Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Codino 2006-07-12, 9:16 pm

ale pieprzycie o tym 4-5-1, a że Janas, a że Zieliński, a to, a tamto. To ja moze przypomnę, że obie drużyny grające w finale MŚ takim systemem właśnie grały. Nie system jest ważny tylko jego wykonanie!
Codino

Postprzez olo69 2006-07-12, 9:23 pm

WOJTEK napisał(a):Ja myślę, że zlecimy.

k***a, remis i już panika. I to w sparingu w upale afrykańskim. Niech jeden z drugim, płaczki, wyjdzie na murawę i pobiega 90 minut. Już nawet śmieszni nie jesteście.

No i co z tego, że upał - taka ich praca i mają biegać po boisku bo za to im płacą.
W hucie przy piecu jest 60 stopni i nikt nie płacze tylko jak trzeba to dopierdala żeby zarobić na chleb.
A wynik sparingu po prostu kiepski i żadne wpisy na forum tego nie zmienią.
olo69

Postprzez Przemek26 2006-07-12, 9:43 pm

Mogło być lepeij w ostanim sparingu Odra to nie jest potentat II ligi, do końca przygotowań bedzie jeszcze kilka spotkań i sądze że kiedy odpusci zmeczenie treningami a Berek z Piątkowskim i naszym atakiem sie zgrają to będziemy się z bramek cieszyć.
Mam dwa pytania. O której jest planowany środowy sparing na stadionie Czarnych i czy nadal jest aktualny sparing z Widzewem , który miałby sie odbyć na Ludowym?
Ostatnio edytowano 2006-07-12, 9:45 pm przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez Socio 2006-07-12, 9:43 pm

Jasne. Sami fachowcy. Ze system nie taki, ze gra nie taka. Byl ktos z was krytykujacych na tym meczu ? Trener z tego co widac na razie testuje rozne ustawienia (od tego chyba sa sparingi, nie ? ), sa nowi zawodnicy ktorzy musza sie zgrac z reszta druzyny. Poza tym nie bez znaczenia jest upal. Zreszta co za roznica. Czy my sie kompromitujemy w tych sparingach ? Nie bardzo rozumiem czemu po dwoch remisach w zasadzie w 2 pierwszych meczach sparingowych niektorzy juz prawie mowia ze gramy o spadek. Ludzie dajcie sobie troche luzu. Forme druzyny mozna oceniac w ostatnim tygodniu przed liga, no i na meczu z Piastem.
Socio

Postprzez Krzysztof15 2006-07-12, 10:20 pm

Socio napisał(a): Ludzie dajcie sobie troche luzu. Forme druzyny mozna oceniac w ostatnim tygodniu przed liga, no i na meczu z Piastem.

I z tym się całkowicie zgadzam :D

Jak luz, to luz, ale w obydwie strony.
Swoją drogą, jakiego pecha mają ci nasi piłkarze. Nawet słonko im doskwiera, a wszyscy inni grają na klimatyzowanych stadionach :wink:

I w taki upał wybierają się jeszcze w podróż do gorącego "hiszpańskiego" Cottbus, na mecz z rywalem z "najwyższej półki', od którego będą się mogli wiele nauczyć.
No, ale luzik panowie, jest OK :!:

PS. Czas do pierwszego meczu należy czymś wypełnić, choćby takimi rozmowami, ale ja na koniec i tak wolę miłą niespodziankę, niż kolejne rozczarowanie.

A forum jest chyba po to, aby każdy mógł wypowiadać swoje zdanie, swoją troskę i swoje zaniepokojenie.

Mimo różnych ocen pewnych sytuacji łączy nas jedno, prawda :?:
Krzysztof15

Postprzez emdżej 2006-07-12, 11:18 pm

To może nie przyjdziecie w sezonie w ogóle na stadion bo nie ma sensu? Przecież zremisowali z Odrą! Oczekuję z utęsknieniem dnia kiedy na forum nie wpisze się jakiś płaczek. Zawsze się coś komuś nie podoba.
emdżej

Postprzez Sadek 2006-07-12, 11:36 pm

Emdżej bardzo wybitnie nie trafiłeś tym postem. Jak już ktoś kiedyś powiedział to nie jest prywatny, określony folwark, a w naszych żyłach nie płynie ta sama krew (jedynie ten sam kolor- czerwono-zielono-biała), każdy ma własny punkt widzenia i krytyka uczuć jest k***a nie wporządku.

Co do sparingu, wynik bardzo słaby, ale nie komentuje gry, bo nie widziałem na własne oczy, a co do taktyki 1-4-5-1 może być (ale nie musi) alternatywą na nasz słaby atak, a dosyć mocną pomoc, w przodzie Lacha z Berensztajnem i asekuracja Kościukiewicza, ale żeby grać taki systemem musimy mieć porządnego snajpera w drużynie.

Sadek
dj. transfer

Postprzez Przemek26 2006-07-13, 6:49 am

Zagłębie Sosnowiec, które przygotowuje się do sezonu w Dzierżoniowie, wyjedzie dziś na kilka godzin do Niemiec, by zagrać sparing z rezerwami Energie Cottbus. W spotkaniu prawdopodobnie nie zagrają sosnowieccy Bośniacy: Admir Adżem, Hadis Zubanović i Dzenan Hosić, którzy nie mają niezbędnych dokumentów, by przekroczyć granicę.

No bez jaj. Co za amatorszczyzna. Nie mają dokumentów.
Przemek26

Postprzez WOJTEK 2006-07-13, 7:53 am

Bośnia nie należy do Unii więc jej obywatele mają problemy z wjazdem do Niemiec. A skoro ta wyprawa ma trwać 2 godziny to nie ma sensu tracić czasu i kasy na wizy, zezwolenia i inne pierdy. A na grę w pucharach się nie zanosi. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez mlody1906 2006-07-13, 8:01 am

Codino napisał(a):ale pieprzycie o tym 4-5-1, a że Janas, a że Zieliński, a to, a tamto. To ja moze przypomnę, że obie drużyny grające w finale MŚ takim systemem właśnie grały. Nie system jest ważny tylko jego wykonanie!

Zanim cos napiszesz to pomysl! Przeciez napisalem wyraznie, ze jak nie ma odpowiednich zawodnikow w druzynie to po co walkowac taktyke na sile? :roll: Druzyny, ktore wymieniles maja odpowiednich zawodnikow do takiej taktyki! Wysocy egzekutorzy (Henry, Toni) natomiast w Zaglebiu jest tylko wysoki ale nie egzekutor.

Ja nie krytykuje gry czy samego wyniku z Odra...nawet jakby przegrali! Mnie poprostu nie podoba sie 4-5-1 a nie to, ze nie wygrali 5-0 z Odra!
Wiem, ze to tylko sparingi dlatego nie nalezy tego zbytnio brac do siebie ale faktem jest ustawienie 4-5-1 i tylko do tego sie odnioslem wczesniej a nie do samego wyniku, wiec wszyscy Ci, ktorzy pisza o tym, ze ktos narzeka na wyniki albo niech nie przychodzi na mecz (no comment! :roll: ) niech lepiej nic nie pisze!
mlody1906
Adventure Group

Postprzez mike79 2006-07-13, 8:15 am

PŁACZKOM przypomnę tylko tyle że poprzedni sparing(przed rozpoczęciem sezonu 2005/2006) ZAGŁĘBIA z Odrą zakończył się naszą porażką bodajże 4:1(albo 3:1 sorki ale pamięć wybiórcza i już nie pamiętam). A na boisku w Klimontowie dominowała trzecioligowa wówczas jeszcze Odra. Z tego punktu widzenia PROGRESJA JEST DOŚĆ WYRAŹNA...

PS. Jak dla mnie mogą w sparingach wszystko w d... dostawać, bylę się zgrali jak trzeba i w lidze prezentowali się godnie !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez ManchesterUnited 2006-07-13, 8:43 am

ja tataj zacytuje J.Bialka po meczu z Belchatowem

Będziemy przygotowani na grę dwoma systemami: 4-4-2 z dwoma wysuniętymi napastnikami, tak jak graliśmy w sparingu z Bełchatowem i 4-5-1, jak zagraliśmy ze Śląskiem, zagęściliśmy środek boiska. Drugi system musimy mieć opanowany, bo czasami w trakcie meczu trzeba reagować na pewne rzeczy. Zawodnicy muszą być przygotowani i wiedzieć, co mają grać w róznych systemach.

jak widzicie po jednym sparingu nieda sie nauczyc nowego ustawieniaaa i trzeba je kilkakrotnie przecwiczyc wiec bez PANIKI DAMY RADE
ManchesterUnited

Postprzez MrCricket 2006-07-13, 9:00 am

Ustawienie 4-5-1 stosuje świat, wszyscy półfinaliści MŚ je stosowali(oprócz Niemiec). Wiem, że polska 2 liga to nie mistrzostwa świata, ale trzeba podpatrywać najlepszych :wink: Jak ktoś chce oglądać piękne widowisko to niech idzie sobie do teatru albo balet. Zawodników pod taktykę 4-5-1 mamy przywoitych i gdyby Zubanovic był tylko bardziej skuteczny to byłoby super. Mamy na tyle szeroką kadrę, że pod standardowe 4-4-2 też znajdą się zawodnicy i tak też będziemy grać. Bez obaw :wink:

Pewien niesmak pozostaje jeśli chodzi o przeciwników w sparingach. Czy naprawdę w Polsce, gdzieś w pobliżu nie znalazłaby się chętna, lepsza drużyna od niemieckiego 4-ligowca :?: Nie podoba mi się to :roll:
MrCricket

Postprzez Codino 2006-07-13, 9:02 am

mlody1906 napisał(a):
Codino napisał(a):ale pieprzycie o tym 4-5-1, a że Janas, a że Zieliński, a to, a tamto. To ja moze przypomnę, że obie drużyny grające w finale MŚ takim systemem właśnie grały. Nie system jest ważny tylko jego wykonanie!

Zanim cos napiszesz to pomysl! Przeciez napisalem wyraznie, ze jak nie ma odpowiednich zawodnikow w druzynie to po co walkowac taktyke na sile? :roll: Druzyny, ktore wymieniles maja odpowiednich zawodnikow do takiej taktyki! Wysocy egzekutorzy (Henry, Toni) natomiast w Zaglebiu jest tylko wysoki ale nie egzekutor.

Już wiesz, że nie mamy wykonawców, chociaż nawet nie widziałeś jak się ten system sprawdza. Henry, Toni to są piłkarze przygotowani do gry w największej imprezie świata, a nam chyba jednak wystarczą troche słabsi, co :lol: ?
Dwa rozegrane sparingi nazywasz wałkowaniem taktyki na siłę? No gratuluję.
Codino

Postprzez mlody1906 2006-07-13, 9:13 am

Codino napisał(a):Już wiesz, że nie mamy wykonawców, chociaż nawet nie widziałeś jak się ten system sprawdza. Henry, Toni to są piłkarze przygotowani do gry w największej imprezie świata, a nam chyba jednak wystarczą troche słabsi, co :lol: ?
Dwa rozegrane sparingi nazywasz wałkowaniem taktyki na siłę? No gratuluję.

1. na obecna chwile nie mamy zawodnika typowego egzekutora! Jesli widzisz takiego chetnie sie dowiem kogo masz na mysli
2. Zuban jest tylko troszeczke slabszy niz Henry :lol:
3. Skoro nie ma zawodnika pod taktyke to tak - nazywam to "na sile" bo po tych dwoch meczach nie obudzi sie snajper w nikim. To musi siedziec w graczu od dawna.
mlody1906
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna