Siemano tu bracia z Mazur dokladnie z Gizycka kibicujemy Legii ale tez jej braciom z Sosnowca , Elblaga nam Hanysi nie zagrazaja ale ze sledziami jagielonii walczymy na topory i jestesmy gora zawsze i wszedzie Sosnowiec bedzie pozdrawiamy braci z Sosnowca bracia z Mazur
Witam mimo ze pisze pierwszy post mam taka mala prosbe a takze pytanie ... otoz rozchodzi sie o mala pomoc w miescie Zawiercie niestety robi sie tam coraz gorzej mianowicie praktycznie jedyna strona przewazajaca na obecna chwile jest Ruch i to mnie boli ze w miescie Zaglebia Dabrowskiego panosza sie Pseudohanysy co gwary nie znaja a kozakuja niesamowicie. Co wiecej uwazaja ze w Zawierciu Zaglebie nie istnieje pomimo mlodego preznie rozwijajacego sie fanklubu (obcecnie wszystko stoi w miejscu za sprawa Ruchu) wydaje mi sie ze za pare lat dopiero bedziemy w stanie wyjsc konkretnie na ulice i dac o sobie znac bo dziwne jest to ze w sile zalozmy 15 moze 20 osob w wieku 15-19 lat damy rade ok 30 moze wiecej (ciezko powiedziec bo sie rozwijaja non stop) co najgorsze tych 30 to tkzw EKIPA w wieku conajmniej powyzej 25 roku zycia i wygladaja na wysterydowanych badz tez dlugo cwiczacych. OFICJALNIE WSZEM I WOBEC OGŁASZAM ZE JESTESMY FC TYPOWO ULTRAS!! Na obecna chwile nie interesuja nas zadne walki bo nie mamy do tego EKIPY . Jako FC Prosilibysmy o pomoc i liczymy na szybka odpowiedz w tym temacie ...
Ja w tej kwesti nie mogę wam pomóc chociaż bardzo bym chciał. Mogę jednak zaproponować Wam z racji tego że jesteście FC ULTRAS to moglibyście pomalpwać trochę po murach i pokazać światu że w Zawierciu jest tylko Zagłębie. Mam nadzieję żę pomoc nadejdzie. Pozdro dla fanów z Zawiercia !
W Czeladzi nigdy nie spotkałem się ze znakami obecności gieksiarzy (napisy vlepki).Natomiast vlep ruchu jest pare ale podejżewam że większość z nich rozklejają hanysy z Siemianowic albo innych miast. nawet jeśli znajdą się jacyś kibice Ruchu albo Gieksy to raczej się z tym nie obnoszą.