Nasz forum

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Nasz forum

Postprzez Monti 2004-09-20, 10:54 am

Temat w którym rozpoczęła sie dyskusjia na temat forum a raczej tego co z niego zostało został zamknięty wiec otwieram tu nowy, robę to celowo w dziale kibice a nie w dziale serwis bo tamten dział jest skutecznie omijany przez wiekszość .

Moim zdaniem trzeba szybko podjać drastyczne kroki po to by przywrócić temu forum pierwotną funkcję. W tamtej dyskusji Krawiec postawił daleko idacą teze że jeśłi by miało być tak że on przyczynił sie do tego co sie tu dzieje to rezygnuje z funkcji moderatora. Nie uważam że to wina Krawca uważam natomiast że jest to słuszny kierunek myślennia.

Na początek nalezy zamknać na symboliczne dwa trzy dni forum po czym wystartować z nową obsadą moderatorów.

W związku z tym że począwszy od PK przez AG , FB , YF a skończywszy na BB wszyscy bez wyjatku mają więcej szacunku na przykłąd do kibiców Ruchu niż do samych siebie funkcję moderatora powinna sprawować osoba nie zwiazana z żadną z grup, osoba sporadycznie wypowiadająca sie na forum za to systematycznie go czytająca. Nie wspomną że powinna to być osoba rozsądna i obiektywna.

Moderator powinien kierować sie wyłącznie zasadami : kasowania czy blokowania wątków w których dochodzi do personalnych ataków na osoby, tych w których dochodzi do wyzwisk wulgaryzmów itp oraz wątkó w których nawouje sie do waśni kibicowskich itp.

Moją kandydaturą na tą funkcję sa dwie osoby : Soyer i Squra (inna spraw czy którykolwiek sie zgodzi). Uzasadnienie kandydatów jest taka że obie te osoby mają szacunek jak sądze do wszystkich wymienionych grup kibicowskich.

inną zupełnie jest sprawą że żaden moderator nie opanuje tego forum jeśli sami ucfzestnuicy forum nie zachowają odrobiny rozsadku. Dla mnie oczywistą sprawą jest to że ani Amstat nie zostanie piknikiem ani Krawiec nie zostanie wojownikiem. Przdało by sie za to by wszyscy wysilili sie na odrobina wzajemnego szacunku. Oczywiste dla mnie takż ejest to że każdy ma prawo kibicowania na swój sposób. Najgorszym scenarjuszem jest to co ma miejsce ostatnio , wzajemne licytowanie kto lepiej kibicuje , kto jest lepszy a kto gorszy i wzajemne udowadnianie sobie że druga strona jest nic nie warta. Wszyscy jesteśmy inni i kibicujemy po swojemu ale wszyscy jesteśmy z tej samej strony barykady.
Monti
Moderator

re

Postprzez Qba 2004-09-20, 11:23 am

popieram w 100 %, nie bede nikomu nic udowadnial, zal tylko, ze niektorzy sie dopieprzaja o wszystko.. ja mam szacunek do innych, natomiast szkoda, ze nie zawsze jest on odwzajemniony...

proponuje jeszcze jakis ostry regulamin forum: np. atak slowny na dana osobe = ban, itd.

pozdrawiam
Qba

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-09-20, 11:23 am

Jestem zdecydowanie na TAK!!!!
Co poniekorym osobą na tym forum woda sodowa za bardzo uderzyla do głowy od bycia modem!!!!
SOSNOWIEC*

Postprzez klocek 2004-09-20, 11:39 am

SOSNOWIEC* napisał(a):Jestem zdecydowanie na TAK!!!!
Co poniekorym osobą na tym forum woda sodowa za bardzo uderzyla do głowy od bycia modem!!!!

Kogo masz na myśli???

A po drugie w ramach porządku na forum proponuje usunąć wszystkich użytkowników , którzy nie napisali żadnego posta od momentu zarejestrowania się. Pozostawić tylko tych co nic nie mjają , a zalogowali sie np, w przeciagu 2 ostatnich miesięcy.

Duperel, ale troche porządkujacy forum , na co Nam matwe dusze , niektórzy są pologowani po kilka razy bo sie zapisża pozniej zapominaja hasła i tak w kółko. Albo wielu z innych klubów zaglądajacy tu tylko przy okazji meczy ich klucu z Zagłebiem , Rejestruja sie niewiadomo po co, a 2 dni pzoniej o tym zapominją..

A moderatorów powinno być najlepiej 3.
klocek

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-09-20, 11:43 am

klocek napisał(a):
SOSNOWIEC* napisał(a):Jestem zdecydowanie na TAK!!!!

Kogo masz na myśli???

niech ta mysl pozostanie dla mnie, nie bede nikogo atakowal personalnie!!
SOSNOWIEC*

Postprzez twari 2004-09-20, 11:50 am

Gdzie sie podziali moderatorzy?? Czy wszyscy juz zrezygnowali?? Przeciez co drugi post napisany ostatnio jest do USUNIECIA!! Gdyby jakis mod wzial dupe w troki i wykasowal znaczna czesc ostatnich wypowiedzi WIEEEELU osob (bez taryf ulgowych dla "kumpli") to nie byloby dylematu w formie "zamykac forum czy nie"!! Teraz dopuszczane sa juz wyzwiska na forum? Grozby? Teksty obrazajace uzytkownikow??
Fajnie...
a to Polska wlasnie...
twari

Re: Nasz forum

Postprzez Carlos 2004-09-20, 12:32 pm

Monti napisał(a):
Moderator powinien kierować sie wyłącznie zasadami : kasowania czy blokowania wątków w których dochodzi do personalnych ataków na osoby, tych w których dochodzi do wyzwisk wulgaryzmów itp oraz wątkó w których nawouje sie do waśni kibicowskich itp.

po co wybierac nowych skoro ci starzy sÄ… zajebisci .
Mamy dobrycyh moderatorów ktorzy nie uzywają wyzwisk wulgaryzmów
Wojtek M@rcin Mumin
a co do Soyera jestem na tak
Ostatnio edytowano 2004-09-20, 12:35 pm przez Carlos, łącznie edytowano 1 raz
Carlos

Postprzez amstat 2004-09-20, 12:34 pm

a mnie dziwi to, ze czesto sa zamykane tematy gdy ich watek sie dosc ciekawie rozwija i na odwrot. Poza tym co do kasowania postow to przykladem jest moj zalozony temat, na ktory sie nie dowiedzialem nic od "wyjazdowcow z B-towa" a za to poczytalem komedie kolumbijska

ps. Perla - zamknij pizde i nie udzielaj sie w sprawach dotyczacych Zaglebia... Twoja kadencja i rola zostala zakonczona wiec odejdz w pokoju
amstat
Fanatyk

Postprzez Bas 2004-09-20, 1:10 pm

no trzeba przyznać że atmosferka zgęstniała ostatnio

zmiana modów nic nie da bo osoby które mają jakiś posłuch u reszty po prostu od tej "reszty" się odcinają

można by napisać -więcej szacunku dla siebie nawzajem - tyle ze słowo szacunek w necie jest oklepane jak hwdp i pdk
Bas
Żółta kartka

Postprzez Monti 2004-09-20, 1:14 pm

Carlos2503 napisał(a):
po co wybierac nowych skoro ci starzy sÄ… zajebisci .
Mamy dobrycyh moderatorów ktorzy nie uzywają wyzwisk wulgaryzmów
Wojtek M@rcin Mumin
a co do Soyera jestem na tak

Po to że wszystkie z tamtych osób sa w w/w grupach i wtedy gdy jedna z nich kasuje lub blokuje temat może być to traktowane jako głos w dyskusji za opcją która reprezentują , co w drugiej stronie powoduje niepotrzebne emocje . Efektem jest to co dzieje sie na forum .

Szacumek , szacunkiem to oczywisete, ale jeśli kryterium blokowania tematów jest to że owy temat nie interesuje moda albo który temat uważa za nudny a nie przesłanki mające na celu utrzymanie porządku na forum to bardzo źle .
Monti
Moderator

Postprzez musztra 2004-09-20, 1:30 pm

zacznijmy od tego że nie może byc 25 adminiów na jednym forum
max 5 :Mumin,Wojtek,Marcin,Soyer,Morpheus

Forum powinno nasz jednoczyć a nie dzielić
:!: :!:
musztra

Postprzez krzysztof 2004-09-20, 1:34 pm

jestem za tym tak samo jak za nie wpuszczeniem żultrasów na Ludowy ;-)
owszem na forum każdy powinien mieć prawo się wypowiedzieć, ale nie koniecznie się zgadzam że jest to miejsce do wylewania swoich żali po przegranym meczy, czy też miejsce do prowadzenia utarczek słownych między dwiema osobami.
krzysztof

Postprzez Carlos 2004-09-20, 2:16 pm

moim zdaniem nie powinno byc zadnych zmian
ale powinien powrocic HP moze z jego braku ludzie piszÄ…c pierdolÄ… bez sensu . wydaje mi sie ze sytuacja sama sie ustabilizuje bo niewiem wogole od czego sie zaczela nara
Carlos

Postprzez Malinka :p 2004-09-20, 2:36 pm

Monti napisał(a):
W związku z tym że począwszy od PK przez AG , FB , YF a skończywszy na BB wszyscy bez wyjatku mają więcej szacunku na przykłąd do kibiców Ruchu niż do samych siebie funkcję moderatora powinna sprawować osoba nie zwiazana z żadną z grup, osoba sporadycznie wypowiadająca sie na forum za to systematycznie go czytająca. Nie wspomną że powinna to być osoba rozsądna i obiektywna. Moderator powinien kierować sie wyłącznie zasadami : kasowania czy blokowania wątków w których dochodzi do personalnych ataków na osoby, tych w których dochodzi do wyzwisk wulgaryzmów itp oraz wątkó w których nawouje sie do waśni kibicowskich itp.
.

No iDeAlNiE To JA ! :D :D :D :D :D

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio edytowano 2004-09-20, 2:37 pm przez Malinka :p, łącznie edytowano 1 raz
Malinka :p

Postprzez slawojka 2004-09-20, 2:37 pm

Wcale wcześniej nie myślałem o tym, ale rzeczywiściwe ostatnio, choć często zaglądam tutaj, to ograniczam się prawie wyłącznei do wpisania typów w lidze typerów. Wszędzie indziej gdzie zajrzę, napotyka się na ostrą wymianę zdań, często wogóle nie związaną z tematem, i nawet jeśli mam coś do powiedzenia to widząc te"chuje szmuje itp" odniechciewa sie wogóle cokolwiek pisać.
To się stało ostatnio, kiedy zrodziło się kilunastu (a może i więcej) moderatorów. I bardzo trafne spostrzeżenie Monti'ego, "zamykać temat, bo nudzi modów". Co to ma być? To może mod będzie miał wyłączność na zakładanie tematow? Będzie OK...
Choć mają często trafne spostrzeżenia i ciekawe wypowiedzi to chyba jednak przerasta ta funkcja ich wyobraźnię.
Pozdrawiam wszystkich
slawojka

Następna strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników