kilka moich uwag, ktore moim zdaniem trenerzy powini przekazać zawodnikom przed spotkaniem.
Przed play-off nasze szanse w tej rywalizacji oceniałem na 10%, po pierwszym meczu oceniam na 2%, ale dopóki nie przegralismy 3 razy to jeszcze cały czas jestesmy w grze.
Zasadniczo jestesmy słabsi i powinniśmy przegrać w 3 meczach ale ja bym zrobił tak:
1. usunąć z umysłów zawodników pojęcie fair-play
2. to nie ma być mecz - tylko wojna
3. trzeba górali pokonać ich taktyką czyli twarda grą
4. nie ma możliwości, żeby nasz zawodnik schodził sam na ławkę kar, jesli kara to obustronna (Podhale to prości górale z ich znanym charakterem, jesli ich sie sprowokuje oni na pewno się zrewanżują, a brutalna gra w naszym wykonaniu ma być od pierwszej minuty meczu)
5. ich słaby punkt to bramkarz - trzeba strzelać z każdej pozycji, obroni raz, dwa, trzy ale w końcu puści i będzie puszczał nastepne (moze przypomni mu sie trudne dzieciństwo) strzelać, strzelać i jeszce raz strzelać z kazdej pozycji (nie kombinować pod bramka tak jak ostatnio u nas - wiem, ze to jest piekne ale przy tym bramkarzu niepotrzebne)
6. przy wjeździe przeciwnika do naszej tercji powinien być ogłuszajacy gwizd, a za ich ławką powinni siedzieć goscie od mocniejszych wrazeń, żeby cały czas myśleli nie o grze tylko o tym, czy ktoś im nie przy.pierdoli
7. trzeba ich cały czas prowokować, a w końcu wyjdzie z nich ich natura i ławka kar będzie pełna
8. zawodnicu typu Sosna(żadnego pozytku w tym sezonie i kapitan) powinni wyeliminowć z gry ich najlepszych graczy np: poprzez obustronne kary meczu
9. Jasicki pokazał, że można i to moze byc przełom w meczach z nimi
10. zachowanie kibiców powinno spowodować, że zawodnicy Podhala mają mysleć tylko o jednym (autokar i wracamy do siebie na prowincję)
11 po tym meczu sa dwa tygodnie przerwy i różnie to moze być z formą - trzeba to wykorzystać
PS wiem, ze za monitorkiem łatwo się pisze, a w morde dostać boli, ale wiem też, że cioty to mogą grać w piłke nozną, a nie w hokeja, sam miałem złamany nos i mam nadlewane dwie górne jedynki wiec wiem, ze to mozna przezyć
taka gra na 100% nie zapewni nam zwycięstwa, ale myslę, że emocje do ostatniej sekundy, jeżeli zagramy inaczej to po dwóch tercjach niestety bedzie już po meczu
Olo69 - podpisuje się pod tym tekstem!
I mam nadzieję, że mimo iż wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Podhale wygra z nami rywalizację w PO - to my Kibice drużyny Zagłębia Sosnowiec stawimy sie tłumnie na trybunach Zimowego aby dopingować naszych hokeistów!
ps... oby w szampańskich nastrojach świętując wygraną piłkarzy ręcznych z Niemcami!