Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez olo69 2006-02-15, 5:33 pm

widziałem tylko kilka końcowych minut (Zagłebie wydawało mi sie wolniejsze) i też zastanawiam się czy jest sens grać w takich warunkach, zdrugiej strony pamietam sparing zimowy 2 lub 3 lata wczesniej z 1 ligowym wtedy GKSem Katowice wygrany 4-2 i wtedy widac było energie rozpierająca zawodników.
Jednakze majac na uwadze, że za tydzień grac będą na cyprujskiej trawie nie ma się co dziwic, bo chyba nie warto ryzykować kontuzji na takim boisku
olo69

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-02-15, 5:33 pm

musztra napisał(a):Warunki jakie są takie są nie ma co płakać trzeba grać.
Podobała mi się gra Tyca dużo walczył,zgrywał i Szatana który nie odkładał nogi przy żadnym starciu.

Tyca??? Przecież on nic dobrego nie zrobił, po za jednym zgraniem głowa. Szatan faktycznie, chyba najlepszy zawodnik Zagłębia na boisku. Ogólnie gra fatalna, wymarzłem. No ale nic, poczekajmy na wiosnę :)

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez adas 2006-02-15, 6:05 pm

Strefa41-200 napisał(a):Zagłębie Sosnowiec - Victoria Jaworzno 0:1
Środa, 15.02.2006, godz. 14:46, Adam Makar

Dziś o godzinie 15:00 rozpoczął się sparing na bocznym boisku Stadionu Ludowego. Przeciwnikiem naszej drużyny jest IV-ligowa Victoria Jaworzno. Po 10 minutach Zagłębie przegrywa 0:1. Strzelcem bramki był w 9 minucie Gabiga.

Adam=jasnowidz? :shock: :)
WIDZISZ JA JUŻ PRZED MECZEM ZNAŁEM WYNIK
adas

Postprzez MrCricket 2006-02-15, 6:24 pm

Nie rozumiem jaki jest sens rozgrywania sparingów w takich warunkach. Ocenianie wartości poszczególnych kopaczy czy ustawień taktycznych "grając na tym czymś" nie ma sensu. Nikt z zewnątrz nie odróżniłby, że np. taki Bajera to podstawowy napastnik 2-ligowca.
Oni myśleli przede wszystkim jak się utrzymać na nogach. Warunki były te same dla obu drużyn i trzeba przyznać, że Victoria była lepsza, bardziej zgrana i przede wszystkim waleczniejsza niż ta nasza zbieranina. Zresztą wynik powinien być wyższy. Nasi juniorzy bojaźliwi, mało waleczni , z wyjątkiem Szatana, który harował, aż miło i próbował poderwać drużynę do walki. Niech już jadą na ten Cypr, bo szkoda marznąć i patrzyć na tę ślizgawkę.
MrCricket

Postprzez twari 2006-02-15, 6:29 pm

Nie widziałem całego spotkania ale w sprawie Tyca powiem tak - rzeczywiście walczył! Starał się! Ale umiejętnościami to on niestety nie grzeszy... Niestety Pitry to z niego nie bedzie. On raczej nie potrafi przytrzymac pilki, popatrzec, rozegrac... To raczej zawodnik typu "mam pilke to biegne - zobaczymy co bedzie"...
No ale mam nadzieje ze sie myle!
twari

Postprzez PiotrekZaglebie 2006-02-15, 7:15 pm

Czy ktos widzial z bliższa jak padla bramka na 0-2 :?: Bo daleko stalem i a wydaje mi sie ze tam byl jakis znaczny blad :? No ale w sumie boisko bylo fatalne.
PiotrekZaglebie

Postprzez warchlak 2006-02-15, 9:06 pm

tragiczny mecz w wykonaniu naszych kopaczy. obrony dzisiaj chyba nie mieliśmy bo co chwile popełniali jakieś błędy. sędzia też niezły aparat. nie zauwazył ewidentnego zagrania ręką przez naszego obrońce w polu karnym (ciężko bylo tego nie zobaczyc). a co do boiska : w kazdych warunkach trzeba umieć grać :!:
warchlak
Prowokator

Postprzez adas 2006-02-15, 9:19 pm

warchlak napisał(a):tragiczny mecz w wykonaniu naszych kopaczy. obrony dzisiaj chyba nie mieliśmy bo co chwile popełniali jakieś błędy. sędzia też niezły aparat. nie zauwazył ewidentnego zagrania ręką przez naszego obrońce w polu karnym (ciężko bylo tego nie zobaczyc). a co do boiska : w kazdych warunkach trzeba umieć grać :!:
Z TĄ RĘKĄ TO FAKTYCZNIE NUMER. KRZYSIU BUTRYN CHYBA POMYLIŁ DYSCYPLINY SPORTU
adas

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-02-15, 9:36 pm

adas napisał(a):
warchlak napisał(a):tragiczny mecz w wykonaniu naszych kopaczy. obrony dzisiaj chyba nie mieliśmy bo co chwile popełniali jakieś błędy. sędzia też niezły aparat. nie zauwazył ewidentnego zagrania ręką przez naszego obrońce w polu karnym (ciężko bylo tego nie zobaczyc). a co do boiska : w kazdych warunkach trzeba umieć grać :!:
Z TĄ RĘKĄ TO FAKTYCZNIE NUMER. KRZYSIU BUTRYN CHYBA POMYLIŁ DYSCYPLINY SPORTU

Potem była jeszcze jedna ręka niezauważona przez arbitra :D
*FORUMDINHO*

Postprzez MarcelZS 2006-02-16, 8:24 am

Na pewno to co widziałem, optymizmem nie napawa, a wszystkiego bym na murawę nie zganiał. Prawda jest taka, że zespół z Jaworzna zaprezentował się lepiej w tych warunkach, to oni bowiem potrafili rozegrać piłkę, wypracować sytuację no i strzelić bramki.
Co do składu uważam, że nawet zmiennicy powinni być lepsi od graczy z IV ligi, bo jak nie są to po jasną cholerę ich trzymać.
Pozytywnie jak najbardziej: Kłoda, Skrzypek, Teresa, Szatan, Bajera (za walkę, bo naprawdę się starał)

Trudno oceniać np. Tyca - bo jako wysoki zawodnik raczej sobie nie pograł na śniegu, czy Butryna (choć temu miejsce w 11 nie wróżę).
MarcelZS

Postprzez krzysztof 2006-02-16, 9:05 am

Nie nastraja optymizmem fakt, że wystarczy aby z pierwszego składu wypadło 2-3 zawodników a poziom naszej gry spada na pułap 5 ligi.
Coś chyba jest nie tak.
Skoro trener tłumaczy się tym, że drużyna dawno nie grała na śniegu to po co jadą na zgrupowanie do kraju gdzie panują odmienne warunki od naszych.
Później będzie zganka, że pierwsze 5 meczy przegraliśmy bo mieliśmy kłopoty z aklimatyzacją.
krzysztof

Postprzez Strefa41-200 2006-02-16, 9:57 am

adas napisał(a):
WIDZISZ JA JUŻ PRZED MECZEM ZNAŁEM WYNIK[/i]

Kurcze Adam jak Ty to robisz? :?

Pozdrawiam
Strefa41-200

Postprzez Przemek26 2006-02-16, 1:38 pm

Cyt. "- Jesteśmy teraz w takim okresie, że lepiej dla nas byłoby, gdybyśmy nie grali tego sparingu - kręcił głową po meczu trener Krzysztof Tochel. - Mój asystent Bogdan Pikuta jednak bardzo chciał zagrać z Victorią i nie mogłem mu odmówić, ale powiedziałem, że porażka będzie na jego konto. Zawodnicy są w dobrej formie fizycznej, ale brakuje im świeżości, dynamiki.

W zespole Zagłębia wystąpiło w tym meczu aż 5 zawodników z drużyny juniorów: Adrian Marek, Tomasz Mazur, Tomasz Szatan, Marek Ambroziak, Marcin Smarzyński.

- Ten pierwszy jest odkryciem naszego ostatniego obozu w Dzierżoniowie, Smarzyński strzelił w rezerwach 21 bramek. Obaj mają duże szanse znaleźć się w kadrze na rundę wiosenną, pozostałych też nie skreślamy - uważa szkoleniowiec Zagłębia.

Od wczoraj piłkarze Zagłębia przechodzą badania wydolnościowe na AWF w Katowicach. Trener Tochel jest zadowolony z pierwszych wyników. W sobotę sosnowiczanie zagrają ostatni sparing z Radomiakiem na Stadionie Śląskim (godz. 13.00), a w niedzielę wezmą udział w 11. Halowym Memoriale im Włodzimierza Mazura. W poniedziałek 29 osobowa ekipa, w której może zabraknąć chorego Marcina Bębna, wyjedzie na zgrupowanie na Cypr. (l. jaź.)"
Przemek26

Postprzez FOGel 2006-02-16, 3:59 pm

Dobrze że trener daje pograć młodym, myśle że ci zawodnicy będa powoli wchodzić do pierwszej drurzyny
FOGel

Postprzez Grzegorz 2006-02-17, 3:41 pm

Jade jutro na sparing i mam wolne miajsca w aucie, zapraszam:) GG 1285737.
Grzegorz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna