Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Stanley 2007-06-23, 9:59 am

O jakiej wy degradacji piszecie.Przecież to jest niemożliwe przed nowym sezonem.Sam Tomczak mówi,że następne kluby poniosą kary w sezonie 2008/2009.Więc przestańcie p.......ć.Jedyne co nam grozi to to,że przez nasze wspaniałe władze miejskie nie dostaniemy licencji z powodu braku stadionu.
Stanley

Postprzez Bizoniasty 2007-06-23, 11:09 am

Jesli zagramy na slaskim to jest jeden pozytyw... przynajmniej zagramy przy wlasnym oswietleniu...
Bizoniasty

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-23, 11:15 am

Ciagle wracanie i odgrzewanie tematu KOUPCJA to jest sprawa nakrecana przez
kogos komu na tym zalezy, aby nie bylo spokoju musi byc wrzawa i niepewnosc.
A kto pamieta slowa iz WIECEJ DEGRADACJI W POLSKIEJ PILCE NIE BEDZIE a
teraz mowi sie iz za jeden malenki szczgol korupcji - degradacja.
Kochani musimy to przezyc, przecierpiec - pozostaje nam jedno uzbroic sie w
cierpliwosc. MY PRAWDZIWI KIBICE ZAGLEBIA WIEMY JEDNO IZ NIE MA TAKIEJ
SILY KTORA ZNISZCZY NASZE ZAGLEBIE, JESZCZE NIE JEDNA KLODA BEDZIE RZUCONA POD NASZE NOGI, ALE MY I TAK POKONAMY WSZYSTKIE PRZECIWNOSCI.
Problem ktory naprawde nam doskwiera to brak Oswietlenia na Ludowym i Warunkowa
Licencja - Rozmawialem Klub bedzie chcial jak najwiecej spotkan rozegrac na wyjezdzie, tak by dotrwac do konca Wrzesnia.
Bedzie bardzo trudno, duzo pracy ale mam nadzieje ze damy rade i zagramy w OE.
Pierwsze spotkanie w Poznaniu - trzeba jechac i wygrac tak jak to bylo nie tak dawno
Dobrze jest czasmi pomarzyc, ale co nam pozostalo.
Pozdrawiam i mysle iz bedzie dobrze
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Osman 2007-06-23, 11:31 am

Wiara czyni cuda...
ależ czy nie jest dla optymistów?? :/
Osman
Żółta kartka

Postprzez czamar75 2007-06-23, 11:45 am

Jak mnie w.... ten "dziennik" ta gazeta jest gorsza od "faktu". Czuć, że jakaś redaktorzyna nie lubi ZAGŁĘBIA i wypisuje głupoty. To się zdarza nie pierwszy raz, że piszą o nas takie głupoty. Ja wierzę, że będziemy grać w OE a ukarzą nas tylko ujemnymi punktami.
czamar75

Postprzez eric 2007-06-23, 11:55 am

A ja widzę to tak, że chcą z nas w tym sezonie zrobić kozła ofiarnego. Wiedzą, że cienko przędziemy to nas jeszcze za korupcję chcą ściągnąć(!) Byłem pewny, że my kupowaliśmy to co musieliśmy kupić, bo inni działali w ten sam sposób. Wiem, że Tochel na pewno dużo pomógł, ale ten Rusko - podpiździel zaczyna mi grać na nerwy(!) Mam wrażenie, że miał powiedzieć Lubin, a powiedział Sosnowiec. Ledwo się uciszyłem z awansu, bo podtrzymali decyzję, a teraz znowu się zaczynam martwić, bo kto w Nas zainwestuje jak będzie czytał takie głupoty, które wygaduje ten Czapasiur. Ale to będzie ciężki okres, chciałbym już mieć jasność... Pzdr
eric

Postprzez cala 2007-06-23, 12:03 pm

ten artykul jest z faktu a nie z dziennika a w zwiazku z tym mam to w dupie. nie napisali nic nowego o czym bysmy nie wiedzieli poprostu chcieli odswiezyc temat bo juz nie mieli co pisac,
temat siostrzyczek powoli dobiega konca wiec musieli cos nowego wymyslic.
to ze dokumenty pojda do pzpn-u predzej czy pozniej bylo wiadomo.
jak sie okazuje pojda w przyszlym tygodniu ale to nie znaczy ze nas zdegraduja.
jebany fakt juz sobie wymyslil bajke ze pzpn zamieni nas miejscami z wisla.
wedlug mnie nie ma w tym artykule slowa prawdy
cala

Postprzez adriano20 2007-06-23, 12:07 pm

muszę to napisać
Jest jedyna szansa z niewielu jak się nam mogła trafić zróbmy to co arka PRZYZNAJMY się i niech na zdegradują z powrotem do 2 ligi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! unikniemy nieuniknionej kary w przyszłym sezonie a nie będzie problemów z licencją !!!!!!!!!!!!! zagramy w drugiej lidze i będziemy z naszym kochanym zagłębiem na każdym meczu na Ludowym, nie będziemy się tułać po Polsce. Nie mamy szans na OE, wykorzystajmy tą sytuację, wykorzystajmy ten rok na modernizację stadionu i wzmocnienia a za rok wrócimy z hukiem do OE i nikt nam nic nie powie, a będziemy razem z naszą ukochaną drużyną na każdym meczu na Ludowym, będziemy zawsze z nimi jako gospodarzami. Przykre to ale nie mamy innego wyjścia :))
JESZCZE TYLKO ROK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Żyje od 29 lat i od 29 lat kocham Zagłębie
adriano20

Postprzez Misaki 2007-06-23, 12:07 pm

Spokojnie nikt nas nie zdegraduje Nie czytajcie Onetu i tego co przekopiowuje z Dziennika
Liga startuje za miesiąc a biorąc pod uwagę to ile te wszystkie procedury trwają to nie ma na to szans Na samo odwołanie klub ma 2 tygodnie i to od czasu aż wpłynie oficjalne pismo z PZPN a do tego daleka droga. Dla mnie jest bardziej wiarygodny Tomczak, który mówi, że decyzje zapadną w październiku niż jakaś informacja (Onet/Dziennik) Bardziej mnie martwi to, że szykują nowe przepisy (ostrzejsze) Ja mam nadzieję, że pseudoprawnicy z PZPN pamiętają o podstawowej regule prawa, która mówi, że karać należy zgodnie z przepisami obowiązującymi w danym momencie - nie można za to, że ktoś coś ukradł rok temu skazać go tak jak by kogoś zabił - zmieniając przepisy. Poza tym mam duże wątpliwości co do pracy PZPN bo wydaje mi si, że wydziały dyscypliny i ten od licencji (chyba gier) powinny działać niezależnie od siebie - a tu mi śmierdzi takim czymś, że skoro nie możemy udupić ich za korupcje to nie dajmy im licencji i będzie3 wszystko picuś glancuś. Do tego jeszcze wtrąca się Rusko ( niech nie zajmuje się sprawami poza jego kompetencjami - jak tu ktoś napisał - i da pracować odpowiednim organom.
Misaki

Postprzez mayday77 2007-06-23, 12:28 pm

[quote="adriano20"]muszę to napisać
Jest jedyna szansa z niewielu jak się nam mogła trafić zróbmy to co arka PRZYZNAJMY się i niech na zdegradują z powrotem do 2 ligi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! unikniemy nieuniknionej kary w przyszłym sezonie a nie będzie problemów z licencją !!!!!!!!!!!!! zagramy w drugiej lidze i będziemy z naszym kochanym zagłębiem na każdym meczu na Ludowym, nie będziemy się tułać po Polsce. Nie mamy szans na OE, wykorzystajmy tą sytuację, wykorzystajmy ten rok na modernizację stadionu i wzmocnienia a za rok wrócimy z hukiem do OE i nikt nam nic nie powie, a będziemy razem z naszą ukochaną drużyną na każdym meczu na Ludowym, będziemy zawsze z nimi jako gospodarzami. Przykre to ale nie mamy innego wyjścia :))
JESZCZE TYLKO ROK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Żyje od 29 lat i od 29 lat kocham Zagłębie[/quoteic]

Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić.Jeżeli byśmy jak piszesz zagrali w 2 lidze,to nasi włodarze za Chiny Ludowe nie zrobili by nic na Estadio Ludowy,mieli by wymówkę typu-przecież w 2 lidze spełniamy wymogi,a jak awansujemy to wznowimy przetargi i ewentualne prace na stadionie.
A jeżeli chodzi o wzmocnienia nie myśl że przyjdą do nas klasowi zawodnicy,jak będziemy po takiej aferze w 2 lidze,Ci ewentualni sponsorzy strategiczni którzy chcą sponsorować nasz ukochany klub,chcą tego tylko w Ekstraklasie.
Dlatego podsumowując-Grając w OE będziemy mieć jupitery,podgrzewaną murawę i mocnego sponsora,który mam nadzieję wpompuje kasę,porządnie reklamując siebie i nasz klub.
A to wszystko może nas ominąć w przypadku ponownej gry w 2 lidze.
mayday77

Postprzez gothblack 2007-06-23, 12:29 pm

novack napisał(a):Zakładając nawet najczarniejszy scenariusz, to zdegradowani zostaniemy do drugiej ligi z, której awansowaliśmy tylko „dzięki” twu pzpnowi. A przecież gdyby nie ten już prawomocny „awans” zdegradowałby nas do ligi trzeciej. Reasumując PZPN odbierze nam coś, co wcześniej dał nam z rękawa. Chłodno na to patrząc w tej sytuacji w zasadzie unikamy kary. Trzeba cały czas wierzyć w jakiś cudowny zwrot akcji, a w ostatnich dniach takich cudów kilka już było. Pozdrawiam prawdziwych kibiców.

Jeśli sie nie utrzymamy,a jest taka możliwość to jak nam jeszcze dojebią spadek za korupcje to lądujemy w III lidze......,więc z dwojga złego wolę,aby teraz nas udupili......ku.....15 lat czekałem na Ekstraklasę,a teraz jeszcze sie sezon nie zaczął,a ja już mam wszystkiego dość...ciernista ta nasza droga......nie wiem co przyniesie kolejny dzień,ale już nic mnie nie zdziwi i nie załamie.....Pzdr.
gothblack

Postprzez Xavier88 2007-06-23, 12:54 pm

Ja w ogóle nie rozumię po co sie na napinacie i sami nakręcacie kolejnym w tym tygodniu artykule.

Musicie przyznać, że ten tydzień przejdzie mimo wszystko do historii naszego klubu.
Nie dokładajcie sobie problemów.
Jak Zagłębie chciał wziąść Pan Szatan to wszyscy skakali pod niebo, jak wzięła grupa Kotrak, to dobrze, że nie Pan Szatan.
Nie przejmujcie się wypowiedzimi tych ku..ew z warszaki bo oni nie lubia nie tylko Zagłębia ale i całego Górnego Śląska.
Nie ma złotego środka i nikomu się nie dogodzi, ale na litość Boską poczekajcie kilka dni i nie krakajcie o złym.
A już napewno nie o tym aby samemu poddac się karze, albo że nas spuszczą do drugiej ligi.

JESTEŚMY BENIAMINKIEM I BĘDZIEMY GRAĆ W OE!!!!
Ostatnio edytowano 2007-06-23, 12:57 pm przez Xavier88, łącznie edytowano 1 raz
Xavier88

Postprzez Władek 2007-06-23, 12:57 pm

Gothblack - pełna zgoda z jednym zastrzeżeniem: w takiej sytuacji nie będzie dodatkowych sponsorów a jeśli nasi piłkarze nie potrafili awansować z budżetem 5 mln (jak słusznie zauważył Novack awansowali dzięki pzpn) to z włoskim budżetem 2 mln tym bardziej nie awansują. Z dwojga złego wolę liczyć na utrzymanie w najbliższym sezonie.
Władek

Postprzez kobył 2007-06-23, 1:02 pm

czamar75 napisał(a):Jak mnie w.... ten "dziennik" ta gazeta jest gorsza od "faktu". Czuć, że jakaś redaktorzyna nie lubi ZAGŁĘBIA i wypisuje głupoty. To się zdarza nie pierwszy raz, że piszą o nas takie głupoty. Ja wierzę, że będziemy grać w OE a ukarzą nas tylko ujemnymi punktami.

Gwoli ścisłości Dziennik i Fakt to to samo wydawnictwo... Do tego niemieckie - ten sam wydawca co Bild. Jedyna różnica jest taka, że Fakt to brukowiec, a Dziennik to typowy dziennik. Jednak w rzeczywistości różnicy nie ma....
kobył

Postprzez 19_Misiek_25 2007-06-23, 1:13 pm

Zostaje nam tylko czekać. O której dziś przybędzie ta Komisja z PZPN-u na Ludowy ?
19_Misiek_25

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna