Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MACIEK 86 2005-07-16, 8:07 pm

Nie wiecie gdzie będą rozgrywane sparingi Zagłębia po powrocie do kraju??Chodzi mi czy w Sosnowcu czy na wyjazdach??
MACIEK 86

Postprzez G@L@ 2005-07-16, 9:23 pm

Wie ktos moze dlaczego nie grał nasz nr 1 w bramce ?
G@L@

Postprzez tomas1906 2005-07-18, 12:37 pm

jak ktos bedzie cos wiedzial o dzisiejszym meczu to niech wzuci info
tomas1906

Postprzez olo69 2005-07-18, 12:51 pm

ja wiem o której jest godzinie :lol:
Die Höhepunkte im Rahmen des siebentägigen Aufenthalts in Höckendorf sind die beiden Testspiele: am Montag, 18. Juli, um 18.00 gegen den polnischen Zweitligisten Zaglebie Sosnowiec (in Wilsdruff)
olo69

Postprzez MACIEK 86 2005-07-18, 7:26 pm

SC Paderborn 1-2 Zagłębie Sosnowiec
Bramki dla Zagłębia: Marcin Warakomski 3, Dawid Skrzypek 11

Zagłębie Sosnowiec: Bęben - Warakomski (46 Kłoda), Malinowski (46 Hošić), Treściński, Adžem - Skrzypek, Morawski (75 Szatan), Lachowski (46 Butryn), Paczkowski (46 Chwalibogowski) - Małocha (46 Wolański), Zubanović
MACIEK 86

Postprzez twari 2005-07-18, 8:27 pm

Wynik swietny! Tylko nasza strzelba sie zaciela... :roll: Kolejny sparing z zerowym dorobkiem... Oby sie Malocha w lidze obudzil!
twari

Postprzez MarcelZS 2005-07-18, 8:51 pm

Małocha to Małocha, ale Pitry chyba już powinien zacząć grać, ale z tego wynika że jeszcze przez miesiąc może nie wyjść w 11. :cry:
MarcelZS

Postprzez MrCricket 2005-07-18, 9:21 pm

Fajny wynik ,a gra podobno też.Też mam nadzieje, że Małocha w lidze się rozstrzela i będzie ok. Albo przynajmniej będzie skupiał uwage obrońców , a strzelać będą inni.
MrCricket

Postprzez MACIEK 86 2005-07-18, 9:23 pm

Drugi sparing i drugi gol Wary może będzie z tego zawodnika jeszcze pożytek
MACIEK 86

Postprzez twari 2005-07-18, 9:26 pm

MACIEK 86 napisał(a):Drugi sparing i drugi gol Wary może będzie z tego zawodnika jeszcze pożytek

No widac ze sie zmobilizowal bo strach mu w dupe zajrzal... :) Tzn jego sytuacja byla niepewna... no ale teraz chyba przekonal do siebie trenejra! :)
twari

Postprzez mały 2005-07-19, 7:07 am

Trochę martwi absencja Przemka i fakt , że napstnicy nie bardzo się wstrzelili !
mały

Postprzez olo69 2005-07-19, 6:40 pm

Do plánu přípravných utkání A mužstva na novou sezónu přibyl další atraktivní soupeř
Ve středu 20. července 2005 v 17.00 hodin nastoupí na Městském fotbalovém stadionu Srbská další tým z Polska, tentokrát účastník druhé polské ligy ZAGLEBIE SOSNOWIEC.
Vstupné je 30 Kč a pokladna na stadionu (u konečné zastávky trolejbusu č. 32) bude otevřena hodinu před výkopem.

jakby się ktoś wybierał to już zna cenę :wink:
olo69

pewnie będzie cicho, bo o wielkie Niemiaszki wystawiły do...

Postprzez Blajpios 2005-07-19, 8:38 pm

wiatru. Jeden sparing (z niższych lig) - zmieniony przeciwnik; ten najmocniejszy, najatrakcyjniejszy - wypiął się. Po raz kolejny. W drodze powrotnej rezerwowo z przeciwnikiem chyba nie tak atrakcyjnym - dobrze, że chociaż dla nich Zagłębie jest atrakcyjne... Nie oszukujmy, nie jest to w zamian - także dlatego, że potyczka jest nie w ramach zgrupowania a zapewne i nie przez organizatora wyjazdu znaleziony, w drodze powrotnej pewnie "samo" Zagłębie znalazło (tu być może inaczej, niemniej nawet jeżeli znalazł tego rywala organizator, to trudno powiedzieć w zamian, bo przecież nie dla jego atrakcyjności jechano na obóz). Tak - ale tym razem pewnie cicho będzie, bo to nie Węgrzy, tylko Ich Wysokoście Niemce.
Blajpios

Postprzez Leyton 2005-07-19, 8:55 pm

Nie wiem dokładnie o co konkretnie teraz Ci chodzi? FC Brno to drużyna z czeskiej 1 ligi. Energie Cottbus z 2 niemieckiej. Jedni z tak zwanym "palcem w nosie" (Brno) ograli GKS Bełchatów, a drudzy zainkasowali od Bełchatowa 3 gole. Energie gra obecnie w tej samej lidze, co pokonany przez Zagłębie w poniedziałek SC Paderborn. Więc nie byłbym taki pewien, kto pod względem sportowym jest atrakcyjniejszym rywalem.
Sam swoim postem podkreśliłeś, bardzo wątpliwą moim zdaniem wyższość "wielkich" Niemiaszków z prowincjonalnego miasteczka w przygranicznych Łużycach nad "rezerwową" Twoim zdaniem drużyną ze stolicy Moraw.
Leyton

chodzi ociszę, gdy "pokręcono" wNiemczech - Węgry:

Postprzez Blajpios 2005-07-19, 10:36 pm

Leyton napisał(a):Nie wiem dokładnie o co konkretnie teraz Ci chodzi? FC Brno to drużyna z czeskiej 1 ligi. Energie Cottbus z 2 niemieckiej. Jedni z tak zwanym "palcem w nosie" (Brno) ograli GKS Bełchatów, a drudzy zainkasowali od Bełchatowa 3 gole. Energie gra obecnie w tej samej lidze, co pokonany przez Zagłębie w poniedziałek SC Paderborn. Więc nie byłbym taki pewien, kto pod względem sportowym jest atrakcyjniejszym rywalem.
Sam swoim postem podkreśliłeś, bardzo wątpliwą moim zdaniem wyższość "wielkich" Niemiaszków z prowincjonalnego miasteczka w przygranicznych Łużycach nad "rezerwową" Twoim zdaniem drużyną ze stolicy Moraw.

Cieszę się, że wiesz, z kim grają. Ja na ile znam język Moraw, z postu wyżej zrozumiałem, wydawało mi się, wszystko - tylko z kim grają, nie. Nie jest to duży żal do olo69, bo dzięki mu, że taką ciekawą propozycję znalazł i przekazał. Sądziłem wszakże, że tak nazwany stadion może być w różnych miejscowościach, nieprawdaż? Zajrzałem więc na główną stronę, w spraringi, do notatki z ostatniego meczu - nie znalazłem. Napisałem więc "chyba" - właśnie w tej supozycji, to znaczy, że nie jestem pewien tezy, czy to rzeczywiście mniej atrakcyjny przeciwnik, jako że nie jestem pewien - ba, nie wiem - kto nim jest i jedynie określam go na poziomie tego, co wydedukować da się z posta olo69. Między innymi śladem - acz niejednoznacznym - jest, że Zagłębie jest określane jako "atrakcyjny". Mogło to być określenie na poziomie aktualnej pozycji polskiego piłkarstwa i jego reprezentanta ze środka II ligi. Jeżeli więc dla nich taki przeciwnik jest atrakcyjny, to pewnie też wysoko nie są - a przykładowo II liga niemiecka ogólnie chyba jednak stoi wyżej niż polska czy czeska (gdyby to taki był przeciwnik). Co prawda, mogło być i tak, że ktoś znając historię, tradycję kontatków, z tej pozycji ocenia Zagłębie, niezależnie od własnej pozycji i obecnej Zagłębia - i to się potwierdziło. Z czego się cieszę i zapunktowali Morawianie (bo podejrzewam, że to z ich strony wzięte było). Niemniej - nie musiało tak być. Stąd - "chyba"
Uff, dokładne tłumaczenie zawsze czas zajmuje - i kurcze, ucieka inny temat, m.in. prezydencki, bo przerażenie ogarnia patrząc na tamten wątek - ale sorry za dygresję. Chcę pokazać, że ceniąc dotychczasowe dyskusje, warto dokładniej wytłumaczyć się, bo dawne sensowne dyskusje tylko wzmagają szacunek, choć nie zmienia to faktu, że trwa się w innej opinii lub w odrzuceniu w tym akurat wypadku czyichś argumentów. Przy czym, rzecz jasna, nie oznacza to krytyki całościowej, bo choćby wiedza inna u drugiego niż u pierwszego, pośpiech pierwszego przy pisaniu skrótami - może doprowadzić do rozbieżności.
W każdym razie - cieszę się z przeciwnika, cieszę z podejścia zupełnie innego ze strony klubu FC Brno aniżeli to było ze strony Energie.
Niemniej całość - to szła w innym kierunku. Pamiątam, jak po dobrym obozie na Węgrzech narzekano na niesolidność organizatora w zapewnieniu sparingpartnerów i że to taka "ohyda", że "już nigdy więcej". Pojechano więc do Niemiec. I co? - bynajmniej nie wiele lepiej, albo tak samo. Najpierw miały być nawet 4 sparingi, 2 na pewno z II ligą, w tym Energie. Potem podano pierwszego przeciwnika i że będą 3 sparingi. Potem któregoś zmieniono - potem odpadła Energie. Natomiast nie wiadomo, tak naprawdę - czy Brno, to zasługa organizatora obozu, czy już samego Zagłębia. Jeżeli organizatora obozu - to jeszcze nie wypada najgorzej, węgierski chyba rzeczywiście gorzej. Tyle, że nie były to takie dysproporcje, by tamtego mieszać z błotem a tego tylko chwalić i przemilczać to, co u tamtego się nie podobało. Jeżeli mecz z Brnem załatwiało samo Zagłębie - to jeszcze gorzej. I tyle.
Na pewno nie jest to powód jak Helena, by zaraz wytoczyć wojnę światową. :-) Pozdrawiam.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna