LIST DO TVN!

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

LIST DO TVN!

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-03-19, 10:15 am

Przedstawiam poniżej list umieszczony na forum kibice.net przez jednego z fanów. Jest to list do redakcji tvn. Bombardujmy redakcję tvn. E-mail, na który należy wysłać ten list to ddtvn@tvn.pl bądź widzowie@tvn.pl.
Jeśli uznacie, że temat zamieściłem w nieodpowiednim miejscu, proszę o przeniesienie go do Hyde Park'u.

"Witam!

Do napisania tego listu sprowokowal mnie material wyemitowany w Panstwa
stacji. Material ten dotyczyl "swiatka kibicowskiego" i byl emitowany w
dzisiejszym (sobotnim) programie "Dzien dobry TVN". Zacznijmy od tego, ze
jeszcze przed emisja materialu, w momencie jego zapowiadania przez
prowadzacych, wiedzialem ze pokazecie w nim stare materialy ze stadionow.
Oczywiscie nie zawiedliscie mnie - materialy glownie z 2000 roku oraz z
meczu z Bygdoszczy byly spory czas temu i nie jest to juz powszechne
zjawisko. Zadziwiliscie mnie jednak emitujac urywek walki w ustronnym
miejscu miedzy Arka Gdynia a Legia Warszawa. Spodziewalem sie, ze juz Wam
sie to "przejadlo". Niestety - ten material to znak rozpoznawczy TVN,
emitujecie go chyba przy kazdej okazji gdy mowa jest o kibicach w
negatywnym swietle. Wlasciwie poztywny obraz kibica w telewizji to
rzadkosc. Jest to przykre bo to "dzieki" Wam (mediom) zawdzieczamy obecny
odbior kibicow przez spoleczenstwo. Ludzie bardzo czesto posluguja sie
stereotypami a dzieki Wam maja juz uksztaltowany wizerunek kibica. Dzieki
Wam ludzie maja o kibicach takie a nie inne zdanie, nawet jesli nie byli
ani raz na meczu a obok stadionu przejezdzaja tylko w codziennej pogoni za
pieniadzem to jednak okazuja sie chodzacymi encyklopediami w sprawach
kibicowskich.
Wracajac do pozytywnego wizerunku kibica chce wymienic tylko KILKA akcji
organizowanych przez kibicow:

a) http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=17418

b) http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=17384

c) akcje z okazji dnia dziecka organizowane przez lodzkie kluby kibica

d) akcja oddawania krwi przez kibicow m.in. Resovii Rzeszow oraz Zaglebia
Sosnowiec

e) akcje odsniezania stadionow

To tylko mala czesc tego typu dzialalnosci kibicow. Niestety Was takie
materialy nie interesuja, bo to sie "nie sprzeda", ludzi bardziej
zainteresuje rzucenie kamieniami w policje... Jest to przykre no ale zdaje
sobie sprawe, ze takie sa obecne realia.
Moglbym sie jeszcze bardziej rozwodzic na ten temat ale szanuje Panstwa
czas i skroce troszke ten list.
Po materiale byla rozmowa, gdzie nie po raz pierwszy "blysnela" Wasza
"gwiazdka" - Pani Kinga Rusin. Nie bede tu komentowal jej ogolnej postawy
i kompetencji ale powiem tylko, ze "blado" wyglada przy Panu Marcinie
Mellerze, ktorego darze duzym szacunkiem i sympatia. Wracajac do
wypowiedzi Pani Rusin, stwierdzila ona iz w rozmowie sprzed tygodnia z
Panem Salakiem wspominal on o poprawie sytuacji na stadionach. Chce
podkreslic ostatnie wyrazenie "sytuacji na stadionach". Zaraz po
wspomnieniu tamtego wywiadu Pani Rusin mowi o zabiciu osoby z Krakowa. No
przepraszam bardzo ale jaki to ma zwiazek z sytuacja na stadionach? To
zdarzenie mialo miejsce na ulicy wiec zupelne nieporozumienie i gafa (nie
pierwsza i zapewne nie ostatnia) Pani Kingi Rusin.
Sprawa zabojstwa z Krakowa spotkala sie z duzym potepieniem wsrod kibicow.
Mozna to bylo zaobserwowac na najpopularniejszym kibicowskim forum oraz
innych klubowych. Dla potwierdzenia tego faktu pozwole sobie umiescic
tutaj link do zdjecia z serwisu www.legialive.pl z wczorajszego meczu z
Cracovia Krakow: http://www.legialive.pl/galeria/foto.php?id=154&f=222
Tym samym jednoznacznie kibice Legii okreslili swoje stanowisko w sprawie
z Krakowa. Jak wiec widac, co ladnie podkreslil Pan Salak, to tylko bardzo
waska grupa osob tworzy takie a nie inne oblicze. Szkoda, ze Wy nie
skupiacie sie na ogole kibicow tylko na tym odsetku.

Nie jest to moj pierwszy list do Panstwa stacji. Wyslalem juz raz list w
tej samej sprawie po programie "Rozmowy w toku" do Pani Drzyzgi.
Oczywiscie odpowiedzi nie otrzymalem nad czym do dzis ubolewam. Mam
nadzieje, ze tym razem potraktujecie mnie powaznie i odpiszecie na moj
list. Licze na merytoryczna dyskusje z Panstwa strony. Czekam z
niecierpliwoscia na Panstwa odpowiedz!

Serdecznie pozdrawiam!"
*FORUMDINHO*

Postprzez wieszczu 2006-03-19, 11:04 am

Naiwnością jest sądzić,że ta plugawa,żydowska stacja potraktuje ten list w należyty sposób.Przecież oni wszystko wiedzą najlepiej.Nie ma to jak CAŁA PRAWDA CAŁĄ DOBĘ :lol:
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez ASTER 2006-03-19, 2:25 pm

Ja tam lubię TVN, bo lubie się z nich pośmiać :wink:
Prowadzący w Magazynie Ekstraklasa "pomarańczka" są z lekka pierdolnięci ( sory za te słowo). Ale co się dziwić - taka stacja :lol:
ASTER

Postprzez xXx_1906 2006-03-19, 2:55 pm

wieszczu napisał(a):Naiwnością jest sądzić,że ta plugawa,żydowska stacja potraktuje ten list w należyty sposób.Przecież oni wszystko wiedzą najlepiej.Nie ma to jak CAŁA PRAWDA CAŁĄ DOBĘ :lol:

MASOŃSKA jak to twierdzi ojciec dyrektor, zawsze możesz przełączyć na TV Trwam :lol:

A tak w temacie to żadne listy nic nie dadzą, a nawet wydaje mi się, że potwierdzą tylko to, że temat budzi kontrowersje co daje dużą oglądalność. Oni patrzą na kasę, nieważne jak byle było o nas głośno. Większość programów w TV pokazuje biedę, niesprawiedliwość, jednym słowem to co najgorsze. Już dawno telewizja nie spełnia swojej roli, nie kształtują żadnych pozytywnych wzorców, zobaczcie nawet na bajki dla dzieci, wszędzie przemoc. Ludzie to oglądają więc takie rzeczy się pokazuje. Ja w TV mam kilka programów które oglądam a wszelkiego typu reportaże typu: Express reporterów, Uwaga, Pod napięciem, Telekurier omijam szerokim łukiem.
xXx_1906

Postprzez wieszczu 2006-03-19, 6:39 pm

Kolego XXX-całkowita zgoda co do treści zawartej w Twoim poście,z jednym wszakże wyjątkiem:tv trwam to absolutnie nie moja bajka.Jakkolwiek domyślam się,że napisałeś to bardziej w formie żartu.Dodałbym jeszcze tylko,że programy typu: Uwaga,Pod napięciem to niemal nieustanne żerowanie na ludzkich tragediach,przede wszystkim na tragediach tych najmniej winnych czyli dzieci.Jak dla mnie jest to po prostu zwykłe skurwysyństwo.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez LucasUSA 2006-03-19, 7:10 pm

Kolego Wieszczu - niestety takie sa prawa rynku - gdyby bydlo przed telewizorami nie siedzialo z otwartymi gebami nie mogac sie nadziwic ludzkim tragediom, to by nie emitowali takich programow. Oczywiscie tego nie pochwalam.
Oczywiscie - kibic "pozytywny" nie jest medialny.
Pozdro.
LucasUSA

Postprzez xXx_1906 2006-03-19, 7:28 pm

Zapomnialem dodać, że te programy o kibicach to większość kibiców ogląda podnosząc ich oglądalność. Czyli sami się przyczyniamy do tego złego wizerunku. Ogólnie proponuję olać TV bo naprawdę niewiele ciekawego tam jest, oglądać tylko programy warte uwagi + wiadomości etc. Wszystko przecież jest w internecie 8) Ja już dłuższy czas tak żyję i jakoś daję radę.
xXx_1906

Postprzez wieszczu 2006-03-19, 7:48 pm

Lucas żeby już zakończyć ten wątek,bo wszystko co ma związek z tvn-em wyzwala we mnie skrajnie negatywne emocje.Tak więc popyt na emitowanie tego typu gówna wśród szukających sensacji to jedno,ale jednocześnie uważam,że twórcy tych programów mają jasno określony cel.Mianowicie zdołowanie i poniżenie Polaków,chęć uświadomienia Nam jakim to jesteśmy głupim i biednym społeczeństwem.Oby się tylko te syjonistyczne k.... z tvn nie przeliczyły..Teoria spiskowa? Na pewno nie. Pozdrawiam.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez mike79 2006-03-20, 7:32 am

Podsumowując ten wątek narzuca mi się tylko jedno, wielokrotnie powtarzane mi w ostatnich latach: DOBRA WIADOMOŚĆ TO ZŁA WIADOMOŚĆ !! (czytaj w uproszczeniu: "dobrych kibiców" nikt nie "kupi")
Także My(kibice) w tym temacie niewiele możemy zmienić...

POZDRAWIAM INICJATORA !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Bojkot TVN

Postprzez kajca 2006-03-20, 3:23 pm

wyœlijmy listy o swym bojkocie dla tvn to dobry pomysł ,jeœli ze œrodowiska kibicowskiego nadejdzie kilka tyœ listów z samego zagłebia to może zaczna myœleć bo brak widzów to brak reklamodawców a to może być poważny argument ........a pomyœlcie jak by się przyłaczyli kibole z z całej polski to dla TVN u straty były by olbrzymie
kajca
Żółta kartka

Postprzez PawełK 2006-03-20, 4:43 pm

I co taki bojkot da? Maile skasują, listy wywalą i sprawa przejdzie bez echa... już zostało wspomniane ze pokazują to co sie ogląda czyli tragedie, ludzkie niepowodzenia itp itd media niestety kreują tok myslenia społeczeństwa i na to niestety póki co nie wpłyniemy, zmienić to może jedynie mentalność widza... ale przecież lepiej pooglądać w takim TVN-ie jak co jakiś czas pokażą jak to sie kibice nie leją na stadionach zamiast ruszyć dupsko na stadion aby zobaczyć jak jest naprawde... ludziom poprostu tak jest wygodniej - zauważcie ile w Polsce jest lig na różnych szczeblach regionalnych ile meczy /chociażby w tygodniu - można policzyć :wink: / a ile w sezonie czy roku awantur na stadionach? nad tym już nie warto sie zastanowić bo i po co, przecież kibice to chuligani... :roll: bo w telewizji przecież powiedzieli a telewizja przecież nie kłamie...
PawełK
pyszałek

re

Postprzez Qba 2006-03-20, 5:37 pm

wieszczu napisał(a):Lucas żeby już zakończyć ten wątek,bo wszystko co ma związek z tvn-em wyzwala we mnie skrajnie negatywne emocje.Tak więc popyt na emitowanie tego typu gówna wśród szukających sensacji to jedno,ale jednocześnie uważam,że twórcy tych programów mają jasno określony cel.Mianowicie zdołowanie i poniżenie Polaków,chęć uświadomienia Nam jakim to jesteśmy głupim i biednym społeczeństwem.Oby się tylko te syjonistyczne k.... z tvn nie przeliczyły..Teoria spiskowa? Na pewno nie. Pozdrawiam.

A nie jest tak? gdybysmy mieli wyksztalcone, "perspektywiczne" spoleczenstwo nie rozmawialibysmy tu wlasnie, a i cala sytuacja w kraju wygladala by inaczej, wiec moze spojrz na ten problem z tej strony, ze wyolbrzymianie takich problemow moze przyniesc tez pozytywny skutek - jezeli zachowania pseudokibicowskie zostana calkowicie wyeliminowane - nie beda o tym pisac, takie przyklady mozna by mnozyc i mnozyc.
pozdrawiam[/b]
Qba

hej piknik po co tu wchodzisz

Postprzez kajca 2006-03-20, 6:46 pm

zadzwoń do tvn-u może cie wysłuchają i pokażą cudowne jajko tak zwanego piknik pajaca :D ,a narazie spadaj i trzep się tramwaja a tak zwanych ,,pseudokibiców'' :shock: zaostaw w spokoju
kajca
Żółta kartka

Re: hej piknik po co tu wchodzisz

Postprzez YOOSHKY 2006-03-20, 7:02 pm

kajca napisał(a):Temat postu: hej piknik po co tu wchodzisz

A czy to forum jest tylko dla pseudo? Nie wiem czym sie szczycisz bo na mnie to zadnego wrazenia nie robi. Jak chcesz kogos poobrazac to rob to na priv, chyba ze chcesz sie pochwalic jaki to pseudo jestes... Nie rozmywam juz.
YOOSHKY

Postprzez wieszczu 2006-03-20, 7:03 pm

Qba a niby gdzie mamy rozmawiać? Czy byłoby lepiej,aby w ogóle nie komentować tego typu negatywnych zjawisk? Udawać,że nie ma problemu zachowując przy tym całkowite milczenie?Jestem jak najbardziej świadomy tego,że oni mają głęboko w dupie to co myślimy,co z kolei nie znaczy,że mamy się godzić na taki stan rzeczy.Wystarczy jak zauważą(a zauważą na pewno),że są jeszcze w tym kraju ludzie,którzy dostrzegają ich zamierzoną "grę".I właśnie poprzez tego typu dyskusje może takich ludzi tylko przybywać,bo zrozumienie tego wszystkiego naprawdę nie wymaga wielkiego trudu.Co do zachowań pseudokibicowskich i całego problemu chuligaństwa...Patrząc na to realnie to w najbliższych latach na pewno ten problem nie zniknie z polskich stadionów czy ulic.Można go co najwyżej zminimalizować,ale do tego potrzebne jest stworzenie odpowiednich struktur prawnych i ich konsekwentne egzekwowanie.Bez tego możemy zapomnieć,że cokolwiek się zmieni na lepsze.Jeśli nawet za kilka lat zniknie problem pseudokibiców to tego typu stacje natychmiast znajdą tematy"zastępcze".I w ten sposób znów będziemy w punkcie wyjścia. Również pozdrawiam.
wieszczu
Żółta kartka

Następna strona

Powrót do Kibice