Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2005-12-21, 10:51 am

Pierdu Pierdu :lol: panowie zastanówcie się my chcemy awansować do 1 ligi czy walczyć o środek tabeli :roll: Jeżeli tak mają wyglądać wzmocnienia naszej drużyny to nie róbcie sobie nadzieji na awnas :lol: Nie z tymi amatorami w składzie nie z tym zarządem i nie z tym stadionem.Powtarzam po raz kolejny nie dla psa kiełbasa :lol: Pamiętacie pewien sezon w drugiej lidze gdzie też były szumne zapowiedzi o baraże do pierwszej ligi :lol: Wiecie sami co się wtedy stało spadek do 3 ligi z wielkim hukiem.Więc cieszmy się z tego co mamy bo lepiej nie będzie
mdc dg

Postprzez Monti 2005-12-21, 10:56 am

obawiam sie że masz racje
Monti
Moderator

Postprzez mike79 2005-12-21, 10:58 am

Co nie znaczy drodzy przedmówcy, że należy skreślać kol. Tyca zanim pokazał co potrafi. Czyż nie ??
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Monti 2005-12-21, 11:12 am

Jeśli założymy że walczymy o środek tabeli a celem nie jest awans , to oczywiście news adasia i pesymistyczne wypowiedzi w tym temacie wielu osób sa nie na miejscu :). Problem nie w tym czy Tyc sie sprawdzi czy nie, tylko że to nie jest transfer ma miere zespołu z aspiracjami walki o 1 lige . Bardzo bym chciał żeby Tyc na złość okazał sie przynajmniej drugim Pitrym. Moja złość nie jest skierowana personalnie na niego, ja poprostu wyję ze złości z powodu braku transferów, które potwiedziłyby deklaracje że walczymy o awans. Narazie czyny zaprzeczaja tym delkaracją .
Ostatnio edytowano 2005-12-21, 11:40 am przez Monti, łącznie edytowano 1 raz
Monti
Moderator

Postprzez luks 2005-12-21, 11:21 am

Nazwiska nie grają a z ocenami wstrzymajcie się do pierwszych spotkań. Wg mnie dobry zakup ale czekam na następne, już konkretniejsze (m. in. rozgrywający).
luks

Postprzez P.Żarski 2005-12-21, 11:40 am

Panowie trochę cierpliwości proponuję. Faktycznie Tadeusz Tyc nie jest prawdopodobnie piłkarzem, który w pojedynkę wprowadzi Zagłębie do ekstraklasy, ale nie oznacza to wcale że jest kompletnie bezproduktywny. Warto w tym celu porównać bilans ubytków i wzmocnień w ataku:
-odszedł Małocha, który nie strzelił żadnej bramki i perspektywiczny nie był z całą pewnością
-przybył Tyc, który może strzelić tylko więcej i ma trochę czasu by się jeszcze rozwinąć
Reasumując jesteśmy na maleńki plus, czyli jednak wzmocnienie (w najgorszym przypadku stagnacja).
Wracając jednak do Tyca, to oprócz słabych recenzji kibiców Odry, pojawiają się też pozytywne komentarze. KSZO testowało swego czasu kilkunastu młodych zawodników z niższych lig i to właśnie Tyc i Robak wypadli najlepiej. Oczywiście nie oznacza to wcale że mamy do czynienia z samorodnym talentem na skalę światową, ale warto dać chłopakowi szansę. To czy ją wykorzysta, to już jego sprawa. Mam osobiście nadzieję, że nie będzie ostatnim nabytkiem Zagłębia. Pozdrawiam
P.Żarski

Postprzez emdżej 2005-12-21, 12:03 pm

To jest żałosne. Chłopak ma 22 lata i jego kariera się rozwija! Jakby każdy piłkarz przechodził tylko do klubów o podobnej wartości to by zawsze gnił w niższych ligach. Kiedyś musi robić ten krok do przodu co nie oznacza, że to dla niego za wysokie progi! Może w Odrze nie grał, ale jak ktoś wspomniał to było spowodowane sytemem jakim grał trener. W Polarze znowu runda mu wyszła. Jak będzie w Zagłębiu to się okaże! Często zmiana środowiska dobrze wpływa na zawodnika. Przykład: Smolarek. W Feyenoordzie nie grał niemal w ogóle, a w BVB stał się czołowym zawodnikiem. (Ciekawe ilu mnie objedzie, że przesadzam z takim przykładem.) Więc dajmy mu najpierw szansę a potem oceniajmy!

P.S. Adam, ja też uważam, że fatalnie zredagowałeś tego newsa na stronie.
emdżej

Postprzez asdf 2005-12-21, 12:33 pm

Fatalnie ? Dno dna byloby trafniejszym okresleniem. Rozumiem frustracje kol redaktora ale czy musimy wszyscy czytac twoje placze i zale na stronie glownej ? Od tego jest forum.
asdf

Postprzez Kamilsts 2005-12-21, 12:36 pm

Smolarek na szczęście dla reprezentacji nawet przez 3 sekundy nie był szkolony w Polsce to widać ... :twisted:
A co do Tyca życzę Mu jak najlepiej oczywiście ale jeśli robimy takie transfery to tak naprawdę rozmowa o awansie kompletnie nie na miejscu.
Piszę to Ja straszliwy optymista :D :evil:
Kamilsts

Postprzez zgredos 2005-12-21, 12:52 pm

Pierwszy transfer- pewnie nikt z was nie widział co ten Tyc potrafi a już lecą gromy. Jak do Zagłębia przychodził nikomu nie znany Pitry pewnie też wielu miało wątpliwaści a okazał się strzałem w dziesiątke, a jak kupowano zawodnika z nazwiskiem (Małocha) pewnie wielu liczyło, że może odrodzi się w Zagłębiu i że będzie z niego pożytek. Może więc poczekać z osądami
zgredos

Postprzez ASTER 2005-12-21, 2:37 pm

zgadzam sie z Zgredosem w 100%

Każdy najeżdżał na Małoche ale nikt nie pamięta ile Wojciech strzelił na wiosnę i to tak na prawde dzięki temu " drewniakowi" mieliśmy emocje z możliwością awansu.
Tyc - pożyjemy , zobaczymy.
wg mnie ciekawy transfer, czekamy na więcej...
ASTER

Postprzez slawojka 2005-12-21, 3:51 pm

Cygan napisał(a):Sprowadzę troszkę temat na inny tor :) . Jak już "mozemy kupować" zawodników, to Korona wystawiła na listę wartosciowych 2 piłkarzy na lewe skrzydło: Kozubka i Kolendowicza. Jako, że mamy deficyt na tej stronie, o przecietnego Chwalibogowskiego stara sie Szczaksa, moze warto byłoby zainteresować sie którymś z nich (ze wskazaniem na Kolendowicza)?

http://www.90minut.pl/news.php?id=359359

Pamiętam, że trener Tochel był już jakić czas temu mocno zainteresowany Kolendowiczem. Wtedy nic z tego nie wyszło jak wiemy. Może tutaj też jakaś akcja z zaskoczenia, jak z Tycem, po cichu bez rozgłosu...?

P.S. Dawno mnie tu nie było, widzę że panuje spora depresja wśród kibiców i "kibiców"...
slawojka

Postprzez Fan 2005-12-21, 4:00 pm

A ciekawe ile bedzie postow po kilku kolejkach i forumowiczow piszacych ze ten transfer byl nie potrzebny i smiejacych sie ze Tyc to drugi Butryn.
Fan
Working Class

Postprzez Leżak 2005-12-21, 6:18 pm

Według mnie to transfer chybiony ponieważ to nie miejsce i czas na sprowadzanie zawodników którzy MOŻE coś wniosą do zespołu !!! Panowie Zagłębie ma walczyć o awans !!! została jedna runda i w porównaniu z innymi klubami które szukają wolnych doświadczonych zawodników lub wręcz kupują od pierwszoligowców (Łks) nie robimy zupełnie NIC ! Potrzebujemy pewniaków a nie chłopców którzy mają się ogrywać !!! a co do Tyca to wg. mnie uzupełnienie składu (mam nadzieje)
pozdrawiam
Leżak

Postprzez zgredos 2005-12-21, 6:47 pm

Leżak - a jaką masz pewność że kupując zawodnika doświadczonego będzie on wzmocnieniem dla Zagłębia. Kupiliśmy już piłkarzy ogranych (Małocha, Bęben) i co ? Dajmy szanse pokazać temu Tycowi co potrafi, po nowym roku piłkarze wrócą z urlopów pewnie będą grać jakieś sparingi to będzie można coś o nim powiedzieć
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna