TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2005-06-29, 1:29 pm

NASTEPNY RAZ POWIEDZ ROBOLOWI, ŻE JAK MA PROBLEM TO MOŻE MIEĆ WIĘKSZY . :twisted:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez krzysztof 2005-06-29, 2:05 pm

żenada, aż żal patrzeć na to podejście UM do sprawy Stadionu Ludowego.
Jak człowiek sobie popatrzy później na zdjęcia z budowy stadionu Korony to ręce opadają na myśl o tych naszych radnych i innych urzędasach z UM.
Foto z budowy
krzysztof

Postprzez tomas1906 2005-06-29, 2:12 pm

wyglada na to ze konkretni ludzie musza tam pujsc i ich przypilnowac bo w inny sposob stadin bedzie rozkopany na podbeskidzie
tomas1906

Postprzez YOOSHKY 2005-06-29, 2:32 pm

Wystawimy wartę z aparatami :) Cały dzień obstawa i galeria z postępu prac, fotki do UM :)
YOOSHKY

Postprzez SCORPARO 2005-06-29, 2:36 pm

... niestety... żal patrzeć to za mało powiedziane!!
Moje zdanie jest takie : "żyjemy jeszcze w głębokiej komunie, i w myśl zasady CZY SIĘ STOI, CZY SIĘ LEŻY... panowie "budowlańcy" wywiązują sie ze swoich obowiązków wyśmienicie ..."
Firma wygrała przetarg, zainkasowała gotówkę i tradycyjnie jak to w Polsce, maja głęboko w DUPIE termin (jeżeli takowy istniał - przecież musiał). Odszkodowanie za przekroczenie terminu to zapewne jakaś marna kwota, którą prezes owej "firmy" wyłoży z własnych zaskórniaków, nie odczując tego wogóle.

Pisanie do UM, robienie zdięć, podsyłanie kontroli na stadion i wszelkie przejawy zainteresowania remontem, będą traktowane jak kolega który wykonał zdięcia, czyli po CHAMSKU. Powiem tak (już nie raz pisałem): mało kogo obchodzi stadion Ludowy (władze miasta w szczególności sie nim "interesują"), a juz remont to chyba tylko nas, kibiców.

Normalnie żal mi nas (kibiców)... ehhh...
SCORPARO

Postprzez krzysztof 2005-06-29, 3:23 pm

to może zgłosić sprawę do programu "Uwaga".
Jak się Rychu Cebula zwali do UM to od razu prace ruszą z buta.
krzysztof

Postprzez MarcelZS 2005-06-29, 3:26 pm

Macie racje, no ale to chyba kierownikowi stadionu i jednocześnie nadzorcy remontu powinno zależeć na szybkim tempie prac, no chyba że Pan Baczyński ma wszytko jak i robotnicy na zdjęciach w DUPIE.

Nie wspomne o Drążkiewiczu, którego jak wiecie córa trenuje w nowej hali szermierczej, wieć niC dziwnego że sama budowa i termin odania hali go interesował.
(a już nie będe pisał, że "proponował odpuszczenie meczów z polonią bytom o ekstraligę hokejową - bo to dla niego kolejny problem).

CO NIEKTÓRYM DZIAŁACZĄ WYDAJE SIĘ ŻE PRACUJĄ DLA SOSNOWIECKIEGO SPORTU - A PRAWDA JEST TAKA JAK SIĘ OGLĄDA ZDJECIA Z NP. Z KIELC I Z NASZEGO LUDOWEGO - TO OBRAZ NĘDZY I ROZPACZY.
MarcelZS

Postprzez mdc dg 2005-06-29, 3:55 pm

Przecież ten "wielki remont" to w tydzień fachowa firma by zrobiła przecież to nie jest nawet pół sektora jak z jednej tak i z drugiej strony krytej.Kur.a śmiech i żenada :(
mdc dg

Postprzez Robson_sc 2005-06-29, 4:03 pm

Ja popieram Krzysztofa. "Uwaga" to dobry program do tego by prezentowac w nim takich ludzi jak ekipa odpowiedzialna za remint Ludowego. Ja wiem ze to moze utopia bo sprawa ma zbyt waski wymiar itd. ale sprobowac zawsze mozna.
Robson_sc

Postprzez YOOSHKY 2005-06-29, 4:03 pm

Co tu więcej pisać... miastem rządzą DEBILE i KRETYNI, Ludowy to nie jedyny przykład, wystarczy spojżeć na tempo prac remontowych wiaduktu na ekspresówce koło Górniczego, cały ruch Katowice-Dąbrowa G.-Kraków puszczany jest przez Grota Roweckiego-Orlą-Będzińską, robią i robią i gówno widać, jeszcze troche i cała G. Roweckiego będzie się nadawać jedynie do jazdy traktorem albo czołgiem - pomijam już kwestię korków. Co z tego że są upały nawierzchnia nie ma pełnej nośnoci - będą się jebać jeszcze przez rok. Piszę ten przykład tylko dlatego by pokazać że władza miasta nie ma zielonego pojęcia o niczym, zero logiki, zero oszczędności, co to k***a jest?!!!!!!!!!!

Proszę moda o wyrozumiałość, sam usunę wylgaryzmy jak mi tylko trochę przejdzie.....
YOOSHKY

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-06-29, 4:22 pm

a kolejnym przykladem moze byc most na centrum ten na Pilsudzkiego
SOSNOWIEC*

Postprzez tomas1906 2005-06-29, 4:29 pm

Robson_sc napisał(a):Ja popieram Krzysztofa. "Uwaga" to dobry program do tego by prezentowac w nim takich ludzi jak ekipa odpowiedzialna za remint Ludowego. Ja wiem ze to moze utopia bo sprawa ma zbyt waski wymiar itd. ale sprobowac zawsze mozna.

Mi sie wydaje ze jak im cos takiego zglosisz to sie tym nie zajma bo maja setki warzniejszych spraw niz przestarzaly stadion ludowy to jest sprawa regionalna wiec raczej nic z tego
tomas1906

Postprzez Robson_sc 2005-06-29, 4:54 pm

Dokladnie to samo mialem na mysli piszac ostatni zdanie mojego posta. Chodzilo mi raczej o sposobu dzialania naszego UM opierajac sie m. in na stadionie. Faktycznie raczej sie tym " Uwaga" nie zajmie ale naglosnic sprawe w mediach regionalnych jakos mozna.
Robson_sc

Postprzez MarcelZS 2005-06-29, 5:47 pm

Pytanko:

1. Czy stowarzyszenie kibiców Zagłębia petycje już wystosowało do włądz miasta i klubu - bo to wreście też klub powinnień pchać sprawę?
(Wiem, że petycjami nik się specjalnie nie przejmuje, ale warto wszystkie możliwe srogi wyczerpać i powalczyć).

2. Można te fotki z zapracowanymi kopaczmi wysłąć do firmy prowadzącej remont, a poza tym jak w mediach trafi się nazwa firmy to i opinie trochę stracą?

- A pozatym przetarg wygrała firma, która nie oferowała najniższej ceny, ale przez poparcie w zasiadających w komisji - bowiem trzy firmy ze względów "formalnych" zostały odrzucone - (co miało swoje uzasadnienie tylko w jedym przypadku)
MarcelZS

Postprzez Lukasz_1906 2005-06-29, 5:53 pm

ten remont to jeden wielki cyrk ...
najlepszy motyw jak koparka robi , a robole sie opierdalają - no śmiechu warte , troche mi boki wyrwało ! A z drugiej strony TRAGEDIA :?
Lukasz_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna