Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez wierny do końca 2007-07-07, 7:36 pm

wolę przegrane sparingi i zwycięstwa w OE niż sytuację odwrotną...ludzie spokojnie, dajmy im trochę popracować! na krytykę przyjdzie jeszcze czas...oby nie była potrzebna.
wierny do końca

Postprzez Persymona 2007-07-07, 7:55 pm

czech napisał(a):
Persymona napisał(a):Ludzie,przecież sparingi nie są po to aby je wygrać,sparing jest od tego aby trener mógł sprawdzić nowy system gry,nowych zawodników itp.Pamiętacie jak Ruch wygrał jakoś 1,5 roku temu z Panatinaikosem Ateny?,to co znaczy że Ruch jest lepszy niż czołowa drużyna ligi greckiej?A może Zagłębie cisło Odrę cały mecz,tamci oddali jeden celny strzał i wpadło.

skoro juz drugi mecz gramy podobnym skladem i stylem i przegrywamy to coś chyba leży na rzeczy, sparing od tego jest zeby go wygrać. Wygrany sparing to dobrze dobrany styl i taktyka o to chodzi chyba w meczach sparingowych nie?

A sąd wiesz jak przebiegał mecz?Byłeś,widziałeś?Może biliśmy głową w mur i byliśmy drużyną panującą na boisku,tamci zrobili jedną kontrę i nas załatwili,liga jest od zdobywania punktów,sparingi są od zgrania się itp.Po drugie to jest środek okresu przygotowawczego,dlatego wyniki mogą być co najmniej dziwne,a jak ktoś ocenia zespół na podstawie wyniku sparingu(na tym, etapie przygotowań)to po prostu nie zna się na piłce:)

PS.Koniec polemiki,wszystko zweryfikuje liga.
Persymona

Postprzez Przemek26 2007-07-07, 8:20 pm

zag23 napisał(a):Po dzisiejszych sparingach stwierdzę fakt taki, że z takim składem to gówno ugramy w OE. Panie Kowalik do roboty bo na razie niema się z czego cieszyć. Panowie zawodnicy obudźcie się ze snu, wakacje minęły a już za 3 tygodnie mecz z Lechem w OE i jak być optymistą.

DO PIERDOLONEJ KURWY NĘDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DO DOPIERO PIERWSZY SPARING, W TRAKCIE PRZYGOTOWAŃ W DZIERŻONIOWIE.
ZNACIE TYLKO WYNIK I NIC WIĘCEJ.WIĘC PRZESTAŃCIE PIERDOLIĆ , A JAK NIE TO WYPIERDALAĆ NA CICHĄ , BĄDŹ BUKOWĄ.TAM WAM BĘDĄ WYGRYWAĆ SPARINGI A WY BĘDZIECIE LAĆ PO GACIACH.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przemek26

Postprzez mario999 2007-07-07, 8:23 pm

Przemek26 napisał(a):
zag23 napisał(a):Po dzisiejszych sparingach stwierdzę fakt taki, że z takim składem to gówno ugramy w OE. Panie Kowalik do roboty bo na razie niema się z czego cieszyć. Panowie zawodnicy obudźcie się ze snu, wakacje minęły a już za 3 tygodnie mecz z Lechem w OE i jak być optymistą.

DO PIERDOLONEJ KURWY NĘDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DO DOPIERO PIERWSZY SPARING, W TRAKCIE PRZYGOTOWAŃ W DZIERŻONIOWIE.
ZNACIE TYLKO WYNIK I NIC WIĘCEJ.WIĘC PRZESTAŃCIE PIERDOLIĆ , A JAK NIE TO WYPIERDALAĆ NA CICHĄ , BĄDŹ BUKOWĄ.TAM WAM BĘDĄ WYGRYWAĆ SPARINGI A WY BĘDZIECIE LAĆ PO GACIACH.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

swieta racja. ale takich mamy kibicow ktorzy potrafia tylko narzekac. sparing to nie mecz to jest jednostka treningowa jakby ktos nie wiedzial
mario999

Postprzez Xavier88 2007-07-07, 10:21 pm

MarcelZS napisał(a):Tak czy owak... sparing nie sparing to należy pokazać klase ... tymbardziej że skład praktycznie bze zmian w trakcie meczu ... więc można było oczekiwać lepszego wyniku.

Mam nadziej że grajkowie zrozumieją że są marni i troche spuszczą z tonu z roszczenimi zarobkowymi bo większość z nich to średniej klasy gracze drugoligowi, więc albo zaczną tyrać albo wrócą na zaplecze szybciej niż im się wydaje.

I to sedno całej sprawy!!!
Popieram kolegę.
Xavier88

Postprzez marcin___ 2007-07-07, 10:52 pm

ale widze, ze i pan Szatan sie pojawil na sparingach;)
marcin___

Postprzez zag23 2007-07-07, 11:14 pm

Do Przemka 26 i Maria 999. Nie mam zamiaru spierdalać na jakąś bukową czy cichą jak chcesz to ty sobie idź na hanysów ja jestem od kilku pokoleń Zagłębiakiem z krwi i kości i zależy mi na dobru Zagłębia jako regionu i oczywiście mojego ukochanego klubu Zagłębia Sosnowiec. Sorry ale dla mnie liczą się tylko zwycięstwa czy to sparing czy mecz o punkty. Wzmacniamy się ale efektów nie widać, powinniśmy roznieść w pył Kluczbork nawet rezerwą a Odre ograć co najmniej 2:0.
zag23

Postprzez laBombonera 2007-07-08, 12:57 am

ludzie co sie tak podniecacie tymi sparingami,niewiecie od czego one sa,
dla mnie to moga przegrac wszystkie sparingi .liczy sie tylko liga,w meczach towarzyskich,sparigowych kopacze maja cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc.
ale to pewnie przez te pokolenia :577:
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-07-08, 9:17 am

zag23 napisał(a):Do Przemka 26 i Maria 999. Nie mam zamiaru spierdalać na jakąś bukową czy cichą jak chcesz to ty sobie idź na hanysów ja jestem od kilku pokoleń Zagłębiakiem z krwi i kości i zależy mi na dobru Zagłębia jako regionu i oczywiście mojego ukochanego klubu Zagłębia Sosnowiec. Sorry ale dla mnie liczą się tylko zwycięstwa czy to sparing czy mecz o punkty. Wzmacniamy się ale efektów nie widać, powinniśmy roznieść w pył Kluczbork nawet rezerwą a Odre ograć co najmniej 2:0.

Sparing to trening. To cykl przygotowań. Podejrzewam że w następnym meczu kontrolnym bedzie juz lepiej. Można wygrywać sparingi po 30 :0 a mieć zero przygotowania motorycznego i w lidze być dętką po 40 minutach. Co do meczu z Kluczborkiem , oprócz Lachy i Piątka i Adiego zagrał skład Młodej Ekstraklasy
A w meczu z Odrą zagrał powiedzmy podstawowy skład bez zmian. ( Tylko jeden rezerwowy)
My mamy w nogach 4 dni obozu i gdyby mecz z Odra wygrali by na luzie bez zmęczenia , to znaczyło by że nic nie robią .
Sorry za moją opinie ale to było do każdego który tutaj po wyniku z Odra już nas widział z dorobkiem 5 pkt w OE.Polacy to kraj pojebów którzy by chcieli wszystko od razu i nie dają szans na pokazanie się.
Dajmy czas Kowalikowi.
Przemek26

Postprzez turku 2007-07-08, 7:51 pm

Zmiana planów sparingowych Zagłębia

Zaplanowany na środę 11 lipca sparing Zagłębia z Widzewem Łódź nie dojdzie do skutku. Spotkanie miało się odbyć w Gutowie Małym pod Łodzią, jednak trener Jerzy Kowalik uznał, że nie ma sensu ponad 250-kilometrowa podróż z Dzierżoniowa do Gutowa i w tym czasie, zamiast podróżować, korzystniej będzie przeprowadzić trening. Zamiast sparingu z Widzewem odbędą się trzy inne gry kontrolne. W poniedziałek 9 lipca o 11:30 sparing z III-ligowymi Orlętami Radzyń Podlaski, w środę 11 lipca o 11:30 z IV-ligowym Górnikiem Polkowica, a w czwartek o 11:00 z III-ligowym Gawinem Królewska Wola.

Przynajmniej bedziemy mieli szanse wygrać i podniosą sie morale nie tylko piłakrzy ale też kibiców urzędujących na tym forum :)
turku

Postprzez fan78 2007-07-08, 8:26 pm

turku napisał(a):Zmiana planów sparingowych Zagłębia

Zaplanowany na środę 11 lipca sparing Zagłębia z Widzewem Łódź nie dojdzie do skutku. Spotkanie miało się odbyć w Gutowie Małym pod Łodzią, jednak trener Jerzy Kowalik uznał, że nie ma sensu ponad 250-kilometrowa podróż z Dzierżoniowa do Gutowa i w tym czasie, zamiast podróżować, korzystniej będzie przeprowadzić trening. Zamiast sparingu z Widzewem odbędą się trzy inne gry kontrolne. W poniedziałek 9 lipca o 11:30 sparing z III-ligowymi Orlętami Radzyń Podlaski, w środę 11 lipca o 11:30 z IV-ligowym Górnikiem Polkowica, a w czwartek o 11:00 z III-ligowym Gawinem Królewska Wola.

Przynajmniej bedziemy mieli szanse wygrać i podniosą sie morale nie tylko piłakrzy ale też kibiców urzędujących na tym forum :)

Nie podoba mi sie ta decyzja,moim zdaniem lepiej zmierzyc sie z pierwszoligowcem niz z druzynami III-cio ligowymi.Kowalik nadal jednak ma u mnie "czysta karte" a na jakiekolwiek podsumowanie jego pracy bedzie sie mozna pokusic po pieciu meczach nowego sezonu.
fan78

Postprzez cood 2007-07-09, 12:19 pm

czy znana jest godzina sparingu z Piastem Gliwice?

a.
cood

Postprzez novack 2007-07-09, 1:04 pm

A co ze sparingiem, który miał się odbyć dzisiaj o 11:30?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez tomek_MDC 2007-07-09, 1:36 pm

też się nad tym zastanawiam. czekam na jakąś relacje , wynik a tu cisza :/
tomek_MDC

Postprzez emdżej 2007-07-09, 2:17 pm

Drugi mecz i drugi gol Huberta Gmaja. Wcześniej 9 bramek w trzech ostatnich meczach rezerw. Ten chłopak naprawdę posiada talent i nie można tego zmarnować.
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna