Sparingi 05/06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez BrzydaL 2005-08-16, 7:24 pm

Dziś przegralismy w Tychach z GKS-em 3:0. mimo kilku dogodnych sytuacji niepotrafiliśmy zdobyc gola.
BrzydaL

Postprzez olo69 2005-08-16, 8:27 pm

olo69

Postprzez Gość 2005-08-16, 8:32 pm

Brzydal jakie dogodne sytuacje masz na myśli :?: :?: :?:
Gość

Postprzez S. 2005-08-16, 8:39 pm

mam pytanie - jaki jest obecny sklad na treningach/sparingach Zaglebia Sosnowiec?
S.

Postprzez Wuzel 2005-08-17, 7:40 am

W porównaniu z poprzednimi meczami sparingowymi w Tychach wtorkowy mecz z Zagłębiem Sosnowiec nie był porywającym widowiskiem. Podopieczni Henryka Pytla i Andrzeja Nowaka nie byli godnymi przeciwnikami dla mistrzów Polski. Nic więc dziwnego, że w trzeciej tercji Wojciech Matczak chcąc zmobilizować swój zespół do wysiłku... wycofał z gry pierwszy atak. Niewiele to pomogło. Przeważający tyszanie wygrali 3:0 i to był najniższy wymiar kary.

GKS Tychy – Zagłębie Sosnowiec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

1:0 – Parzyszek – Ślusarczyk (16:52)

2:0 – Parzyszek – Bagiński (28:33)

3:0 – Belica (53:06)

Sędziował Picewicz. Widzów: 700.

GKS: Elżbieciak (30. Sobecki); Gwiżdż – Gonera, Bagiński – Parzyszek (2) – Ślusarczyk; Król – Gretka, Justka – Bober – Krzak; Śmiełowski – Kuc (2), Woźnica – Kasperczyk – Gawlina; Cychowski (kara meczu) – Kramny (2), Sinka – Belica – Kotlarzik oraz Matczak, Skoś.

ZAGŁĘBIE: Blot; Rutkowski – Kotuła, G. Da Costa (2) – T. Da Costa (2 + kara meczu) – Kozłowski; Duszak – Mejka, Golec – K. Rajski (2) – Wieruszewski; Labryga – Maj, M. Rajski – Frączek – Tkacz oraz Kobos i Mikoś.

W GKS Tychy nie zagrał Krzysztof Majkowski. Jeszcze rano wpisany był do składu, ale korzonki dały o sobie znać i wykluczyły obrońcę z gry. – Bałem się, że to uraz kręgosłupa, ale po diagnozie lekarza, że to korzonki – choć bolało mocno – odetchnąłem z ulgą. Nakleiłem plastry rozgrzewające, założyłem szeroki elastyczny pas na biodra oraz brzuch i mam nadzieję, że szybko się wykuruję.

W zespole Zagłębia nie grało kilku zawodników: Sosiński chory, Cholewa kontuzjowany, Podsiadło ojciec na wojażach reprezentacji juniorów, Podsiadło syn na turnieju młodzieżówki...

- Na lodzie różnica umiejętności była bardzo duża – mówi Wojciech Matczak, trener GKS Tychy. – Ze swojego zawodniczego doświadczenia wiem jak trudno się zmobilizować do gry z rywalami, którzy ustępują w każdym elemencie hokejowej sztuki, ale grają ambitnie. Zaczynają się wtedy solowe popisy. Co z tego, że w strzałach wygraliśmy 49:9 (16:2 w I tercji, 12:5 w drugiej i 17:2 w trzeciej) skoro większość tych strzałów oddanych było w bramkarza. Gdyby bramkarz Zagłębia był żużlowcem to najbardziej obstrzelany miałby plastron na piersiach.

Jedynym zawodnikiem strzelającym obok plastronu był Adrian Parzyszek. Snajper GKS w 17 minucie dobitką po strzale Artura Ślusarczyka strzelił z bliska pierwszego gola, a w 34 minucie po zagraniu Adama Bagińskiego pociągnął z nadgarstka.

- Po drugiej tercji pierwszemu atakowi dałem wolne (Artur Ślusarczyk poszedł biegać i wrócił do szatni razem z kolegami grającymi 60 minut, tylko że o wiele bardziej spocony – przypisek autor) – dodaje Wojciech Matczak. – Bez zmian została formacja Jędrzeja Kasperczyka, a w pozostałych nastąpiły korekty. Matczak junior grał z Belicą i Kotlarzkiem, a Skoś pomiędzy Justką i Krzakiem. Trochę się nam wreszcie gra zaczęła zazębiać. Były akcje. Padł gol strzelony przez „Stefana” Belicę, był strzał Bartka Matczaka w słupek, mieliśmy niezłą akcję Woźnicy z Gawliną.

Gości okazji na honorowego gola mieli niewiele. W 16 minucie Elżbieciak wygrał pojedynek sam na sam z Frączkiem. Nie wykorzystali 101 sekund gry w podwójnej przewadze na przełomie drugiej i trzeciej tercji, nie dał rady Sobeckiemu Mikoś w trzeciej odsłonie. Wynik 3:0 to „najniższy wymiar kary”, bo gra toczyła się praktycznie do jednej bramki. I tylko w jednej specjalności sosnowiczanie okazali się lepsi. W 36 minucie w pojedynku pięściarskim Teddy da Costa najpierw paroma ciosami trafił Cychowskiego, który skoncentrował się na... rozbieraniu rywala. A Francuz z polskim paszportem na koniec bójki powalił jeszcze przeciwnika i na górze zakończył walkę, którą sędzia „nagrodził” obustronną karą meczu, a widzowie brawami. W porównaniu z poprzednimi meczami sparingowymi w Tychach wtorkowy pojedynek z Zagłębiem był sennym widowiskiem.
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez Wuzel 2005-08-17, 7:41 am

S. napisał(a):mam pytanie - jaki jest obecny sklad na treningach/sparingach Zaglebia Sosnowiec?

ZAGŁĘBIE: Blot; Rutkowski – Kotuła, G. Da Costa (2) – T. Da Costa (2 + kara meczu) – Kozłowski; Duszak – Mejka, Golec – K. Rajski (2) – Wieruszewski; Labryga – Maj, M. Rajski – Frączek – Tkacz oraz Kobos i Mikoś.
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez BrzydaL 2005-08-17, 12:26 pm

Anonymous napisał(a):Brzydal jakie dogodne sytuacje masz na myśli :?: :?: :?:

k***a np: sam na sam z bramkarzem[Wieruszewski, Mikoś]. Co moze sam na sam to niejest dogodna sytuacja?
BrzydaL

Postprzez emdżej 2005-08-17, 10:18 pm

Kiedy Zagłębie gra najbliższy sparing w Sosnowcu?
emdżej

Postprzez BrzydaL 2005-08-18, 12:36 pm

Jutro o 17 w Janowie, a u nas chyba w środe z Cracovia i piatek z Tychami.
BrzydaL

Postprzez emdżej 2005-08-18, 1:39 pm

BrzydaL napisał(a):Jutro o 17 w Janowie, a u nas chyba w środe z Cracovia i piatek z Tychami.

Dzięki i jakbyś mógł potem napisać w razie pewności to byłbym wdzięczny
emdżej

Postprzez Wuzel 2005-08-18, 1:49 pm

"a w niedzielę Jastrzębie podejmuje Sosnowiec."
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez BrzydaL 2005-08-18, 2:38 pm

w Niedziele o 16 sparing w Jastrzebiu.
BrzydaL

Postprzez BrzydaL 2005-08-19, 7:29 pm

Sparing w Janowie wygrany 3:5. Bramki dla nas: Duszak, Moskal, Kozłowski, Maj, Da Costa[niepamietam ktory]
BrzydaL

Postprzez kododo 2005-08-19, 9:23 pm

wiadomo może o której w srode bedzie mecz z Cracovią gdyby były jakies informacje na ten temat byłbym wdzięczny
kododo

Postprzez Wuzel 2005-08-20, 7:40 am

Trzecie spotkanie Naprzodu Janów z Zagłebiem Sosnowiec w ramach przygotowań do nowego sezonu zakończyło się zwycięstwem Zagłębia 5:3. W bramce Janowa od pierwszych minut wystąpił Rufin Włodarczyk, natomiast w drużynie Zagłębia Grzegorz Mrozowski. Mecz w miare ciekawy, obfitujący w wiele ładnych akcji prowadzony w szybkim tempie - tak można podsumować dzisiejsze spotkanie.

Mecz rozpoczął sie od ataków gości, jednak pierwsi bramkę po akcji z kontry w 5 minucie zdobyli Janowianie. Łukasz Elżbieciak podał do Dariusza Halucha, ten oddał bardzo precyzyjny strzał, dobrze interweniował Grzegorz Mrozowski, lecz wobec dobitki Marka Koszowskiego nie miał szans. Po utracie tej bramki Sosnowiczanie dalej atakowali, lecz zawodnicy Janowa bronili się bardzo umiejętnie i wyprowadzali groźne kontry. Jednak w 18 minucie błąd Rufina Włodarczyka, który zbyt wcześnie kładzie się na lód po strzale Marcina Kozłowskiego, krążek odbije się od bandy wylatuje przed bramkę i praktycznie strzałem do "pustaka" doprowadza do wyrównania Grzegorz Maj. Natychmiastowa odpowiedź gospodarzy, bowiem 30 sekund później Łukasz Elżbieciak otrzymuje podanie zza bramki od Dariusza Halucha i bardzo ładnym strzałem wyprowadza swój zespół na prowadzenie.

Druga tercja znacznie bardziej wyrównana. W 27 minucie meczu błąd janowskiej defensywy, po którym w sytuacji "sam na sam" z bramkarzem Rufinem Włodarczykiem znajduje się Gabriel Costa. Ten nie marnuje okazji i strzałem pomiędzy parkanami zdobywa drugą bramkę dla Zagłębia. Dwie minuty później Janowianie znów wychodzą na prowadzenie. Ładna akcja Janowian w tercji obronnej Zagłebia, Tomasz Marznica oddaje strzał na bramkę strzeżoną przez Grzegorza Mrozowskiego, ten interweniująć odbija krążek parkanem, "gumę" przejmuje niepokryty pod bramką Dariusz Haluch i bardzo dobrym strzałem umieszcza krążek w siatce obok bezradnego bramkarza gości. Równo w 15 minucie drugiej tercji rozpoczęła sie bójka pomiędzy Tomaszem Marznicą, a Karolem Golcem, którą zdecydowanie wygrał zawodnik Naprzodu. W 19 minucie drugiej tercji błąd Janowian, którzy otrzymują karę 2 minut za nadmierną liczbę graczy na lodzie i już kilkanaście sekund później bramkę mocnym strzałem z okolicy niebieskiej linii zdobywa Kamil Duszak.
Druga tercja zakończyła się wynikiem remisowym.

W trzeciej odsłonie spotkania przewaga gości, którzy w tym okresie gry zdobywają dwie bramki. Najpierw w 44 minucie meczu Kamil Duszak oddaje strzał na bramkę rywala, broni Rufin Włodarczyk jednak wobec dobitki Marka Moskala jest on bezradny. Wynik ustalił w 8 minucie trzeciej tercji Teddy Costa, po dwójkowej akcji ze swoim bratem Gabrielem.

Po meczu powiedział:

Tomasz Jóźwik (Naprzód Janów): Mecz ogólnie oceniam jako wyrównany, przeciwnicy byli nieco szybsi , groźnie kontratakowali. Jeśli chodzi o nas to znów zawiodła skuteczność. Grraliśmy ponadto na cztery piątki i nie umieliśmy "znaleźć" odpowiedniego tempa.
Wuzel
ŚRODULAK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej