Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mario1 2007-07-11, 9:54 am

na tvn 24 powiedzieli ze 2 podejscie 3 klubow do licencji to tylko formalnosc i w komplecie zobaczymy beniaminkow w oranzadzie (mam nadzieje)
mario1

Postprzez Xavier88 2007-07-11, 10:11 am

I ja uważam że tak bedzie.

A tak na marginesie, siedzÄ… stare dziadki w warszawce, od czasu do czasu pojadÄ… w Polske i wydajÄ… LICENCJE.
Przecież w Polsce to chyba ze 2 (dwa) stadiony nadają się do grania.
Jak by nie chyba Kalisiak i jego Kolpolter, to w Kielcach by dalej nic nie było, a tak to mają najlepszy stadion w Polsce.

Przecież tu w Polsce jest bieda, a żadne firmy nie chcą się reklamować na boisku.
Wszystkie kluby mają ogromne problemy, tylko się o tym nie mówi.
Że niby jesteśmy gorsi??
Nie prawda.
Jesteśmy normalnym klubem z normalnymi problememi.
Tylko, że tu na forum, każdy mały problem przeobraża się w trudność nie do przejścia.

Ciekaw jestem, dlaczego ucichła dyskusja o Sponsorze strategicznym?
Tyle było szumu.
Dell miał być, prewie microsoft, po drodze inni wielcy, na końcu szmalowna ex modelka.
A chyba na placu boju pozostał szanowny Pan Szatan i Klub 100.
To jest problem a nie linencja która faktycznie jest formalnością..
Pozdrawiam
Xavier88

Postprzez kreton 2007-07-11, 2:39 pm

Xavier88 napisał(a):I ja uważam że tak bedzie.

A tak na marginesie, siedzÄ… stare dziadki w warszawce,

Stolicą Polski jest Warszawa, nie skończyłeś podstawówki ?
kreton

Postprzez klara 2007-07-11, 2:44 pm

wiec bedziemy grali w Wodzisławiu:) Umowe dziś podpisano:)
klara

Postprzez viking 2007-07-11, 2:51 pm

no i w końcu dograli ten Wodzisław ......Ciekawe jakie obietnice za tym posłży skoro zmienili zdanie ?:)
viking

Postprzez laki 2007-07-11, 3:11 pm

Jeżeli to prawda że w przyszłym sezonie z O.E. spadają bezpośrednio cztery zespoły
to utrzymanie naszego Zagłębia jest praktycznie zerowe .
Natomiast Wisła ,Arka,Polonia już mogą budować skład na O.E. bo jak by już tam były.
Tylko kasa i układy w tym PZPN-e.
laki

Postprzez vixen 2007-07-11, 3:13 pm

laki napisał(a):Jeżeli to prawda że w przyszłym sezonie z O.E. spadają bezpośrednio cztery zespoły
to utrzymanie naszego Zagłębia jest praktycznie zerowe .
Natomiast Wisła ,Arka,Polonia już mogą budować skład na O.E. bo jak by już tam były.
Tylko kasa i układy w tym PZPN-e.

Gdzie to wyczytałeś
http://90minut.pl/news.php?id=584157
Zmianie nie uległ system spadków i awansów w ekstraklasie. Z najwyższej klasy spadną dwa najsłabsze zespoły, a 14. ekipa zmierzy się z trzecim klubem II ligi w dwumeczu barażowym.
vixen

Postprzez FC.Golo 2007-07-11, 3:31 pm

cztery zespoły bezpośrednio spadają z 2 ligi:D a OE tak jak zawsze 2 ostatnie i 14 gra w barażach z 3 drużyną 2 ligi
FC.Golo

Postprzez Zibi83 2007-07-11, 3:55 pm

"Klub z Sosnowca podpisał w środę z władzami Wodzisławia umowę o użyczeniu stadionu Odry. I gdy zadowoleni działacze Zagłębia chcieli już wracać do domu, okazało się, że sprawa nie jest jeszcze wcale taka pewna.
We wtorek w czasie posiedzenia komisji licencyjnej PZPN, działacze związku odmówili Zagłębiu licencji na grę w ekstraklasie, bo klub przedstawił jedynie przyrzeczenie władz Wodzisławia. PZPN domagał się zaś umowy na cały sezon. - W środę umowa z władzami Wodzisławia została podpisana - mówił nam Zbigniew Jaskiernia, wiceprezydent Sosnowca.

Sosnowiczanie nie zdążyli jeszcze wyjechać z Wodzisławia, gdy okazało się, że sprawa nie jest wcale dopięta na ostatni guzik. - Umowa faktycznie była już podpisana, ale zawrócono nas, by poinformować, że na grę Zagłębia musi się jeszcze zgodzić klub. Odra jest bowiem wyłącznym użytkownikiem stadionu - mówi Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u. Według naszych informacji, w środę raczej nie poznamy opinii szefów Odry."

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4306694.html
Zibi83

Postprzez zag23 2007-07-11, 5:09 pm

Umowa już podpisana na stadion rezerwowy i na 100% zagramy w OE, nie ma co siać bzdur.
zag23

Postprzez Osman 2007-07-11, 5:28 pm

"- Od początku byłem dobrej myśli - mówi Leszek Baczyński, prezes Zagłębia. - Teraz możemy się zająć nie mniej ważnymi sprawami - pozyskiwaniem sponsorów i kompletowaniem składu drużyny - dodaje.

Bardzo jestem ciekaw co miał na myśli....
Jeśli chodziło mu o grajków typu Kozubek, Ciesielski to ja dziękuje za takie kompletowanie składu, ja bym to wtedy uznał że otwieramy jakiś dom starców a nie prowadzimy klub piłkarski...
Osman
Żółta kartka

Postprzez MATI_ODRA 2007-07-11, 5:45 pm

No i macie bedziecie grać na waszym ukochanym Śląsku!! Niedawno na 90minut.pl jeden z waszych "kibiców" wyśmiewał sie z odry jaka to biedna jaki stadion ma a sie okazało że 3 miesiące później bedziecie musieć grac na tej "wsi" jak to wtedy nazwał wasz kolega. Mam nadzieje że nie zdemolujecie nam stadionu??!!
MATI_ODRA

Postprzez Persymona 2007-07-11, 5:49 pm

Osman napisał(a):"- Od początku byłem dobrej myśli - mówi Leszek Baczyński, prezes Zagłębia. - Teraz możemy się zająć nie mniej ważnymi sprawami - pozyskiwaniem sponsorów i kompletowaniem składu drużyny - dodaje.

Bardzo jestem ciekaw co miał na myśli....
Jeśli chodziło mu o grajków typu Kozubek, Ciesielski to ja dziękuje za takie kompletowanie składu, ja bym to wtedy uznał że otwieramy jakiś dom starców a nie prowadzimy klub piłkarski...

Myślisz że w OE można jechać na samej młodości,walce i ambicji?Koleś w OE musi być mieszanina rutyny i młodości,a Kozubek(nie wiem jak teraz)ale kiedyś grał bardzo dobrze,ilu mamy rutyniarzy?Kosic,Teresa,Kaliciak,Berek,Adzem i to wszystko,jak widzisz w pomocy i ataku brakuje nam 1 ligowego doświadczenia,a znasz taki klub jak AC Milan?Wiesz jaka tam jest średnia wieku w drużynie?jak to mówił jeden z trenerów światowej klasy ,"Nie patrze na statystyki piłkarza i na jego wiek,jak jest dobry to ma u mnie miejsce w 1 składzie"Pamiętasz Cafu?37 lat a koleś tak jechał skrzydłem że ci młodzi perspektywiczni nie wiedzieli co się dzieje,obecnie w piłce nożnej są badanie wydolnościowe,motoryczne, po pobraniu krwi można określić w jakim stanie fizycznym jest zawodnik,na ile go stać sprintów w meczu itp.to już nie lata 70 że zawodnik ma 32 lata i nie ma siły już biegać,teraz są odżywki,profesjonalny program przygotowania kondycyjnego,motorycznego.Piotr Reiss ma 36 lat a został ostatnio królem strzelców OE.Grzesiek Wędzyński ma 37 lat a był najlepszym zawodnikiem Polonii Warszawa w rundzie wiosennej,to samo było w Ruchu,gdyby nie Sokołowski(36 lat) to Ruch na pewno nie grał by tak dobrze.
Persymona

Postprzez marcin___ 2007-07-11, 5:52 pm

Mysle ze to co napisal ten typek powinno byc pozostawione bez komentarza, STOP DZIECIA NEOSTRADY:)
A tak na marginesie mam pytanie co z tym odwolaniem bo jakos ucichla ta sprawa, czy ta firma z poznania wycofala juz czy nadal trwaja rozmowy, bo jestem bardzo ciekaw co z naszym oswietleniem;)
marcin___

Postprzez adas 2007-07-11, 5:55 pm

Umowa z Odrą Wodzisław jest niepodpisana. Dziennikarze chcąc się popisać szybkością działania, już nawet nie potwierdzają swoich wiadomości. Umowa jest nie podpisana! Być może dopiero będzie!
adas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników