Tutaj prosze zgłaszać błędy z działaniem serwisu.

Wszelkie uwagi i pomysły dotyczące funkcjonowania forum oraz serwisu.

Moderatorzy: flex, krzysiu, swiezy52

Postprzez Ader 2007-03-08, 8:24 pm

Prosze o skasowanie grupy ULTRAS ZAGŁĘBIE.

Gdzie moj podpis i avatar?

i ban za co?
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

apel o jedność jak jeszcze aktualny? Bardzo - zarazem i mądr

Postprzez Blajpios 2007-03-08, 9:00 pm

dla jasności i informacji, zaznaczam, znów tekst do obu forów.

No, tak. Nie mam obecnie - w ogóle co do regionu, a cóż dopiero co do klubu - zbyt dużej, szczegółowej, pełnej czy bezpośredniej znajomości Zagłębia; to z racji oddalenia fizycznego, nieobecności od lat w regionie na co dzień. Nie mogę więc znać takich szczegółów, jak np. to, czy decyzja powstania niezależnego forum jest rozważana aktualnie - i w konsekwencji dopiero, gdy jest to fakt "dokonany", mogę reagować. Zresztą, też ostrożnie, domyślając się niektórych sytuacji.
Ktoś może więc zapytać: to czegóż on jeszcze głos w takich sytuacji zabiera???
Odpowiadam więc: pomimo wszystko, jednak ponawiam apel o rozwagę, o perspektywę jedności. Dodatkowo domaga się tego - i historia, choćby portalu, który chlubił się dziełem zjednoczenia - i domaga się tego choćby potrzeba przyszłości, potrzeba jedności, w czasie gdy raczej Zagłębie podlega odizolowaniu, marginalizacji. Choćby z tych racji - warto zapytać, czy nie "ostudzić" trochę zapałów gorących naszych głów?
Postawiłem pytanie - co Zagłębiu da rozpad? Nie odpowiedział nikt. Okazuje się więc, że było to dobrze postawione pytanie retoryczne.
W tym momencie, przy takiej gorączce, przy takich poruszeniach emocji, raczej chyba nie da się odpowiedzieć na to pytanie wprost - a tak, by się potem nie wstydzić.
Nie ma dwóch zdań, że chodzi o emocje, gdy jedno za drugim leci: żądanie, by "wykreślić mnie z moda, a niech tam, z użytkownika". Nie ma dwóch zdań, że chodzi o emocje, gdy - z drugiej strony - redaktorzy serwisu (wydawałoby się, że z natury takie osoby walczą o zainteresowanie, obecność widzów): "z radością i frajdą" piszą: "fajnie, wykreślam, co jeszcze z tej wyprzedaży?".
Mimo wszystko, może jednak lepiej byłoby pomyśleć spokojniej.
Jako podstawa jakiegoś szukania kompromisu, napisałbym tak, jak poniżej - zastrzegając się, że oczywiście nie znam szczegółów a nie wykluczone jest, że niektóre z nich mogą zmieniać osąd sytuacji.
Niemniej, tak - "z dobrodziejstwa patrzenia z dystansu" wychodzi coś takiego:
- też byłem zdziwiony, że nie było informacji o sparingu na stronach i nie było ochoty ewentualnego załagodzenia sprawy, przeproszenia ze strony redakcji...
- jednak też byłbym w stanie zrozumieć a nawet pochwalić Kol. adasia w wypadku, gdy wiadomość w określony sposób była poufna i on miał obowiązek moralny dziennikarski dostosować się do tego. Co nie zmienia faktu, że ktoś inny z redakcji mógłby przeprosić za brak wiadomości - ale szacunek pozostaje (jeżeli domysł mój jest prawdziwy) za dochowanie tego uczciwego zobowiązania i to z takim dużym kosztem, jako kol. adas ponosi.
Może te dwie tezy wystarczą do budowania linii porozumienia?
Jeżeli jeszcze mało. Pamiętamy może relacje z Radio Zagłębie, jak również "objawienie talentu" Sprawozdawcy, który po paru meczach przejął prowadzenie?
Blisko jest następna transmisja. Lub nie. A jeżeli będzie nawet - w jakim klimacie? Ktoś może powiedzieć, że to rzecz wtórna, relacje na miejscu, w środowisku są ważne, obecność fizyczna. Nie do końca jednak, nie jedynie te sprawy są ważne. Bo inaczej - to co tutaj, proszę WszystkichKoleżanek (najlepsze życzenia) i Kolegów tu w ogóle ma miejsce? Co tu robicie?
Kiedy pisałem o tym, w jakich okolicznościach dla mnie jest jakoś łatwy do zrozumienia rozdział, to ktoś też mógł myśleć, "co za androny", co do tego co dzieje się w Zagłębiu - ma podział w polskiej piłce? Ma, bo nie jest klub wyizolowany od spraw, jest ważnym polskim klubem i nie warto samemu grzebać tej perspektywy ważnego polskiego klubu. Ponadto - w ważnej sprawie gry o uczciwość środowiska sportowego: dzieje się źle, wydaje się, że wręcz już "żelbeton" coraz bardziej realizuje przemyślaną od tygodni kontrofensywę.
Gdyby więc miał być portal przejęty przez takie działania, przez środowiska "utwardzające żelbet": wtedy nawet niegdysiejsze zjednoczenie portali, środowiska, warte byłyby poświęcenia, warte byłyby nowych podziałów. Jednak - dopiero wtedy. A chyba też - jedynie wtedy.
Jak mam wrażenie - jeszcze jednak do tego nie doszło, to, co się dzieje wokół portalu zaglebie.sosnowiec.pl - to nie element walki zwolenników złamania systemu korupcji z żelbetem.
A jeżeli już mleko się rozlało? Powstały 2 fora, 2 środowiska - to co?
Tak, jak pisałem wczoraj. Gdyby pominąć pozostawioną domysłowi a najlepszą propozycję, odejścia od podziałów, powrotu do jedności. Niemniej, nie jest to jedyne sensowne. Można mówić - o szukaniu kompromisu, o szukaniu modus vivendi. Nie da się jednak tego w atmosferze obrażenia, walki, obrzucania się, nie da się, gdy tylko proponuje się kalkę, dwa takie same fora, z taką samą siatką tematów, z tym samym wzorem myślenia: i przerzucaniem się, kto "sprawiedliwszy". To właśnie pisałem.
Owszem, w takim wypadku najbardziej przejrzyste byłoby, gdyby strony www, portal zaglebie.sosnowiec.pl stały się oficjalną stroną - i nie jest to żadną obrazą, że jest oficjalna strona, proszę PT Oponentów! Wszakże to, co piszę - jest też możliwe jeszcze inaczej, bez takiej jednoznaczności nazwy, gdyby były jakieś racje. Na pewno najmniej zdrowe jest, gdy staje się portal "oficjalnym po cichu"; niemniej niektórzy zdają się z frajdą klęski (Schadenfreude) pchać portal w tym kierunku, przez odrazę demonstrowaną do idei portalu oficjalnego. Portal, jako źródło co najmiej quasi dziennikarskie - zostaje źródłem informacji. Natomiast fora "dzielą" się zakresem tematycznym. Przy forum zaglebie.sosnowiec.pl zostaje część tematów, takich bardziej oficjalnie związanych z klubem, z rozgrywkami, z jasno zaznaczonym w regulaminie faktem "liczenia się z oficjalnym stanowiskiem klubu, choć bez zgaszenia wolnej dyskusji". Forum kibicezaglebia.fora.pl - jest z prymatem wolnej dyskusji, środowisk, które nie muszą być "projektowane" przez poglądy oficjalne klubu. Nie znaczy to jednak przecież w ogóle wolności od szacunku dla klubu itd. Kol. Wojtek zagalopował się wczoraj w tym "szukaniu wolności", pisząc, że jest ona na nowym forum niczym nie krępowana, a jednocześnie (jedyna mądra opcja, jeżeli nie chce się anarchizmu totalnego i destrukcji) - będąc zwolennikiem sensownego regulaminu. W takim rozumieniu, jest więc sensownie możliwy pewien rozdział na dwa fora, jednak z nastawieniem na współpracę, uzupełnianie się - a nie na bluzgi, czy obrażanie się, które to postawy obecnie zdają się brać górę.
Wtedy możliwe jest - w dobrej atmosferze, by napisać przykładowo - skorzystanie z kolejnej transmisji Radia Zagłębie, ciesząc się relacją i dobrym komentarzem także po powrocie ze stadionu.
Blajpios

Postprzez kaworo 2007-03-08, 9:08 pm

rezygnuje z moda w lidze typerow...
kaworo

Postprzez adas 2007-03-08, 9:48 pm

Ader napisał(a):Prosze o skasowanie grupy ULTRAS ZAGŁĘBIE.

Gdzie moj podpis i avatar?

i ban za co?
Jeden z regulaminów forum mówi o nieumieszczaniu jakichkolwiek form reklamy. Stąd brak podpisu. Co do grupy Ultras, pozwól, że my zadecydujemy czy jest czy nie.
adas

Postprzez grzechu 2007-03-08, 10:13 pm

prosze o usuniecie loga forum ktore zamieszczone jest na gorze. Jest mojego autorstwa i nie zycze sobei zeby bylo nadal tam prezentowane.

dziekuje z gory za wysluchanie prosby
grzechu

Re: apel o jedność jak jeszcze aktualny? Bardzo - zarazem i

Postprzez adas 2007-03-08, 10:14 pm

Blajpios napisał(a):..
Do wiadomości kol. Blajpios. Przepraszam, że usunąłem cytat, ale to z racji jego długości. Tworząc serwis zawsze robiliśmy to z radością. Ja przyłączając się do niego jakieś 2 lata temu wręcz kipiałem od pomysłów na nowinki, których brakowało mi czytając wcześniej moją ulubioną stronę. Problem nie powstał w momencie nie umieszczenia info o sparingu, problem istniał dużo wcześniej. Wprawdzie, ze swojej strony spełnialiśmy wszystkie prośby kierowane do nas przez kibiców (jeśli się mylę proszę mnie poprawić), łącznie z oddaniem możliwości samodzielnego pisania na stronie głównej serwisu Wojtkowi, a unikając jednocześnie konfliktu z klubem, jednak jak już niejednokrotnie ta oburzona część kibiców pokazała i udowodniła, "mnie się należy i ja nic nie muszę." Tak z ciekawości zapytam, dlaczego jeśli powodem konfliktu był brak info o sparingu, nikt z tych 500 osób, które na nim były nie poinformował o jego godzinie na forum i dlaczego w końcu sam Wojtek nie wrzucił tej informacji na stronę? Ale tak jak mówiłem, był to tylko pretekst ku temu aby dziś nazywać nas różnymi niecenzuralnymi epitetami. Czy jesteśmy stroną oficjalną? Nie nie jesteśmy i nic nie zapowiada aby to się zmieniło. Dlaczego bronię bądź bronimy dyrektora Rudego? Może dlatego, że mamy bezpośredni z Nim kontakt, a obrzucający Go błotem tylko słyszeli jaki to dyrektor jest be. (piękny pokaz dali podczas meczu przyjaźni). Zapytam jeszcze, czy kolego widziałeś choć jeden wpis jednego z nas, który obraża kogokolwiek. Tak rozumiem ogólnopojętą wolność słowa, jednak obrażać kogoś opierając się tylko na opowieściach kolegów. Powstało drugie forum i dobrze. Życzę chłopakom powodzenia i to całkiem szczerze. Jeśli masz jakieś problemy lub pytania na które mogę odpowiedzieć zawsze możesz pytać.
adas

Postprzez Puzon 2007-03-08, 11:37 pm

Adamie - :D

Ale jedna prośba - nie obrzucajmy oskarżeniami osób, które nie moga na nie odpowiedzieć. Bo mimo wszystko z naszej strony nikt na razie nie zaczął wyciągać żadnych brudów.

Ps. W kwestii jasnego zrozumienia się, napewno nie poinformowanie o sparingu nie należy do katrgori brudów :shock:
Puzon
Adventure Group

Postprzez LucasUSA 2007-03-09, 12:46 am

adas napisał(a): Ja przyłączając się do niego jakieś 2 lata temu wręcz kipiałem od pomysłów na nowinki, których brakowało mi czytając wcześniej moją ulubioną stronę. .

Niedobrze mi sie robi, jak patrze na upadek tego forum. I niestety, kolega adas doprowadzil do eskalacji konfliktu. Czy jednym z tych pomyslow byl upadek tego forum? Ta strona niedlugo moze sie stac ulubiona tylko przez ciebie. Jak mozesz z taka nonszalancja banowac i sarkastycznie oferowac kasacje kont uzytkownikom, ktorzy stanowia o istocie tego forum? Wyglada na to, ze niedlugo zostaniesz sam z pokemonami - ale pamietaj, ze pokemony wkrotce podaza za wiekszoscia.

adas napisał(a):Wprawdzie, ze swojej strony spełnialiśmy wszystkie prośby kierowane do nas przez kibiców (jeśli się mylę proszę mnie poprawić), łącznie z oddaniem możliwości samodzielnego pisania na stronie głównej serwisu Wojtkowi

Sposob w jaki to piszesz brzmi jak wypowiedz rzecznika prasowego jakiejs organizacji, stojacej ponad kibicami - "spelnialismy wszystkie prosby bla bla bla" - poczytaj to co piszesz w spokoju. To ty nie jestes kibicem? Jestes kims lepszym, bo masz bezposredni kontakt z dyrekcja??

adas napisał(a): Powstało drugie forum i dobrze. Życzę chłopakom powodzenia i to całkiem szczerze. Jeśli masz jakieś problemy lub pytania na które mogę odpowiedzieć zawsze możesz pytać.

Przemawia przez ciebie buta - powodzenia to bedzie potrzeba temu forum. Pamietaj - niedlugo zostana tu same pokemony

I daj bana koledze Blajpiosowi - potajemnie przemycil adres nowego forum w tekscie. :lol:

Niezle osiagniecie, kol adas, jak na 2 lata obecnosci.

Gratuluje, i to szczerze.
LucasUSA

Postprzez Albion 2007-03-09, 4:38 am

adas napisał:
Wprawdzie, ze swojej strony spełnialiśmy wszystkie prośby kierowane do nas przez kibiców (jeśli się mylę proszę mnie poprawić), łącznie z oddaniem możliwości samodzielnego pisania na stronie głównej serwisu Wojtkowi

Lukas napisał:

Sposob w jaki to piszesz brzmi jak wypowiedz rzecznika prasowego jakiejs organizacji, stojacej ponad kibicami - "spelnialismy wszystkie prosby bla bla bla" - poczytaj to co piszesz w spokoju. To ty nie jestes kibicem? Jestes kims lepszym, bo masz bezposredni kontakt z dyrekcja??

Kolego Lukas. Adaś prowadził to forum i wszelakie uwagi kierowane do niego odbierał jako "od kibiców" co nie znaczy że sam nie był kibicem, tyle. Nie wspominam go źle poza bojem o herb Zagłębia gdzie bronił"po raz który?"racji klubu. Reszte pomijam milczeniem poza emdzejem który to chciał mi dać bana ale coś mu nie wyszło. Prosze o skasowanie konta. Albion
Albion

Postprzez Ader 2007-03-09, 7:01 am

adas napisał(a):
Blajpios napisał(a):..
Do wiadomości kol. Blajpios. Przepraszam, że usunąłem cytat, ale to z racji jego długości. Tworząc serwis zawsze robiliśmy to z radością. Ja przyłączając się do niego jakieś 2 lata temu wręcz kipiałem od pomysłów na nowinki, których brakowało mi czytając wcześniej moją ulubioną stronę. Problem nie powstał w momencie nie umieszczenia info o sparingu, problem istniał dużo wcześniej. Wprawdzie, ze swojej strony spełnialiśmy wszystkie prośby kierowane do nas przez kibiców (jeśli się mylę proszę mnie poprawić), łącznie z oddaniem możliwości samodzielnego pisania na stronie głównej serwisu Wojtkowi, a unikając jednocześnie konfliktu z klubem, jednak jak już niejednokrotnie ta oburzona część kibiców pokazała i udowodniła, "mnie się należy i ja nic nie muszę." Tak z ciekawości zapytam, dlaczego jeśli powodem konfliktu był brak info o sparingu, nikt z tych 500 osób, które na nim były nie poinformował o jego godzinie na forum i dlaczego w końcu sam Wojtek nie wrzucił tej informacji na stronę? Ale tak jak mówiłem, był to tylko pretekst ku temu aby dziś nazywać nas różnymi niecenzuralnymi epitetami. Czy jesteśmy stroną oficjalną? Nie nie jesteśmy i nic nie zapowiada aby to się zmieniło. Dlaczego bronię bądź bronimy dyrektora Rudego? Może dlatego, że mamy bezpośredni z Nim kontakt, a obrzucający Go błotem tylko słyszeli jaki to dyrektor jest be. (piękny pokaz dali podczas meczu przyjaźni). Zapytam jeszcze, czy kolego widziałeś choć jeden wpis jednego z nas, który obraża kogokolwiek. Tak rozumiem ogólnopojętą wolność słowa, jednak obrażać kogoś opierając się tylko na opowieściach kolegów. Powstało drugie forum i dobrze. Życzę chłopakom powodzenia i to całkiem szczerze. Jeśli masz jakieś problemy lub pytania na które mogę odpowiedzieć zawsze możesz pytać.

2 szybkie przyklady:

brak jakiejkolwiek informacji o turnieju mazura , fakt mecz z Ciezkowianka Jaworzno oraz fotorelacja z niego jest ważniejsza...

brak umieszczanie info o aukcjach na duze flagi , nawet po prosbie...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez mlody1906 2007-03-09, 8:52 am

mlody1906 napisał(a):ps. Dlaczego zniknal moj podpis? :roll:

Ponawiam pytanie.
mlody1906
Adventure Group

Postprzez problematyk-ziom 2007-03-09, 10:16 am

mlody1906 napisał(a):
mlody1906 napisał(a):ps. Dlaczego zniknal moj podpis? :roll:

Ponawiam pytanie.

Chyba chcąc się bronić przed banerami nowego forum w podpisach, zostały (ktoś z administratorów) usunięte podpisy wszystkich uzytkowników.
problematyk-ziom

Postprzez emdżej 2007-03-09, 11:53 am

Ader napisał(a):brak umieszczanie info o aukcjach na duze flagi , nawet po prosbie...

Ty to prośbą nazywasz? Pamiętaj....grzecznością i kulturą wszystko można załatwić.
emdżej

Postprzez cyfron24 2007-03-09, 7:19 pm

Nasze Zagłębie jast dobrem wspólnym i jako takie nie powinno podlegać ograniczeniom w dostępie do niego. Nie można nikomu zabronić iść na mecz i nie powinno się mu tego utrudniać. Prawo do informacji jest w dzisiejszych czasach coraz bardziej istotne i na osobach, które te informacje rozpowszechniają (np. dziennikarze, operatorzy stron internetowych) spoczywa duża odpowiedzialność, aby były one rzetelne i służyły czytelnikom. Nie podanie informacji o sparingu tworzy niebezpieczny precedens, bo następnym razem ktoś będzie chciał np. ocenzurować wynik meczu z Piastem. Nie chcę atakowac nikogo, ani przyłączać się do bojkotu, ale szczerze mówiąc uważam, że kibicom korzystającym z serwisu www należą się przeprosiny i wyjaśnienia ze strony redakcji. Każdy popełnia błędy. Sztuką jest się do nich umieć przyznać. Teraz się nic takiego strasznego niby się nie stało, że ktoś nie poszedł na sparing, ale w moich oczach twórcy strony (których szanuję za ich pracę na rzecz kibiców Zagłębia) tracą wiarygodność celowo ukrywając fakty, zwłaszcza na prośbę klubu.

Sprawa ma też drugie dno, to znaczy czy przyczyną "cenzury" była obawa o bezpieczeństwo kibiców? Jeżeli klub z takimi aspiracjami ma problem, żeby rozegrać sparing przy zapełnionych trybunach to świadczy to o dużej słabości organizacyjnej.
Chcemy awansować do pierwszej ligi, ale nie bardzo mamy z czym. Do tej pory mieliśmy chociaż stronę na pierwszoligowym poziomie.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez Monti 2007-03-11, 10:03 am

Na wstępie chcę przeprosić wszystkich, którym te przeprosiny się należą. Od dawna z różnych względów nie zaglądałem na forum a wczoraj dotarła do mnie informacja o burzy jaka tu wybuchła i za przyczyną tego postanowiłem wypowiedzieć sie w swoim imieniu. Zanim przejdę do sedna pragnę przypomnieć że nasz serwis nigdy nie deklarował że jest czy nawet że ma ambicje być "serwisem kibicowskim". Jesteśmy informacyjnym serwisem o tematyce sportowej. Prawdą jest jednak także że niejednokrotnie w formie ukłonu dla środowiska kibiców umożliwialiśmy możliwość przekazywania informacji o chatakterze kibicowskim na stronach naszego serwisu. Utworzenie działu kibice "redagowanego" bez naszego udziału przez przedstawicieli kibiców a w ostatnim czasie umożliwienie (choć nie byliśmy w tym jednomyślni) bezpośredniego umieszczania informacji na stronie startowej. I tu chcę się odnieść do zarzutu zaniechania czy braku jakichś informacji na startowej. Nie jestem pewien diagnozy bo jak juz napisałem jestem od jakiegoś czasu oderwany od tematu ale jeśli zarzucacie nam złą pracę w tym zakresie to ja stawiam pytanie czy narzedzia jakie wam udostępniliśmy były przez was wykorzystywane lepiej niż my wykonujemy swoją prace. Przyjmuję krytykę że serwis nie jest idealny i ale musicie też przyznać że informacje kibicowskie też sa bardzo skąpe a dział o kibicach swojego czasu umarł śmiercia naturalną . Co do serwisu ULTRAS czy deklaracji o pwstaniu serwisu kibicowskiego. Nasze stanowisko w tym temacie jest jednoznaczne od zawsze. Powstanie serwisu ULTRAS mimo że często jest nieprzychylny nam przyjeliśmy z radością i nigdy nie traktowaliśmy go jako konkuręcje . Czynnie uczestniczyliśmy w tym by informacja o nim dotarła do kibiców. Muszę także przyznac że w ostatnich dniach link do serwisu ULTRAS zniknął, chyba jestem w stanie wytłumaczyć dlaczego ale to za moment. Teraz do sedna powstało nowe forum a twórcy tego forum rozpętali burze twierdząć że jest to konieczne ze względu na to że nasz serwis jest zależny od klubu. Moim skromnym zdanie wywołanie tej burzy było celowe by zdyskredytowac nas i przyciągnąć kibiców do nowo powstałego forum . I tu mam do niektórych żal. Ja rozumię że nie kazdemu musi odpowiadać formuła serwisu wielu wolałoby żeby był on bardziej nastawiony na informacje kibicowska. Rozumię że wielu chciałoby mieć bezpośredni wpływ na jego formułę, ale naprawdę po to by założyć nowe forum czy nowy serwis nie mysicie nam zarzucać złych intencji i obrażać że nas ktoś kupił. Co do obecnego forum, moze zachowanie adasi nie jest krystaliczne ale przypominam że forum było oddane w większości wam to wy byliście adminami i modami. Niezależnie od całej zawieruchy mogę zadeklarować starania by na startową wrócił link do ULTRAS i nawet pojawił się link i informacja do nowo powstałego forum a nasze forum juz w linku zmieniło nazwę na forum serwisu a nie forum kibiców (by kogoś nie denerwować). Jak powstanie strona kibicowska jak teglarują niektórzy juz od roku oczywiście włączymy sie w jej reklamowanie. Mam tylko jeden warunek przestancie nas pobrażać nieprawdziwymi oskarżeniami i przyznajcie się do swoich intencji. My naprawdę od wielu lat robimy swoje i robimy to w formyle o jakiej sami decydujemy niezależnie od klubu i nie tylko od klubu, narazając sie wielokrotnie na tego typu konflikty.
Monti
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum oraz serwis zaglebie.sosnowiec.pl