Squadron - czyli My Åšlascy Kibice !

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

...

Postprzez Krawiec 2004-09-25, 10:10 am

Jasne, że każdy ma prawo do przekonań i nie poruszam teraz kwestii narodowości sląskiej czy niemieckiej kibiców Ruchu. Ale wolniość przekonań ma przecież swoje granice i wg nas faszyzm jako ideologia zbrodnicza jest poza tymi granicami .

Zastanawiam się dlaczego faszyzm jest u was akceptowany, przecież na waszym forum nie musicie być - wobec kibiców innych klubów - przekorni .

Domyślam się ,ze to właśnie ci ludzie krzyczeli przed bramą Stadionu Śląskiego, przed meczem z Węgrami "polskie świnie" .
Krawiec

Postprzez viRo 2004-09-25, 11:35 am

alepowiedz mi dlaczego , jezeli ktos wyznaje ideologie faszystowska musi z gory nienawidziec Polakow???
nie przecze , ze wielu z tych ludzi ma korzenie niemiecki sam tez takie mam bo np. moj dziadek urodzil sie w Raciborzu a jak wiadomo byl on kiedys niemiecki
temat byl wielokrotnie walkowany czemy tak jest -- wielu ludzi ma za zle Polsce to co zrobila z tym regionem i do jakiego upadku go doprowadzily lata komuny -- wielu ludziom odebrano majatki, lata wykorzystywania naszego regionu na odbudowe kraju itp itd
przyczyn jest napewno wiele
a np tereaz jeden z drugim podsyca jeszcze atmosfere piszac , ze obecnie rzad utrzymuje nierentowne kopalnie ale nikt nie zada sobie pytania ile najpierw z nich wyciagnal i ile lat to te kopalnie utrzymywaly ten kraj
pozdRo

ps. a najbardziej mnie wkurwia jak jakis osiol w rzadzie chce zrobic ustawe zeby gornicy pracowali do 65 roku zycia:) to juz wogole paranoja
viRo

Postprzez Krawiec 2004-09-26, 11:33 am

viRo napisał(a):alepowiedz mi dlaczego , jezeli ktos wyznaje ideologie faszystowska musi z gory nienawidziec Polakow???

Czytając wypowiedzi na waszym forum widze, że nienawiść jest charakterystyczna nie tylko dla tych spod znaku pruskich krzyży i swastyk ale i tych którzy identyfikuja sie głównie z żółtym orłem na niebieskim tle np. wątek o Wojewodzie. Wniosek jaki się nasuwa po przeczytaniu tego wątku to, że Jarzębski jest wrogiem Ruchu bo to Polok i gorol z Sosnowca. A juz najbardziej debilny wniosek, to ten o zemście za ostatni mecz Zagłębia z Ruchem.

Ciekawe dlaczego Ludowy wyglada tak jak wygląda. Wg tego co mówicie kasa z Urzeu Woj. na obiekty sportowe powinna iść do Sosnowca a, nie np. do Rybnika albo na Stadion Śląski.
Krawiec

Postprzez Kamilsts 2004-09-26, 11:36 am

No to mogą sobie ulżyć bo po wygranej Zagłębia z Ruchem 10.10 wojewoda przestanie się mścić :wink:
Kamilsts

Postprzez fabian 2004-09-26, 12:05 pm

Dyskusje czytam z zaciekawieniem. Jednak mamy juz temat o stosunku naszym do Slazakow i odwrotnie.
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?t=1277&start=120
Dlatego ten temat zamykam. Jesli ktos bedzie mial cos do dodania na temat Squadronu prosze o kontakt ze mna lub innym z moderatorow, wtedy otworzymy. Pozdrawiam
fabian

Poprzednia strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników