"JAK CIĘ WIDZĄ ,TAK CIĘ PISZĄ.KILKA SŁÓW O..."

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

"JAK CIĘ WIDZĄ ,TAK CIĘ PISZĄ.KILKA SŁÓW O..."

Postprzez WOJTEK 2003-05-16, 9:05 pm

DZISIAJ JADĄC NA MECZ JECHAŁEM ZE ZWYKŁYMI LUDĹšMI.NIEZŁE MAJĄ ZDANIE O KIBICACH.MAM KILKA PRZYKŁADÓW:
1.POCIĄG DO KATOWIC.KOLEŚ MÓWI,ŻE JADĄ BANDYCI,ŻE TERAZ TRZY DNI TRWA TERROR.
2.LUDZIE NA DWORCU W KATOWICACH-LAĆ TYCH BANDYTÓW.POZABIJAĆ,POZAMYKAĆ.
3.KATOWICE BRYNÓW.KOLEŚ NA ULICY DO PLICJANTA:"DAJCIE MI KARABIN TO SAM ICH POZABIJAM".KOLEJNY TYPEK:"POWINNI ICH LAĆ ŁAŃCUCHAMI".TEN OD KARABINÓW USŁYSZAŁ ODE MNIE ZJEBKĘ.

ALE TEŻ COŚ INNEGO.JEDZIEMY JUŻ Z POWROTEM.PATRZĘ A TU KOLEŚ STOI NA SIEDZENIU I NOGĄ TRZYMA OTWARTE OKNO.NO k***a...ALE GO ZJEBAŁEM.
PRZEZ TAKICH DEBILI POTEM TRZEBA SŁUCHAĆ OPINII...
Ostatnio edytowano 2003-05-16, 11:23 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Tomano 2003-05-16, 9:37 pm

Pewnych stereotypow nigdy sie nie zmieni ale inna sprawa jest jakas dyscyplina, której u nas prawie nie ma. kazdy robi co chce. zgadzam sie , ze tak nie moze byc ale to zalezy tylko od nas, sami musimy tego pilnowac, dawac przyklad a jesli nic nie skutkuje to dac kilka klapsow i wten sposob wychowywac. pozdrawiam
Tomano
Adventure Group

Postprzez rados 2003-05-16, 9:42 pm

Pewnie nie da się upilnować każdego kibica.Tylko najgorsze są takie hojraki (mam nadzieję że napisałem przez właściwe "h" :lol: ),które gdy są w grupie to myślą żę im wszystko wolno (czyt.noga na oknie itp.)Trza ich tego oduczyć,bo póżniej takie zachowanie rzutuje na odbiorze kibiców prze "zwykłych " ludzi.
rados
Zagłębiak

Postprzez pszemko 2003-05-16, 11:18 pm

Najbardziej wkurzaja są te szczury którzy mają po 14-17 lat i kozaczą do wszystkiego i wszystkich. Zwrócisz takiemu uwge to jest oburzony bo przecież on ma szlik Zagłębia i jemu wszystko wolno. Moim zdaniem przed każdym wyjazdem powinna byc robiona selekcja i szczury powinny zostawać na dworcu lub pod halą na Żeroma w zależności gdzie jest zbiórka.
Ciekaw jestem jeszcze ko wyrzucał z przedziałów świetlówki na dworcu w katowicach. Jemu też by się przydał "klaps ogłuszajacy" Może by sie oduczył !!!

Pozdrowienia dla NORMALNYCH !!!
pszemko

Postprzez Kamilsts 2003-05-16, 11:54 pm

Niewiem czy taka selekcja to dobry pomysł :-) bo to przecież przyszłość naszego ruchu kibicowskiego ! Można taką robić na wyjazd do Gdynii czy Szczecina chociaż wtedy pewnie będzie nie potrzebna :-)
Ale ustawić takich młodych można żeby nie świrowali bo to we łbach się przewraca ! No chyba żeby jeździć dwiema grupami :-) I ciekawe co by robili jakby sami przez np Katowice szli :-) Też pewnie by kozaczyli :twisted:
Kamilsts

Postprzez Sadek 2003-05-17, 8:10 am

pszemko dzieki za pozdrowienia :wink:
Sadek
dj. transfer

Postprzez Tomano 2003-05-17, 11:33 am

Selekcja to nie jest dobry pomysl poniewaz te mlode chlopaki za kilka lat beda stanowic o sile Zaglebia. Nie mozna ich zniechecac do chodzenia na mecze.... wrecz odwrotnie! Trzeba tylko trzymac towarzystwo krótko za morde i tyle! Pozdro
Tomano
Adventure Group

my

Postprzez fan78 2003-05-17, 12:07 pm

Ja tez wczoraj troche sobie posłuchalem na stadionie Rozwoju,siedzialem po drugiej stronie,widzialem tam tez kilku stalych bywalcow z Ludowego.Najpierw stalem kolo grupki kilofków którzy toczyli dyskusje kto awansuje,jeden rzucił cos takiego: "Jo bych woloł co by andraich miół ta druga liga niz te ciule z Piasta,oni juz tym kupowaniem szpili to mnie nerwują!!!" W przerwie poszedlem sobie do knajpki na piwko,dosiadlem sie do grupki innych kilofków,tam tez obiektywnie stwierdzili ze awans nalezy sie Zagłebiu.Co do kibicow to jak juz wychodzilem ze stadionu jeden z ochroniarzy rozjebał mnie textem.Zwrocil sie do swojego ziomka w te słowa: "Mietek pieronie ty lepiej uwozoj! Zagłebioki maja transparent:'Łowcy hanysów'!"Co do innych na stadionie to wlasnie na ten transparent najbardziej sie pienili,hehe,nie da sie ukryc,on robi wrazenie.Pozdrawiam!!!
fan78

Postprzez rados 2003-05-17, 1:53 pm

Nie ma co śląska gwara jest naprawdę śmieszna :D :D :lol:
rados
Zagłębiak

Re: my

Postprzez Kamilsts 2003-05-18, 12:38 am

fan78 napisał(a):Ja tez wczoraj troche sobie posłuchalem na stadionie Rozwoju,siedzialem po drugiej stronie,widzialem tam tez kilku stalych bywalcow z Ludowego.Najpierw stalem kolo grupki kilofków którzy toczyli dyskusje kto awansuje,jeden rzucił cos takiego: "Jo bych woloł co by andraich miół ta druga liga niz te ciule z Piasta,oni juz tym kupowaniem szpili to mnie nerwują!!!" W przerwie poszedlem sobie do knajpki na piwko,dosiadlem sie do grupki innych kilofków,tam tez obiektywnie stwierdzili ze awans nalezy sie Zagłebiu.Co do kibicow to jak juz wychodzilem ze stadionu jeden z ochroniarzy rozjebał mnie textem.Zwrocil sie do swojego ziomka w te słowa: "Mietek pieronie ty lepiej uwozoj! Zagłebioki maja transparent:'Łowcy hanysów'!"Co do innych na stadionie to wlasnie na ten transparent najbardziej sie pienili,hehe,nie da sie ukryc,on robi wrazenie.Pozdrawiam!!!

Wszystko spoko tylko że to jest flaga :-)
Kamilsts

Powrót do Kibice