Tutaj prosze zgłaszać błędy z działaniem serwisu.

Wszelkie uwagi i pomysły dotyczące funkcjonowania forum oraz serwisu.

Moderatorzy: flex, krzysiu, swiezy52

Postprzez adas 2006-08-11, 8:06 am

Przemek26 napisał(a):
Machel napisał(a):właśnie nowego nicka nie da sie zarejestrować po sprawdzeniu loginu pisze
Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'strona_zs'@'localhost' (using password: TAK) in /home/zaglebie/www/register.php3 on line 66
Nie mogę się polaczyc z bazą :!: :!: :!: :!: Prosze coś z tym zrobić

Zgadza się za chiny nie da sie załozyć nowego konta.
PROBLEM CHYBA NAPRAWIŁEM. MÓWIE CHYBA BO SIĘ MAŁO NA TYM ZNAM, ALE U MNIE JUŻ PRZECHODZI.
adas

Postprzez Machel 2006-08-11, 8:47 am

adas napisał(a):
Przemek26 napisał(a):
Machel napisał(a):właśnie nowego nicka nie da sie zarejestrować po sprawdzeniu loginu pisze
Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'strona_zs'@'localhost' (using password: TAK) in /home/zaglebie/www/register.php3 on line 66
Nie mogę się polaczyc z bazą :!: :!: :!: :!: Prosze coś z tym zrobić

Zgadza się za chiny nie da sie załozyć nowego konta.
PROBLEM CHYBA NAPRAWIŁEM. MÓWIE CHYBA BO SIĘ MAŁO NA TYM ZNAM, ALE U MNIE JUŻ PRZECHODZI.

tak da sie już logować :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :) :)
Machel
Żółta kartka

Postprzez Soyer 2006-08-11, 8:52 am

Miłosz napisał(a):
Miłosz napisał(a):Czy ktoś z Was może mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego przy otwieraniu avika z bramkami jakimkolwiek programem(Media Player, Quick time,Best player) po pierwszych dwóch sekundach filmik staje i wychodzi jakiś tam błąd??

Czy ktos wie dlaczego tak się dzieje, ponawiam pytanie.

Kolejnym problemem jest brak możliwości zatypowania w konkursie Typuj wynik, wyskakuje mi,że podałem złe hasło...(raczej jest to nie możliwe, gdyż gram tam od początku i pamiętam jakie hasło mam)

Tak jak napisal Adam - typer naprawiony
Odnosnie avi. Proponuje abys usunął wszystkie kodeki jakie masz na komie i zainstalowal tylko divxa 6.2
Soyer
Moderator

Postprzez vixen 2006-08-11, 9:36 am

Witam
Jeszcze odnośnie typera rejestracja przebiega bez problemowo natomiast jest problem przy aktywowaniu konta z linka który został wysłany na maila
Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'strona_zs'@'localhost' (using password: TAK) in /home/zaglebie/www/aktywacja.php on line 40
Nie mogę się polaczyc z baza.
Pozdrawiam
vixen

Postprzez Machel 2006-08-11, 9:47 am

vixen napisał(a):Witam
Jeszcze odnośnie typera rejestracja przebiega bez problemowo natomiast jest problem przy aktywowaniu konta z linka który został wysłany na maila
Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'strona_zs'@'localhost' (using password: TAK) in /home/zaglebie/www/aktywacja.php on line 40
Pozdrawiam

u mnie to samo :evil: prosze coś z tym zrobić :!: :!: :!: :!:
Machel
Żółta kartka

Postprzez adas 2006-08-11, 10:00 am

Machel napisał(a):
vixen napisał(a):Witam
Pozdrawiam

u mnie to samo :evil: prosze coś z tym zrobić :!: :!: :!: :!:
SPRAWDZCIE TERAZ
adas

Postprzez Machel 2006-08-11, 10:07 am

Działa mistrzu 8) 8) 8) 8) 8) 8) :twisted: :twisted: :D :D :D
Machel
Żółta kartka

Postprzez adas 2006-08-11, 10:08 am

OKI CIESZĘ SIĘ.
adas

cieszę się, że niektóre błędy usunięto.

Postprzez Blajpios 2006-08-11, 6:06 pm

Chodzi mi o kłopoty techniczne, o których ostatnio Koledzy pisali. Cieszę się, że serwis poprawia jakość techniczną i rozwija się w tej dziedzinie.
Także błędy natury "ludzkiej", o których pisałem, zdają się być jakoś podejmowane - i to obustronnie. Świadczy o tym wpis kol. Krawca w wątku o Stadionie Ludowym - który jednocześnie dziękuje kol. Adasiowi, czyli chyba to świadczy o pozytywnych działaniach obustronnych. Niemniej, jednak chyba brak trochę do rozwiązania. Niedobrze jednak by było, gdyby "błędy wzajemnej wrogości" - utrwaliły się w serwisie.
Blajpios

Re: cieszę się, że niektóre błędy usunięto.

Postprzez adas 2006-08-11, 7:03 pm

Blajpios napisał(a):Chodzi mi o kłopoty techniczne, o których ostatnio Koledzy pisali. Cieszę się, że serwis poprawia jakość techniczną i rozwija się w tej dziedzinie.
Także błędy natury "ludzkiej", o których pisałem, zdają się być jakoś podejmowane - i to obustronnie. Świadczy o tym wpis kol. Krawca w wątku o Stadionie Ludowym - który jednocześnie dziękuje kol. Adasiowi, czyli chyba to świadczy o pozytywnych działaniach obustronnych. Niemniej, jednak chyba brak trochę do rozwiązania. Niedobrze jednak by było, gdyby "błędy wzajemnej wrogości" - utrwaliły się w serwisie.
NIE MA TU MOWY O WROGOŚCI. WYTŁUMACZYŁEM KOLEDZE KRAWCOWI, ŻE ANI JA ANI NIKT Z NASZEGO SERWISU NIE MA DO NIEGO NIC PERSONALNIE CZY TEŻ DO SERWISU PRZEZ NIEGO PROWADZONEGO. SZUKAMY W TEJ CHWILI NAJKORZYSTNIEJSZEGO ROZWIĄZANIE CAŁEJ SYTUACJI. PROBLEM TKWI W JEDNYM. SERWIS 100% ISTNIEJE JUŻ 6 LAT. NA POCZĄTKU JEGO DZIAŁALNOŚCI KOLEDZY MONTI CZY SOYER Z WŁASNYCH PENSJI WYKŁADALI PIENIĄDZE NA JEGO UTRZYMANIE. PROSZĘ O ZROZUMIENIE, ŻE NIE TOLERUJEMY JAKIEJKOLWIEK REKLAMY SERWISÓW KOMERCYJNYCH ( A TAKIM SAMI SIĘ NAZWALI KOLEDZY KRAWIEC I SKÓRA, STWIERDZAJĄC ŻE SĄ PO TO ABY ZAROBIĆ PIENIĄDZE), KTÓRE W SZYBKI SPOSÓB PRAGNĄ DOJŚĆ DO TEGO, DO CZEGO 100% DOCHODZIŁO LATAMI. PRAGNIEMY ROZWIĄZAĆ TĄ KWESTIĘ, W TEJ CHWILI JEDNAK NIE POTRAFIMY ZNALEŹĆ ZŁOTEGO ŚRODKA.
adas

w nawiązaniu do tego, co napisał dobrze kol. Adas

Postprzez Blajpios 2006-08-11, 11:56 pm

Przepraszam, nie cytuję odnośnych tekstów, choćby tylko tego, który kol. Adas napisał: bo tuż powyżej one są - a zarazem pewnie ten niniejszy mój wpis nie będzie wiele krótszy od mojego, hm, ;-) standardu, więc nie chcę przedłużać.
W gruncie rzeczy, chcę napisać, że ta odpowiedź kol. Adasia jest dla mnie pocieszająca bardzo, choć zdawać by się mogło, że nie powinno być za dużo entuzjazmu, skoro się potwierdza, że jest jakiś "wieczny szach" na horyzoncie.
Jest tak jednak pocieszająco dla mnie - bo pisząc poprzedni mój wpis, jak i ten pierwszy na obecnie poruszany temat: po prostu wyrażałem zaniepokojenie czymś poważnym, jak i nadzieje, jakie żywiłem. Pozwalam sobie przypuszczać, że nie tylko ja odbierałem symptomy ostrego sporu z niepokojem oraz nie tylko ja chciałem mieć wspomnianą nadzieję. Dlatego pozwalałem sobie pisać publicznie, nawet przecież będąc słabo zorientowany w szczegółach. Dlatego cieszę się - że pomimo tych realnych sygnałów niepokojących: piszecie, że wykluczona jest wrogość. To najważniejsze. W tej sprawie pisałem. Ludzie Zagłębia, wiele zaangażowania, prywatnego czasu, poświęcenia wkładający w tę działalność - nie powinni dojść do wrogości. Symptomy narastającego niebezpieczeństwa były już natomiast widoczne.
To normalna rzecz, że - w miarę rozrostu pewnych organizacji, przypływu ludzi: zaczynają się pewne wyraźne odrębności. Grupa rozwijająca się - musi to dopuścić. Jak jest pierwotny entuzjazm, jak nie ma za dużo ludzi, jest sytuacja "defensywna", to pomija się nawet duże różnice, osobiste związki wystarczają, by te różnice "przeskakiwać", nie zauważa się, bądź nie utrudniają za bardzo te rozbieżności. W miarę rozwoju - naturalnie, że one urastają. Chodzi o to, by mieć odpowiednią świadomość, mądrze nad tym panować, nie robiąc "casus belli" zaraz z tego, że wykształcają się nawet przeciwne lub wręcz przeciwstawne interesy. Niech powstają. Natomiast niech nie przerodzą się w walkę. -(Myślę, że po części tej mądrości mogło braknąć wywodzącym się przecież z opozycji przeciw komunistycznym niesprawiedliwościom w Polsce nurtom PO i PiS - między innymi). Jeżeli nawet miałby być jakiś wróg - to nie jest on w tym układzie rozrastającym się, pomiędzy tymi, co związali się dobrą pewną ideą - lecz poza nim( (i koniecznie nie można dać sobie "odwrócić" tego myślenia). Myślę też, że nie ma aż tak poważnych różnic na tym gruncie kibicowskim. Tym bardziej więc powinno być dobrze. Zwłaszcza - że przecież Zagłębie, to ta rzeczywistość, która tak mocno łączyła. Dobrze też więc - że wykształcają się różne nurty. Bardziej kibicowskie, bardziej reprezentujące klub, w końcu - patrzące przez pryzmat bardziej regionu niż samego sportu itp.
Dlatego, choć oczywiście ze smutkiem przeczytałem, że jest "martwy punkt" w szukaniu rozwiązania - to ja ucieszyłem się. Co prawda, rzecz jasna, jedynie ze znaku, że nie "przełamała się" sytuacja w niedobrym kierunku "narastania żali". Jednak - to dużo.
Mocno oparłbym się też na pozytywie - że obustronnie szuka się rozwiązania.

Dopiero potem - trochę podejmowałbym dyskusję.
Najpierw - podkreślając wyraźnie, że kol. Monti i Soyer mają niepodważalne zasługi, których nikt nie powinien podważać (nie sądzę, by np. kol. Krawiec podważał, ale chodzi o wydźwięk ogólny) - co do po prostu poświęcenia się, dzięki któremu w dużej mierze ten portal powstał. Na pewno - nie byłby ten portal taki, gdyby na tej bezinteresowności nie bazował.
Niemniej, nie jest też i tak, że nie ma innych, "mniejszych" stopni bezinteresowności, które bynajmniej nie tracą waloru godnego podziwu: bezinteresowności (podobne znane mi problemy mają np. tak szlachetne instytucje, jak hospicja dla umierających, gdzie jedni uważają, że koniecznie trzeba czystej bezinteresowności, inni zaś pytają, skoro poświęcają wiele godzin, ponad dniówkę, to może mogą mieć jakiś dochód, na poziomie niższego, niż dostaje ktoś, kto mniej zniechęcające prace podejmuje).
Czyli - to co do uznania bezinteresowności, oraz jej stopniowalności.
Dalej. Może też interpretacja słów kol. Krawca o komercji - jest możliwa także inna? Zresztą, czerpiąca i z "doświadczenia 100%", mianowicie, że kasa na działalność zdobyta: stwarza większe możliwości, więc lepiej udaje się działać? Czyli - tu by trzeba pytać, do jakiego stopnia ta kasa ma być w ich intencjach osobistym utrzymaniem, do jakiego - zwiększeniem możliwości działania serwisu, najszerzej chyba w Zagłębiu Dąbrowskim zakrojonego, jeżeli chodzi o ambicje fascynatów? Ba - a nawet, jeżeli dochodziłyby jakieś osobiste korzyści, to nie niweczy zaraz pozytywności wkładu w sprawę bliską sercu wszystkich Zagłębiaków.
Nie zmieniając punktu 1a (szacunek dla czystej bezinteresowności, także w wypadku serwisu) - nie likwidujemy znaczenia punktu 2 (i vice versa).
Przepraszam. :oops:
Znowu nie tylko, że "wywody długaśne" popełniłem, będące "grzechem ponadśmiertelnym" dla przeciętnego forum - to jeszcze niebezpiecznie zbliżyłem się do tego, co sam uznałbym za pójście za daleko z wywodami w jednym forumowym wpisie. Fakt. Co prawda, "proszę Wysokiego Sądu" ;-) na usprawiedliwienie mam fakt, :twisted: że... to nie jest przeciętne forum :D ! Po prostu - chciałem wyrazić i moje przekonanie o wadze tego sporu, jeszcze bardziej o potrzebie dorastania do mądrości trudnej - no i chciałem czymś być może pożytecznie się podzielić, by nie być całkiem gołosłownym, gdy piszę pozytywne rzeczy np. o tym serwisie.
Blajpios

Postprzez keff79 2006-08-21, 9:45 am

Nie błąd, a przypomnienie..

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3262

100lat! 100lat! 100lat! i powrotu do 1 składu..
keff79

Postprzez Machel 2006-09-15, 7:12 pm

coś sie piepszy z typuj wynik pisze hasło niepoprawne gdy hasło napewno wpisuje prawidłowe
Machel
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2006-09-24, 11:43 am

Coś nie tak jest z ocenianiem piłkarzy
Chyba że tylko u mnie na FF nie działa.
Przemek26

Postprzez Monti 2006-09-24, 2:15 pm

juz
Monti
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum oraz serwis zaglebie.sosnowiec.pl