KRYZYS WYJAZDOWY

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez LucasUSA 2005-09-13, 1:49 am

hehe, dobre :lol: .
A tak powaznie mowiac, zgadzam sie z regardem i jego sposobem widzenia tego tematu. Zastanawia mnie, ze potem niektorzy sie tak dziwia, ze ludzie nie jezdza. Taka jest obecna rzeczywistosc. Takie wydarzenia, jak w NML nie poprawia sytuacji. Nie wiem, nie bylem i nie bede sie wypowiadal co tam sie dzialo, ale ogolny odbior tego zjawiska wsrod "zwyklych" kibicow jest na pewno negatywny. W koncu Zaglebie jezdzilo kulturalnie, wyjazdy dobrze zorganizowane, pilnowanie porzadku w pociagach itd. To moglo zachecic ludzi. Ale jak ni z gruchy, ni z pietruchy wybucha zadyma na piknikowym wyjezdzie - tego zawineli, tamten spalowany, choc niewinny, ten na dolku, tamten nie dojechal - to co tu sie spodziewac? Coz, pewnej grupie sie to moze spodoba, ale nie liczcie na tlumy na wyjazdach. To naprawde robi sie sport ekstremalny, choc wydawalo sie, ze wszystko idzie w lepszym kierunku. Nawet w NML - mecz nie rozpoczyna sie o czasie, bo kibice nie dojechali, szacunek dla kibicow jadacych szmat drogi i co teraz? A z drugiej strony coraz brutalniejsze akcje, zasadzki na kibicow jadacych na wyjazdy - coraz wiecej tego ostatnio. I pojedz tu czlowieku na wyjazd, nie wiesz jak skonczysz. Ja wiem, ze niektorzy nie zrozumieja - swiat wyglada inaczej z pozycji zbuntowanego nastolatka. Ale jak masz rodzine, prace to nie masz ochoty tego poswiecic.

Popatrzcie prawdzie w oczy - ile ludzi w Polsce jedzi regularnie na wyjazdy? Kilka tysiecy? To naprawde jest obecnie sport ekstremalny dla bardzo waskiego grona ludzi - podejrzewam, ze wiecej Polakow gra w szachy, czy plywa na kajakach. I nie widze obecnie nadziei, ze zmieni sie to szybko.
LucasUSA

Postprzez kobialka 2005-09-13, 7:24 am

regard napisał(a):
kobialka napisał(a):Wyobraz sobie ze bylo nas tam wiele osob i ze wiekszosc wrocila do domu. Gadanie ze nie jade przez debili, jest conajmniej nie na miejscu, jak mowil Misiek, nic nie bylo zaplanowana, a wyobraz sobie ze debile sa tez w miejscu gdzie mieszkasz i nikt ci nie zagwarantuje ze tu ci sie nic nie stanie ....
a watpie w to ze jesli chlopaki nie beda jezdzic, to ze liczba wyjazdowcow sie zmieni .... po prostu niekotrzy musza zminic podejscie ...

kobialka. Większość wróciła, a ktoś nie wrócił? Jasny tok rozumowania. Pal licho, ten co nabroił. Nawarzył piwa, to niech je wypije. Szkoda tych, którzy pojechali na mecz i za niewinność pokutują.... Argumenty, że nie zaplanowane, że na miejscu też są debile .... A może by tak wyeliminować debili z zagłębia skoro przyznalaś, że tacy są? Z debilami? Ku przemyśleniu. Pozdrawiam.

w zyciu w pracy w szkole debile tez sa a nie eliminujesz ich, tylko zyjesz z nimi obok nich i jakos ci to nie przeszkadza, nie chcesz sie ich pozbyc wiec.....
kobialka

Postprzez WOJTEK 2005-09-13, 7:49 am

Muszę się odezwać. Jako organizator ostatnich wyjazdów NIE PLANUJĘ nigdy draki. Zawsze staram się tak wszystko poskładać by ludzie nie zainteresowani emocjami "pozasportowymi" nie mieli ich podczas podróży. Jednak nie da się wyeliminować wszystkich elementów. Po prostu się nie da !!!
Również jestem przeciwnikiem zadym. Ale również jestem przeciwnikiem wypadków drogowych. A przecież nikt nie zagwarantuje mi, że jadąc autem nic mi się nie stanie. Nawet jak ja będę uważał to ktoś inny we mnie dobije. Siedząc w domu też może się komuś coś stać. Tak więc nie ma recepty na wszystko.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez KISIEL 2005-09-13, 1:11 pm

Boicie sie jezdzic na wyjazdy :?: To poprostu na nie nie jezdzijcie.
Zasadzki na trasach, awantury, takie rzeczy dzieją się na wyjazdach od zawsze, i dziac sie będą pewnie jeszcze przez długi czas.
Awantury z policją tez uważam za bezsens, wiadomo jak sie kończą.
Nie trzeba byc chuliganem by jezdzic na wyjazdy. Są osoby co też mają rodziny, swoje obowiazki i jakoś jezdzą, nie płacząc nad jakoś zadymą, a w razie czegoś umieją się postawic.
Chodzi mi o to, że lepiej jechac w 100 osób (i nie chodzi mi tu koniecznie o chuliganów :twisted: ) niz jechac w 200, trzęsących dupami.
Nie koniecznie się liczy ilośc a jakośc.
To jest moje zdanie.
KISIEL

Postprzez klocek 2005-09-13, 1:56 pm

k***a co sie na trym forum porobiło.Czy to forum ZHP ?? Jak jedziesz na mecz to wiesz co Cie może spotkać. Takim tokiem rozumowania to niedługo wszelkie wyjazdy będą bardziej przypominały pielgrzymki dewotek do ojca Rydzyka.

Wyjazd to wyjazd. podróż , awanturka ,race, utarczki z pałami, czasem melanż itp itd.

Wole jechac na mecz ktory jest związany z duzymi atrakcjami i emocjami , także pozasportowymi niż jechac przykładnie według regulaminu niczym wycieczka zakładowa i emocjonować sie kto biega z numerem 6 i wpierdlać słonecznik.

Nie podoba sie to nie jeżdzij, wole jak jedzie 100-200 osób niz 600 z których połowa jest wogóle niekumata.

P.S. Sam aktualnie nie jeżdze , ale to ze zdrowotnych i prywatnych powodów. ale niedługo sie to zmieni
klocek

Postprzez MarcelZS 2005-09-13, 4:09 pm

A ja bym jeżdził po to by poemocjonować sie kto biega z numerem 6 i powpierdlać słonecznik. :lol:
MarcelZS

Postprzez Sadek 2005-09-14, 6:43 pm

A co z wyjazdem do Wodzisławia ?

Sadek
dj. transfer

Postprzez PTAQ84 2005-09-14, 7:06 pm

Sadek napisał(a):

A co z wyjazdem do Wodzisławia ?

jeśli coś będzie organizowane to pewnie Wojtek napisze
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez DaMi 2005-09-14, 7:18 pm

Każdy pisze - awantury , rodzina , praca , szkoła , brak kasy ale nikt mi nie powie że to wszystko występuje tylko w Sosnowcu , Dąbrowie czy w innym miejscu które zamieszkują kibice Zagłębia - czemu inne ekipy jeżdzą na dobrym poziomie np Legia , Widzew - czy tam nie mają rodzin , czy na tych meczach co grają wymienione zespoły nie ma awantur , czy wszyscy kibice "śpią nakasie" ?? Jedziemy na reputacji z przed kilku lat jacy to nie jesteśmy wielcy a w praktyce wychodzi że nie potrafimy na wyjazd zebrać 100 osób. Jak jeszcze coś mi się przypomni to dopisz :)
Pozdrawiam wyjazdowiczów 8)
DaMi

Postprzez gothblack 2005-09-14, 8:45 pm

Hmmm czytam ostatnie posty i śmiać mi się chce z niektórych kozaków.
Chociaż z drugiej strony też kiedyś byłem pełen werwy i mocy :lol: Mój pierwszy wyjazd zaliczyłem gdzieś około 1985,a to dopiero była partyzanka,nigdy nie było pewne skąd i od kogo można było zarobić.Policji sorry zomowców było na lekarstwo więc z każdej strony groził linch,ale jeździłem i nie po to by się napierdalać tylko żeby być z Zagłębiem bo to mój SPOSÓB NA ŻYCIE i chociaz uczestniczyłem w niejednej zadymie to nigdy nie byłem osobą która ją wszczynała po prostu byłem w złym miejscu,w złej godzinie hehehe...Wszystko rozumiem tylko nie głupotę, a niestety coraz jej więcej.Zorientowani wiedza o co chodzi.Pytanie jest jedno czy paru gości którzy tu się tak napinają znają chociaz skład,historie i tradycje klubu czy jest to im niepotrzebne w ich życiu bo bo co zawracać sobie głowę takimi duperelami jak można rzucić kamieniem za pleców kumpli i potem chwalić się na osiedlu jaki to fan jestem.Popieram wypowiedzi wielu moich przedmówców o kogo chodzi to chyba wiadomo, a reszta niech milczeniem będzie.Co do mnie to jestem prawie na każdym wyjeździe w gronie prawdziwych kibiców którzy mimo,że jedzą słonecznik :lol: dadzą sie pokrajać za swój klub i od 20 lat są wszedzie gdzie gra....(M.W. nawet ślub przesunął bo koligował z meczem w IV lidze).Osobiście wolałbym jak kiedys z grupą jechać w pociągu,ale niestey Kibicowanie trochę się rozmyło widać to nawet w wielu wypowiedziach,nie powinno być tak ,że na forum dochodzi do takich wypowiedzi i kłotni w jednym obozie,ale ludzie sa różni.....Przepraszam wszystkich tych których może uraziłem swoja wypowiedzią i są ponad tym wszystkim,ale nienawidzę bezmyślności i o tym piszę. :!:
gothblack

Postprzez Solano 2005-09-15, 3:55 pm

Doloże kilka słów od siebie,w ciagu ostatnich lat bardzo duzo się w ruchu kibicowskim zmienilo, dla innych na plus a dla wiekszosci na minus ,do czego zmierzam na dzień dzisiejszy mecze już tak nie elektryzują jak kiedyś,jest więcej tzw rozrywki,[intrnet,telewizja]Wiekszosć moich kumpli z którymi jezdziłem na mecze są tak jak ja na emigracji,ci którzy pozostali już odpuścili,jedni twierdzą że swoje wyjeżdzili a wiekszosć narzeka [bez napinki i urazy i obrazania] że na wyjazdy jezdzi dużo malolatów typowych kozaków a co do czego dochodzi to placzą. nie wiem nie byłem [wyjazd do WLOCLAWKA] od tej pory dali sobie spokój,także mozna w dzisiejszych czasach ponarzekać na naszą psiarnie robią co chcą,spisywania,nie wpuszczania ,cofania,strzelania i wylapywania niewinnych to większości zniechęca do wyjazdu na mecz.Tomano napisał że mamy mało fanatyków zgadzam się w 100% jak na taki okreg jakie jest ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE to napewno zainteresowanie małe.Ja chciałbym podziekować za wspaniale lata spedzone i utożsamianie się z klubem i kibicami w szczególności tymi starszymi z AG, BB97!Dodam że jeszcze nadejdą lepsze czasy i powrócimy do EKSTRAKLASY!!!!!!!
Solano

Postprzez DaMi 2005-09-15, 4:02 pm

Solano napisał(a): że na wyjazdy jezdzi dużo malolatów typowych kozaków a co do czego dochodzi to placzą. nie wiem nie byłem [wyjazd do WLOCLAWKA] od tej pory dali sobie spokój

I tutaj się mylisz - Ci małolaci postawili się jednej z lepszych chuliganek w Polsce i obronili pociąg i na wyjazdy jeżdżą w dalszym ciągu
DaMi

re

Postprzez Qba 2005-09-15, 4:11 pm

DaMi napisał(a):Każdy pisze - awantury , rodzina , praca , szkoła , brak kasy ale nikt mi nie powie że to wszystko występuje tylko w Sosnowcu , Dąbrowie czy w innym miejscu które zamieszkują kibice Zagłębia - czemu inne ekipy jeżdzą na dobrym poziomie np Legia , Widzew - czy tam nie mają rodzin , czy na tych meczach co grają wymienione zespoły nie ma awantur , czy wszyscy kibice "śpią nakasie" ?? Jedziemy na reputacji z przed kilku lat jacy to nie jesteśmy wielcy a w praktyce wychodzi że nie potrafimy na wyjazd zebrać 100 osób. Jak jeszcze coś mi się przypomni to dopisz :)

mysle, ze logiczna odpowiedzia na Twoj 'zarzut' bedzie to, ze np. Warszawa, czy Łódź to sa jednak wieksze miasta i byc moze zainteresowanie pilka jest wieksze, wiadomo co za tym idzie.

pozdrawiam
Qba

Re: re

Postprzez m@rio s-c 2005-09-15, 10:55 pm

Qba napisał(a):
DaMi napisał(a):Każdy pisze - awantury , rodzina , praca , szkoła , brak kasy ale nikt mi nie powie że to wszystko występuje tylko w Sosnowcu , Dąbrowie czy w innym miejscu które zamieszkują kibice Zagłębia - czemu inne ekipy jeżdzą na dobrym poziomie np Legia , Widzew - czy tam nie mają rodzin , czy na tych meczach co grają wymienione zespoły nie ma awantur , czy wszyscy kibice "śpią nakasie" ?? Jedziemy na reputacji z przed kilku lat jacy to nie jesteśmy wielcy a w praktyce wychodzi że nie potrafimy na wyjazd zebrać 100 osób. Jak jeszcze coś mi się przypomni to dopisz :)

mysle, ze logiczna odpowiedzia na Twoj 'zarzut' bedzie to, ze np. Warszawa, czy Łódź to sa jednak wieksze miasta i byc moze zainteresowanie pilka jest wieksze, wiadomo co za tym idzie.

pozdrawiam

pierdol pierdol i h*** ze te miasta sa wieksze :!:
jak ktos chce to pojedzie na wyjazd i nie bedzie pier... ze nie ma kasy wolnego czasu czy tak jak ostatnio pisza ze sa zadymy(ostatni mecz w NML)BO JAK KTOS CHCE JEZDZIC TO BEDZIE JEZDZI ZAWSZE
m@rio s-c
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia strona

Powrót do Kibice