Fan-Cluby

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez ASTER 2006-07-17, 10:01 pm

Jestem z Ząbek i swoją przygodę z Zagłębiem zacząłem od ...
2 wyjazdów w okręgówce. :evil:
Potem było kilka lat pustki a na Ludowym zawitałem po raz pierwszy w pamietnym meczu z Włókniarzem Konstantynów.
Nie pamiętam czasów 1 ligii - nawet z TV czy radia.

W mojej mieścinie w 99% to ZS.
A dlaczego nie ma innych fan clubów ? Bo kilku ze starej wiary nie pozwoliło by chwastem zarosła Ząbkowicka ziemia :wink:

Co do Strzemieszyc to było kiedyś 6 kolesi - obecnie jest 2.
Jak to sie nazywa fan club to gratuluje bAnita napinki.
- ps. u nas byście długo nie pojeździli . :D
Wolbrom - najlepiej zorganizowany fc gieksy.
Sławków - jeszcze kiedyś będzie nasz. :evil:
Olkusz - tutaj Wisły nikt nie przebije.
Co to Wojkowic Komornych - to praktycznie nie wiem nic.
Za to Wojkowice Kościelne są za Zagłębiem ( 1 tym gieksy, mieszka koło Podwarpia ).

pozdro ZS
ASTER

Postprzez Ader 2006-07-18, 7:17 am

wlasnie krzysztof15 napisales to co chcialem ,gosc uderza nam tu pompatycznym tonem co to on nie przezyl ze swoim klubikiem,jezeli jest tak zakochany w swoim klubie to powinien teraz jezdzic na dawny Gks (jezeli jeszcze gra) a nie na nowy twór, a pozatym w iv lidze grali tylko dzieki jałmuznie ozpn k-ce ktory dal im ta lige niby za zaslugi(ale k....a jakie zaslugi bo ja osobiscie znam kilkunastu stalych wyjazdowcow Zagłębia starszych od tego ich klubu)
i zapewniam cie ze 90% kibicow Zagłębia nigdy nie zapomni wam tekstow typu"kaj mocie fusbal"i dlatego czekam na czasy gdy minie euforia z awansu i rok czy dwa pognijecien w 3 lidze a wtedy zobaczymy ilu tych wiernych kibicow ma Gks(co juz widzielismy poniekad ponad rok temu jak spadaliscie) Ż.
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez BANITA 2006-07-18, 10:52 am

jesli kogos obrazilem swoimi postami to nie mialem tego na mysli , poprostu chcialem pociagnac wam temat na forum poprzez spojrzenie z innej strony, co niektorzy.
co do tego jak sie czuje na stadionie gdzie obrazane jest Zaglebie?, otoz nie przeszkadza mi to z wiadomych wzgledow nasze kluby nie daza sie sympatia, natomiast wiem o tym gdzie mieszkam i skad sie wywodze i raczej idiotyczne by bylo gdybym wyszedl na ulice i zaspiewal smierc gorolą, u nas raczej takich tekstow nie ma, w tym przypadku porownujesz nas troche z ruchem ktory wrecz obnosi sie ze swoja niemieckoscia, ale to ich sprawa, co do tego ze jestem sezonowcem to raczej sie mylisz bo po pierwsze GIEKSA byla w 4 lidze a my zaliczylismy tylko 1 zero wyjazdowe, a po drugie u nas raczej nigdy nie bylo mody na GIEKSE, wystarczy ze tylko spojrzysz na graniczne miasta Bedzin-Zagłebie, Piekary Sl- ruch i Gornik.
jesli chodzo o tzw fan - kluby to nie wiem za bardzo jak wyglada sytuacja w Strzemieszycach bo nie znam tych gosci , wiem tylko ze sa i ze jezdza.
ciekawi mnie natomiast skoro jestes z Zabkowic jak wyglada sytuacja w Dabrowie? bo ja uwazam ze to najlepiej zorganizowana ekipa na waszych terenach.
BANITA
JUDASZ

Postprzez WOJTEK 2006-07-18, 12:33 pm

Na pewno najlepiej zorganizowana bo działa prawie jak konspiracja za okupacji. Niektórzy z nich zapewne pamietają "przygody" z kibicami Zagłębia, jakie mieli kilka lat temu 8) . Więc z tymi "fan clubami" na naszych terenach nie przesadzajmy. Może na Bukowej nagle dostają skrzydeł i opowiadają jaką to mają siłę i organizację ale rzeczywistośc jest brutalna. To samo Strzemieszyce - znam osobiście jednego takiego rudego odszczepieńca R. który gdy grywając w Unii miał okazję pokazać się u nas na meczu( mam na myśli moją dzielnicę). Bezpośrednio z boiska uciekał do auta. On też może opowiedzieć o pewnej historii z pociągu na Dworcu Południowym. Zwykle odwaga, organizacja i siła tych "fan clubów" zaczyna się i kończy na machaniu łapami przez okna lub wypisywaniu bzdur na forach. W tym ostatnim przoduje niejaki Z z Będzina, usiłujący wmówić wszem i wobec, że Będzin jest żółty. :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez BANITA 2006-07-18, 12:55 pm

tak szczeze to nie znam nikogo z bedzina kto by jezdzil, Strzemieszyce to raczej młodzi chłopcy, ale co do Dabrowy to szanuje tych gosci bo jest to spora grupa ktora posiada 2 fany i sa to osoby ktore juz niejedno przezyli i odkad ja pamietam gdy jezdzilem jeszcze za łebka to zawsze wisiala fana DABROWA GORNICZA, nie wiem jak wyglada sytuacja teraz na Warpiu, ale jeszcze 2-3 lata temu jezdzila dosc konkretna grupka , a teraz nie widuje ostatnio nikogo, sytuacja jaka jest w wojkowicach to juz pisalismy, najkonkretniej wyglada chyba Wolbrom ale czy to jest jeszcze zaglebie?
BANITA
JUDASZ

Postprzez wieszczu 2006-07-18, 1:51 pm

Wojtek zrob proszę coś z tym gościem,bo powoli k.... nie wytrzymuje.Chłopczyk się rozkręcił i pierd.... coraz większe brednie.
Spora grupa z Dąbrowy :lol: :evil: .Pytam się judaszu ile?!! Trzech,pięciu czy może ośmiu?! Flaga z Dąbrowy powstała w latach dziewięćdziesiątych,gdy jezdziło tego robactwa w porywach do 30 osób.Jeśli z tej grupy zostało być może pięciu aktywnie jeżdzących to wszystko.Więc nie pierd.. o jakiejś sporej grupie;pseudopropagandę uprawiaj sobie na bukowej.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez R_o_b_e_r_t 2006-07-18, 1:56 pm

Wieszczu daj na luz, niech sobie pisze co chce, każdy wie jak jest :!: temat fan clubów śląskich drużyn na terenie Zagłębia był już wielokrotnie wałkowany i nie ma sensu się denerwować :wink:
R_o_b_e_r_t
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez mezo 2006-07-18, 2:09 pm

BANITA napisał(a):tak szczeze to nie znam nikogo z bedzina kto by jezdzil,

A widzisz to malo wiesz... W Będzinie jest wiele tych "odmiencow" ktorzy sie bujają w zolto zielono czranych barwach. Niestety łątwego zycia nie maja... :twisted: Znam nawet jednego smialka, ktory wpadl na pomysl wybrania sie na mecz Sarmacji w koszulce Gks-u. Mozna sobie wyobrazic czym sie to skonczylo. Co do Wojkowic to Was GieKSiarzy jakos slabo widac. Tylko o Was cos niecos mozna uslyszec. No coz ... Troche Wam sie dziwie ale to Wasz wybor... Mimo tego ze jestescie Zaglebiakami i jezdzicie na Gks nalezy Wam sie szacunek. Mam tylko nadzieje ze z biegiem czasu bedzie Was w Wojkowicach , Bedzinie oraz innych miastach Zaglebia Dabrowskiego coraz mniej.
Pozdrawiam.
mezo

Postprzez Bas 2006-07-18, 2:29 pm

proponuje Gieksiarzom z terenów Zagłębia zrobienie parady równości

taki trend wsród odmieńców ostatnio panuje :D
Bas
Żółta kartka

Postprzez loonger81 2006-07-18, 2:30 pm

BANITA napisał(a): ...nie wiem jak wyglada sytuacja teraz na Warpiu, ale jeszcze 2-3 lata temu jezdzila dosc konkretna grupka , a teraz nie widuje ostatnio nikogo...

na warpiu jest 3 gości (Twoja konkretna grupka :lol: ) którzy lata świetności na gieksie mają dawno za sobą i dawno nie śmigają na bukową. te 2-3 lata o których piszesz spotęguj ze dwa razy bo grubo koło 8..9 lat nie śmigają nawet na sarmacje, na której sie pokazywali i prowadzili młynek razem z Zagłębiakami z Będzina (1995-1997)

nie wiem ile masz lat ale wiem że w oczach dziecka wszystko wydaje się większe, większe liczby fc gieksy na Zagłebiu i w ogóle... może pogadamy jak bedziesz umiał liczyć do 10 bo ta liczba spokojnie wystarczy i nawet zapas zostanie na okreslenie gieksiarzy w każdym zagłebiowskim mieście i jego większej dzielnicy

a i nie bój się Ty policzysz do tych 10 a my już zsumujemy :wink:

:lol: :lol: :lol:
loonger81

Postprzez BANITA 2006-07-18, 2:46 pm

wieszczu ty masz naprawde kompleksy
komu jeszcze wejdziesz w dupe zeby mnie stad usunac??
wiesz na czym polega forum??

5 osob z Dabrowy i 2 fany tak ciekawa teoria? moze w Jaworznie jest nas 3 itd., dla twojej swiadomosc to w kwietniu bylem na meczu liberec- ostrava i z tego co pamietam to bylo tam okoly 30 osob z Gieksy, w tym 15-20 z Dabrowy, dlaczego jesli gdziekolwiek wymienia sie faN-cluby to sa to Jaworzno, Wolbrom , Sławkow,Dabrowa Gornicza ... ze wzgledu na 5 osob?
co do Warpia to niewiem i nie wnikam, ostatnio nikogo nie widuje wiec raczej nie jezdza. szacunek dla ciebie mezo, nie musimy sie lubic, wystarczy ze bedziemy sie szanowac
BANITA
JUDASZ

Postprzez Greg1906 2006-07-18, 3:30 pm

No, temat robi się ciekawy, z ostatniego wpisy Anity wynika, że Gks-a z Dabrowy zrobiła się przewodnią siłą na Bukowej. Skoro kiedy wspierają zgodę 50-60% ludzi to ludzie z DG. Zastanów się co piszesz bo to już są bzury.

W czasach które opisałeś na początku, czyli jakieś 8-9 lat wstecz (lata świetności Dziurowicza i co za tym idzie GKS-u) kiedy to ludzie z DG byli taką niezłą paką he he, miałem przyjemność edukować się w technikum w którym większość stanowili ludzie z Mydlic czyli bastionie GKS-u :). Owszem były jednostki za GKS-ą, jedni bardziej zaangażowani inni tylko sympatyzujący z nimi, ale afiszowali się z tym tylko na osiedlu i tylko do czasu. W technikum już zachowywali się b. czujnie i nie było ani widu ani słychu o ich sympatiach. Nieważne, jakież było moje zdziwienie kiedy po kilku latach niewidzenia ich zobaczyłem ich zwartą grupę na pamiętnym meczu ze Śląskiem w III lidze. I taka jest prawda o Was, były sukcesy, był GKS na Mydlicach, nie ma sukcesów nie ma i GKS-u.
Ostatnio edytowano 2006-07-18, 3:32 pm przez Greg1906, łącznie edytowano 1 raz
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez wieszczu 2006-07-18, 3:31 pm

Do banity.

Gdybym teraz odpisał tobie tak jak powinienem,to niechybnie dostałbym bana.Więc sobie daruję,bo nie jesteś tego warty fantasto.Żyj dalej w swoim wirtualnym świecie.Niech oceniają cię inni.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Ader 2006-07-18, 5:05 pm

byla jeszcze kiedys flaga Gks z Dabrowy na ktorej pisalo "kostek i jakis tam jeszcze" i co to wedlug ciebie znaczy ze jak jest flaga to musi za nia stanac kilkudziesieciu chlopa?
flaga DG zostala zrobiona ze sto lat temu a teraz wyciagnieta zeby chyba udowodnic swiatu jakie macie poparcie ,wiec przestan juz gosciu pierdolic bo za mlody jestes zeby cos wiedziec Ż.
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Bas 2006-07-18, 5:26 pm

flagę "kostek i ktoś tam jeszcze" :) pamiętam z wyjazdu na hokej w Katowicach '95

jeden z bohaterów tej flagi był jakiś czas później niemiło widziany na Bukowej

swoją drogą interesuje mnie co kierowało ludźmi z naszych terenów przy wyborze klubu któremu będą kibicawać/sympatyzować

to że np. Katowice są kojarzone w Polsce z regionem do którego mylnie zalicza się również Sosnowiec?
czy historia którą Gks ma bardzo ubogą poza grą w pucharach w latach 90

generalnie patologia :?
Bas
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice