Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Adams1906 2007-06-10, 8:40 pm

Myślę że w przyszłym sezonie Prymula z Oziębałą ? :> może to dać efekt a do tego jeszcze Zubanović wróci po kontuzji , jemu też trzeba dać szanse i w zalezności co będzie grał podjąć decyzję ;)

a do Folca nie mam przekonania ;)
Adams1906

Postprzez Schabu 2007-06-10, 9:54 pm

Przyszłość Zagłębia wydaje się być szara i ciemna jak gówno.
Wydaje mi się,że ten awans był marzeniem,ale im bliżej było realizacji tym bardziej to zaczęło wszystkich przerastać.
I wygląda na razie to tak,że klub najbardziej wypłacalny w drugiej lidze stał się klubem z wielkimi problemami.
To przykre ale prawdziwe.
Bo w klubie jak na razie,trwa ekstaza z urlopów niż ktokolwiek się martwi o status w pierwszej lidze.
Z takim nastawieniem szkoda było tego awansu,gdy każdy będzie nas orał do zera.
Mam nadzieję że się mylę i coś się lada dzień wyjaśni.
Schabu

Postprzez Adams1906 2007-06-11, 1:50 pm

Sytuacja w ZAGŁĘBIU przypomina mi organizację ME 2012 , najpierw wszyscy chcieli , a teraz to wszystko jest na makiecie , i niektórzy posłowie już są za sprzedażą Euro ...
tak samo jest z Zagłębiem najpierw wszyscy chcieli awans (no może z wyjątkami) , a teraz ? nie mamy nawet Managera , o trenerze i o zawodnikach też ...
Adams1906

Postprzez Przemek26 2007-06-11, 3:01 pm

Przyszłość Zagłębia będzie znana pewnie 20 czerwca. Poz atym śmieszy ,mnie wypowiedź Moskala. "Spotykamy sie 25 czerwca, zgrupowanie zaczynamy 2 lipca". A sezon chyba zaczyna się 20 lipca. Większość pierwszoligowców rozpoczyna przygotowania około 18 czerwca. A my jak zwykle , My mamy czas, My zdążymy, a potem albo po 20 minutach meczu będą padać na twarz, albo nie będą potrafić podać dokładnie piłki.Ale co tam , to w końcu profesjonalny klub i wiedzą co robią. :diabelek: :diabelek: :diabelek:

Poza tym
adas napisał(a): Prezydent olał, Pani Grodeckiej nie było. Skończyło się na popijawie bez konkretów

W Chorzowie, Białymstoku, Bytomiu wielkie święto z udziałem Władz Miasta ważnych ludzi.W każdym z tych miast kompetentne osoby pracują już nad wszystkim co jest związane z OE.
A u NAS??????????????? :diabelek: :diabelek: :diabelek: :diabelek: :diabelek: Wszyscy to pierdolą. Zobaczymy k***a Ekstraklasę jak Świnia niebo. :diabelek: :diabelek: :diabelek:
Ostatnio edytowano 2007-06-11, 3:09 pm przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez fan78 2007-06-11, 3:08 pm

Przemek26 napisał(a):Przyszłość Zagłębia będzie znana pewnie 20 czerwca. Poz atym śmieszy ,mnie wypowiedź Moskala. "Spotykamy sie 25 czerwca, zgrupowanie zaczynamy 2 lipca". A sezon chyba zaczyna się 20 lipca. Większość pierwszoligowców rozpoczyna przygotowania około 18 czerwca. A my jak zwykle , My mamy czas, My zdążymy, a potem albo po 20 minutach meczu będą padać na twarz, albo nie będą potrafić podać dokładnie piłki.Ale co tam , to w końcu profesjonalny klub i wiedzą co robią. :diabelek: :diabelek: :diabelek:

Sezon w OE zaczyna sie w weekend 27-29 Lipca.
fan78

Postprzez cala 2007-06-11, 5:39 pm

Kuras juz jest trenerem Odry :(
cala

Postprzez CONOR 2007-06-12, 7:17 am

nie podoba mi sie to wszystko. za dlugo trwa cisza odnośnie trenera, przygotowan. w innych klubach jest o tym glosniej zdecydowanie
CONOR

Postprzez vcr pogoń 2007-06-12, 8:47 am

ja tak samo sie denerwuje.....nawet na głupiej wp.pl na głównej stronie o sporcie widnieją artykkuły o Ruchu o tym kto juz podpisał a kto ma podpisać itd. widac pracę , mobilizacje widać ze sie starają ludzie w tych klubach.....u nas PROWIZORKA

pozdro
vcr pogoń

Postprzez flex 2007-06-12, 9:24 am

Nie siedzę ani u prezesa Zagłębia w kieszeni, ani u ludzi odpowiedzialnych za sport w UM Sosnowiec, ale mnie to wygląda, że i jedna i druga strona będą się ociągały ze wszelkimi decyzjami odnośnie naszego klubu aż do czasu wyjaśnienia kto będzie właścicielem Zagłębia.
Dodatkowo musimy czekać na ostateczne decyzje PZPN i Ekstraklasa S.A. bo te mimo wszystko jeszcze nie zapadły.

Włosi już chyba od roku trąbią, że chcą się klubu pozbyć i czekają na decyzje UM.
Urząd miasta zaś wręcza ordery, honorowych obywateli licząc, że ci zmienią swoją decyzję.
I tu powstaje błędne koło na którym tylko traci klub.

Dopóki nie wyjaśni się kwestia kto i z jaką kasą będzie właścicielem Zagłębia, kto zatrudni nowego dyrektora sportowego nie liczyłbym na jakieś rozsądne decyzje w kwestii zmian kadrowych czy w sztabie szkoleniowym. Dziwię się wręcz, że przy tym chaosie organizacyjnym Moskal wspomina o zgrupowaniu. Ciekawe kto je zorganizuje ?

Jeszcze kilka artykułów na koniec:
http://sosnowiec.naszemiasto.pl/sport/738460.html
Dziennik Zachodni napisał(a):Zagłębie w zawieszeniu
Czas nagli i wszyscy mają tego świadomość – powiedziała Anna Grodecka z zarządu Zagłębia Sosnowiec pytana o przyszłość klubu. Włoscy właściciele od dawna nosili się ze zbyciem akcji Zagłębia, a teraz czekają na decyzję swojej centrali w Turynie.

Również piłkarze rozjechali się na dwutygodniowe urlopy niepewni swojej przyszłości. Na razie wiadomo jedynie, że treningi wznowią 25 czerwca, a 3 lipca wybierają się na zgrupowanie do Dzierżoniowa. Nie mówi się także o wzmocnieniach, bo po zwolnieniu Wojciecha R. zatrzymanego w sprawie afery korupcyjnej, w klubie nie ma dyrektora sportowego.

http://www.sports.pl/index.php?show=1&s=506&ns=92895
Przegląd sportowy napisał(a):Zakręcona drużyna

Sosnowiczanie dopiero za trzecim podejściem awansowali do ekstraklasy. W poprzednich dwóch sezonach mieli silniejszą kadrowo drużynę, ale na finiszu ubiegali ich sprytniejsi konkurenci.

Po powrocie z Ostrowca piłkarze fetowali awans w sosnowieckim lokalu „Zakręcona”. Nastrój radosnej zabawy zakłócała nutka niepewności o przyszłość, która pozostaje nieodgadnioną tajemnicą. – Jeszcze jestem zakręcony po tej imprezie, ale to żaden problem – śmieje się drugi trener Waldemar Włosowicz, który problemy Zagłębia zna jak własną kieszeń. – Na razie żyjemy awansem, którego by nie było, gdyby nie wspaniali kibice. Byli z nami wszędzie, ich doping był nieoceniony. A co do przyszłości, to po okresie wypożyczenia wraca do Wisły Płock Adrian Mierzejewski. Pozostali mają ważne umowy z klubem.

Z taką oceną sytuacji nie zgadza się Boris Pesković, którego kontrakt miał zawierać klauzulę, pozwalającą na jego prolongatę w przypadku awansu drużyny. – Nic takiego nie miało miejsca, moja umowa ważna jest tylko do 30 czerwca tego roku – ripostuje słowacki golkiper, który w rundzie wiosennej byłą jednym z najlepszych graczy sosnowiczan. Jego popisowym numerem był mecz w Chorzowie, gdzie sam zastopował napastników i pomocników „Niebieskich”. – Od pierwszego lipca będę wolnym zawodnikiem, ale nie znaczy to, że chcę opuścić Sosnowiec. Do tygodnia czasu muszę jednak podjąć decyzję. Najgorsze jest to, że nic nie wiemy, co dalej będzie z Zagłębiem. Ten zespół musi wzmocnić co najmniej czterech, pięciu piłkarzy z ligową przeszłością. Inaczej nie mamy co marzyć o utrzymaniu się w ekstraklasie. To, co graliśmy na finiszu, to lepiej nie wspominać. Każdy widział...
flex
Administrator

Postprzez jls 2007-06-12, 3:18 pm

Zagłębie Sosnowiec nie zagra w ekstraklasie na Stadionie Ludowym
Komisja Licencyjna zdecydowała, że klub z Sosnowca musi szukać obiektu rezerwowego. Najbardziej realne wydają się przenosiny do Wodzisławia.

Eugeniusz Kolator, przewodniczący Komisji Licencyjnej spotkał się dzisiaj z przedstawicielami klubu z Sosnowca.

Zagłębie reprezentowali Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u, Leszek Baczyński, dyrektor stadionu Ludowego, Zenon Wieczorek, klubowy spec od bezpieczeństwa oraz Krzysztof Smulski, były działacz Zagłębia, a dziś m.in. członek komisji licencyjnej dla klubów drugiej ligi.

O tym, że Stadion Ludowy nie spełnia wymogów licencyjnych mówiono nie raz. Przedstawiciele władz miasta uparcie jednak powtarzali, że postępujące prace i gwarancje włodarzy Sosnowca przekonają komisję licencyjną, by ta pozwoliła rozgrywać mecze Orange Ekstraklasy na Ludowym. Dzisiaj na głowy optymistów polał się jednak kubeł zimnej wody. - Ten stadion nie spełnia nawet licencyjnego minimum! Nie ma świateł, nie ma dachu, nie ma podgrzewanej murawy, nie ma nawet szatni dla drużyny gości - wylicza Kolator.

Przewodniczącego nie przekonał fakt, że w poniedziałek rozpoczął się przetarg na wyłonienie wykonawcy oświetlania. Miasto wybiera z siedmiu ofert. - Jeżeli jupitery rozbłysnęłyby z początkiem sierpnia to może jeszcze coś dałoby się zrobić, ale mają być najwcześniej we wrześniu... To za późno - podkreśla Kolator.

Przewodniczący Komisji Licencyjnej w rozmowie z "Gazetą" przyznał wcześniej, że absolutne minimum to oprócz świateł, trzy tysiące krzesełek i zadaszone miejsca dla vipów i prasy (to już na Ludowym jest).

- By liczyć na złagodzenie wymogów klub musi się jednak zwrócić do nas ze specjalnym wnioskiem. Zagłębie może jeszcze zagrać jesienią w Sosnowcu, ale wcześniej na Ludowym muszą rozbłysnąć jupitery - powtarza Kolator. Czy to oznacza, że Zagłębie może zapomnieć o licencji na grę w elicie? - Niekoniecznie. Do wniosku muszą jednak dołączyć pismo z informacją, gdzie będą grać zanim przystosują swój stadion do wymogów licencyjnych - tłumaczy. - Mam nadzieję, że w środę spotkam się prezesem i razem zastanowimy się jak wybrnąć z trudnej sytuacji - mówi Wieczorek. Giancarlo Motto już w przeszłości dopuszczał możliwość gry na Stadionie Śląskim. - Zagłębie nie może zgłosić tego obiektu ponieważ do listopada będzie tam montowana podgrzewana murawa - przesądza Kolator. - Znając śląsko-zagłębiowskie antagonizmy wydaje się, że odpadają też stadiony Ruchu Chorzów i GKS-u Katowice. Wydaje mi się, że jedynym sensownym rozwiązaniem jest Wodzisław - dodaje.

Sosnowieccy kibice proponowali już, by Zagłębie grało na zaprzyjaźnionej... Legii. - To stanowczo za daleko. Takie rozwiązanie wchodziłoby w grę tylko jeżeli Ludowy zniknąłby z powierzchni ziemi i był budowany na nowo - kończy Kolator.

źródło: Gazeta.pl
jls

Postprzez wodorek21 2007-06-12, 5:05 pm

moze za pare lat tak własnie bedzie wyglądał skład Zagłebia ... :D :D :D
:arrow: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 3a256.html
Ostatnio edytowano 2007-06-15, 4:37 pm przez wodorek21, łącznie edytowano 1 raz
wodorek21

Postprzez Przemek26 2007-06-12, 5:39 pm

Jezeli dojdzie do tego ze bedziemy grali np. w Wodzisławiu, to nie wyobrażam sobie innej możliwości jak takiej że klub i miasto za darmo zawiezie i przywiezie Każdego Chętnego Kibica Zagłębia
Przemek26

Postprzez natkan 2007-06-12, 5:49 pm

no na sto procent, beda nas wozic pierwsza klasa
natkan

Postprzez remwal 2007-06-12, 6:06 pm

ja mam nadzieje ze ewent powieksza 1 lige do 18 zespolow
remwal

Postprzez Osman 2007-06-12, 6:11 pm

No panowie długo sie nacieszyliśmy I ligą...

Jutro bedzie mistrzostwo świata w PZPN...
Osman
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna