Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez eric 2007-07-20, 4:21 pm

Prokuratura Apelacyjna we Wrocławiu przekaże w poniedziałek Wydziałowi Dyscypliny PZPN zgromadzone w śledztwie dotyczącym korupcji w polskim futbolu materiały odnośnie Zagłębia Sosnowiec - poinformował w piątek rzecznik prasowy Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu Krzysztof Schwartz.

Rzecznik prowadzącej śledztwo prokuratury apelacyjnej wyjaśnił, że zgromadzone w toku śledztwa dokumenty i materiały dotyczące korupcji w Zagłębiu Sosnowiec można już przekazać PZPN, bo "są kompletne, a sprawa dotycząca tego klubu jest zamknięta".

"Możemy przekazać dokumenty dotyczące tego klubu, bo w żadnym razie nie zaszkodzi to prowadzonemu śledztwu, ani go nie spowolni" - dodał Schwartz.

Pierwsze materiały z prokuratury dotyczące korupcji w polskiej piłce nożnej Wydział Dyscypliny PZPN otrzymał w lutym. Na tej podstawie najpierw wszczął postępowanie dyscyplinarne wobec sześciu klubów, a następnie ukarał pięć, gdyż Zawisza Bydgoszcz w międzyczasie wycofał się z rozgrywek drugiej ligi.

Zdegradowano do niższych klas rozgrywkowych pierwszoligowe zespoły Arki Gdynia i Górnika Łęczna oraz drugoligowe Górnika Polkowice i KSZO Ostrowiec Św, a Podbeskidzie Bielsko-Biała ukarano ujemnymi punktami na starcie nowego sezonu. Cztery pierwsze kluby odwołały się do organu drugiej instancji, lecz Związkowy Trybunał Piłkarski uznał zasadność kar, a w przypadku klubu z Polkowic nawet zaostrzył sankcje.

W śledztwie dotyczącym korupcji w polskim futbolu zatrzymano kilka osób związanych z Zagłębiem Sosnowiec. Zarzuty postawiono m.in. byłemu już dyrektorowi klubu Wojciechowi R. oraz kilku piłkarzom. Jeden z byłych zawodników Zagłębia sam zgłosił się do prokuratury.

Zagłębie Sosnowiec jest beniaminkiem Orange Ekstraklasy, której inauguracja rozgrywek jest planowana na 28 lipca.

Nie dam rady po prostu, aż razi, że właścicielem przeglądu jest ten czapas od Faktu(!)
Mam już dość, żeby na dziesięć dni do meczu nie wiedzieć na czym się stoi(!) Już nie wytrzymuję, mam nadzieję, że okaże się że skala korupcji w naszym Zagłębiu będzie tak mała ( w stosunku do Arki i Łęcznej), że pozamyka im ryje na zawsze. Nie spodziewałem, że tak nas wszędzie nienawidzą. Oby wszystkim na przekór zostać w OE, utrzymać się, zadomowić i prać wszystkich jak się da :) A Ruch do II ligi, bo to też po części wina tych hanysów, że to wszystko tak wygląda. Zamiast pilnować swojego koryta to syf wszędzie robią bo ich zarząd to banda nieudaczników.
eric

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-07-20, 4:39 pm

Nie da sie czytac tych wypocin w gazetach, ale by nie mowic to jest w tym
pisaniu dzialanie ludzi zwiazanych z pilka nozna. Do wczoraj byla cisza bo
Komisja sposcila Ruch nie wydajac Licencji. Dzisiaj zaswiecilo swiatelko w tunelu
iz Ruch moze dostanie licencje - szukamy drugiej druzyny ktora sposcic bo
musi grac PLOCK.
Prosze zwrocic uwage ze to tylko nasze dokumenty beda analizowane, to jest ta
sytuacja kiedy SZEF OE mowil na glos wszem i wobec iz Zaglebie nie powinno
wchodzic do I ligi z bagazem wroclawskim - no to dzisiaj mamy kwiatek.
Zeby bylo weselej to wyszla sprawa odwolan Gornika Łęczna i Arki - zobaczymy
jaki bedzie koniec - jak widac mamy BAŁAGAN TOTALNY - oczywiscie na kilka dni
przed rozpoczęciem rozgrywek.
Gdzie w ktorym kraju na 2 dni przed rozpoczeciem rozgrywek mozna druzyne
wyrzucic z I ligi - prosze niech mi ktos powie bo juz nie moge pogodzic sie
z tą sutuacja, ktora nam serwuja co kilka dni PISMAKI i Panowie z OE.
Wydaje mi sie iz nasi nowi WODZOWIE nie powinni sie obawiac a zaangazowac
prawnika ktory ta sytuacje wyprostuje - tak dalej nie da sie prowadzic Klubu
I ligowego, i my wymagamy od pilkarzy aby grali - A CO ONI NIE POTRAFIA
CZYTAC ?
Sytuacje mamy nie do pozazdroszczenia.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zag23 2007-07-20, 4:57 pm

Rozgrywki ligowe zaczynają się za tydzień a tu nikt nie wie kto będzie grał w ekstraklasie. W końcu sie zabrali za nasz klub to było pewniejsze niż 2+2=4. Tylko szkoda, że tak późno zapadła decyzja o wysłaniu akt do PZPN przez pieprzona Prokuraturę Apelacyjna z Wrocławia. Jakby decyzja zapadła z 3 tygodnie temu byśmy wiedzieli na czym stoimy i w której lidze zagramy i jakich transferów dokonywać no i co ze sponsorami. Jestem za tym, żeby karali wszystkie kluby, które brały i dawały w łapę. A decyzja w sprawie Górnika Łęczna to kpina- albo karaimy wszystkich albo nikogo. Jeszcze może być tak, że w OE zagra Górnik Łęczna, Wisła Płock i Polonia Warszawa. Ktoś może zapytać dlaczego nie Lechia Gdańsk przecież była wyżej w lidze no tak ale nie dostanie licencji-heh. A nas spuszcza za korupcję tyle, że możemy wylądować w 3 lidze ponieważ zajęliśmy 4 miejsce w tamtym sezonie i Ruch Chorzów i Polonię Bytom - brak licencji.

Ps. PZPN i Prokuratura Apelacyjna Wrocław - wielki burdel
zag23

Postprzez bn 2007-07-20, 5:12 pm

http://www.sport.pl/sport/1,65025,4329070.html

Przecież to są po prostu jaja.
bn

Postprzez Osman 2007-07-20, 5:15 pm

hahaha!!

O kurw* co za burdel w pzpn mają!!!

Ja pierdol* zglaszam projekt do sejmu aby zlikwidowano to cale gowno, bo kompletnie sobie poradzic nie mogą....
Osman
Żółta kartka

Re: to odetnijcie się oficjalnie od innych głosów...

Postprzez oak 2007-07-20, 5:49 pm

Blajpios napisał(a):Jak tak uczciwie podchodzicie do sprawy, to odetnijcie się od głosów osób typu G. Cieślik, A. Piechniczek i wszystkich innych związanych ze śląskim lobby, którzy zdają się mówić co innego (delikatnie określając ton ich wypowiedzi).

Owszem rozgoryczony Cieślik (i Piechniczek) wyraża się: "a uwikłanego Zagłebia nie zdegradowano", ale ta gorycz to nie jest, żądanie degradacji tylko rozczarowanie
Powiedzcie, że walczycie tylko o uczestnictwo w OE dla Ruchu - i odcinacie się od pomysłów relegacji Zagłębia.

nie próbuj grać cwańszego niż jesteś, czego oczekujesz oświadczenia:
"domagamy się degradacji wszystkich drużyn uwalanych w korupcji po za Zagłębiem" ?
bo przecież
"domagamy się nie degradowania drużyn zamieszanych w korupcje" - nic wam nie daje !
Napiszę ci tak ! Nie oczekujemy łączenia tych dwóch spraw czyli zamieniania Ruchu na Zagłębie i odwrotnie !!
Tak więc, w tej sytuacji: jedynie uważacie, że w bałaganie dokumentów przedstawionych Komisji na ostateczne posiedzenie (tak, to dowód "śląskiej rzetelności"?!) - jednak były dowody, że Ruch realizuje porozumienie?

np to, że w pierwszej instancji Kolator nie miał uwag do tego czego nagle przeczepił się Sadowski i Koza. Rozumiem, że ty na dowód masz wypowiedzi tych dwóch "autorytetów".
Które jak to za Stalina bywało wymagały by Ruch udowadniał swą niewinność !
Czy też może jest inaczej - no to miejcie odwagę to napisać - uważacie, że należy uchylić ten punkt regulaminu, niezależnie od tego czy Ruch realizował spłaty, czy nie: należy się miejsce w OE?

Ruch realizował spłaty i każdy o tym wie, łącznie z tą kanalią Sadowskim
A jeszcze przy okazji, może coś jesteście w stanie dodać do krążących opinii z dawniejszych czasów, które mówiły, jak to obrażony na rodzinny Sosnowiec M. Dziurowicz "zadusił" Zagłębie egzekwując natychmiast wpłatę należności wobec OZPN, bo gdyby poczekał, to transfer A.Kubicy wystarczyłby na spłatę, więc Zagłębie mogłoby nie upaść - a w tym samym czasie długi tego samego typu ze strony Ruchu wobec OZPN, M. Dziurowicz anulował chorzowianom?

bzdura, Rogala doprowadził Ruch do skrajnej nędzy i kosmicznych długów, a ty wypisujesz farmazony o jakichś anulowaniach. To co spłacamy wg. Ciebie ?

pozdrawiam.

Wybacz ale nie mam w tej sytuacji, dziś czasu dyskutować o tym jak to przed wojną ktoś komuś kurczaka podprowadził, a kto żonę wychędożył
oak

Postprzez jad 2007-07-20, 6:01 pm

Widzisz oak. My 15 lat czekamy i nas dzien przed pierwszą kolejką wyjebią :(., adruga taka szansa nie wiadomo kiedy się powtórzy.
O Lubinie, Cracovii, nic nie mówią.
A co Baniak jeszcze z Lechem w drugiej lidze wyrabiał - dziwne nikt tego nie widzi.
Jak nas wyrzucą dzien przed startem to co , nie bedzie draństwo.
Jeśli zasłużylismy to trzeba było zaraz po awansie nas ukarać, a nie teraz.
jad

Postprzez oak 2007-07-20, 6:10 pm

jad napisał(a):Widzisz oak. My 15 lat czekamy i nas dzien przed pierwszą kolejką wyjebią :(., adruga taka szansa nie wiadomo kiedy się powtórzy.

I Niech wam się uda !!
Ale nie każ mi być sędzią, który powie: Łęczna - spadek, Zagłębie - nie.
A fakty są takie, że Zagłębie weszło w miejsce drużyn zdegradowanych za korupcje i to niewątpliwie komplikuje waszą pozycję.
A nasza wcale nie jest ciekawsza, ale tak jak napisałem, to zupełnie różne "dyscypliny"
oak

Postprzez Michał_Wwa 2007-07-20, 6:14 pm

Uważam że PZPN jest tendencyjny, najpierw powinni zrobić porządek z Lubinem bo to wstyd żeby kupiony mistrz grał w Pucharach. Potem Cracovia i my albo przynajmniej wszyscy równocześnie. Mam nadzieję że nie zdążą przed startem w OE i wszystko przeciągnie się o rok, bo przez ten rok klub może dużo zyskać pod względem finansowym przede wszystkim.
Michał_Wwa

Postprzez rauf 2007-07-20, 6:33 pm

ejjj kur**** trzeba cos zrobic niesiedzmy na dupie i czekajmy az te lesne dziady zrobia znami co im sie zachce , trzeba cos wykombinowac niewiem wyjsc na ulice czy cos bo to co sie dzieje w polskiej pilce w ciagu ostatnich tygodni to niewiem kur*a gdzie na swiecie jest takie 2 miejsce ze 7 dni przed liga niewiadomo kto w niej wystratuje SKAAAAAAAAAANDAL!!!!!!!!!!!!

gdzies czytalem ze jakis gmach na miodowej ma splonac... chyba to jedyna mozliwosc na normlanosc z polskiej pilce
rauf

Postprzez Osman 2007-07-20, 6:46 pm

Ja pirdol** już mnie wkurw** jak co jeden w każdej szmatlawej gazetce wypowiada sie w temacie o licencji Ruchu żę gra Zagłębia to skandal!

Kur** czy to nasza wina że Ruch licencji nie dostal!!!

Chyba kurw* jego jeba** mać NIE!!!

Więc Tomaszewski zapchlony bucu zamknij morde i wypierdal** do innego kraju leczyć swoje kompleksy!!
Osman
Żółta kartka

Postprzez drewinio 2007-07-20, 6:48 pm

Niestety w Polsce obowiązuje odwrócona zasada Robin Hooda, bogatemu dać a biednemu dołożyć. Widać to jak na dłoni patrząc na drużyny których sie czapiają jak np. Łęczna, Polkowice, Ruch i Zagłębie Sosnowiec podczas gdy reszta możnych tego świata jak Zagłębie L. Cracovia K. i wiele innych drużyn mogą spać spokojnie!
Pewnie żadnej sprawy o korupcje by nie było gdyby Fryzjer chciał sie podzielić kasą z PZPN. No cóż odmówił i widać jak to sie skończyło.
Drugą sprawą jest to iż od dawien dawna wiadomo było iż w polskiej piłce wynik sie nie wykopuje tylko sie go drukuje. W dzisiejszych czasach wypromowanie własnej osoby polega na zaciągnięciu się do jakiejś komisji śledczej i rozpętaniu kolejnej afery. To jest właśnie sposób na kariere tych malućkich kmiotów każących się nazywać politykami.
Zastanawia mnie to czemu nie opublikowano wszystkich klubów na których ciążą zarzuty. Chce zobaczyć liste wszytkich klubów które umoczył Fryzjer i jemu podobni. Czemu nie ma zarzutów wobec "klasowych dużych klubów". To po mału przypomina polowanie na czarownice. CZeba kogoś udupić ("biedote i malizne") żeby ktoś (pieniądze) mógł dupić reszte nadal.
A to co sie teraz wyprawia w OE to dla mnie jest jakiś normalny sajgon. Oni sami sie pogubili co i jak. Temu nie dadzą licencji to wchodzi ten ale ten. Ten nei wejdzie bo tamten sie czuje pokrzywdzony i wejdzie ten tamten a nie ten wcześniejszy. Ludzie czy wy nei widzicie co sie dzieje? Oni nie potrafią nad tym wszystkim zapanować. A jak ktoś nei umie tego ogarnąć to w moim mniemaniu jest osobą nieodpowiedzialną i nei rzetelną, napewno nie powinna sie taka osoba tymi sprawami zajmować. Unich samych jest taki bałagan że wcale sie nie zdziwie jak anulują zeszły sezon i będą go kazali rozgrywac od nowa.

Banda matołów i niedokształtów.
drewinio

Postprzez Pedros 2007-07-20, 6:54 pm

Co pzpn mógł zrobić???, gówno te same szumowiny siedzą i tyle ( kolator i tym podobne chuje) , Uefa popiera tego popierdolenca listkiewicza bo inaczej go by na jakąś agende uefa nie dali.Szkoda Gadać Lipiec miał trzymać pięczęć. i CO Klauna zwolnili i tyle a Mafia na miodowej sie trzyma ok !!.
Pedros

wobec słów Kol. oak

Postprzez Blajpios 2007-07-20, 7:21 pm

Rzeczywiście, chyba najlepiej się zorientować wzajemnie wokół słów Kolegi, że w tej chwili, w tych wydarzeniach "szkoda czasu" na rozpatrywanie wszystkich wątków dokładnie. Niemniej to wycofanie się z dyskusji wszystkich drobnych aspektów musi mieć "ręce i nogi", nie może być niezbyt rozumne. Drugi wątek wypowiedzi Kolegi, wg którego można się orientować, to na pewno rozróżnienie, że trochę dwie różne "dyscypliny" są w grze w tej chwili ze strony obu klubów, choć w "dalszej perspektywie", to - rzecz jasna- można znaleźć i ich wspólny wymiar: nieprawidłowości zarządzania i finansów. Oczywiste jest jednak: to są różne obecnie wątki.
Rzecz w tym jednak, że z jednej strony moja odpowiedź była w chwili, gdy Kolega "ruszył" z protestem przeciw woltom emocjonalnym u kogoś tu z forum - w sytuacji, gdy raczej ich nie było; a co więcej - nawet, gdyby były, nie byłyby dziwne. Jakże bowiem dziwić się takim woltom, jeżeli to tu na Forum zasadniczo Forumowicze Zagłębia wyrażali solidarność z kibicami Ruchu, nawet wskazując nieraz, że od strony sportowej Ruch zasłużył na awans a Zagłębie to tak mniej wyraźnie - i w odpowiedzi ze strony Ruchu przylatują wypowiedzi właśnie w stylu wolt emocjonalnych pogardzających Zagłębiem? Panowie zaś "typu" Cieślik, Piechniczek - zbyt są znacznymi postaciami, by nie zdawać sobie sprawy z konsekwencji swoich słów, zwłaszcza wobec medialnej nagonki na tych, których się w swej wypowiedzi "wykorzystuje". U ludzi - autorytetów, znających siłę swego medialnego oddziaływania, naprawdę trudno jest powiedzieć, że to tylko "nieopanowany odruch rozgoryczenia" a nie udział w rozgrywaniu akcji. Nawet zaś, gdyby to był taki wybuch odruchowy - druga strona ma prawo ustosunkowywać się nie tylko do wybuchu, ale i do medialnych skutków wybuchu. Zwłaszcza, że gra jest "szybka i natychmiastowa" a stawka duża.
Kolega nie musi wiedzieć dokładnie wszystkiego z tego Forum, wiadomo; niemniej na przykład, co już tu wyrażałem:- w mojej opinii mogłoby być warto ze strony Kibiców Zagłębia wystąpienie do PZPNu, że oczekuje się prawdziwego przeciwstawienia systemowi korupcji w lidze i stąd popierają kibice karę także dla Zagłębia, jeżeli byłby to element realnego łamania systemu korupcyjnego od dziesięcioleci zakorzenionego w polskiej piłce - czyli i proporcjonalnie "biorąc się" za wszystkich uczestniczących w grze. Jeżeli jednak miałoby się skończyć na rozgrywkach nadal w stylu "ustawiajmy się kolesiowie" - to jest zdecydowany protest przeciw takiemu ustawianiu sprawy, przeciw "wyciąganiu z kapelusza" tego akurat lub innego, który ma być kozłem ofiarnym. Przecież tak np. wydaje się być obecnie w sytuacji Zagłębia, kiedy robiąc hałas wokół tego klubu, jak to się go ukarze - i "odsuwa się uwagę opinii publicznej" od lubińskiego odpowiednika, dużo bardziej utytłanego. Myślę zaś, że tak "naprawdę", to pod takim apelem, jaki opisałem: mogliby się wręcz podpisać wszyscy kibice i społeczeństwo w Polsce. "Karzmy za korupcję łamiąc system, proporcjonalnie u wszystkich - a nie bawmy się w gierki ustawiania jednych kosztem drugich". Tak więc - i kibice Zagłębia, z jednej strony popierając np. Ruch w jego staraniach: mają prawo oglądać się, czy aby ci, którzy korzystają z poparcia, jednocześnie nie wpisują się, choćby mimowolnie, w akcje szkodzące Zagłębiu. Na sprawę dawnych długów, wskazywałem, by skrótowo przypomnieć, iż mowa jest o zakorzenionym systemie korupcji od lat - i trzeba to uwzględniać robiąc pożądki; nie znam dokładnie długów Ruchu, niemniej na pewno nie spłaca Ruch obecnie jedynie długów wobec OZPNu, raczej skala jest szersza. Przy czym, być może, takie długi, którymi OZPN udusił Zagłębie jednocześnie zostały darowane Ruchowi rzeczywiście (bo nawet nie napisałem, że jestem pewien tego, jako że sam pewien nie jestem - tylko sam chciałbym się dowiedzieć, ile jest w tym prawdy). Niemniej, powtarzam, nie naprawi się systemu rozgrywek, jeżeli się nie ugryzie całości od dziesięcioleci funkcjonującej, tak, jak mówili o tym prokuratorzy już od dłuższego czasu, wspominający, że byli zaszkowani skalą i praktycznie nie ma ani jednego klubu ze szczebla centralnego, który nie byłby zamieszany. Taka spojrzenie jest konieczne, by mówić, że ta walka o uzdrowienie jest prawdziwa i uczciwa. Natomiast wyciągnięcie teraz na 10 dni przed ligą sprawy, dokonanie natychmiastowej degradacji, naprawdę byłoby kuriozalne i pozwalałoby przypuszczać, że "trzeba komuś zrobić miejsce", więc może już nie za pieniądze, ale dalej skorupmowany system w żywe oczy kpi ze sprawiedliwości.
Zaś co do Ruchu, moja propozycja określenia stanowiska ze strony kibiców Ruchu jest analogiczna. Wymaganie bowiem jasności spraw finansowych, wolności od długów jako konieczny warunek gry w Ekstraklasie, jest jednym z podstawowych elementów ewentualnego oczyszczenia systemu rozgrywek. Osobiście bowiem wydaje mi się, że rzeczywiście Ruch jest tu rozgrywany podobnie jak Zagłębie - koniunkturalnie. Wolałbym jednak być pewien. Sama Pani Prezes Ruchu przyznała, że rzeczywiście w piśmie Ruchu było wskazanie dalej w stylu "obietnice", czyli "wysłano umowy" - co w dodatku z mnóstwem innych papierów może stanowić wrażenie, że kolejna zasłona dymna. Z racji tego, że Ruch zasłużenie wygrywał ligę, nie zgłaszano oskarżeń ze strony innych o "machloje" (jak i trodhę z racji wieloletnich zasług, choć słusznie mówił p. Sadowski: podręcznik licencyjny nie przewiduje takich kategorii) - byłbym nawet za tym, by rzeczywiście zrobić wyjątek i rozpatrzyć ponownie wniosek. Niemniej powiedzmy jasno: Komisja miała w takiej sytuacji, gdy czyta oficjalne pismo przygotowane na ostatnią instancję, już odwoławczą - uznać, że to są kpiny, gdy znowu przysyła się "obietnicę". To błąd ze strony urzędnika strony niedopuszczalny - a nie idiotyzm Komisji. Ufam, że tak jednak rzeczywiście jest - choć medialne nagonki w obronie Ruchu szły za daleko. Chciałbym cieszyć się, że rzeczywiście są dowody na realizację tego, co ustalono rok temu przy warunkowym dopuszczeniu Ruchu. Życzę więc, by rzeczywiście zostało to ukazane - i sprawiedliwości stanie się zadość. Nie obrzucajmy się jednak oskrażeniami o emocjonalne wolty, gdy ktoś ma prawo oponować przeciwko różnego rodzaju akcjom, choćby medialnym, które ustawiają go jako chłopca do bicia. Tak Ruch jak i Zagłębie - chyba rzeczywiście są tu "elementami gry", którymi się bawią możni. Uczciwie się wspierać - zapewne jest roztropne. Tym bardziej z racji szacunku do wieloletniej rywalizacji. Kibice Zagłębia na przykład na tym Forum - udzielali już tego poparcia, wskazując słuszność racji Ruchu. A jak wygląda to w drugą stronę?
Blajpios

Postprzez oak 2007-07-20, 7:50 pm

Przepraszam, że w skrócie ale naprawdę zajęty jestem
1. Naprawdę nie czuję się na siłach mierzyć i sądzić, kto ile i w jakim stopniu sie utytłał bo szczegółów nie znam i pewnie nigdy nie poznam, prosiłem Cię tylko byś nie próbował naciągać mnie na deklaracje w stylu moralności Kalego, że jak ukarać Arkę to być dobry uczynek, a jak Zagłębie to zły.

2. Jak wygląda sprawa w drugą stronę ? trudno, żeby do wczoraj ktoś robił jakieś akcje poparcia dla Zagłębia. Co zaś się dotyczy głównego nurtu naszych działań, to jesli wola, możesz przecież zajrzeć na forum Ruchu i sam ocenić czy po za pojedynczymi atakami frustratów (a mamy i u siebie frustratów, którzy trochę sypią nam piach w tryba, bo popadli w jakąś maniakalną histerię - mea culpa), nie ma żadnego trendu czy nurtu dotyczacego jakiejś wymiany Zagłębia na Ruch, generalnie zdecydowana większość zorientowana jest na walkę medialną z dziadami z miodowej i wybacz to nie próba bagatelizowania, ale nie ma w tej chwili czasu i miejsca na Zagłębię Sosnowiec

3. Co do popierania waszych racji, to nie nikt mnie nie uprawnił do składania jakichkolwiek deklaracji, tym bardziej gdy dopiero mówi się o rozstawianiu na szachownicy figur, nastąpią jakieś ruchy, tak ze strony PZPN jak i waszej wtedy na pewno ja się za czymś opowiem

pozdro
oak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna