Kolejne chore pomysły PZPN

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Kolejne chore pomysły PZPN

Postprzez bankier 2003-04-02, 10:11 pm

Po wydarzeniach, do których doszło we Wrocławiu przed niedzielnym meczem pomiędzy Śląskiem a Arką, do akcji wkroczył Polski Związek Piłki Nożnej. Wprowadzono pewne regulacje dotyczące sprzedaży biletów dla kibiców przyjezdnych, które mają poprawić bezpieczeństwo na stadionach.

Oto pełny komunikat PZPN:

W związku z wydarzeniami, które miały miejsce we Wrocławiu w dniu 30 marca br. w oparciu o § 7 uchwały nr 14/117 z dnia 29 września 2000 roku Prezydium Zarządu PZPN oraz ustaleniami poczynionymi na spotkaniu z Ministrem Edukacji Narodowej i Sportu wprowadza się aż do odwołania następujące zasady, obowiązujące przy sprzedaży biletów dla zorganizowanych grup kibiców przyjezdnych:

1/ Wprowadza się zakaz sprzedaży biletów dla zorganizowanych grup kibiców przyjezdnych w kasach stadionu klubu - gospodarza zawodów.

2/ Zakup biletów dla grup zorganizowanych odbywa się wyłącznie w macierzystym klubie.

3/ Podczas sprzedaży biletów klub, którego kibice zamierzają udać się na mecz wyjazdowy, zobowiązany jest sporządzić imienny wykaz osób, zakupujących bilety, z uwzględnieniem rodzaju i numeru dokumentu tożsamości, numeru PESEL, adresu zamieszkania oraz numeru sprzedanego biletu.

4/ Tak sporządzona lista imienna musi być przekazana w dniu meczu delegatowi/obserwatorowi PZPN na dany mecz na odprawie przed meczem.

5/ Zabronione jest ujawnianie danych osobowych kibiców poza przypadkami określonymi przepisami prawa państwowego.

6/ Stwierdzenie podczas kontroli przejazdu braku biletu na mecz będzie podstawą dla właściwych organów do uniemożliwienia kontynuowania podróży na takie spotkanie.

Złamanie powyższych ustaleń stanowi naruszenie dyscypliny związkowej i nie wyklucza podjęcia innych działań represyjnych, przewidzianych przez przepisy państwowe, podejmowanych przez uprawnione organy, w tym m.in. wydawanie przez wojewodę lub starostę zakazu rozgrywania zawodów z udziałem publiczności lub też ich odwołanie.

Powyższe ustalenia obowiązują od dnia 8 kwietnia 2003 roku. Jednocześnie zobowiązuje się wszystkie kluby do przekazania powyższych ustaleń do wiadomości kibicom na najbliższych zawodach, rozgrywanych w terminie 3-5 kwietnia br.

.... teraz ode mnie: wqrwiają mnie takim gadaniem. przecież normalniesi kibice byli na meczu - a że banda idiotów chciała się dowartościować napierdalając się po pyskach - to nie powód aby szykanować kibiców! ciekawe jak będzie to egzekwowane?

napiszcie co o tym myślicie....
bankier

Postprzez Kamilsts 2003-04-02, 10:18 pm

Chory pomysł jak większośc zresztą ostatnimi czasy !!!
Pzpn pzpn je... je.... Pzpn !!!
Kamilsts

Postprzez bankier 2003-04-02, 10:19 pm

może qrwa żeby poruszac się po np. katowicach w dniu meczu z rozwojem potrzebny bedzie mi bilet na mecz - bo jestem z Sosnowca? krew mnie zalewa jak widzę takie pseudoreformy!!!
bankier

Postprzez Fan 2003-04-02, 10:35 pm

Krotko: JEBAC JEBAC PZPN
Fan
Working Class

Postprzez voytech 2003-04-03, 9:28 am

To jest lamanie konstytucji i swobod obywatelskich. Sprawa dla rzecznika, tyle ze ma to gdzies.
Zgody, listy, przepustki, kwity, zaswiadczenia jak za NKWD.
voytech

Postprzez Pesto 2003-04-04, 9:33 am

Żałosne ... Orwell się kłania .
Pesto
kumaty

hehhe

Postprzez Krzyś_Centrum 2003-04-04, 7:16 pm

haribol.

Może jeszcze każą nam chodzić w pomarańczowych pelerynkach a na szyje będą zakładać nadajniki satelitarne.

Jaka to będzie kapa np jak Legia będzie grała w Katowicach to my będziemy musiel kupować bilety w Warszawie. Fan kluby mają teraz dwa razy więcej jeżdżenia.

PAMIĘTAJCIE PZPN DBA O PROPAGOWANIE SPORTU!!! (hehhe)
Krzyś_Centrum

Postprzez Cygan 2003-04-06, 9:27 pm

BANKIER: TO JEST ROZPORZĄDZENIE DOTYCZĄCE I I II LIGI. NIE POWINNO ONO DOTYCZYĆ NAS (MAM NADZIEJĘ). POZDRO
Cygan

Postprzez WOJTEK 2003-04-06, 9:40 pm

Cygan napisał(a):BANKIER: TO JEST ROZPORZĄDZENIE DOTYCZĄCE I I II LIGI. NIE POWINNO ONO DOTYCZYĆ NAS (MAM NADZIEJĘ). POZDRO
PANIE MĄDRY,A CO JAK AWANSUJEMY???
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez krzysiu 2003-04-06, 9:57 pm

krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Powrót do Kibice