i to ze skutkiem od rozpoczynającego się sezonu. My takiego założenia nie przyjmujemy.

- Jak zaawansowane jest postępowanie w tej sprawie i jak podchodzi do niego oskarżony o korupcję klub?

- Nie ma zgodności między nami, a przedstawicielami sosnowieckiego klubu odnośnie wysokości kary. Zagłębie złożyło wniosek o dobrowolne poddanie się karze zakładające karę pozbawienia licencji z zawieszeniem na trzy lata, karę finansową w wysokości 70 tysięcy złotych oraz karę pozbawienia ośmiu punktów w sezonie 2007/2008. Z mojej perspektywy akceptowalna jest tylko ta ostatnia kara. Pozostałe sankcje nie odpowiadają naszemu wyobrażeniu sprawiedliwości.

- Czy nie można było dziś zakończyć postępowania, tak by mieć jasną sytuację w stosunku do Zagłębia przed startem sezonu 2007/2008?

- Rozstrzygnięcie w trybie dobrowolnego poddania się karze stanowi rodzaj porozumienia, a to wymaga wymiany stanowisk stron i dyskusji. Tylko rozstrzygniecie w tym trybie pozwoliłoby na szybkie zakończenie postępowania. Akta otrzymaliśmy w poniedziałek, większość członków wydziału miała szansę na zapoznanie się z nimi dopiero dziś po południu. W tej sytuacji rozstrzyganie mogłoby być po prostu nierzetelne.

A co jeśli nie będzie porozumienia za tydzień?

- Według tego rozumowania, zakładamy, że jedynym możliwym rozwiązaniem jest degradacja w bieżącym sezonie. Proszę jednak pamiętać, że Zagłębie nie jest ostatnim klubem zamieszanym w korupcję i wydział musi przyjąć rozstrzygnięcie metodyczne - co zrobić, jak karać kluby zasługujące na degradacje, a w stosunku do których materiał dowodowy zostanie przedstawiony w terminie późniejszym, w trakcie trwania rozgrywek. Siłą rzeczy musimy zakładać, że degradacja powinna być stosowana w kolejnym sezonie.

- Czy Zagłębie przystąpi do rozgrywek Orange Ekstraklasy?

- Nie widzę innej możliwości żeby Orange Ekstraklasa - choć podkreślam, nikt mnie nie przekona co do moralnej jakości tego rozwiązania - wystartowała w innym składzie niż ten, który jest znany na chwilę obecną.

http://www.futbolnet.pl/news/tomczak__w ... 32828.html

Już nawet więcej nie czytam...
Bez odbioru
Pzdr
eric

Postprzez tomi2509 2007-07-26, 9:53 pm

minus 8 punktow , mecze " u siebie " w Wodzislawiu i degradacja w przyszlym sezonie o klase nizej ????

czarno to widze , oby nie trzecia liga nam sie przytrafila!!!!!!!!!
tomi2509

Postprzez pawelderry 2007-07-26, 9:57 pm

GRUBA KRESKA czas na Leszka!!! a ja siedze sobie na lotnisku w belfascie popijam Guinnessa do zobaczyska na Bulgarskiej....
pawelderry

Postprzez slawekchicago 2007-07-27, 3:52 am

Staralem sie dlugo w zasadzie caly czas niebrac udzialu w dyskusji na temat kary od WD . Decyzja poniekad zapadla! Dla mnie dzisiejsza informacja byla czyms wspanialym GRAMY W ORANGE!!!!! widze ze co niektorzy nie ciesza sie i dalej belkotaja o degradacji ale zdazylem przywyknac ze tak zle tak niedobrze.Najpierw sprawa przejecia Zaglebia ,panie Krzysztofie RATUJ !!!! Pan Krzysztof przejal Zaglebie, odrazu glosy ale czy da rade,nastepnie sprawa licencji nie ma ,niech podpisza z kims umowe jak Ludowy sie nie nadaje Hurra podpisali z Wodzislawiem JEST licencja i znow glosy ale kicha lepiej 2 liga ale na Ludowym .I ostania sprawa WD zebysmy tylko grali w Orange!!!! JEST!!!!GRAMY!!!!!!! i CO?????? znow glosy moglaby lepiej byc degradacja !!!!!!!naprawde niektorzy poziomem swojego wypowiadania( ja do nich dolaczam ale tylko pod wzgledem stylistycznym i nieladem w wypowiedzi)przypominaja tych wszystkich pismakow ktorzy tak oczerniali NASZE ZAGLEBIE w ostatnich dniach!!!!!! I na zakonczenie wielkie gratulacje dla NaszegoZarzadu sprawa rozwiazana poniekad wspaniale!!!! Gratki!!!!! I teraz juz naprawde na koniec dla tych ktorzy widza nas w3 lidze !!! Panowie jezeli nawet Nas za tydzien zdegraduja o klase nizej to ten sezon zaczniemy grac na koncie z 0pkt.i napewno nie bedziemy dzieki temu na miejscu spadkowym wiec napewno nie 3 liga!!!! dlaczego tak pisze pomyslcie albo degradacja z minusowym kontem w sezonie 2008/2009 albo minusowe pkt w 2007/2008 bo jakby to wygladalo dwie kary rozlozone na raty .minusowe pkt teraz apotem jeszcze degradacja-Kpina.A dlaczego - 8pkt i 70 tys grzywny bo pewnie PZPN z wiekszy do - 10 pkt i 100tys-120 tys!!!! takze nie marudzic o degradacji tylko juz zaciskac kciuki za ZAGLEBIE!!!!!!! I jeszcze apel do Wszystkich pokazmy ze jestesmy za taka wlasnie propozycja Naszego Zarzadu i kazdy z Was niech dopisze do swojego podpispu to co ja STOP DLA KORUPCJI !!!!!!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez KRIS6411 2007-07-27, 7:54 am

Ja naprawdę nie marudzę , ale jak usłyszałem w dzisiejszym programie TVP1 "Kwadrans po ósmej" w której był Pan Tomczak ze Zagłębiu należy sie spadek a odroczenie tylko po to aby zachować wszelkie procedury ( w tym odwoławczą) to ręce mi opadają chociaż jestem z natury optymistą to coś mi sie wydaje ze degradacja będzie w trakcie sezonu a wtedy .... no cóż obym się mylił
KRIS6411

Postprzez YOOSHKY 2007-07-27, 8:07 am

Tomczak chce degradacji Zagłębia Sosnowiec
Przegląd Sportowy | 2007.07.27 08:42

Zagłębie Sosnowiec nie zostało zdegradowane za korupcję. Przynajmniej do następnego czwartku. Działacze beniaminka zaproponowali samoukaranie, ale Wydział Dyscypliny i tak potrzebuje tygodnia na zapoznanie się z materiałami - pisze "Przegląd Sportowy".

Dzisiaj rozpoczynają się rozgrywki ligowe i spodziewano się, że decyzje, jakie zapadną na posiedzeniu Wydziału Dyscypliny, mogą mieć wpływ na zestawienie drużyn ekstraklasy. Jeszcze wczoraj stadion Lechii Gdańsk, która – w przypadku degradacji Zagłębia, zajęłaby jego miejsce w pierwszej lidze, wizytowała ekipa Canal+, chcąc sprawdzić możliwości przeprowadzania transmisji. Niestety jednak, Michał Tomczak wspólnie ze współpracownikami nie mógł wczoraj podjąć żadnej wiążącej decyzji – ani o tym, że Zagłębie opuszcza ekstraklasę, ani że w niej zostaje.

Działacze z Sosnowca przyjechali bowiem do Warszawy z propozycją: poddamy się karze, którą sami sobie wymyślimy, a mianowicie: osiem punktów ujemnych na starcie sezonu, najwyższa kara finansowa przewidziana w regulaminie, czyli 70 tysięcy złotych i pozbawienie klubu licencji na grę w pierwszej lidze w zawieszeniu na trzy lata. Według mecenasa Tomczaka, byłaby to kara zupełnie nieadekwatna do przewinienia. – To zdecydowanie za mało – stwierdził. – Naszym celem od początku było doprowadzenie do rozstrzygnięcia tej sprawy przed rozpoczęciem ligi. Nie było to jednak możliwe.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

-> http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75920,wid, ... omosc.html
YOOSHKY

Postprzez kobra 2007-07-27, 8:50 am

Dzisiejszy "FAKT" znowu pluje na nasze "Zagłębie".Piszą że działacze chcieli wykiwać wydział dyscypliny i kupić sobie miejsce w lidze.Uważam że zarząd naszego klubu nie powinien tego zostawić bez odpowiedzi.Tylko podać ich do sądu za kłamstwo i pomówienie,oraz żądać przeprosin i odszkodowania.
kobra

Postprzez Zbychu 2007-07-27, 8:52 am

Nie jestem przekonany czy PZPN nie kombinuje w ten sposób;
Odłożyc orzeczenie kary o tydzien a w tym czasie niech Lechia znajdzie stadion zastępczy żeby nie było kłopotu z licencją.kto wie czy te dziady tak nie wykombinowali wczoraj do południa bo czas na zapoznanie sie z aktami mieli juz od poniedziałku wiec to wykrętne tlumaczenie.Obym Sie mylił!!!
pozdrawiam
Zbychu

Postprzez czamar75 2007-07-27, 8:54 am

Zgadzam się z Tobą kobra
Nie no to już przesada!!!!!!!!
Do sądu z nimi.
czamar75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna